Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

κοριτσάκια μου καλησπέρα!στις 14/12 γέννησα και εγώ το bembini μου ένα γλυκό αγοράκι που έχω ξετρελαθεί ήδη μαζί του και ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί σας.Κυριακή λοιπόν 13 του μήνα και ενώ είχα γυρίσει απο τον απογευματινό περιπατό μου,όπως μου είχε πει ο γιατρός να περπατάω, κάνω μπάνιο και αισθάνθηκα τον μικρό πολύ χαμηλά,δεν μπορεί λέω ιδέα μου είναι και αφού είδα τηλεόραση πήγα για ύπνο κανονικά.Κατά τις 2 το βράδυ σηκώθηκα να πάω τουαλέτα και τι βλέπω;αίμα με βλέννη μαζί,ωραία σκέπτηκα ο μικρός μου έρχεται..σημειωτέον ήμουν στην 39η εβδομάδα και 1 ημέρα.Πήγα να ξαπλώσω λοιπόν και αμέσως άρχισαν οι πόνοι,αλλά ήταν ακανόνιστοι φυσικά.Έκανα τις αναπνοές μου που είχα μάθει απο τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού και ταυτόχρονα χρονομετρούσα τους πόνους πότε θα γίνουν 10 λεπτοι για να πάρω τηλ τον γιατρό μου όπως μου είχε πει,τέρας ψυχραιμίας μπορώ να πω.Έτσι το πρωί κατά τις 8 και μισοί και ενώ πόναγα όλο το βράδυ κάλεσα τον γιατρό μου και μου είπε ξεκίνα σιγά σιγά,άντε με το καλό!εγώ έμεινα λές να γεννάω όντως σκέπτηκα;;δεν το πίστευα!! :laugh: :side::S ξεκινήσαμε λοιπόν για το νοσοκομείο με πιο δυνατούς πόνους αυτή τη φορά αλλά ψύχραιμη.Μόλις λοιπόν έφτασα στα εξωτερικά μαιευτικά και με είδε ο γιατρός μου μου λέει σε 3 ώρες θα έχεις γεννήσει,εγώ άφωνη!!είχα διαστολή 6 προς 7.Αφού λοιπόν μου έκαναν την παραλαβή,το κλίσμα δυστυχώς και μου φόρεσαν αυτή την υπέροχη ρόμπα χειρουργείου με ανέ βασαν στην αίθουσα τοκετού όπου εκεί η εμπειρία κορίτσια δεν περιγράφετε!!γέννησα φυσιολογικά,χωρίς επισκληρίδιο έναν μπέμπη σχεδόν 3 κιλά,μόνο πως τον κούρασα προς το τέλος το μικρό μου γιατί δεν έσπρωχνα όσο έπρεπε και βγήκε μελανιασμένος :blink::blush: αλλά όλα καλά ευτυχώς!κορίτσια σας ευχαριστώ όλες για τις συμβουλές σας τόσο καιρό και μην φοβάστε τον φυσιολογικό τοκετό.Με τις αναπνοές όλα είναι πολύ καλύτερα.Ευχαριστώ επίσης την μαία για τα μαθήματα ανώδυνου που με έσωσαν και τον γιατρό μου που με βοήθησε επίσης πολύ!έυχομαι σε όλες να γίνουν μανούλες σύντομα και οι εγκυούλες να γεννήσουν όσο πιο ανώδυνα γίνεται!καλά χριστούγεννα σε όλες σας!! :):)

Δημοσίευση

κοριτσακι μου συγκινηθηκα με την ιστορια σου μου 8υμησεσ περυσι τετοιο καιρο που γεννησα κ γω το μικρο μου κοριτσακι.η εμπειρια ειναι απεριγραπτη..να σου ζησει το αντρακι σου γερο και καλοτυχο να ειναι..το πιο ωραιο χριστουγεννιατικο δωρο!ετσι ενιω8α κ εγω περυσι γεννησα στισ 30 του μηνα 1 μερα πριν την πρωτοχρονια!!κοπελα μου καλεσ γιορτεσ και να περασετε καλα με το καινουργιο σασ μελοσ...φιλακια!!

Δημοσίευση

Να σου ζησει το μπεμπακι σου το γλυκο! Το πιο ομορφο χριστουγεννιατικο δωρακι! Οσο για τον τοκετο..ειναι οντως η καλυτερη και η πιο δυνατη εμπειρια! Καλες γιορτες με το αγορακι σας μαζι!!

Δημοσίευση

ΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧ!!!!ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΗΝΗΘΗΚΑ!!!!ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΗ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΣΑΣ!!! ΓΕΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΤΥΧΟ !!!ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΘΑΡΑΛΕΑ ΜΟΥ !!!ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΕΝΝΗΣΗ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΘΕΛΕΙ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΓΕΝΝΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ!!!ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΥΤΟΜΕ Η ΦΟΒΗΤΣΙΑΡΑ ΔΕ ΘΕΛΩ!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ!!!ΚΑΛΗ ΛΟΧΕΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ,ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΕ ΤΟΝ ΠΑΙΔΑΡΟ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!!!ΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ :kiss::kiss::kiss:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλησπέρα! Έχω παρά πολύ καιρό να γράψω αλλά σου γράφω γιατί έχω μια ίσως λίγο πιο εκκεντρική ζωή σα μητέρα. Εγώ πριν μείνω έγκυος, ήμουν πάρα πολύ του έξω με έναν φοιτητικό και μετα - φοιτητικό τρόπο. Σχεδόν όλοι οι φίλοι μου ήταν και είναι χωρίς παιδιά και σε άλλη φάση ζωής - σοκαρίστηκαν και χρειάστηκαν και οι ίδιοι προσαρμογή όταν έμεινα έγκυος κι ας το ήξεραν ότι προσπαθούσαμε. Στη φάση της εγκυμοσύνης προσπαθούσα μανιακα να μην αλλάξω τίποτα. Έβγαινα σε ρυθμούς όπως πριν, είχα μάθει τι μπύρες χωρίς αλκοόλ έχει κάθε μαγαζί της Αθήνας, πήγαινα σε σπιτοπαρτα που αντί να πάω ποτό έπαιρνα τα μη-αλκοολούχα δικά μου, με αποκορύφωμα το ότι πήγα 34η εβδομάδα σε ένα πάρτι στη Θεσσαλονίκη με το αεροπλάνο. Ακόμα κι έτσι όμως ένιωθα μοναξιά, καθώς παρότι ακολουθούσα το πρόγραμμα δε μπορούσα να είμαι όπως πριν, ειδικα το τελευταίο διάστημα. Τόσο φομο είχα που την επόμενη μέρα από αυτή που βγήκαμε από το μαιευτήριο, 2η μέρα από τον τοκετό, πήγα με το μωρό βόλτα σε σπίτι που ήταν μαζεμένες οι φίλες μου. Γενικά δεν είχα την τύχη να νιώθω σα να ήταν η μικρή πάντα στη ζωή μας. Χρειαστηκαμε προσαρμογή στη νέα ζωή. Μετά συνεχίσαμε να βγαίνουμε συνέχεια και παντού μαζί το μωρό, θήλαζα παντού κλπ. Βοήθησε και που ήταν καλοκαίρι και ήταν όλα έξω,οποτε δεν είχα άγχος να κολλήσει κάτι τον πρώτο καιρό. Χάσαμε, όμως, τις διακοπές εκείνου του καλοκαιριού με τους φίλους. Δεν ήταν πάντα εύκολο να προσπαθώ να μην χάνομαι και γενικά μεσολάβησαν συζητήσεις και με τους φίλους που προσαρμοστηκαν και οι ίδιοι αρκετά. Τώρα έχουν περάσει 3 χρόνια κι εχουν αποκτήσει πολλή οικειότητα με την κόρη μου και αυτή έχει γίνει πολύ κοινωνικό παιδάκι. Ξέρει και ότι η μαμά και ο μπαμπάς έχουν φίλους και μερικές φορές θέλουν να βγαίνουν μαζί τους και ότι η φιλία είναι πολύ σημαντική. Η ζωή μας είναι άλλη από αυτή που ήταν, χωρίς όμως να έχουμε απομακρυνθεί από τους φίλους μας, τις εξόδους μας, τις διακοπές μας κλπ. Είναι φάσεις που νιώθω μοναξιά, αλλά θεωρώ όχι περισσότερες απ'ο, τι ένας μέσος άνθρωπος. Θέλουν όλα περισσότερη οργάνωση και λιγότερο αυθορμητισμό για να συνδυαστούν, όμως δεν έχουμε χάσει ακόμα πάρτι στη Θεσσαλονίκη 🤣 ούτε άλλες διακοπές με φίλους. Όλα αυτά κοστίζουν σε κούραση, ομως είναι αποφάσεις που ο καθένας παίρνει για τον εαυτό του, ανάλογα το πώς επιθυμεί να είναι η ζωή του.  Ειδικά για εσένα που δε φαίνεσαι crazy όπως εγώ και σε κουράζει να είσαι συνέχεια με κόσμο, θεωρώ θα είναι πιο εύκολο τελικά. Παρατήρησε τον εαυτό σου και πώς αλλάζει σιγά σιγά. Μίλα με τους φίλους σου, μοιράσου το πώς αισθάνεσαι και δώσε χρόνο και σε αυτούς και στη σχέση σας να προσαρμοστουν στη νέα κατάσταση. Φρόντισε κι εσύ από τη μεριά σου τις σχέσεις σας, προσπαθώντας να ακούς με ενδιαφέρον τα θέματα τους. Μια φιλική σχέση θέλει κι αυτή φροντίδα και προσοχή, ανεξαρτήτως αν το μωρό σου θα είναι φυσικά η προτεραιότητά σου. Όλα θα πάρουν το δρόμο τους με τρόπο που δε μπορείς ακριβώς να φανταστείς τώρα. Με το καλό το μωράκι σου και η νέα σας ζωή! 🥰 
    • Ναι κάθε εγκυμοσύνη διαφορετικη πόσο μάλιστα μια διπλή κύηση..ναι δεν μπορώ να ξανά έρθω πάλι Αθήνα κουράζομαι πάρα πολύ..θα δούμε πως θα πάει.. τελευταία παρακολούθηση τώρα στις 19 ο εμβρυολογος..με ποναει το μπράτσο Μ έκανα το πρωί το εμβόλιο για τ κοκκυτη..τ έχεις κάνει εσύ?
    • Θα παω 17/9 γυναικολογο κ εναλλαξ θα με βλεπει την μια εβδομαδα ο εμβρυολογος την αλλη ο γυναικολογος.Αυτη ειναι οδηγια με τα προχθεσινα δεδομενα.Ε και εγω που ξανα υπηρξα εγκυος κσμια σχεση με τα διδυμα.Τα ειδα ολα,καταλαβαινεις τα περασες κι εσυ.Ελα ολα καλα θα πανε θα δεις🩵
    • Σας ευχαριστώ κορίτσια! Βγήκαν και τα αποτελέσματα. Μια χαρά βλέπω τις τιμές 😊 Όντως ορίων και η καμπύλη. Μόνο μια μικρή ένδειξη στα ούρα μου χαλάει τις τέλειες εξετάσεις 😜 Θα τα στείλω αύριο στον γιατρό να μου πει. Εγώ τον μπέμπη θα τον δω πάλι αρχές Οκτωβρίου. Πφ... Περνάει και δεν περνάει ο καιρός. Τέλη Οκτώβρη θα βγω και σε άδεια και περιμένω πως και πως 😅 Έχει ζορισει η δουλειά και κουράζομαι αρκετά (νοητικά κυρίως, γιατί δουλειά γραφείου κάνω).
    • Τέλεια! Με καλό να έρθει σύντομα! Εγώ καλά, είμαι ήδη έγκυος στο 2ο 😅 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...