Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ?

ΛΙΖΑ

Recommended Posts

Καλημέρα,

είμαι στην 26η εβδομάδα και έμεινα έγκυος με εξωσωματική (μία προσπάθεια). Η εξωσωματική έγινε λόγω ανεξήγητης υπογονιμότητας, είμαι 35 και περιμένω ένα κοριτσάκι. ΄

Όσες έχετε μείνει έγκυοι με εξωσωματική, σας είπαν οι γιατροί σας εκ των προτέρων ότι πρέπει οπωσδήποτε να γίνει καισαρική; Γέννησε καμία φυσιολογικά; Ο δικος μου γιατρός είναι υπέρ του φυσιολογικού - εκτός εάν ως τότε ή εκείνη τη στιγμή προκύψει κάποιο θέμα. Εχω ακούσει όμως ότι άλλοι γιατροί θεωρούν δεδομενη την καισαρική και κυρίως ΄με ενδιαφέρει εάν αυτοί που το υποστηρίζουν έχουν κάποιο επιχείρημα πέραν του ότι "αφού δυσκολεύτηκες να μείνεις έγκυος γέννα με τον πιο εύκολο και ασφαλή τρόπο"

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΛΙΖΑ.ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΕΓΓΥΟΣ ΣΤΗΝ 31 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ(ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ)ΚΙ ΕΧΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΧΟΣ.ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΝΤΟΠΛΕΡ ΕΙΔΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΕΙ ΚΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ.ΟΠΟΤΕ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΚΥΛΟΥΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΜΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ(ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΜΑΣ)ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.ΕΥΧΟΜΑΟ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ.ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΑΣ!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΜΕ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΙΓΑΙΝΟΥΝ ΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ?ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ?ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ.ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΥΟ ΟΠΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟΝ ΖΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ.ΑΚΟΥ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΕΛΕΙΑ ;)

Ελευθερία και εγώ έτσι σκέφτομαι - άλλο η σύλληψη και άλλο η γέννα... Επειδή άκουσα να διατυπωνεται από κάποιους απόλυτα η άποψη περί υποχρεωτικής καισαρικής μπήκα σε σκέψεις ... Σε ευχαριστώ για την απάντηση!

Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΞΑΔΕΡΦΗ ΕΜΕΙΝΕ ΕΓΚΥΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ

ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΕ ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ :):)

Ειχα και εγω το αγχος της καισαρικης

λογω εξωσωματικης.Ο γιατρος μου ομως μου ειπε

οτι αφου ολα ηταν καλα δεν ειχα λογο να μην

γεννησω φυσιολογικα οπως και τελικα εγινε.

και το καλυτερο....γεννησα και χωρις επισκληριδιο!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Περαστικά κορίτσι μου μίλησες με παιδίατρο; Σου έδωσε τίποτα οδηγίες ; 
    • Κορίτσια εμένα ο μικρούλης μου είναι κρυμμένος.  Βασικά εγώ τον κόλλησα...είχα πονόλαιμο και καταρροη.  Τώρα προς το παρόν έχει μυξουλες και μπούκωμα.  Ελπίζω να του περάσει γρήγορα και να πάρει αντισώματα με τον θηλασμό 
    • Ευχαριστούμε για το μοίρασμα!! Τι ωραίες στιγμές!  Χαρα, συγκίνηση, αγωνία, άγχος...όλα μαζί  Θα σου πω ότι κι εγώ δεν την χάρηκα όσο θα ήθελα την εγκυμοσύνη αλλά θυμάμαι ότι όταν το έμαθα παρόλο το άγχος είχα χαρεί πολύ ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά τα πράγματα!  Αφού τις πρώτες μέρες κοιτούσα τον άντρα μου σε άσχετες φάσεις και γελούσα και αυτός ήταν πολύ πιο συγκρατημενος μην χαρεί τζάμπα. Αλλά του έλεγα και να μην πάει καλά το ίδιο θα λυπηθουμε είτε χαιρόμαστε τώρα είτε όχι  Μετά φυσικά που όλα πήγαιναν καλά με έπιανε πού και πού το άγχος 
    • Που λέτε κορίτσια, αφού περιμέναμε 4 ώρες αυτό το εξιτήριο, κι ενώ είχε ήλιο, με το που πιάνουμε το μωρό να βγούμε έξω από το μαιευτήριο μαζεύτηκαν όλα τα σύννεφα του κόσμου κι αρχίζει να ψιχαλιζει. Φτάνουμε σπίτι και το μεγάλος (πλέον) κοιμόταν 😆 Οπότε δεν υπήρξε καμία αναμονή στην είσοδο, μπήκαμε τρέχοντας μην παγώσει το μωρό και τον αφήσαμε πάνω στον καναπέ 🥲 Καθόλου instagramable 😆 3 ώρες μετά που πήγα να ξυπνήσω τον μεγάλο, νόμιζε ότι ήμουν εξωγήινος κι άρχισε να φωνάζει τη γιαγιά του!! Αφού τον συνεφεραμε, του λέμε έλα να δεις το μωρό και καθόταν από μακριά και το κοιτούσε. Μετά ξεκόλλησε και του βάλε το χέρι στην κοιλιά κι εκεί ξεμπλοκαρε!! Άρχισε να χοροπηδάει, να χαίρεται!! Ήθελε να τον πάρει αγκαλιά, τον άρπαξε και κόντεψε ο λαιμός του μωρού να μας φύγει!! Μετά του τον βάλαμε στην αγκαλιά του, αλλά τον γύρισε κάπως και τον έφερε από κάτω του κεφαλοκλειδωμα, σμακ ντάουν φάση, αλλα το έκανε με πολύ χαρά κι αγάπη (ελπίζω 😅) του έδινε και φιλάκια μετά!  Σήμερα το πρωί ήρθε στο δωμάτιο μας, γιατί εκεί έχουμε το λίκνο, και φώναζε "το μωρό κοιμάται" και προσπάθησε να τον νανουρισει κουνώντας το λίκνο με φόρα! Μετά όταν θήλαζα, ήρθε και έλεγε "το μωρό πίνει γάλα" και του έριξε μια φαπα, η οποία στη δική του γλώσσα μάλλον ήταν χάδι... στη συνέχεια άρχισε να χοροπηδάει κιόλας δίπλα μας και να φωνάζει "τραμπολίνο"! Μετά σκούπισε με το χέρι τη μύτη του που είχε μυξες και προσπάθησε να το βάλει στο στόμα του μωρού...  Κορίτσια, νιώθω ότι καλά πάει γενικά, τον συμπαθεί, αλλά νιώθω ότι θα τον ξεκανει κιόλας ταυτόχρονα!! Αλλά μια πραγματική ιστορία αγάπης αδερφών μόλις ξεκίνησε 😅😅
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...