Μετάβαση σε περιεχόμενο

Diskoli apofasi-ΜΕΙΩΣΗ ΕΜΒΡΥΩΝ!!!

Recommended Posts

Καλημέρα σας!Σας παρακολουθώ αρκετό καιρό και σήμερα έγινα μέλος.Με λένε Ερωλία και πρόσφατα έκανα την 5η μου εξωσωματική γονιμοποίηση.Εμφυτέψαμε τέσσερα ωάρια,απο αυτά έμειναν τα 3 και ττώρα περιμένω τριδυμάκια.Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη,πετάω στα σύννεφα που θα γίνω επιτέλους μανούλα.Δυστυχώς όμως ο γιατρός μου μού πρότεινε την μείωση.Να κρατήσουμε λέει μόνο τα 2 γιατι οι πολύδυμες κυήσεις έχουν μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας,συν το οτι μπορεί να γεννήσω πολύ πρόωρα και να έχουμε άλλα.Εγώ δεν το σκέφτομαι καθολου.Θέλω και τα 3 μωρά και είμαι διατεθημένη να κάνω οτι περνά απο το χέρι μου!Ακινησία,φάρμακα,δεν με πειράζει τίποτα αρκεί να έχω τα μωρά μου.Ο άντρας μου θέλει να κάνουμε το καλύτερο για εμένα.Είμαι μπερδεμένη.Πώς μπορώ να διώξω το ένα απο τα τρία και να μην έχω τύψεις σε όλη μου την ζωή;Γιατί δεν με καταλαβαίνει κανείς;

Ο γιατρός μου είπε πως αν τελικά το αποφασίσουμε πρέπει να γίνει μέχρι την 12 εβδομάδα.Τα θέλω όμως όλα,ειλικρινά.

Είμαι πολύ στεναχωρημένη...Θέλω να πάνε όλα καλά και ξέρω πόσο άσχημα θα νιώθω αν τελικά το κάνω :(

Εσείς που είστε γυναίκες σίγουρα θα με καταλαβαίνετε.Τι θα κάνατε στην θεσή μου;

Σας παρακαλώ δώστε μου λίγο κουράγιο,το χρειάζομαι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 57
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

kalimera sou kopela,

ime i marina ke ime schedon sti 38 vdomada ke perimeno koritsaki. katarchas sincharitiria giati nomizo pos pleon boro na katalavo ginekes pou prospathune na minune egios. katalaveno to pos niothis akugontas ola afta alla na sou po kati... echi dikeo o giatros sou, pos iparchi ontos megalos kindinos se polidimes kiisis. akoma ke me didimakia echis alli parakoluthisi.. kane afto pu prepi na kanis san mana.. esi benis noritera ston rolo afton pu tha bume ke emis i protares. kane oti pernai apo to cheri sou gia na sosis ke na feris ston kosmo ta morakia sou igiis ke opos prepi.. an lipon ebistevese ton giatro sou akoluthise ton se osa sou leei.. an ine dikos sou anthropos ke se niothi tha to leei afto giati provlepi kapies katastasis apo tis opies theli na se glitosi. ine diskolo to pistewo apolita, alla akoma ke ean to kanis afto min echis tipsis.. gia oti mas simveni stin diarkia mias egimosinis ine kathara thelima theou ke mono sta cheria ta dika tou borume na afethume.. den borume na kanume emis tipota parapano.. fantazome pos o giatros sou tha meletisi me enan ipericho pio fenete pio adinamo.. afto panta simveni se polidimes kiisis. ena ine panta to pio adinamo. leo tora ego pos tha sou pari afto.. na ise dinati ke na skeftese mono pos opos ke na echi to pragma, manula tha ginis... ego su efchome olopsicha ola na sou pane kalla etsi opos prepi ke otan me to kallo tha kratas ta morakia sou aggalia ola afta pu leme, fowomaste ke skeftomaste tora kata tin diarkia tis egimosinis tha ta ksechasume.. an me gnorizes apo konta tha katalavenes pos ke ego den ime katholou chalari kata tin diarkia tis egimosinis.. ime sinechos me fowus ke anchos... sinechia omos ke as pane ola telia

se filo glika

Μαρίνα πιστεύω πολύ έντονα πως για να έμειναν τα τρία σημαίνει πως πρέπει να γεννηθούν.Είναι υγιέστατα και είναι καλά και τα τρία.Η εγκυμοσύνη θέλει έτσι και αλλιώς πολύ παρακολούθηση και προσοχή.ΔΕν μπορώ να σταματήσω να κλαίω...με έχει καταβάλλει πολύ όλο αυτό.Είναι τόσο άδικο να φύγει το ένα απο τα τρία.Δεν ξέρω,πραγματικά δεν ξέρω. :( Φοβάμαι να πάρω μια απόφαση που μπορεί είναι και λάθος.νομίζω πως ο γιατρός με προειδοποιεί για να είναι καλυμμένος σε παν ενδεχόμενο,να μην μπορώ να τον κατηγορήσω πως δεν μου το είπε.Αλλά δεν είναι και Θεός..Μπορεί να κάνει λάθος.Αχ,τι λέω :(

KORITSAKI MOY KALO ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ , ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΠΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ (ΕΓΩ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΛΕΩ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ - ΑΝ ΗΤΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΤΙ 8Α ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ ?)

ΤΟ 8ΕΜΑ ΤΥΨΕΩΝ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΚΕΨΟΥ ΤΥΨΕΙΣ ΠΟΥ 8Α ΕΧΕΙΣ ΑΜΑ ΚΙΝΔΥΝΕΨΟΥΝ Κ ΤΑ ΑΛΛΑ 2 ??

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΑ ΣΠΟΡΙΑ !!!

ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Κ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΕΓΚΗΜΟΣΥΝΗ! :kiss:

Καλημερα σου

καλως μας ηρθες

πραγματικα το δηλημα σου ειναι τεραστιο

στην θεση σου ουτε εγω θα μπορουσα να αποφασισω

οντως η κουραση σου και ο κοπος σου να αποκτησεις παιδακι ειναι αξιος συγχαρητηριων

ξερω ποσο δυσκολο ειναι και αυτη η τρομερη αγονια και απογοητευση καθε φορα για το επιθυμητο αποτελεσμα

εγω στη θεση σου μαλλον θα ηθελα να τα κρατησω και τα 3 και θα ελεγα οτι θα εκανα τα παντα.

πρεπει να τα ζυγισεις ολα ,να μιλησεται με τον αντρουλη σου , να μιλησεται με τον γιατρο σου για τις πιθανοτητες .που σιγουρα θα το εχετε κανει μεχρι τωρα.

παντως και αλλες κανανε 3 μωρακια

αλλα σιγουρα ο γιατρος σου που ξερει το ιστορικο σου μπορει να σε καθοδηγησει καλυτερα.

και οντως οι τυψεις ειναι ενα μεγαλο κριτηριο για να τα κρατησεις και τα 3

κι εγω δεν θα αντεχα

αλλα πρεπει πρωτα να σκεφτεις την δικη σου υγεια - να μπορεις να τα μεγαλωσεις και τα 3 και να εισαι καλα , και να γεννηθουν υγειη μωρακια.

Μακαρι να μπορουσα να σε βοηθησω στην αποφαση σου

αλλα πραγματικα μου ειναι πολυ δυσκολα

ευχομαι να σου πανε ολα καλα

Στο θέμα "εξωσωματιή ποιες ξεκινήσαμε παρεούλα" υπάρχουν και δυο άλλες κοπέλες που μόλις έμαθαν ότι έχουν τρίδυμα - αν ανοίξεις θέμα που να έχει τη λέξη τρίδυμα στο θέμα πιστεύω ότι αυτές και άλλες θα ανταποκριθούν για να μοιραστείτε τις σκέψεις σας και τις συμβουλε΄ς των γιατρών σας... Νομίζω σε μία είχαν πει να πάρει αποφαση μόλις κα΄νει αυχενική ανάλογα και με τα αποτελέσματά της και ότι αν τα κρατήσει θα κάνει περίδεση τραχήλου και σίγουρα θα γεννήσει λίγο πρόωρα.

Αχ, είναι όντως δύσκολη απόφαση αλλά πρέπει να ακούσεις το γιατρό σου σίγουρα (ή και δεύτερο γιατρό) γιατί δεν πρέπει να αποφασίσεις "ρομαντικά" -

Συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου!

Ναι και έναν 2ο γιατρό και 3ο και όσους χρειαστεί!Θέε μου,είναι τόσο δύσκολο.Σκέφτομαι ''ρομαντικά''γιατί αφορά μια ζωούλα.Πώς μπορώ να το ξεριζώσω απο την ασφάλεια της μήτρας μου;Πώς μπορώ να επιλέξω ένα απο τα 3 παιδιά μου;Με τι δύναμη;;Ακόμα δεν το έχω κάνει και κατηγορώ τον εαυτό μου,αν το κάνω θα τρελαθώ.Θέε μου μια δεύτερη γνώμη...Την χρειάζομαι.Κάποιον λίγο πιο αισιόδοξο!Να μου δώσει μια ελπίδα!Μα γιατί να μην πάνε όλα καλά;Τόσα τρίδυμα γεννιούνται και είναι υγιέστατα!θα το ψάξω πάρα πολύ

μην παρεξηγείς το "ρομαντικά" σε παρακαλώ! εννοώ ότι αν είναι να κινδυνεύσουν όλα, τότε υπάρχει λόγος για τη μείωση. Σίγουρα πάντως δεν είναι κανόνας η μείωση. Τα τρίδυμα δεν είναι συχνά, αλλά υπάρχουν. Νομίζω ότι η μείωση πρέπει να αποφασίζεται με κριτήριο την εκτιμώμενη υγεία των εμβρύων και την υγεία της γυναίκας. Αν και τα τρία φαίνονται καλά και αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε εσένα (νομίζω σημασία έχει η κατάσταση της μήτρας) τότε δεν είναι απαραίτητη η μείωση. Νομίζω λοιπόν ότι πιο αξιόπιστος γιατρός θα ειναι αυτός που θα τεκμηριώσει την άποψή του για τη δική σου συγκεκριμένη περιπτωση και όχι γενικεύοντας.

Μένεις σε μεγάλη πόλη;

Λίζα δεν το παρεξήγησα.Συγγνώμη αν ακούστηκε έτσι.Μένω στην Αθήνα.Τα μωρά είναι μια χαρά,απ'οτι μου ειπε δηλαδή.Οι παλμοί μια χαρά,η ανάπτυξη καλή,φαίνονται υγιέστατα.Εμείς δεν έχουμε κάποιο παθολογικό πρόβλημα,μόνο το άγχος!Στην τελευταία εξωσωματική που ήμουν πιο χαλαρή και είπα θα πάω και ότι γίνει,έμεινα έγκυος!Στις προηγούμενες ήμουν πολύ αγχωμένη.Οι εξετάσεις μου είναι μια χαρά.Τώρα δεν ξέρω αν παίζει ρόλο η ηλικία μου.Είμαι 35.Λες να βασίζεται πάνω σε αυτό;

Κι εγώ 35 είμαι. Αφού η μήτρα σου είναι εντάξει, η ηλικία δεν επηρεάζει τη βιωσιμότητα των εμβρύων. Εντάξει, δεν είμαστε κοριτσάκια, αλλά καλά είμαστε ακόμα!!! Η ηλικία, από αυτά που έχω μάθει, μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα (αυτό πια το ξεπεράσαμε!), αυξάνει τις πιθανότητες να υπάρχει κάποιο θέμα τύπου ενδομητρίωσης, πολυπόδων κλπ στη μήτρα (και αυτό το έχεις ελέγξει) και λαμβάνεται υπόψιν στην αυχενική και στη β΄επιπεδου. Ούτε εμείς μάθαμε ποτέ το λόγο που δεν έμενα έγκυος φυσιολογικά... Αρα δεν είναι θέμα ηλικίας - απλώς η εγκυμοσύνη θα είναι λίγο πιο δύσκολη(ετοιμάσου για πολλή τεμπελιά!!!) και κάποιοι γιατροί ίσως υπερβάλλουν λίγο για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο... Γι αυτό πάρε και άλλη γνώμη, για να βοηθηθείς στην απόφασή σου.

Καλό το ότι μένεις Αθήνα - καλώς ή κακώς είναι πιο "εξοπλισμένη".

Λίζα και εγώ εκεί κολλάω.Όλα είναι καλά.Ξέρω τί περίπου με περιμένει και είμαι διατεθημένη να μείνω 7 μήνες στο κρεβάτι.Και τώρα σε ακινησία είμαι.Να κάνω οτι πρέπει τελος πάντων.Δεν με νοιάζει να κλειστώ στο σπίτι,βαρέθηκα την ελευθερία.Θέλω να γίνω μαμά τώρα.Αν μου παρουσίαζε έναν πιο συγκεκριμένο λόγο και όχι γενικά τα πιθανά προβλήματα θα το σκεφτόμουν πιο σοβαρά.Αλλά δεν μπορώ να βασιστώ στο τι γίνεται ΣΥΝΗΘΩΣ στις περιπτώσεις τριδύμων

Ερωλία (τι όνομα είναι αυτό;; πρώτη φορά το ακούω :) ωραίο!!) καλώς ήρθες στο mammyland και με το καλό!!! :)

Σίγουρα είσαι σε πολύ ευχάριστη αλλά παράλληλα και πολύ δύσκολη θέση...

Έχω 2-3 περιπτώσεις που γνωρίζω προσωπικά με αντίστοιχο θέμα:

Η μία ήταν μια πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη, με δύσκολο τοκετό αλλά τέλος καλό όλα καλά και τώρα τα πιτσιρικάκια είναι στο δημοτικό!

Η άλλη περίπτωση επίσης εξελίχθηκε πολύ καλά και τα μωρά τώρα είναι περίπου δύο χρονών.

Η άλλη περίπτωση που ξερω είναι πιο πρόσφατη, πέρσι τέτοια εποχή ήταν έγκυος η κοπέλα και λόγω σωματότυπου (αρκετά αδύνατη), ο γιατρός της είπε κι εκείνης να μειώσουν κατά ένα τα έμβρυα. Κι εκείνοι είχαν την ίδια δυσκολία στην απόφαση κλπ, αλλά τελικά κάπου παρακάτω, δεν ξέρω σε ποια βδομάδα ακριβώς, διαπιστώθηκε πως το ένα από τα τρία έμβρυα είχε σύνδρομο down, οπότε δε χρειάστηκε τελικά να διαλέξουν ποιο θα διακόψουν... Όλα μετά εξελίχθηκαν ομαλά και τα δυο μωράκια γεννήθηκαν αρχές καλοκαιριού.

Εσένα ο σωματότυπός σου είναι αδύνατος;

Για ποιο λόγο ο γιατρός ζητάει μείωση;;

Ελπίζω και εύχομαι όλα να πάνε καλά και τελικά να μην χρειαστεί να κάνεις τίποτα περισσότερο από το να φέρεις στον κόσμο 3 υγιέστατα ζουζουνάκια!!! :)

Crazy μου έδωσες λίγο κουράγιο με τα 2 πρώτα παραδείγματα σου.Το σημαντικό για εμένα είναι να γεννηθούν υγιή μωρά και βάζω στην άκρη την δύκολη εγκυμοσύνη ή αντίστοιχα τον τοκετό.Ξεπερνιούνται όλα αυτά αν εόιναι τα μωρά καλά.Ο σωματότυπος μου είναι καλός.Τα κιλά μου κανονικά.Την ίδια απορία έχω και εγώ!Δεν βλέπω λόγο να κάνω μείωση :( Απ'οτι καταλαβαίνω το λέει προληπτικά ή ίσως επειδή δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη.Πρόβλημα πάντως δεν υπάρχει.Έχω νευριάσει πολύ μαζί του και θα συζητήσω με τον άντρα μου την πιθανότητα να τον αλλάξουμε.. :unsure:

ερωλία γειά και από μένα!

εγω είμαι στη 12η εβδομάδα και περιμένω διδυμάκια.πριν λίγες μέρες νοσηλεύτηκα στο νοσοκομείο από αιμοραγία λόγω αποκόλλησης. στο διπλανό κρεβάτι ήταν μια κοπέλα που είχε κάνει μείωση. μου είπε ότι ήταν εύκολη διαδικασία αλλά εξεραιτικά ψυχοφθόρα. δεν προβληματίστηκε όμως πολύ να πάρει την απόφαση γιατί ο γιατρός της της είπε ότι διαφορετικά θα κινδύνευαν όλα τα μωράκια γιατί θα γεννούσε σίγουρα πολύ πρόωρα.

σίγουρα αυτές οι εγκυμοσύνες είναι υψηλού κινδύνου, εγώ απ΄οταν έμαθα ότι έχω δίδυμα σταμάτησα τη δουλειά και δεν 'έκανα σχεδόν τίποτα, παρόλα αυτά έπαθα αποκόλληση. ίσως βέβαια και να ήταν τυχαίο.

σε καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολη απόφαση, κι εγώ στη θέση σου τα ίδια θα σκεφτόμουν. εύχομαι το καλύτερο για σένα και τα μωράκια σου!

erwlia έγραψε:

Λίζα και εγώ εκεί κολλάω.Όλα είναι καλά.Ξέρω τί περίπου με περιμένει και είμαι διατεθημένη να μείνω 7 μήνες στο κρεβάτι.Και τώρα σε ακινησία είμαι.Να κάνω οτι πρέπει τελος πάντων.Δεν με νοιάζει να κλειστώ στο σπίτι,βαρέθηκα την ελευθερία.Θέλω να γίνω μαμά τώρα.Αν μου παρουσίαζε έναν πιο συγκεκριμένο λόγο και όχι γενικά τα πιθανά προβλήματα θα το σκεφτόμουν πιο σοβαρά.Αλλά δεν μπορώ να βασιστώ στο τι γίνεται ΣΥΝΗΘΩΣ στις περιπτώσεις τριδύμων

Γλυκειά μου erwlia , μάλλον ο γιατρός θέλει να σιγουρέψει πως δεν θα κινδυνέψεις εσύ ή τα άλλα 2 μωράκια. Ενα είναι σίγουρο και 3δυμα έχουν γεννηθεί και οι πολύδυμες θέλουν απίστευτη προσοχή. Γνώμη μου πάρε όσες γνώμες μπορείς και σε συνδυασμό με την διαίσθησή σου και τις έγκυρες γνώμες των γιατρών πράξε.. Σου εύχομαι με όλη μου την καρδιά να πάνε όλα ΤΕΛΕΙΑ και να κάνεις κ τα 3 σου μωράκια. Και εμένα χθες ο γιατρός σε σπερ/ση που έκανα μου ανέφερε ότι αν είναι 3 (είχα 6 ωοθυλάκια) ίσως χρειαστεί μείωση.

Ψάξτο όσο μπορείς καλύτερα.

Φιλιά πολλά

ΕΡΩΛΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΞΑΔΕΡΦΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΜΦΥΤΕΥΣΕ 4 ΩΡΑΡΙΑ ΜΕΙΝΑΝΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΑΠΟΡΟΦΗΣΕ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

τι να σου πω οντως δυσκολη αποφαση

εγω στη θεση σου θα κρατουσα και τα 3

εγω ομως ειμαι εγω και εσυ εσυ

εχω μια γνωστη που ειχε 6 μετα απο εξωσωματικη και κρατησε τα 3 και τα γεννησε μια χαρα και τωρα ειναι μεγαλα παιδια

και μετα απο τις τυψεις της εκανε αλλα 3 επειδη ειχε σκοτωσει τα προηγουμενα

και τωρα εχει 6 παιδια :woohoo:

ευχομαι να κανεις το καλυτερο

Aliky με το καλό.Η διαδικασία όντως είναι εύκολη(πας το πρωί και το απόγευμα είσαι σπίτι σου).Έχω σταματήσει και εγώ την δουλειά και δεν κάνω τίποτα στο σπίτι.Είμαι όλη την ημέρα στο κρεβάτι και ξεκουράζομαι.Είμαι στην 8η εβδομάδα.προς το παρόν δεν είχα αποκόλληση αλλά είναι ένας απο τους φόβους μου :( Κίνδυνος αποβολής μου είπε ο γιατρός πως υπάρχει,αλλά το κλειδί είναι να μην κουράζομαι ώστε να μην επιβαρύνω την μήτρα περισσότερο.

Nikol νιώθω πως θα τα καταφέρω.Ίσως είναι απο την λαχτάρα που έχω για να γίνω μαμά.Έχω δυνατό προαίσθημα για αυτό και δεν θέλω να το κάνω.Δεν ξέρω ίσως το δημιούργησα και η ίδια :dry:

Βαλεντίνα σε ποία εβδομάδα το απορρόφησεο οργανισμός της κοπέλας;

thalassa έγραψε:

τι να σου πω οντως δυσκολη αποφαση

εγω στη θεση σου θα κρατουσα και τα 3

εγω ομως ειμαι εγω και εσυ εσυ

εχω μια γνωστη που ειχε 6 μετα απο εξωσωματικη και κρατησε τα 3 και τα γεννησε μια χαρα και τωρα ειναι μεγαλα παιδια

και μετα απο τις τυψεις της εκανε αλλα 3 επειδη ειχε σκοτωσει τα προηγουμενα

και τωρα εχει 6 παιδια :woohoo:

ευχομαι να κανεις το καλυτερο

Επίσης κάτι που σκέφτομαι.Η ανηψιά μου είναι σχεδόν 16 ετών,γεννήθηκε το 1994 και πηγαίνει στην α΄λυκείου.Έχει τρίδυμα στο τμήμα της!!!Τα παιδιά γεννήθηκαν πριν απο 16 χρόνια!.Πριν απο τόσα χρόνια,με άλλη τεχνολογία,και όμως η εγκυμοσύνη ήρθε εις πέρας.Μου δίνει μεγάλη δύναμη αυτό το παράδειγμα.βέβαια οι εγκυμοσύνες δεν είναι ίδιες...Γιατι να μην τα καταφέρω εγώ;

και εγω αυτη που σου λεω τωρα τα παιδια της ειναι 20 χρονων

φαντασου πριν 20 χρονια εγινε αυτο

δεν ξερω τι να σου πω δικη σου ειναι η αποφαση

αλλα οπως ειπες δεν σου λεει ο γιατρος οτι υπαρχει προβλημα τωρα

σου λεει πιθανοτητες

δεν μπορεις να βασιστεις στις πιθανοτητες και να παρεις μια τετοια αποφαση

erwlia ειμαι και εγω μια συμπασχουσα!!!!

ειμαι εγγυος με εξωσωματικη σε τριδυμα!!!ο γιατρος μου αρχικα μου ειπε οτι το πιο πιθανο ειναι να απορροφηθει το ενα....ομως ειναι σκληρα καρυδια τα μωρακια μου!!!!

Μου ειπε οτι πρεπει να αποφασισω τι θελω....μου ειπε τα υπερ και κατα και εγω αποφασισα να κρατησω τα δυο,οσο ψυχοφθορο και αν ειναι αυτο!!!

Προτιμησα να κρατησω τα δυο απο το να διακινδυνευσω τις ζωες και των 3.

Ετσι λοιπον στις 28/12 εχω ραντεβου για την μειωση.

Ξερεις οτι σε καταλαβαινω απολυτα γιατι ειμαι στην ιδια θεση...δυσκολευτηκα πολυ μεχρι να αποφασισω,τωρα ομως ειλικρινα πιστευω πως διαλεξα το σωστο!!!!

Ειμαι στην διαθεση σου για οτι χρειαστεις!!!!φιλια!!!

Λοιπόν, δε διάβασα τα άλλα ποστ, αλλά σου γράφω την περίπτωση της ξαδέλφης μου.

Αυτή παντρεύτηκε πάρα πολύ μικρή, 19 χρονών, και ξεκίνησαν προσπάθειες για μωράκι κάποια χρόνια αργότερα. Για αρκετά χρόνια δεν μπορούσε να μείνει έγκυος, και οι εξετάσεις δεν έδειχναν ποιος από τους δύο φταίει, ή αν φταίνε και οι δύο. Έπαθε σχεδόν κατάθλιψη, και τελικά, έκανε εξωσωματική και γέννησε ένα κοριτσάκι. Έγινε άλλος άνθρωπος.

Τέσσερα χρόνια περίπου μετά, ξαναέκανε εξωσωματική για δεύτερο μωράκι, και έμεινε έγκυος σε τριδυμάκια, όπως εσύ! Ο γιατρός της είπε να κάνει μείωση εμβρύων για τους ίδιους λόγους που είπε και σε σένα. Αυτή αρνήθηκε κατηγορηματικά, όπως εσύ! Θεώρησε ότι, αφού της έδωσε ο Θεός τρία μωράκια, δεν μπορεί να σκοτώσει κανένα από αυτά. Έμενε ακίνητη στο κρεβάτι, κ.λπ. αλλά τελικά το ένα μωράκι έφυγε από μόνο του... Η ίδια είπε ότι είδε στο όνειρό της τον άγιο Εφραίμ να της ανακοινώνει το θάνατο του ενός και να της λέει ότι θα γεννήσει τα δύο παιδάκια. Τώρα, δεν ξέρω αν τα πιστεύεις αυτά, δεν έχει σημασία, σημασία έχει το αποτέλεσμα, που είναι οι δύο αγόραροι που έχει τώρα και χαίρεται!!! Είναι δύο κούκοι 3.5 χρονών!!!

Η ξαδέλφη μου είπε τότε ότι ο Θεός αποφάσισε και όχι αυτή... Δε σου λέω τι να κάνεις, γιατί κανείς δεν μπορεί να σου πει κάτι τέτοιο, απλά σου λέω τι έγινε σε μια περίπτωση ολόιδια με τη δική σου!!!

Kleoxx έσυ ξέρεις το καλύτερο για τα μωρά σου και εσένα.Αφού το αποφάσισες ,σίγουρα είναι και το σωστό.Δεν ξέρω όμως κατά πόσο μπορούμε να χαρακτηρίσουμε μια τέτοια απόφαση σωστή ή λάθος.Όλα παίζονται.Με το καλό να φέρεις τα μωράκια σου στον κόσμο!Έχουμε πολλά κοινά και θα χαρώ ειλικρινά να τα λέμε.

Θέλω να γίνω μαμά,είδα και εγώ ένα όνειρο χτες το βράδυ :unsure: Περίεργο και με τρόμαξε.Ακουγόταν μια φωνή σαν απο τον ουρανό που μου έλεγε τρία γυναικεία ονόματα και η μητέρα μου που με κοίταζε στα μάτια :unsure: Το ερμήνευσα έτσι όπως φαντάζεστε όλες.Αν κάνω κοριτσάκια θα τους δώσω αυτά τα ονόματα.

Πήρα και την μεγάλη απόφαση χτες,με τον άντρα μου.Δεν θα κάνω μείωση.Δεν το αντέχω :( Οτι είναι γραφτό να γίνει,θα γίνει...

Ευχαριστώ για την συμπαράσταση

Θα σου πρότεινα να ρωτήσεις κι άλλον γιατρό και κυρίως να ακολουθήσεις το ένστικτό σου...τίποτε δεν είναι δύσκολο σημερα πλέον. Δε θα έμενα στην άποψη ενός μόνο γιατρού ..θα το έψαχνα πάααααρα πολύ αν και ΄δυσκολα θα έφτανα σε αυτή την αποφαση...ξέρω γυναίκα που έχει μεγαλώσει μονη της τριδυμα..μια χαρά είναι και τα τρία..μην το προχωρήσεις όμως μέχρι τη 12η...βάλε μικρότερο όριο εσύ...στη 12η εβδομάδα είναι ήδη μικρά μωράκια...βάλε την 8η εβδομάδα συμβουλή μου..αν την περάσεις..την πέρασες και συνεχίζεις κανονικά...αν με ρωτάς τι θα έκανα εγώ;; ...Μπορεί και να το ρίσκαρα..είμαι τέτοιος άνθρωπος..το πιο πιθσνό είναι δηλαδή να το ρίσκαρα καθότι δε σηκώνει η ψυχολογία μου τέτοιες κινήσεις....

erwlia έγραψε:

Kleoxx έσυ ξέρεις το καλύτερο για τα μωρά σου και εσένα.Αφού το αποφάσισες ,σίγουρα είναι και το σωστό.Δεν ξέρω όμως κατά πόσο μπορούμε να χαρακτηρίσουμε μια τέτοια απόφαση σωστή ή λάθος.Όλα παίζονται.Με το καλό να φέρεις τα μωράκια σου στον κόσμο!Έχουμε πολλά κοινά και θα χαρώ ειλικρινά να τα λέμε.

Θέλω να γίνω μαμά,είδα και εγώ ένα όνειρο χτες το βράδυ :unsure: Περίεργο και με τρόμαξε.Ακουγόταν μια φωνή σαν απο τον ουρανό που μου έλεγε τρία γυναικεία ονόματα και η μητέρα μου που με κοίταζε στα μάτια :unsure: Το ερμήνευσα έτσι όπως φαντάζεστε όλες.Αν κάνω κοριτσάκια θα τους δώσω αυτά τα ονόματα.

Πήρα και την μεγάλη απόφαση χτες,με τον άντρα μου.Δεν θα κάνω μείωση.Δεν το αντέχω :( Οτι είναι γραφτό να γίνει,θα γίνει...

Ευχαριστώ για την συμπαράσταση

Συμφωνώ μαζί σου...ακολουθησε αυτά που σου δίνει η ζωή και είναι πολύ πιθανό όλα να κυλήσουν τελεια..ειδικά αν το πιστευεις..εφόσον λοιπόν το αποφάσισατε, κλείσε τα αυτιά σου σε όσους προσπαήσουν να σου αλλάξουν γνώμη και προχώρα γερά με τσαμπουκα!!!!:) Η ζωή θέλει πίστη!!!:)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• μα τι όμορφα νέα..❤️ ξαφνικά αλλάζει ολη μας η ζωή 😍 να τον χαίρεσαι και να τον καμαρώνεις τον αντρακο σου💙💙
    • μου βγήκε γκρινιάρης εμένα...τι να τον κάνω;😂 λιγη υπομονή ακόμα και ελπίζω να στρώσει... θα σας πω μόλις μιλήσω ναι❤️
    • Καλημέρα κορίτσια μου 🦋 24.11.2023 η μέρα που χαμογέλασα ξανά μετά την παλινδρομη του Ιουνίου '23..Μέρα αναμενόμενης περιόδου και έχω ξυπνήσει με μια ανεξήγητη αναστάτωση..Ξεκινάω για δουλειά αλλά πριν πάω σταματάω στο φαρμακείο παίρνω ένα τεστ και μόλις πάω στο γραφείο αλλάζει όλος μου ο κόσμος 🤗🤗..Το τεστ είναι θετικό πριν καλά καλά περάσει ένα λεπτό,η χαρά μαζί με το κλάμα απερίγραπτα..Παίρνω αμέσως τηλέφωνο τον άντρα μου,του το λέω (μετά την 1η κύηση και την κατάληξη της δεν υπήρχε περιθώριο εκπλήξεων κτλ),τον ακούω να κλαίει στο τηλ και να μου λέει το μεσημέρι θα βγούμε έξω σήμερα έχουμε γιορτή 🥳...Δε σας κρύβω ότι μέχρι να κλείσω τον 6ο είχα χαρά,προσμονή αλλά και άγχος ότι κάτι πάλι θα πάει στραβά...τώρα συνειδητοποιώ ότι χάρηκα την εγκυμοσύνη πολύ πολύ λίγο και αυτό προς το τέλος!!!Σήμερα όμως,ένα χρόνο μετά έχω τον αγοράκι μου δίπλα μου να μου γελάει και να γελάει η ψυχή μου ολόκληρη 🩵🩵🧿🧿 Συγγνώμη για το σεντόνι κορίτσια μου,αλλά τα μοιραζόμαστε όλα από την αρχή και ήθελα να σας το πω και αυτό...Η @Elkκάι εγώ είμαστε από τις πρώτες εδώ 🤗🧿🤗🧿
    • Καλημέρα!!  Σαλάτες και φρούτα μου είπε να τρώω αρκετά αλλά πολύ καλά πλυμένα!! 
    • Ναι, ήθελα να σας γράψω, να σχολιάσω και διάφορα που λέγατε, αλλά δεν πρόλαβα! Περίμενα να δω και τα αποτελέσματα σου!  Γίνεται ένας χαμός εδώ, καλά καθόμουν κι άραζα στο μαιευτήριο!! 😅 Όταν κοιμηθούν και οι δύο και βρω χρόνο, θα γράψω κανένα κατεβατο για τη συνάντηση!! 😆 Καλά πάει πάντως προς το παρόν! ☺️
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...