Μετάβαση σε περιεχόμενο

Νέα μαμά σε απόγνωση!

Recommended Posts

Καλησπέρα στην παρέα σας!Είμαι νέο μέλος και χαρούμενη που σας βρήκα σε αυτή την φάση της ζωής μου.

Ονομάζομαι Μάρω,είμαι 32 ετών και κατοικώ στην Αθήνα.Πριν απο 20 ημέρες,εκτός από όλες τις άλλες μου ιδιότητες,απέκτησα και αυτή της μαμάς!Έφερα στον κόσμο έναν μπεμπούλη,για τον οποίο προσπαθούσαμε τέσσερις μήνες ;)

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας τα συναισθήματα,τις στιγμές αλλά κυριως όλα όσα με προβληματίζουν.Όσες απο τις φίλες μου έχουν παιδάκια,μου παρουσίαζαν την μητρότητα σαν κάτι εύκολο.Φυσικά,ούσα άσχετη με όλα αυτά καθώς δεν είχα ακόμη μωρό τα ''έχαφτα'' :laugh:

Είχα μια πάρα πολύ καλή εγκυμοσύνη απο την αρχή μέχρι και το τέλος.Γέννησα φυσιολογικά,μέσα σε δυο ώρες,άρα θα χαρακτήριζα και τον τοκετό μου εύκολο.Ετοίμασα τα πάντα για το μωράκι μας με πολύ αγάπη.Το δωματιάκι του,τα ρουχαλάκια του και νόμιζα πως είχα ρυθμίσει τις όποιες εκκρεμότητες υπήρχαν.

Η ομορφότερη στιγμή της ζωής μου ήταν όταν πήρα στην αγκαλιά μου τον μικρό μου άγγελο.Τα συναισθήματα δεν περιγράφονται!!!Όπως διαπιστώνω όμως,μάλλον θα έπρεπε να θεωρώ τις τρεις ημέρες διαμονής μου στο μαιευτήριο τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μου :P

Έχω 17 ημέρες να κοιμηθώ...Το μωράκι μου γκρινιάζει συνέχεια γιατί θα πεινάει,θα έχει κολικούς(όπως μας είπε και η παιδίατρος)ή απλά θα θέλει να μην αφησει την μαμά του να κοιμηθεί :silly:

Το μόνο που κάνω όλη την ημέρα είναι να θηλάζω και να ''κοιμάμαι'',άντε και στο τσακίρ κάνουμε και καμιά βόλτα -με τον μπέμπη- στο σπίτι για να μας πάρει ο ύπνος ...

Κορίτσια το μωρό συνέχεια κλαίει!!!Δεν κοιμάται πάνω απο 2 ώρες και αν αργήσω έστω και ένα λεπτό να του δώσω το στήθος όταν πεινάει,ξυπνάει όλη την γειτονιά απο τις τσιρίδες του.

Επιπλέον,είμαι κλεισμένη στο σπίτι.Βλέπω μόνο τον άντρα μου και την μαμά μου!Έχω πάρει αρκετά κιλά και μου φαίνεται και το σώμα μου χάλια :( Η ψυχολογία μου είναι στο μηδέν :( Όλα τα μωράκια όταν είναι με την μαμά τους ηρεμούν.Μόνο το δικό μου κλαίει;!

Μήπως θα έπρεπε να επισκεφτώ ψυχολογό;Είχα διαβάσει πριν γεννήσω για την επιλόχειο κατάθλιψη.Θα ήθελα τις συμβουλές σας.Υπάρχει κάποια άλλη κοπέλα στην κατάσταση μου;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μάρω μου να σου ζήσει κούκλα μου!!!

Το 77 γενημένη;;Λίγο άσχετο αλλά και εγώ 32 είμαι.

Μια χαρά είναι το μωράκι σου.Θηλαζέ το όσο μπορείς και πάρτο αγκαλίτσα.

Ετσι έιναι τα παιδάκια.Εγώ έχω να κοιμηθώ 8 μιση μήνες και θηλάζω ακόμη.Αν θες άνοιξς Post στο θηλασμός και διατροφή.

Καλή συνέχεια.Ψηλά το κεφάλι!!!

Τα παιδιά είναι δώρα υψηλών απαιτήσεων!!! :woohoo:

Θα χαρώ πολύ να τα λέμε. :kiss:

Παναγιώτα,ναι,το '77!

Δεν με κουράζει τόσο ο θηλασμός όσο το ότι το μωρό δεν βρίσκει ηρεμία ούτε στην αγκαλιά μου και δεν έχω ούτε λίγο προσωπικό χρόνο.Όταν κοιμάται ο μπέμπης(το πολύ για δύο ώρες δηλαδή)προσπαθώ να ξεκουραστώ και εγώ.

Παρότι έχω αρκετή βοήθεια νευριάζω με το παραμικρό και δεν έχω υπομονή.Δεν θέλω να φανώ αχάριστή,το λατρεύω το αντράκι μου.Αλλά μήπως κάτι δεν πάει καλά με εμένα;Νιώθω πολύ περίεργα και με ανησυχεί :unsure:

ΜΑΡΩΩ ΜΟΥΥ ???? ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ !!!

ΜΙΚΡΟΜΑΝΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ???? :P

ΕΓΩ 33 Κ ΑΠΟ Α8ΗΝΑ (ΤΡΕΛΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ!!!) , ΕΙΜΑΙ , ΗΡΕΜΙΣΕ ΚΟΡΙΤΣΑΡΑ ΜΟΥ , ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΙΕΖΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ , ΕΓΩ ΔΕΝ 8ΗΛΑΣΑ (ΛΟΓΩ ΣΟΒΑΡΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟς) ΟΠΟΤΕ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ...

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ 8Α ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ! :kiss:

καλως ηρθες νεα μανουλα στο μαμμυ!!!!

Μη σε πιαανει πανικος κοριτσακι!

Πιστευω οτι ολες τις νεες μαμαδες τις πιανει ενας πανικος, μικρος ή μεγαλος. Το αγγελουδι σου ειναι το πιο ομορφο δωρο της ζωης σου. Πιστευω οτι σιγα σιγα θα προσαρμοστεις στη νεα κατασταση. Ε ενταξει οταν ερχεται ενα παιδακι μεσα στην οικογενεια αλλαζουν τα παντα, αυτο το ξερουμε. Αλλα σιγα σιγα θα συνηθησεις.

Να σου ζησει το μικρουλι νεο μελος στην οικογενεια!!!!!!!!!!!! ;););)

Juliax άστα να πάνε!Κοιτάω έξω απο το παράθυρο και βλέπω το πεζοδρόμιο πνιγμένο στα σκουπίδια :(:angry: Anyway,ξέφυγα απο το θέμα μου

Σχετικά με τους κολικούς του μπέμπη!Η παιδίατρος λέει οτι ο θηλασμός είναι ό,τι καλύτερο,η μαμά μου επιμένει πως αν το παιδί δεν πιεί χαμομήλι/τήλιο δεν θα ανακουφιστεί.Φυσικά ακούω την παιδίατρο μου,αλλά δεν βλέπω και αποτέλεσματα :unsure:

Κορίτσια,άσχετο αλλά χαίρομαι πολύ που βρήκα κάποια άτομα να μιλάμε,έστω και μέσω υπολογιστή! :)

Κρίστι θεωρητικά το πιστεύω και εγώ,αλλά στα πρακτικά κάπου κολλάω :( Μακάρι να το ''ξεπεράσουμε''γρήγορα και να γίνουν καλύτερη η σχέση μου με τον μπέμπη όταν μεγαλώσει λίγο :unsure: (Αχ,τι λέω η εσώκλειστη :silly: )

ΚΑΙ ΕΓΩ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ (ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ Κ ΓΕΙΤΟΝΑΚΙ)

ΝΑΙ Ο 8ΗΛΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ , ΑΛΛΑ ΑΝ ΥΠΟΦΕΡΕΙ Κ ΤΟ ΝΙΝΙ ΟΜΩΣ ???

ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ (ΣΥΝΗ8ΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑΓΟΝΕΣ , ΨΑΞΤΟ ΛΙΓΟ , ΝΑ ΗΡΕΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΗΤΡΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑ8ΗΚΟΝΤΑ ! ΝΑ ΖΗΣΕΙ !!!!!!!!!!!!

Σαν να διαβαζω εμενα μηνες πριν.....! :)

ηρέμησε γλυκια μου!ετσι κ χειροτερα ημουν,το μωρακι μου δεν ηρεμουσε με τιποτα,μονο θηλαζα κ εκλαιγα όλη μερα..κοντεψα να παθω καταθλιψη κ εγω αλλα κ οι γυρω μου..ολα μου εφταιγαν,δεν πηγαινα πουθενα λογω θηλασμου,ολα μαυρα μου φαινονταν!

μετα τις 40 ημερες τα πραγματα εστρωσαν λιγακι,νοικιασακ νοσοκομειακο θηλαστρο για να αντλω γαλα κ να μπορω να λειψω για λιγο οταν ενιωθα την αναγκη..

βεβαια,ακομη δεν κοιμομαστε ολο το βραδυ,αλλα αυτο σε καθε μωρακι διαφέρει!κανε λίγη υπομονή,οι περισσοτερες ετσι ημασταν!για ό,τι χρειαστεις..εδώ είμαστε!κ αν θελεις να δεις το ..ευρος της καταστασης σου εξαπλωμενο κ να γελασει κ λιγο το χειλάκι σου,ελα στο "εξπρες του βυζονυχτιου"στην ενότητα θηλασμος κ διατροφη!! ;) θα χαρούμε να σε δούμε κ εκεί!ειμαστε πολλέεεεεεεεεες!!φιλάκια! :kiss::kiss:

juliax έγραψε:

ΝΑΙ Ο 8ΗΛΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ , ΑΛΛΑ ΑΝ ΥΠΟΦΕΡΕΙ Κ ΤΟ ΝΙΝΙ ΟΜΩΣ ???

ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ (ΣΥΝΗ8ΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑΓΟΝΕΣ , ΨΑΞΤΟ ΛΙΓΟ , ΝΑ ΗΡΕΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΗΤΡΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑ8ΗΚΟΝΤΑ ! ΝΑ ΖΗΣΕΙ !!!!!!!!!!!!

ΜΕ το ξένο γαλα δεν θα υποφέρει το νινι ???

Αν τα μωρα χρειαζονταν χαμομήλι τοτε το στηθος μας θα εβγαζε χαμομήλι !

Μάρω καλως ηρθες και να χαιρεσαι το μωρακι σου .

Για μενα το πρωτο που πρεπει να κανεις αυριο το πρωιειναι να ετοιμαστεις να ετοιμασεις και το μωρακι σου και να βγειτε μια βολτα ! Για ποιο λογο μενεις εσωκληστη ??

Μεα τη γεννα οι ορμονες κανουν παρτυ και ολα ειναι καπως . Μην στεναχωριεσι ο περισσοτερες γυναικες (ειτε το παραδεχονται ειτε οχι ) περασαν απο αυτητη φαση . Θα δεις με τον καιρο θα ηρεμήσεις και ολα θα ειναι πολυ ευκολα .

Για τους κολικους , μειωσε λιγο τα αγελαδινα προιοντα αν τρως και καν μασαζακι στη κοιλιτσα του μωρου ωστε να φευγουν τα αερια . Ο θηλασμος ειναι οτι καλυτερο και για τους κολικους .

Καλη ανατροφή και εδω θα ειμαστε να τα λεμε

:)

Κρίστι έχω τόση ανάγκη για επικοινωνία που παντού θα κόλλαγα.Γιατί,εντάξει,καλή και η μανούλα μου,όμως όλη την ημέρα συζητάμε τα ίδια :blush:

Juliax δεν φαντάζομαι πως θα τον βλάψει λίγο χαμομηλάκι.Αντιθέτως,θα τον χαλαρώσει(ελπίζω!).Θα τηλεφωνίσω αύριο στην παιδίατρο.

Lucky,αν σου πω οτι χαίρομαι που υπάρχουν και άλλες κοπέλες στην ίδια φάση,θα με πιστέψεις;Είμαι πολύ βάρβαρη τελικά :P Αν καταφέρω να βρω το θέμα(το φόρουμ προς το παρόν μου φάνηκε πολύ εύχρηστο και απλό)θα έρθω να σας γνωρίσω!

Φίλες μου,σας ευχαριστώ για τα λόγια σας!Με ανακουφίσατε!Σας στέλνω την καληνύχτα μου γιατί σε λίγο θα ξυπνήσει ο μπέμπης!!!Όταν ξαναβρώ χρόνο θα μπω οπωσδήποτε! :kiss:

ΑΓΑΠΟΥΛΑ ΜΟΥΟΥΟΥΟΥ!!!!!!!Β ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ. ΚΛΑΙΝΕ ΚΑΙ ΚΛΑΙΝΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΝΟΥΛΕΣ. ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΡΑ. ΕΓΩ Η ΚΑΥΜΕΝΗ ΕΙΜΟΥΝΑ ΜΟΝΗ ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΕΓΩ ΠΟΥ ΜΕ ΘΕΩΡΩ ΩΣ ΤΗΝ ΠΛΕΩΝ "ΑΧΡΗΣΤΗ" ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ! :) ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΕ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΛΟΧΕΙΟ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΖΟΡΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... :dry: ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΣΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ. ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΩΡΑ.. ΤΟ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ Η ΑΓΑΠΟΥΛΑ ΣΟΥ. ΚΙ ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΚΛΑΙΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΑ. ΟΜΩΣ ΠΕΡΝΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ. ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΜΑΘΕΙ. ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΙΚΟΥΣ. ΕΓΩ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑ ΚΙΝΤΕΡΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ. ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΟΥΡΑΓΙΑ!! :kiss::kiss:

να σου ζησει το μωρακι σου!

προσπαθησε οταν κοιμαται το μωρο σου να κοιμασαι και εσυ!

η αρχη ειναι δυσκολη για ολες τις μανουλες!

αλλα δεν φταιει ο θηλασμος για το οτι μωρο ξυπνα-γκρινιαζει κλαιει

το οτι εχεις βοηθεια ειναι πολυ καλο!

αε ολους τους αλλους να κανουν τις δουλεις και εσυ ασχολησου μονο με το μωρο!

αυτο πρεπει να κανει τωρα!

η ψυχολογια της μανας επιρεαζει και το μωρο!

αν νοιωθεις οτι πνιγεσαι ασε τους σαραντησμους και πηγαινε μια βολτα!

απεφυγε τα κλειστα μερη για προστασια σας!

προσπαθησε να μην αφηνεις να κλαιει το μωρο απο πεινα γιατι ετσι εκνευριζεται και δεν ηρεμει ευκολα!

μεγαλυτερη ηρεμια απο την αγκαλια της μανας δεν υπαρχει!

αυτο εχει αναγκη το μωρο σου!

9 μηνες ηταν μεσα σου, ακουγε την καρδια σου, ενοιωθε ζεστασια, για εκεινο το νεο του περιβαλλον ειναι πολυ πιο δυσκολο !

δεν εχει την προστασια της κοιλιτσας του!

πειναει,κανει κοπο να φαει, κρυωνει , ζεσταινεται....

οσο περνα ο καιρος τα πραγματα θα ειναι πιο ευκολα!

δινοντας οτιδιποτε αλλο εκτος απο μητρικο γαλα υπονομευεις την παραγωγη σου!

ο θηλασμος ειναι παραγωγη και ζητηση!

αλλωστε δεν του προσφερεις τιποτα... απλα του ξεγελας για λιγο την πεινα του!

Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΧΕ ΠΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ?? ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΨΑ.

ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑ , ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΥΠΟΔΙΕΥ, ΤΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΙΑ ΚΙΝΤΕΡΝΤΕ- ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΜΙΚΡΟΠΟΣΟΤΗΤΕς ΟΣΟ ΣΥΧΝΑ 8ΕΣ.

Μάρω. έγραψε:

Κρίστι έχω τόση ανάγκη για επικοινωνία που παντού θα κόλλαγα.Γιατί,εντάξει,καλή και η μανούλα μου,όμως όλη την ημέρα συζητάμε τα ίδια :blush:

Juliax δεν φαντάζομαι πως θα τον βλάψει λίγο χαμομηλάκι.Αντιθέτως,θα τον χαλαρώσει(ελπίζω!).Θα τηλεφωνίσω αύριο στην παιδίατρο.

Lucky,αν σου πω οτι χαίρομαι που υπάρχουν και άλλες κοπέλες στην ίδια φάση,θα με πιστέψεις;Είμαι πολύ βάρβαρη τελικά :P Αν καταφέρω να βρω το θέμα(το φόρουμ προς το παρόν μου φάνηκε πολύ εύχρηστο και απλό)θα έρθω να σας γνωρίσω!

Φίλες μου,σας ευχαριστώ για τα λόγια σας!Με ανακουφίσατε!Σας στέλνω την καληνύχτα μου γιατί σε λίγο θα ξυπνήσει ο μπέμπης!!!Όταν ξαναβρώ χρόνο θα μπω οπωσδήποτε! :kiss:

Σε περιμενουμε να πεις τι κανει το ζουζουνι σου!!!!! ;)

Και παλι καλως ηρθες στην παρεα μας!! :kiss:

Εγώ δεν έχω δώσει χαμομήλι. Γάλα και πάλι γάλα. Αν όμως εσύ είσαι αγχωμένη όταν έχεις το μωρό στα χέρια σου, τότε του το περνάς και είναι ανήσυχο. Τα ίδια είχα και εγώ με αποτέλεσμα τους δύο πρώτους μήνες να υποφέρω από την αϋπνία.

Ηρέμησε και κουράγιο! Βάλε τον δίπλα σου, άσε τον να θηλάζει και χαλάρωσε.

Μάρω μου, γεια! Κι εμένα το μωράκι μου είναι 23 ημερών! Κοντά είμαστε!θα σου πω οτι είπαν και οι άλλες κοπέλες...

Σαν να περιγράφεις εμένα :laugh: Όλη μέρα στήθος κι άγιος ο θεός! Το βράδυ ξενύχτι και τα σχετικά.

Κι εμένα ετσι είναι το μωράκι μου. Αν δεν του δώσω στήθος κλαίει αμέσως. Τωρα παλεύουμε απο τις 10 να τον κοιμήσουμε. Τι να κάνεις όμως;;;

Θα συμφωνησω με κάποια κοπελα που εγραψε πριν για τη βόλτα. Είναι σωτηρια! Εστω για μιση ωρα. Εγω χθες πηγα σουπερ-μαρκετ! Μετα απο 20 μερες ενιωσα τελεια!

Εδω είμαστε παντως να τα περασουμε όλες μαζι τα δυσκολα ;)

φιλάκια κι όπως είπαμε ε; :kiss:

κοριτσακι μου υπομονη πανω στο τριμηνο αντε τετραμηνο ησυχαζουν αρκετα τα μωρακια βρισκουν τους ρυθμους τους, ολες το εχουμε περασει αυτο που λες, δεν θα ειναι παντα ετσι, κανε κουραγιο και σε εναν μηνα το πολυ δυο θα ηρεμησετε και οι δυο

Μαρω καλς μας ηρθες.Ειμαι η Βανια ειμαι 39 καιμενω Αθηνα .Εχω ενα γιο 5μιση ετων δεν τον θηλασα καθολου δυστυχως λογω ορμονικου προβληματος .

Σιγουρα το φαρμακο για τους κολικους ειναι ο θηλασμος αφου σου το ειπε και η παιδιατρος ομως ακου και τη μαμα σου .Εμενα ο μικρος οταν ηταν περιπου στην 17 ημερα αρχισε το κλαμα μαλλον τοτε ξεκινησαν οι δικοι μας κολικοι εμενα επεινε και ξενο γαλα οποτε το προβλημα λογικα θα ηταν πιο εντονο τοτε λοιπον μου ειπε η γειτονισσα μου 65 ετων παρακαλω μανα ττιων παιδιων και 5 εγγονιων να του δινω το τελευταιο γευμα σε συνδιασμο τηλιο με γαλα δηλαδη ζεστανα το νερο βουταγα το φακελακι το τηλιο και εβαζα μεσα τη σκονη γαλα .Λοιπον κοιμοταν σερη 3-4 ωρες και καποιες και 5 και απο 40 ημερων κοιμοταν απο τις 12.00 το τελευταιο γευμα εως τις 6,30-7,00 το πρωι οταν τ ειπα στη παιδιατρο μου ειεπ :οχι τηλιο-χαμομοηλι ειναι ξεπερασμενα και σε ερωτηση μου αν κανει κακο μου ειεπε οχι αλλα για ποιο λογο καικατι τετοια .Για ποιο λο΄γο ; απλο ηθελα να ηρεμησω να κοιμηθω να κανω δουλεια και αφου επιασε το εκανα.

Τωρα εσυ επειδη θηλαζεις μπορεις να πινεις εσυ τηλιο οποτε και εσυ θα χαλαρωνεις αλλα και το μωρο.Εμενα παντως στο Ιασω σ εμια κριση πανικου που επαθα τις ημερες που γεννησα με επιασε την ωρα που κοιμομουν απο τη σεναχωρια μου που δνε μπορουσα να θηλασω ετρεξαν πανικοβλητη απο νοσηλευτριες -μαιες μεχρι καικαρδιολογος και μου εδωσαν να πιω ενα τηλιο για να ηρεμησω καινα χαλαρωσω .Ευχομαι συντομα να ηρεμησει

Μην στεναχωριεσαι δεν εισαι η μονη. Ειναι μακρυς ο δρομος. Περνας την πιο δυσκολη περιοδο. Οσο περναει ο καιρος θα βελτιωνεται η κατασταση. Εμενα δεν κοιμοταν ποτε 2ωρο ολοκληρο, ουτε καν το βραδυ. Περασε πολυυυς καιρος μεχρι ψιλοστρωσει η κατασταση. Ακομα ξυπναει τα βραδια συχεχεια αλλα πλεον δεν με πειραζει. Συνηθιζεις την κατασταση και δεν σου φαινεται τοσο τραγικο. Ειμαστε δυνατες εμεις οι γυναικες τελικα.

Εχεις και τις ορμονες στο φουλ οποτε ειναι λογικο να αισθανεσαι ετσι. Βγες εξω με το μωρο μην καθεσαι μεσα. Ντυστο καλα και βγες. Ετσι το αντιμετωπισα εγω και ας γεννησα Ιανουαριο. Τα κιλα μην βιαζεσαι να τα χασεις. θα φευγουν, αργα μεν αλλα θα βελτιωνεσαι. Θυμαμαι ετρωγα τον αγλεορα και παλι ψιλοεχανα. Καποια στιγμη εβαλα και μετα παλι κατεβηκαν χωρις να κανω τιποτα. Μονο με τον θηλασμο. Ο θηλασμος με βοηθησε αλλα σε πολυ αργους ρυθμους. Μετα το 7 μηνο ειδα διαφορα. Τωρα μου εμειναν 5 κιλα αλλα δεν κανω τιποτα να τα χασω γιατι δεν εχω ορεξη ακομα να προσπαθησω. Οσο θηλαζεις μην σκεφτεσαι τα κιλα. Ενα ενα γιατι ολα μαζι θα σε καταβαλλουν. Θα δεις φως στο τουνελ καποια μερα και αυτο θα ειναι οταν χαλαρωσεις και θα απολαυσεις τα καλα και τα ευτραπελα της μητροτητας. φιλια.

Θήλαζα κι έκλαιγα!! Είχα την μαμά, είχα την πεθερά, κάνε αυτό, όχι έτσι, αλλιώς και μπλα μπλα μπλα!!! Δεν ακούς κανέναν! Θηλάζεις όσο μπορείς το μωρό! Εγώ είχα πει όσο αντέξω! 3 μήνες για μένα ήταν καλά! Στις 40 μέρες είχαν στρώσει πολύ τα πράγματα με θηλασμό! Εγώ είχα άλλο πρόβλημα με το μωράκι! Δεν έκανα κακάκια και μου είχαν πει δεν πειράζει! Έφτιαχνα 30 μλ γάλα σκόνη κι έβαζα λιγάκι χαμομήλι και τον βοήθαγα να κάνει μέρα παρά μέρα! Ήταν πιο ήρεμο το μωράκι! Του έδινα 30 μλ το πρωί και άλλα 30 μλ βράδυ! Από μόνο του έφτιαξε το πρόγραμμα του! Δεν το πίεσα σε τίποτα! Είναι θέμα παιδιού κι όχι θηλασμόυ ή γάλα σε σκόνη! Μην πέσεις στο τρυπάκι που λένε το ξένο τον πιάνει και κοιμάται! Όταν αποθηλάσεις θα το κάνεις επειδή το θέλεις εσύ και μόνο! Το γάλα σου φτάνει και περισσεύει για το μωρό σου! Άκου το μωράκι σου, να το παίρνεις αγκαλίτσα και να είσαι ήρεμη!! Αυτό καταλαβαίνει τα πάντα και αν δεν είσαι εσύ καλά δεν είναι κι αυτό! Θυμάμαι όταν χτυπιόμουν ή ένιωθα κάπως και το έβαζα για θηλασμό, δεν έτρωγε καλά!! Όταν ήμουν ήρεμη όλα ήταν τέλεια!!!

Ότι χρειαστείς θα χαρώ να βοηθήσω αν φυσικά μπορώ!!

Καλημέρα!Καλά,είναι απίστευτη η ανταπόκριση σας στο μήνυμα μου,και ευχαριστώ πολύ :)

Δεν θέλω να σταματήσω τον θηλασμό πριν το πρώτο έτος.Είμαι αποφασισμένη να το παλέψω,όσο μπορώ!Η αλήθεια είναι ότι είμαι πάρα πολύ αγχωμένη,γιατί τα περίμενα διαφορετικά τα πράγματα(όπως μου τα έλεγαν οι γνωστές!!!)Δεν είναι πολύ μικρούλης ακόμα για να τον βγάλω έξω;Φοβάμαι μήπως κρυώσει... :unsure: Σήμερα,πάντως,θα επιχειρήσω να πάω μια βόλτα μέχρι την αδερφή μου. ;)

Όσο για το χαμομηλάκι...Τελικά,να του δώσω ή όχι;Μάλλον θα πιώ έγώ λιγάκι,για να χαλαρώσουμε και οι δυο :P

Στεναχωριέμαι πολύ που του μεταφέρω το άγχος μου :(

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...