Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αλλάζουν τα δώρα?

Recommended Posts

Τί γίνεται όταν έχεις αντίθετο γούστο με ενα πολύ κοντινό σου πρόσωπο?π.χ νονος παιδιου?αλλάζεις τα δώρα ή εστω κάποια βασικά δώρα ή ειναι προσβολή?είναι καλύτερο να τα κρατάς αλλά να μη τα φοράς?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΟΣΟ ΠΙΟ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ...

ΠΧ ΜΩΡΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ , ΑΛΛΑ ΤΟ ΥΦΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΟ Κ ΔΕΝ 8Α ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ8ΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ Κ ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ...

ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ 8Α ΠΑΜΕ ΚΑΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙ , Ε ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΚΡΙΜΑ , ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΤΙ ΚΑ8ΗΜΕΡΙΝΟ ΝΑ ΤΟ ΛΙΩΣΕΙ

ΣΤΟ ΒΑΛΕ ΒΓΑΛΕ

8Α ΚΟΙΤΑΞΩ ΑΝ ΕΧΕΙ ΣΕ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΟΥΜΕΡΟ (ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΝΩ ΑΛΛΟ ΣΧΕΔΙΟ :P )

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΤΙΜΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΜΗΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΝΑ , ΝΑ ΧΕΙ Κ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ !

ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΩ ΠΕΙ ΟΛΑ!!! ;)

Οχι βεβαια απο το να μην το φορέσει το παιδί το αλλάζεις ανετότατα. Και αν έχεις και καλή σχέση με το κοντινό σου πρόσωπο πάτε και μαζί να το αλλάξετε χι!χι!.

Εγω πάντως δεν θα κράταγα κάτι που δεν θα φόραγα στο παιδί μου σκεπτόμενη μην προσβληθεί απο την αλλαγη το κοντινό μου πρόσωπο. Πιστεύω οτι τον/την προσβάλλω περισσότερο αν δεν το δει φορεμένο για τον α ή β λόγο.

ναι ενταξει δικιο εχετε...αλλα απο την αλλη δεν ειναι και βλακεια να το ντυνουμε αποκλειστικα με το δικο μας γουστο?δεν ειπα αν ειναι για τα πανηγυρια το ρουχο,αν ας πουμε δεν μας αρεσει το χρωμα η το κοτλε η κλπ...δεν μπορουμε να υποχωρουμε?νονος ειναι η θειος η γιαγια...εχουν και αυτοι ενα μερακι να βγαλουν....

ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΤΟΥ Ο ΚΑ8ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΙ ...

ΜΟΥ ΦΕΡΕΣ ΣΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ Κ 8ΕΛΕΙ Η ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ 8ΕΛΕΙ... ΤΗΣ ΝΥΦΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΑΜΟΣ !

Το αλλάζεις βέβαια λέγοντας μια καλή δικαιολογία, εγω ότι κράτησα που δεν μου άρεσε του το έβαλα μόνο όταν όλα τα υπόλοιπα ρουχα ήταν για πλυσιμο και σίδερο! κρίμα είναι να μένουν αφόρετα!

Είμαι της γνώμης, όταν κάποιος αγοράζει κάποιο δώρο, να το προσαρμόζει στο γούστο αυτού που πρόκειται να πάρει το δώρο, όχι στο δικό του. Όταν, π.χ. η πεθερά μου, μού στέλνει μια φούστα μέχρι τον αφαλό με άνιμαλ πριντ, λες και θα βγω να κάνω πεζοδρόμιο, ψωνίζει με το δικό της γούστο, και φυσικά δεν πρόκειται να φορέσω αυτό το πράγμα!

Το ίδιο ισχύει και για το παιδί μας (όσες έχουμε). Σε τελική ανάλυση, υπάρχουν ρούχα που ταιριάζουν σε κάθε παιδί και κάποια όχι. Οπότε, τουλάχιστον, ας σκεφτούν αυτό πριν πάρουν ένα δώρο.

liberty81 έγραψε:

εχουν και αυτοι ενα μερακι να βγαλουν....

Φυσικά και τα αλλάζεις κοπέλα μου !!!!και το μεράκι του ο καθένας μην ανησυχείς το φόρεσε στο παιδί του,εσυ δηλαδή δεν έχεις μεράκι ???

Μην αισθάνεσαι καθόλου τυψεις που θα τα αλλάξεις τόσες δικαιολογίες

υπάρχουν .

μωρό δεν έχω ακόμα οπότε η αληθεια είναι οτι ίσως αλλάξει η ψυχολογια μου όταν κανω...βασικά το σκεφτηκα σε δώρα τυπου βαφτιστικος σταυρος πρωτο δώρο κλπ...αν δεν σου αρεσει ο βαφτηστικος τι γινεται?δε θα το φορας επειδη δεν σου αρεσει?γιατι οταν εγω ας πουμε ζητησα το γουστο της κουμπαρας μου για τη βαφτιστηρα μου ειπε"οχι δικος σου ειναι,οτι θες παιρνεις"ναι αλλα στο παιδι δεν τον φοραει γιατι μαλλον ηθελε χρυσο(το οποιο δεν ειπε)

liberty81 έγραψε:

στο παιδι δεν τον φοραει γιατι μαλλον ηθελε χρυσο(το οποιο δεν ειπε)

Η ΜΠΟΡΕΙ να μοιαζει στην μανα μου!!!!!τον βαφτιστικο μου σταυρο τον εχω φορεσει 5-6 φορες μονο γιατι φοβοταν μην τον χασω!! :P

τελικα τον εχω ακομα φυλαγμενο να τον φορεσει τουλαχιστον η κορη μου!!!!!!! :lol::P

Μπα ειναι να το εχει ο ανθρωπος οτι και να της επαιρνες δεν θα το εβαζε στο παιδι για χιλιους δυο λογους και ο δικος μου που ηταν χρυσος το ιδιο εκανε της μανας μου

μερικοι ανθρωποι οτι και να τους δωσεις ποτε δεν θα πουν οτι ειναι ευχαριστημενοι

οποτε σταματας να πολυασχολησαι :):);)

καλησπερα.επειδη ειμαι και εγω νονα,προσφατα ειχαμε την βαφτιση της ειπα της κουμπαρας μου θα παω στα μαγαζια να ριξω μια ματια και μετα θα σε παω να σου δειξω ποια μου αρεσουν και ποια μπορω να παρω και θα απο φασισουμε μαζι για ολα γιατι θελω το παιδι να τα φορεσει και τα ρουχα και τον σταυρο και ετσι εγινε μας αρεσαν τα ιδια ρουχα και ο ιδιος σταυρος.τον σταυρο στην εκκλησια του τον εβαλε αλλα στο σπιτι δεν μπορει να του τον βαζει γιατι θα τον τραβιξει και θα τον κοψει.ωχ πολυλογω.τελος παντων οτι εχω παρει για το παιδι της αρεσουν αλλα και κατι να μην της αρεσει της εχω πει δεν εχω προβλημα να το αλλαξει αρκει να την βολευει το ρουχο και να το φοραει ο μικρουλης μου.δεν ειναι κακο να αλλαξουν δωρο αν δεν τους αρεσει.εμενα τουλαχιστον δε με πειραζει γιατι και εγω το ιδιο θα κανω οταν κανω παιδι.

mh to syζητας καθολου.εννοειται οτι αλλαζονται.απο το πιο μακρινο μεχρι το πιο κοντινο προσωπο.μη τρελαθουμε.το οφελος του παιδιου θα δω οχι το πως θα φανω.μη μασας.

ΕλένηΧ έγραψε:

liberty81 έγραψε:

Η ΜΠΟΡΕΙ να μοιαζει στην μανα μου!!!!!τον βαφτιστικο μου σταυρο τον εχω φορεσει 5-6 φορες μονο γιατι φοβοταν μην τον χασω!! :P

τελικα τον εχω ακομα φυλαγμενο να τον φορεσει τουλαχιστον η κορη μου!!!!!!! :lol::P[/quote:17xum1xo]

Δεν είσαι η μόνη! η αδερφή μου η μεγάλη έχασε το σταυρό της κ μετά δεν μας τους φόραγε η μαμά μου για να μην τους χάσουμε κ εμείς, :laugh: το κάνουν αυτό οι Ελληνίδες ΄μάνες....

Τώρα σοβαρά προτειμώ κ εγώ να αλλάξω κάτι παρά να μην το φορέσω στο παιδί.Ή όταν κάνω δώρο εγώ δεν έχω πρόβλημα για αλλαγή ίσα-ίσα καλό είναι ο άλλος να σκεφτεί κ εσένα που σκάς ένα σωρό λεφτά αν δεν του κάνει/αρέσει ας το αλλάξει.

Βέβαια σε κάποια δώρα πιστεύω ότι ίσως είναι προσβολή πχ, στο βαπτιστικό σταυρό που ανέφερες.δεν έχω βαπτίσει ακόμα αλλά αν το κάνω θα ήθελα να πάρω στο παιδί το γούστο το δικό μου κ όχι συνέχεια ότι θέλει η μάνα.Εκεί ας αποφασίσει κ ο νονός κάτι...

Κατα τη γνωμη μου τα ρουχαλακια μπορεις να να τα αλλαξεις και δεν νομιζω να τιθεται θεμα παρεξηγησης.

Τωρα οσων αφορα τα βαφτιστηκα και ειδικα τον σταυρο θεωρο οτι ειναι απαραδεκτο να αλλαχτει. Ειναι σαν να αλλαζεις τα στεφανα του γαμου. Ο βαφτιστικος σταυρος εχει διαβαστει και εχει ευλογηθει. Αν ειναι να αλλαχτει και να φορεθει ενας αλλος ποιο το νοημα?

Αν ο νονος ειναι ισως ηλικιωμενος ειναι πιθανο να παρει ενα σταυρο που οντως δεν φοριεται. Ας φυλαχτει στο κουτι και ας φορεθει ενας αλλος στο παιδι.

Αν και νομιζω οτι μια συννενοηση με τον νονο πριν δεν θα ηταν κακη. Ή τουλαχιστον μπορει η μαμα να πει με ευγενικο και διακριτικο τροπο οτι προτιμαει τον λευκο απο τον κιτρινο χρυσο ας πουμε.... :S

εγω αλλαξα οτι ρουχο δε νυπηρχε περιπτωση να του βαλω γιατι ειναι κριμα τα λεφτα που εδωσε ο αλλος να μεινουν στο ντουλαπι..δεν ειναι κακο.

τωρα οσον αφορα το μερακι του καθενα...ο καθενας το μερακι του το βγαζει το παιδι του.δεν μπορει να ντυνεις το μωρο σου με το γουστο των αλλων επειδη "δεν ειναι σωστο" να τα αλλαξεις.

βεβαια καποια πραγματα δεν αλλαζονται! ιδιως ο βαφτιστικος σταυρος.

και μην νομιζεις πως δεν του τον φοραει επειδη δεν θελει που ειναι χρυσος...

εγω δεν του τον εχω βαλει ακομα απο τον ιουλιο :blush: γιατι καθε φορα που ειναι να φυγουμε απ οτο σπιτι ψιλοτρεχουμε να ετοιμαστουμε και δεν του φοραω οχι τον σταυρο αλλα ουτε το ματακι-παναγιτσα που μας πηρε η νονα μας...οχι επειδη δεν θελω αλλα επειδη ξεχναω!!! :(

Κοιτα και εμενα ο σταυρος που μας πηρε η νονα δεν μου αρεσει. Ουτε τα ρουχα που του οηρε στην βαφτηση αλλα δε με πολυασχολει. Ουτως η αλλως δε του τον φοραω...ουτε θα του τον φορουσα. Μια αντε δυο φορες θα το βαλλειτο κοστουμακι. Αλλα ολα τα υπολοιπα δωρα που μας εκανα στη βαφτηση τα περισσοτερα τα αλλαξα. Τι να τα κανει ο γιος μου τοσα τζιν μεγεθοε 6-9. Κανενα δεν θα φορουσε. Προτιμουσα πιο μαλακα υφασματα. τα αλλαξα ολα στην ψυχρα. Μονο μια θεια του αντρα μου ρωτησε για την σαλοπετα που του πηρα...της ειπα μια χρα το φοραει απλα ειναι στα απλυτα...

den exw allaksei tipote ....oute kai kati apo ta dwra pou mou pirane htan toso pia apokroustiko gia na mhn to foresoume .

theorw uperboliko na allazw ta panta giati mpori na mhn mou aresei h apoxrosh....alo an den tou kanoun san noumera .

oso gia ta baftistika einai megalh prosbolh .....

otan kapoios sou pernei doro les euxaristo ...den to koitas sta "dontia"

an den sou aresoun toso pas kai perneis ala .....

gia mena milaw kai mono to theorw prosbolh .

Να σας πω την αλήθεια τα αλλα ρουχα είναι λογικό.τωρα στο θέμα του νονου δεν ξερω....θεωρω οτι και μονο απο σεβασμο 1 αντε 2 φορες πρεπει να το φορεσει το σταυρο...ή στην τελικη αν ξερουμε οτι δε συναδει το γουστο μας,θα συμμετείχα και εγω στην επιλογή του...συν τοις αλλοις είναι ακριβό πράγμα ο σταυρος και ουτως ή αλλως για αλλους λογους το φοραει ενα παιδι..οχι αισθητικους

Εμεις τον σταυρο τρον φορεσαμε οταν τον πηγαμε να κοινωησει τρεις φορες. Αυτο ηταν. τωρα αμα μαγαλωσει και θελλει να το φοραει, ε ασ το φοραει. Αλλα στη νονα ειπα να παει και να παρει οτι θελει. Δεν θα μου αρεσε...δικο της ειναι το βαφτηστηρι...ας παει να παρεο οτι θελει. Αλλα οπως ειπα οι καλεσμενη μου εκαναν δωρα ρουχα τα οποια δεν θα φορουσε ποτε απο πρακτικης αποψης. Αυτα τα αλλαξα, πηρα πιο καθημερινα, τα χαιρομαστε περοσσοτερο

Άν είναι τελείως άσχετα με αυτά του γούστου μου,

τότε ΝΑΙ! τα αλλάζω! Αν στο κατάστημα δεν βρω του γούστου μου,

(γιατί συμβαινει και αυτο), παίρνω πυτζάμες! Πυτζάμες είναι, όσο και χάλια να είναι, θα φορεθούν, αρκεί να είναι βαμβακερές! ;)

Ποιό το νόημα να στέκονται στη ντουλάπα ρούχα που δεν φοράμε?

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...