Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Και ιδού η απορία!

Πότε; Πότε ειναι κατάλληλη ηλικία; Το νωρίτερο είναι και καλύτερο ή όχι;

Και πότε είναι το νωρίτερο δηλαδή,ε;! Πότε;

Αναμένω τις απαντήσεις σας με αγωνία! :P

Δημοσίευση

καντινου έγραψε:

Γεια σου!

Εγω δεν θα τρυπησω τα αφτια των παιδιων μου!

Οταν μεγαλωσουν και θελουν ας πανε μονα τους!

Δεν μου αρεσουν παιδια με σκουλαρικια!

Συμφωνώ απόλυτα!

Βρε κοριτσάκι μου, μη μας παρεξηγείς, αλλά αυτό το "έθιμο" είναι κάπως ξεπερασμένο για να μη πω και βάρβαρο.

Μου το έκανε και μένα η μαμά μου, μετά από παρότρυνση των φιλενάδων της τότε, και ειλικρινά είναι χαραγμένο στη μνήμη μου ως τώρα!

Νόμιζα οτι με τιμώρησε για κάτι που έκανα!

Ασε να μπει στην εφηβεία και να το κάνει μόνη της!Θα το ευχαριστηθεί κιόλας τότε!

Δημοσίευση

Εμένα μου τα τρύπησε η νονά μου στα 4.

Η μαμά μου έπαθε εγκεφαλικό!!

Ασε που κουνήθηκα στο 1 αυτί και οι τρύπες ήταν η μια εδώ και η άλλη εκεί. Βέβαια όταν πήγαινα 2α γυμνασίου πήγα και τη διόρθωσα και ήμουν πολύ τρέντι που είχα 2 τρύπες στο ένα αυτί...! :P:P:P:P

Κάποια στιγμή θα ήμασταν στο δημοτικό θαρρώ, μαλώναμε με την αδερφή μου και εκεί που μαλλιοτραβιόμασταν μου τραβηξε και το σκουλαρίκι! μπιαχ..!!

Για καλή μου τύχη ήταν ανοιχτό και δεν μου έσκισε το αυτί.

Μετά από αυτό η μαμά μου μου τα έβγαλε και τα ξαναέβαλα στην 2α Γυμνασίου.

Τα συμπεράσματα δικά σου!

Εγώ πάντως δεν της τα τρυπάω.

Ούτως ή αλλώς θα τα τρυπίσει μόνη της!

Μακάρι Θεούλη μου να περιοριστεί στα αυτιά...! :P

Δημοσίευση

εγώ έκανα το λάθος και πήγα την μικρή μου για τρύπημα αυτιών όταν έκλεισε τα 2. η εμπειρία που έζησα ήταν φρικτή. το παιδί με το πρώτο τρύπημα στο αριστερό αυτάκι έβαλε κάτι τσιρίδες και δεν μπορούσα να την σταματήσω από τα κλάματα. και επειδή δυστυχώς δεν μπορούσε να μείνει με το ένα αυτί τρυπημένο κάναμε και το άλλο. ήταν Σάββατο μεσημέρι που είχαμε πάει στον κοσμηματοπώλη. δεν το ξεχνάω με τίποτα κορίτσια. και εάν ο θεούλης μου χαρίσει και άλλο ένα κοριτσάκι έχω υποσχεθεί ότι δεν πρόκειται να το πάω για να τρυπήσει τα αυτιά του. να μεγαλώσει με το καλό και να πάει μόνη της. μην βιάζεσαι έχεις χρόνο για όλα. εμένα δεν με προειδοποίησε κανένας.

Δημοσίευση

Η μαμά μου μου τρύπησε τα αυτιά όταν ήμουν 3 ετών (αφού το θυμάμαι - τραυματική εμπειρία!!!) και από τότε δεν μου έκλεισαν οι τρύπες ΠΟΤΕ!!!

Ομως ρε κορίτσια πλέον βρίσκω τρομερά αντιαισθητικό μωρά παιδιά να χουν τρυπημένα τα αυτιά τους, αφήστε τα παιδιά να κάνουν ότι θέλουν όταν μεγαλώσουν....Αυτά με τα τρυπημένα αυτιά μου κάνουν πολύ μικρομέγαλα!!!

Sorry κιόλας αλλά η συγκεκριμένη συνήθεια μου θυμίζει άλλη φυλή...πιο νομαδική...και λίγο σκουρόχρωμη...

Δημοσίευση

Και γω είμαι κατά του τρυπήματος των αυτιών στα μωρά.

έχω δει μωράκι 5 μηνών με σκουλαρίκια. :blink:

Είμαι της άποψης να γίνει όταν το κοριτσάκι θα είναι σε

ηλικία που να καταλαβαίνει, ώστε να πάρει τη χαρά.

Η Δέσποινα στα 4 μου εξέφρασε την επιθυμία της να βάλει

σκουλαρίκια. Το συζητήσαμε, της είπα ότι θα πονέσει λίγο,

αλλά αφού επέμενε, πήγαμε και τα τρυπήσαμε.

Στο 1ο αυτάκι έκλαψε λίγο, αλλά κάθησε να της τρυπήσουν

και το άλλο.

Όταν τα είδε στον καθρέφτη, Έλαμψαν τα μάτια της!!!!! :P

Η χαρά της απερίγραπτη! μέχρι να επιστρέψουμε στο σπίτι μας,

όποιος γνωστός μας χαιρετούσε, μάθαινε και ότι βάλαμε σκουλαρίκια!

Η φουρνάρισσα, ο περιπτεράς της γειτονιάς, οι γείτονες, ΟΛΟΙ.

ΈΒΑΛΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΙΙΙΙΙΙΚΙΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!! ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΙΙΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!! :silly: φώναζε.

Αααααα! έχω δει και αγοράκι γυρω στα 6 να φοράει σκουλαρίκι στο ενα αυτί και να έχει μακρύ μαλί. Σαν μικρομέγαλο!

Δημοσίευση

Εμένα μου τα τρύπησαν στα 5. Υποθέτω ήθελα, πόνεσα λίγο, αλλά μετά καμάρωνα. Στη συνέχεια, όμως, ή το ένα αφτί ή και τα δύο πάθανε μόλυνση, βγάλανε πύον και οι τρύπες κλείσανε. Επειδή πονούσα λόγω της μόλυνσης δεν ήθελα να ξανατρυπήσω τ' αφτιά μου. Τελικά, το πήρα απόφαση στα 15 και τα τρύπησα, αλλά και πάλι κάθε λίγο βγάζουν πύον, δεν ανέχονται σκουλαρίκια που να μην είναι χρυσά, κ.λπ. Τώρα έχω πάρα πολύ καιρό να βάλω σκουλαρίκια και μπορεί και να έχουν κλείσει οι τρύπες.

Εγώ δεν έχω πρόβλημα να βλέπω μικρά παιδιά με σκουλαρίκια, αλλά θα συμφωνήσω με τη Μπέλλα, είναι καλύτερα να το θέλουν τα ίδια για να το απολαμβάνουν (λέμε τώρα).

Φυσικά, δεν αντέχω τις υπερβολές. Μια φορά είχα δει αγοράκι μερικών μηνών με σκουλαρίκι, και μάλιστα κρίκο, που είναι και πολύ επικίνδυνο...

Δημοσίευση

bell έγραψε:

Και γω είμαι κατά του τρυπήματος των αυτιών στα μωρά.

έχω δει μωράκι 5 μηνών με σκουλαρίκια. :blink:

Είμαι της άποψης να γίνει όταν το κοριτσάκι θα είναι σε

ηλικία που να καταλαβαίνει, ώστε να πάρει τη χαρά.

Η Δέσποινα στα 4 μου εξέφρασε την επιθυμία της να βάλει

σκουλαρίκια. Το συζητήσαμε, της είπα ότι θα πονέσει λίγο,

αλλά αφού επέμενε, πήγαμε και τα τρυπήσαμε.

Στο 1ο αυτάκι έκλαψε λίγο, αλλά κάθησε να της τρυπήσουν

και το άλλο.

Όταν τα είδε στον καθρέφτη, Έλαμψαν τα μάτια της!!!!! :P

Η χαρά της απερίγραπτη! μέχρι να επιστρέψουμε στο σπίτι μας,

όποιος γνωστός μας χαιρετούσε, μάθαινε και ότι βάλαμε σκουλαρίκια!

Η φουρνάρισσα, ο περιπτεράς της γειτονιάς, οι γείτονες, ΟΛΟΙ.

ΈΒΑΛΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΙΙΙΙΙΙΚΙΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!! ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΙΙΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!! :silly: φώναζε.

Αααααα! έχω δει και αγοράκι γυρω στα 6 να φοράει σκουλαρίκι στο ενα αυτί και να έχει μακρύ μαλί. Σαν μικρομέγαλο!

Εγω τωρα, γιατι συγκηνηθηκα με την μεγαλη σου? :blush:
Δημοσίευση

Η μάνα μου ήθελε να της τα τρυπήσει απο τα 2!

της είπα "μην διανοηθείς και πατε να τα τρυπήσετε

καμια μέρα που θα είμααι στη δουλειά", θα γίνει χαμός.

μόνης το ζήτησε η μικρή επειδη είχε και η φίλη της.

Πριν μέρες έχασε το 1 σκουλαρίκι στο σχολειο και πήγαμε

και πήραμε άλλα! Διάλεξε μόνη της κάτι μηλαράκια πολυ διακριτικά!

Δημοσίευση

Δεν θεωρω οτι ειναι βαρβαρο, ουτε τραυματικη εμπειρια... απλα ειναι λιγο επικινδυνο για τα παιδακια αυτης της ηλικιας... καλυτερα περιμενε να μεγαλωσει αρκετα ωστε να καταλαβαινει να μην χτυπησει και φυσικα να την ρωτησεις αν το θελει γιατι μπορει και να μην το θελει...!!!

Εγω 4 χρονων ημουνα οταν η μαμα μου, μου εκανε τρυπουλες... θυμαμαι οτι το ηθελα κι'εγω... και δεν εκλαψα καθολου...!!! :)

Δημοσίευση

Θέλω να γίνω μαμά! έγραψε:

Ωχ, Μπέλλα! Λες να είναι το ίδιο αγοράκι και να μεγάλωσε;;;

Εδώ στη Λάρνακα το είδα! Στο αεροδρόμιο! Περίμενε

μαζί με τη μαμά του τον μπαμπά του που ερχόταν

από ταξίδι! Το θέμα είναι ότι η Δέσποινα έκανε

γκάφα! "Γειά σου κόρη! Πώς σε λένε? Εμένα Δέσποινα.

Περίμένω τη γιαγιά μου από Ελλάδα."

"Γειά !! Εμένα .... (αγορίστικο όνομα) περιμένω το μπαμπά μου!"

Δημοσίευση

Sissio έγραψε:

Εγώ πάντως δεν της τα τρυπάω.

Ούτως ή αλλώς θα τα τρυπίσει μόνη της!

Μακάρι Θεούλη μου να περιοριστεί στα αυτιά...! :P

:lol:

:):)

οταν θελησει ευχαριστως να την παω να βαλει αλλα οχι απο μονη μου

Δημοσίευση

ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ 3 ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΑΥΤΙ ΜΟΥ

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΤΡΥΠΗΣΩ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΟΥΛΑΣ ΜΟΥ

ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΒΑΡΒΑΡΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΩ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΦΟΒΟ

ΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΓΟΥΣΤΑ.......

ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΣΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ :)

Δημοσίευση

DeniM έγραψε:

Και ιδού η απορία!

Πότε; Πότε ειναι κατάλληλη ηλικία; Το νωρίτερο είναι και καλύτερο ή όχι;

Και πότε είναι το νωρίτερο δηλαδή,ε;! Πότε;

Αναμένω τις απαντήσεις σας με αγωνία! :P

Αν και θυμαμαι οτι εμενα μου τα τρυπησανε πολυ μικρη πρεπει να ημουνα γυρω στα 6 και ανεβασα πυρερο απο το ζορι μου...θεωρω οτι ειναι τελειως βαρβαρο να τρυπησω τα αυτακια της.

Δεν θα της το κανω ας αποφασισει αυτη αν θελει στο δημοτικο ή γυμνασιο που θα ειναι πλεον κοπελιτσα...

Τωρα που το σκεφτομαι τι χαζα κανανε τοτε οι γονεις μας???

Παναγια μου...Με βλεπω με σκουλαρικακια απο 6 χρονων στην φωτο του νηπιαγωγειου την ενθυμια....παπαπαπαααα!

Δημοσίευση

ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ,ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ...

ΟΤΑΝ ΝΥΣΤΑΖΕΙ,ΤΑ ΤΡΑΒΑΕΙ....

ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟ ΤΟ ΝΑ ΤΗΣ ΒΑΛΩ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ...

Δημοσίευση

Όσο αργότερα τόσο καλύτερα, δηλαδή πολύ αργότερα μακάρι να μπορέσω

να την κρατήσω χωρίς τρύπες στα αυτάκια μέχρι να τελειώσει και

το δημοτικό B)

Φοβάμαι πολύ για ατυχήματα

Το ίδιο θα σου πρότεινα, άσε που μπορεί όταν μεγαλώσουν οι κόρες μας

να είναι ξεπερασμένο το τρύπημα γενικά,

θα κάνουν tatoo απο το μαιευτήριο :P:P

Δημοσίευση

ΣΩΣΩ έγραψε:

δηλαδη να μη ρωτησω εγω ποτε επιτρεπεται το τρυπημα στο φρυδι;;; :woohoo: αστειο ητανε λεμε..

Καλέ δεν τα έμαθες τα νέα? Πλέον όταν κόβουν τον ομφάλιο λώρο, τρυπάνε και το φρύδι του μωρού! :huh:

Μπέλλα πάλι έγραψες!!! :woohoo:

Α! Και βρε συ Σωσώ, πες στα κορίτσια ότι είσαι η puppeta! ;)

Δημοσίευση

Έχω έξι τρύπες στο ένα αυτί , μια στο άλλο και μια στη μύτη (και τα βράδυα φοράω την κουκούλα μου και τα σπάω B) ), αλλά σίγουρα τα κοριτσάκια μου θα κάνουν τρύπες στα αυτιά τους όποτε και αν το θελήσουν οι ίδιες B)

Δημοσίευση

H αλήθεια είναιπως κι εγω ήθελα αν κάνω κορίτσι να του τρυπήσω νωρίς νωρίς τα αυτάκια.΄..αλλά διαβάζοντας αυτά που λέτε..νομίζω αναθεώρησα..έχετε δίκιο..αν δεν είναι προετοιμασμένο το παιδί και δεν το έχει ζητήσει του φαίνεται λιγο βάρβαρο και σαν τιμωρία..κρίμα είναι μωρέ..ασε να σου το ζητήσει πρώτα..θα το αντιμετωπίσει πιο όμορφα και πιο ψυχραιμα αν πονέσει.

• Απαντήσεις

• Ίσως εντάσσονται σε κάποιο σύνδρομο, ίσως όχι. Αν απευθυνθείτε σε έναν γενετιστή, θα σας καθοδηγήσει. Εμάς μας βοήθησε πολύ ο παιδοΩΡΛ, ο οποίος μας σύστησε μια σειρά από γονιδιακές εξετάσεις (κυρίως για μετάλλαξη στην περιοχή κονεξίνη), αιματολογικές και ανοσολογικές (για να φανεί αν είχα εκτεθεί ασυμπτωματικα σε κάποιον ιό στην εγκυμοσύνη),  και οφθαλμολογικές (υπάρχουν κάποια σύνδρομα που περιλαμβάνουν βαρηκοΐα και προβλήματα όρασης). Αυτός μας έβαλε σε μια σειρά. Θα δεις ότι τα περισσότερα θα λυθούν απλά. Αν τελικά επιβεβαιωθεί η βαρηκοΐα, στείλε μου για ο,τι πληροφορία χρειάζεσαι σε σχέση με ακουστικά, λογοθεραπείες κτλ. Όλα να πάνε τέλεια!
    • Καλή αρχή στο κοριτσάκι σου! Σημασία έχει ότι της αρεσει τα υπόλοιπα θα τα βρείτε! Κλαίω με την αθώα της σκέψη μωρέ, γλυκούλα μου 🥹🥹🥹🩷🩷🩷 Ναι, ο άντρας μου το ήθελε πάρα πολύ ένα κοριτσάκι ακόμα. Το ίδιο και εγώ να σου πω την αλήθεια. Εννοείται μετά από όσα έχουμε περάσει λέγαμε απλά να πάει καλά μέχρι τέλους αλλά μας έκανε τη χάρη δεύτερη φορά και μας ξαναήρθε κόρη και πετάμε στα σύννεφα. Έχουμε και τόση προίκα στα ροζ, μην πάει χαμένη 😋 Θέλω και εγώ να πιστεύω ότι με 19 μήνες διάφορα μόνο, θα γίνουν φίλες, θα παίζουν μαζί θα μεγαλώνουν μαζί και εγώ θα τις καμαρώνω και θα τις χαίρομαι 🥹🥹🩷🩷 Έχω κοιλίτσα ναι, είχα πετάξει και στην Λυδία από νωρίς, ενώ δεν είχα παραπάνω κιλά. Μάλιστα τότε ήμουν γυμνασμενη φουλ, και με καταλάβαιναν όλοι στη δουλειά γιατί ξαφνικά είχα μια μυτερή κοιλίτσα, από εκεί που είχα κοιλιακούς. Και είμαι και ψηλή, δεν ξέρω γιατί δείχνω τόσο γρήγορα την εγκυμοσύνη. Αλλά προσωπικά το χαίρομαι, μου αρέσει να φαίνεται η κοιλίτσα, θεωρώ ότι είναι μια πολύ γλυκιά και όμορφη εικόνα 🫄🫄 Πιστεύω θα στρώσει η περίοδος σου σιγά σιγά.. Ίσως ναι, επηρεάζει και ο θηλασμός, οι ορμόνες είναι άνω κάτω!!
    • Εγώ λέω να τους πάρετε κορίτσια μου στην τελική για αυτό είναι γιατροί σας κ τόσο καιρό τους πληρώνετε για μια τέτοια στιγμή … στην τελική μην κάνουμε ταρζανιές κ λέμε δεν είναι τίποτα κ υπάρχει κάποιο θέμα …  μπορεί Μαρία να σου πει ότι δεν είναι κάτι κ εφόσον αύριο έχεις το ντοπλερ να σου πει το βλέπεις αύριο .. ένα τηλέφωνο δεν σου κοστίζει τίποτα !!
    • @ΜαρίαΔημήτρηςκαι γω εχω τσιμπιες κατι ωρες και νιωθω δυσφορια γενικως στην περιοχη χαμηλα και πισω. Οποτε αν μαθεις περι τινος προκειται πες μου και εμενα γιατι μια ανησυχια την εχω. Καλα αποτελεσματα αυριο στο doppler σας και το κυριοτερο ευχομαι να δειτε και τη φατσουλιτσα της❤️❤️
    • Ναι κορίτσι μου για τον Σταυρακ... διάβασα πάρα πολύ καλά σχόλια και για τον Σαραφ.. Να είσαι καλά!!!! Καλή επιτυχία και σε εσένα!!!🙏
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...