Μετάβαση σε περιεχόμενο

ntia

Μέλη
  • Δημοσιεύσεις

    43
  • Έγινε μέλος

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλες οι δημοσιεύσεις του/της ntia

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ Κ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!! ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕς ΗΜΕΡΕς ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΩΡΑΚΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΙΑ ΚΟΥΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΖΟΥΖΟΥΝΙ ΜΟΥ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΩ. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!
  2. ntia

    καταρεω...

    καλημέρα κορίτσια κ από μένα. τελικά δεν είμαι η μόνη που ζω αυτό το δράμα το βράδυ… η Έλενα μου είναι 9 ½ μηνών και δεν έχω κοιμηθεί ακόμη βράδυ. από 3 μηνών την έχω πάει στο δωμάτιο της και τα έχω δοκιμάσει ΟΛΑ. την έχω αφήσει να κλάψει, την έχω πάρει αγκαλιά, της έχω δώσει ντεπον, κρεμούλα στα δοντάκια της, νανουρίσματα, μουσική απαλή, φώτα χαμηλά , κουκλάκια, πιπίλες εννοείται πανάκι, μασαζάκι, Φανουρόπιτες (να μας φανερώσει ο Άγιος –βοήθεια μας- τον ύπνο), κτλ…κτλ…κτλ…ΤΙΠΟΤΑ ακόμη ξυπνάει, κ ακόμη δεν ξέρω γιατί……… ακόμη ψάχνω…και απ ότι φαίνεται πρέπει να το πάρω απόφαση ότι θα ξανακοιμηθώ όταν με το καλό παντρευτεί και θα ξενυχτάει άλλον…το τρελό είναι ότι δεν κλαίει όταν ξυπνάει , τσιρίζει και θέλει παιχνίδια, αυτή γελάει κ εμείς κλαίμε από τα νεύρα μας….. πώς να πας για δουλεία το πρωί?????? εχτές από τις 3:45 έως 6:00 το πρωί είχε το μάτι γαρίδα, κοιμήθηκε για 20 λεπτά και ξαναξύπνησε… Έχουμε 2 δοντάκια λέτε να μας έρχεται κανένα ακόμη????? μακάρι να είναι αυτό… καλό κουράγιο σε όλες μας!!!!!
  3. ntia

    ΕΔΟΕΑΠ κι Εγκυμοσύνη

    Καλημέρα κοριτσάκια, τι κάνετε??? δυστυχώς το 6μηνο δεν το παίρνουμε και μάλλον δεν θα ψηφιστεί σύντομα . Αυτά τα νέα από τον δικηγόρο της ΕΠΗΕΑ. Δεν ξέρω αν για την ΕΣΗΕΑ αλλάζει κάτι. Nera η άδεια που μου λες είναι η άδεια μητρότητας ή το μειωμένο ωράριο??? Άδεια μητρότητας πήρα 17 εβδομάδες. Το μειωμένο ωράριο επίσης το παίρνω. Είναι σε συμφωνία με τον εργοδότη. Εγώ παίρνω 2 ώρες κάθε μέρα για 1 χρόνο, μπορείς να πάρεις 1 ώρα για 2 χρόνια ή να πάρεις τις ώρες σε ημέρες. Θα πρέπει να μιλήσεις με τον εργοδότη σου. Αν θέλεις στείλε μου pm να σου πω περισσότερα. Φιλάκια !!!!!!!!!!!!
  4. ntia

    ΕΔΟΕΑΠ κι Εγκυμοσύνη

    το επίδομα πρώτου παιδιού ισχύει. εγώ το πήρα. επίσης όταν με το καλό γεννήσεις θα σου στείλουν στο σπίτι μαία για να σε βοηθήσει, να σου δώσει πληροφορίες για τον θηλασμό, πώς να πλένεις το μωρό σου, και ότι άλλη απορία έχεις μπορείς να απευθύνεσαι στη μαία. δικαιούσαι 8 επισκέψεις αλλά μπορείς να τις κάνεις όποτε θέλεις. εγώ ακόμη καμία φορά την παίρνω τηλ για απορίες που έχω. Με βοήθησε πολύ και με τον ύπνο της Έλενας γιατί δεν κοιμόταν το ζουζούνι μου με τίποτα, με το φαγητό της όταν ξεκίνησε στερεές τροφές κτλ.
  5. ntia

    ΕΔΟΕΑΠ κι Εγκυμοσύνη

    καλημέρα nera, να έχεις μια καλή και ήρεμη εγκυμοσύνη και με το καλό να έρθει το μωράκι σου. Είμαι κ εγώ στον ΕΔΟΕΑΠ , είναι πολύ καλό ταμείο και με πολλές παροχές, εκτός του 6μηνου… . Τουλάχιστον μέχρι πριν από 8 μήνες που γέννησα εγώ δεν το έδιναν. ( μου έλεγαν όμως ότι ήταν προς ψήφιση από τις ενώσεις μας ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ κτλ) θα πρέπει να πάρεις την ένωση σου να ρωτήσεις. Αν είσαι στην ΕΠΗΕΑ μίλησα τώρα με τον δικηγόρο της, και μου είπε ότι ακόμη δεν το δικαιούμαστε, αλλά να πάρω σε 2-3 ημέρες γιατί μάλλον κάτι θα αλλάξει. Ότι άλλο θέλεις, και μπορώ να βοηθήσω, είμαι στη διάθεσή σου. Φιλάκια !!!!!!!!!!!
  6. κοριτσάκια μου καλημέρα, σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Μαράκι μου να σου ζήσει η Χριστίνα-Μαρία καλοφώτιστη να είναι. Έχουμε πολύ καιρό να τα πούμε. Αντε να γίνει καμια συνάντηση να τα πούμε κ απο κοντά. Μαριάννα μου μην έχεις άγχος. τα περισσότερα μωράκια κλαίνε, να είσαι προετοιμασμένη. Η Έλενα ήταν κυρία πριν το μπλουμ, μόλις την έβαλε στην κολυμπήθρα ακούστηκε σε οοοολο το Γαλάτσι , όταν την έβαλε στην αγκαλιά της νονάς της, έσκασε χαμόγελα στον φωτογράφο το μούτρο :laugh: . Όλα θα πανε καλά!!!! φιλάκια πολλα πολλα
  7. Γειά σας κορίτσια, τι κάνετε??? χαθήκαμε, έχω να μπω πααααααααρα πολύ καιρο . Δεν μου έχουν έρθει και πολύ καλά τα πραγματα τον τελευταίο καιρο και δεν είχα χρονο σχεδον για τίποτα. Έχει πρόβλημα ο μπαμπάς μου και είμαι μεσα έξω στα νοσοκομεία . Ευτυχώς με το μωράκι μου είναι όλα καλά, μεγαλώνει και θεριευει. χτες πήγαμε στο γιατρό και είναι 8250, 66 πόντους, έχουμε 2 δοντάκια, τρώμε τα πάντα εκτός από αυγό, ψάρι και μέλι, μπουσουλάμε όλο το σπίτι, πιανόμαστε από τα έπιπλα και ότι είναι στο ύψος μας βρίσκεται στο πάτωμα, … Κάναμε και τη βάπτιση στις 27/6 και το μωρό μου εκτός από αγάπη, μωρό, κουρκουμπίνι, μούτρο, γατάκι….κτλ κτλ είναι και Έλενα :woohoo: :woohoo: !!!!!!! Σε γενικές γραμμές αυτά είναι τα νέα μου και τα νέα της Έλενας… Χαίρομαι που διαβάζω τα νέα σας και τα μωράκια σας είναι καλά. Όσες τα βαπτίσατε να σας ζήσουν, να είναι καλοφώτιστα , ευτυχισμένα και γέρα πάνω απ όλα, όσες ετοιμάζεστε, με το καλό να τα βαπτίσετε. . Φιλάκια πολλά και ελπίζω να τα λέμε πιο συχνά…
  8. ΜΠΡΑΒΟ!!!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo: , ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ, ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΑ. ΘΕΛΩ Κ ΕΓΩ ΝΑ ΔΩ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΔΟΝΤΑΚΙ , ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ!!!!!!!!
  9. Συγχαρητηρια...!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo: καλη και ήρεμη εγκυμοσύνη σου ευχομαι. Δεν θα καταλάβεις ποσο γρηγορα θα περάσει ο καιρος και θα παρεις στην αγκαλια σου το μωράκι σου. φιλακια πολλά!!!!
  10. Συγχαρητηρια...!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo: καλη και ήρεμη εγκυμοσύνη σου ευχομαι. Δεν θα καταλάβεις ποσο γρηγορα θα περάσει ο καιρος και θα παρεις στην αγκαλια σου το μωράκι σου. φιλακια πολλά!!!!
  11. Κοριτσια καλημερα και καλη χρονια! Εμας η μικρη μας μεχρι τωρα θηλαζει αποκλειστικα αλλα ενω στην αρχη παιρναμε βαρος με πολυ καλο ρυθμο,εδω και καμμια 20ρια μερες δεν παμε και πολυ καλα.Σημερα που τη ζυγισα ειναι 5 κιλα ακριβως και γεννηθηκε 3090.Ο γιατρος φοβηθηκε για ουρολοιμωξη,αλλα ευτυχως δεν ηταν και προχθες μας ειπε να ξεκινησουμε το ξενο συμπληρωματικα μετα το θηλασμο για να δουμε μηπως δεν της φτανει το γαλα,αλλα η μικρη μου δεν το τρωει με τιποτα...μηπως δεν της αρεσει??Φοβαμαι μηπως εχει καμια παλινδρομηση γιατι βγαζει και μεγαλες γουλιες. Απο υπνο ουτε κουβεντα,ακομη ξενυχταμε και απο οτι δειχνει εχει και πονακια,κατα τα αλλα ειναι μια κουκλα με πολυ πολυ μαλλι!!ολο κραυγουλες και γελακια ειναι οταν ειναι στα καλα της και με τον μπαμπα της ξετρελαινομαστε!!! :woohoo: :woohoo:
  12. Μου εχει δωσει κινητο αλλα δεν απαντα και πηρα στο γραφειο και για να του μιλησω πρεπει να περασω απο γραμματεις κ παρατρεχαμενους... γουλιτσα δεν ηταν σιγουρα, τωρα για εμετος ή ρουκετα δεν ξέρω να τα ξεχωρισω. ηταν ποσοτητα, δεν βγηκε με πολυ δυναμη αλλα ουτε και κυλησε απαλα απ' το στομα.
  13. Κοριτσια ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις,και εμενα πιο λογικος μου ακουγοταν ο τροπος που προτεινε το μαιευτηριο αλλα με μπερδεψε ο δοκτωρ!τι να κανω σαν πρωταρα αγχωνομαι μωρε λιγακι...πριν λιγο μου εκανε και εμετο και εχω ανησυχησει,αφηστε που για να μιλησω με τον παιδιατρο πρεπει πρωτα να αφησω μνμ σε γραμματεα,να τον ενημερωσει και οταν μπορεσει τηλεφωνει εκεινος...ολοι ετσι κανουν??εγω ανησυχησα και πηρα τηλ γιατι ηθελα μια αμεση απαντηση και οχι μετα απο ωρες!!!
  14. Καλησπερα σας κοριτσια θα ηθελα τη βοηθεια σας στο θεμα του θηλασμου γιατι με εχουν μπερδεψει.Η μικρη ειναι 9 ημερων και βγηκαμε απο το μαιευτηριο την προηγουμενη Κυριακη.Στο μαιευτηριο(ΛΗΤΩ) ολες -μαιες,προισταμενες και παιδιατροι- μου ειπαν πως πρεπει να θηλαζει η μικρη μονο απο το ενα στηθος σε καθε γευμα και στην περιπτωση που υπερβουμε τα 40-45 λεπτα και θελει κι'αλλο τοτε μονο δινω και απο το αλλο. Σημερα ηρθε ο παιδιατρος στο σπιτι και ενω συμφωνησε και εκεινος πως στο θηλασμο το παιδι τρωει οσο θελει και οποτε θελει,μου ειπε πως θα δινω 5-10 λεπτα απο το ενα στηθος και 5-10 λεπτα απο το αλλο στο ιδιο γευμα και με μπερδεψε τελειως Τι να κανω ρε κοριτσια?ποιος απο τους 2 τροπους ειναι σωστος??στο μαιευτηριο επεμεναν πως μονο θηλαζοντας καθε φορα απο το ενα στηθος παιρνει το παιδι ολα τα θρεπτικα συστατικα γιατι χρειαζεται 30-45 λεπτα για να αδειασει ενα στηθος και να δωσει μεχρι και το απαραιτητο λιπος που περιεχει.Απο την αλλη ο γιατρος ειπε πως σε 5-10 λεπτα ενα στηθος εχει ηδη αδειασει.. Βοηθατε την ασχετη ρε παιδιααααα!!!
  15. ntia

    Γενναμε!!!

    Καλησπερα κοριτσια,εγω ειμαι ο ευτυχης συζυγος και πατερας απο εχθες :woohoo: !!!Γεννησαμε εχθες στις 20:30!!!φυσιολογικος τοκετος,ημουν και μεσα και πολυ το χαρηκα που βοηθησα εστω και ετσι,ολα πηγαν μια χαρα,μαμα και κορη σουπερ!!3.090 γεννηθηκε η μικρη μας και ξεκινησαμε και το θηλασμο.Η Αρχοντουλα στελνει σε ολες σας τις ευχαριστιες και τις ευχες της για οτι ποθει η καθεμια σας και θα σας γραψει την εμπειρια της γεννας οταν με το καλο μαζευτουμε σπιτι...σας λεω αληθεια,πιστεψτε με,ω ναι ειναι μια ΚΟΥΚΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!
  16. ntia

    Γενναμε!!!

    Κοριτσια πριν καμμια ωρα σπασανε τα νερα :woohoo: ,μας ειδε ο γιατρος και το απογευματακι περιμενουμε την πριγκιπισσα μας να καταφτασει!!!θα σας ενημερωνει ο αντρας μου για τα υπολοιπα...αντε μακαρι να πανε ολα καλα...
  17. ntia

    IASW, ENDEIKTIKES TIMES?!?

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ AGGELINA78, ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ, ΟΜΩΣ ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΣΩ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΥΝΑΨΩ. ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΠΜ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΩ. ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ.
  18. Καλησπέρα, κ εγώ κάποια στιγμή που είχα μπουκωμένη μύτη, ρώτησα τον γιατρό μου κ μού είπε otrivin για παιδιά. Βέβαια επειδή είμαι περίεργη με τα φάρμακα δεν το χρησιμοποίησα πάνω από 2 φορές, προτιμώ τους παραδοσιακούς τρόπους (ατμοθεραπεία).
  19. κοριτσάκια μου καλημέρα, τώρα μπήκα και τρελάθηκα… τι οργάνωση είναι αυτή??? από χτες έχουν μπει φωτό??? ήθελα να σας πω ότι πέρασα φανταστικααααααααααααααααααά και γέλασα πολύ, και η μπέμπα μου το ίδιο, που ένιωσε χθες πολλά πολλά χαδάκια και γλυκές κουβεντούλες. (το βράδυ βέβαια με πέθανε…όλο βόλτες έκανε στην κοιλιά μου, της άρεσε πολύ η παρέα σας και η βόλτα και ήθελε κ άλλο). ήσασταν όλες υπέροχες. ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και για τα καλά σας λόγια, και περιμένω με ανυπομονησία την επόμενη συνάντηση. φιλάκια πολλά και καλημέρες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  20. ntia

    SOS!!! ZAXARO....

    Γεια σου Μαρία, σίγουρα θα πρέπει να μιλήσεις με ενδοκρινολόγο. Κ εγώ έχω θέμα με το σακχαρο εκανα καμπύλη και είχα 144 , έκανα μια διατροφή μόνη μου προσέχοντας κάποια φαγητά, όχι γλυκά , ζυμαρικά και αναψυκτικά για 3 εβδομάδες και ξαναέκανα καμπύλη, το αποτέλεσμα??? 158, τρελάθηκα… είχα πεθάνει στην πεινά και αντί να πέφτει ανέβηκε. Τη Δευτέρα πήγα σε ενδοκρινολόγο και μου είπε ότι αυτό που πρέπει να προσέχω στα φαγητά είναι η περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και ο γλυκαιμικός δείκτης, θα πρέπει να είναι χαμηλός για να μην ανεβαίνει το σακχαρο. Είναι πολλά αυτά που σου λέει να προσέχεις γι’αυτό και πρέπει να πας να σου τα πει. (π.χ. η βραστή πατάτα που εγώ φανταζόμουν ότι είναι καλύτερα να την τρώω από την τηγανιτή έχει γλυκαιμικό δείκτη 101 ενώ η τηγανιτή 75) Ένα πρόγραμμα που μου έφτιαξε είναι: Πρωινό: ένα ποτήρι γάλα με μισή κούπα δημητριακά (muesli ή all bran ή weetabix όχι Kellogg’s και άλλα ίδιας κατηγορίας ) Ενδιάμεσο γεύμα: μια φέτα μαύρο ψωμί (σίκαλης ή ακόμη καλύτερα πολύσπορο) με ένα αυγό ή 2 φέτες γαλοπούλα light και 2 φέτες τυρί του τοστ light Μεσημεριανό/δείπνο : 1. δύο κούπες λαδερό φαγητό, 3 κούπες σαλάτα φρέσκια με 2κουταλιες λάδι, 100 gr τυρί light άσπρο ή κίτρινο ή ένα αυγό μαζί με 60 γρ. τυρί, ζαμπόν γαλοπούλας ή οποιοδήποτε κρέας, άσπρο ή κόκκινο. 2. 100 γρ. ψητό ψάρι ή κρέας λευκό ή κόκκινο 3 φέτες ψωμί ή 1 ½ κούπα ζυμαρικών χωρίς λάδι ή 1 κούπα ρύζι ή 3 μέτριες πατάτες 3. ομελέτα από 3 ασπράδια και 2 κρόκους, 4 κούπες σαλάτα φρέσκια με 2 κουτ. Σούπας λάδι και 3 φέτες ψωμί 4. 2 κούπες όσπρια, 3 κούπες σαλάτα με 2 κουτ. σούπας λάδι, 100 γρ. τυρί light, 5 ελιές. από τα 14 συνολικά γευματα μιας εβδομάδας, 2 την ημέρα (μεσημέρι και βραδύ) Τα 3 πρώτα γεύματα μπορώ να τα κάνω από 4 φορές το κάθε ένα και το 4ο μόνο 2 φορές την εβδομάδα. • Όπου ψωμί σίκαλη ή πολύσπορο, αν στο ενδιάμεσο γεύμα έχει αυγό το αποφεύγεις στο μεσημεριανό και στο βραδυνό. Καφές, κακάο και τσάι χωρίς ζάχαρη, η σόδα επιτρέπεται όχι όμως τα υπόλοιπα αναψυκτικά. Όχι χυμούς κ ας γράφουν ότι δεν έχουν ζάχαρη, τα φρούτα έχουν από μόνα τους αρκετή. Ο γιατρός μου, μου ζήτησε να μετράω το σάκχαρο με μηχανάκι 5 φορές την ημέρα, 1 φορά το πρωί νηστική, 1 μέτρηση ακριβώς πρίν ξεκινήσω να τρώω μεσημεριανό, και μια φορά ακριβώς μια ώρα μετά, 1 μέτρηση ακριβώς πρίν ξεκινήσω να τρώω βραδυνό και μια φορά ακριβώς μία ώρα μετά. ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. Ελπίζω να σε βοήθησα και είμαι στη διάθεση σου αν με χρειαστείς.
  21. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΚΛΑ :silly: :laugh: :woohoo: , ΤΙ ΜΑΤΑΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ?????? ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΗ, ΤΥΧΕΡΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗς ΤΗ ΖΩΗ. ΚΑΛΗ ΛΟΧΕΙΑ!!!
  22. ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ, ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΛΗ ΛΟΧΕΙΑ!!!
  23. καλησπερα κοριτσια, εγω την εκανα στο Ιασω τον Μαιο και πληρωσαμε 110 μονο την αυχενικη.
  24. να σας ζησει η μπεμπα να ειναι παντα γερή τυχερή και ευτυχισμένη. καλη λοχεια!!!!!
  25. εμεις ειμαστε καμμια 200αρια μετρα απο το club "στοα".διπλα ειμαστε βρε συ...:woohoo: να βρεθουμε κανα σ/κ αμα ταιριαξει..
×
×
  • Προσθήκη...