Μετάβαση σε περιεχόμενο

Zenia z

Μέλη
  • Δημοσιεύσεις

    329
  • Έγινε μέλος

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλες οι δημοσιεύσεις του/της Zenia z

  1. Τίποτα, christi!! Εύχομαι σύντομα κ το μωρακι σου να μην έχει θέμα!❤️
  2. Εγώ έχω κάνει εισαγωγή μήλο, αχλαδι, μπανάνα, πορτοκαλί μανταρίνι μανγκο δαμάσκηνο, ακτινιδιο ,Αβοκάντο, βρωμη, Σιμιγδάλι, πατατα, καροτο, γλυκοπατατα, μπροκολο, κουνουπιδι, Μακαρόνια, ρυζι, Κοτοπουλο αρνι. Αλεσμένα ναι απο τον 8ο ξεκίνησα να πατάω με το πιρούνι τα μισά και τα άλλα στο μπλέντερ να κάνω τη μετάβαση άλλα δε βλέπω να ενθουσιαζεται με τα κομμάτια πολύ, το προτιμάει αλοιφή οποτε εμεινα στο μισα μισα. Ενώ της δίνω στα χέρια καροτακια μπανάνα κτλ ποτέ δε τα βάζει στο στόμα τα θέλει μόνο για να τα επεξεργαζεται.
  3. Δεν έχω δει κάποιο σημάδι..σχεδόν μήνα μου έχει πάρει είμαι στο γιαουρτι τωρα..
  4. Εγώ όταν έμεινα έγκυος φυσικά πονούσε όλο μου το σώμα νόμιζα αρρωστησα. Προσπάθησε όσο μπορείς να μην ψάχνεις συμπτωματα είναι πραγματικά τόσο ψυχοφθορο τουλάχιστον για εμένα ήταν έψαχνα από κάπου να πιαστώ κ όταν έρχονταν η περίοδος ήταν μια τεράστια απογοήτευση.
  5. Έχεις δίκιο πολλές διαφορετικές απόψεις απλά πρέπει να εμπιστευθείς ενα. Εγώ με το να αλλάξω το πρώτο μου γιατρό που ήμουν ευχαριτημενη γιατί δεν παρέχει συμβουλευτικη κ να μην έχω συνεχή παρακολούθηση μια ανασφαλεια την έχω να πω την αλήθεια. Αγγλία είμαι εδώ κάνουν όλα τα εμβόλια τους πρώτους 3 μήνες και κάποια κοντά στο έτος. Σε επισκέπτεται η μαία το πρώτες εβδομάδες να το ζυγίσει και να το κοιτάξει στα μάτια λέγοντας σου ότι όλα είναι καλά. Όταν πάρεις τηλ να κλείσεις ραντεβού σε νοσοκομείο απλά για να δει ανάπτυξη κτλ σε ρωτάνε είναι αρρωστο? Ιδιωτικά πάλι το ραντεβού είναι 200 ευρώ και πάνω. Αλήθεια χώρα,άλλη φιλοσοφία.
  6. Ναι Christi μου θηλαζω. Είδα λίγο κόκκινη βλεννα στο πρώτο μήνα κ έκοψα τα γαλακτοκομικα . Τους 4 πρώτους μήνες ήμουν Ελλάδα, τότε ο παιδιατρος μου είπε σταδιακή εισαγωγή, έφυγα κ έκανα συμβουλευτική με άλλη γιατρό εκείνη είπε δώσε μικρή ποσότητα γάλακτος κατευθείαν. Μίλησα με διατροφολόγο εδώ κ είπε σταδιακή εισαγωγή κ αυτή. Πρώτα Γάλα ψημένο δηλαδή σε κεικ , μπισκοτα, μπεσαμελ. Την επόμενη λίγο κασέρι ενα κομματακι, μετά απο 2 μέρες αυξάνεις ποσότητα αν όλα είναι καλά. Επόμενη εβδομάδα Φέτα ενα κομματακι πρώτα μετά περισσότερο. Μετά Γιαούρτι μια κουταλια αρχικα κ τέλος σιγά σιγά λίγο γάλα στο καφέ κ μετά ένα ποτήρι . Σ ευχαριστώ για την απάντηση:)
  7. Ευχαριστώ κορίτσι μου για την απάντηση. Ο ένας γιατρός μου είπε στον 7ο , ο άλλος στον 11ο μήνα από Ελλάδα ,ολόκληρο μέσα στη φρουτοκρεμα να μην της μυριζει. Αγγλία μου είπαν άμεσα όλα τα αλλεργιογονα όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα. Κάνω εισαγωγή γαλακτοκομικων σε εμένα γιατί είχε αλλεργια τελειώνω κ θα της δώσω αυγό λίγο λίγο .
  8. Γειά σας κορίτσια μου! Είμαι από δίπλα εγώ από τις μανούλες Ιουνίου. Έχω ένα κοριτσάκι 9 μηνών. @Χρύσακι χωρίς υποστήριξη κάθονται στον 9ο μήνα. Νομίζω επικρατεί η άποψη να προσφέρεις κ να αφησεις το μωρο να αποφασίσει αν κ πόσο θα φάει. Ζω στο εξωτερικό χωρίς κανένα παιδιατρο για παρακολούθηση το παιδί μεγαλώνει κ αν κάτι δεν πάει καλά θα το καταλάβω βρε παιδιά γιατί εγώ ξέρω το παιδί μου χαχα άλλη φιλοσοφία! Έκανα ραντεβου με Ελλάδα για συμβουλευτική, αλλά λείπει η επαφή συν ότι ο κάθε παιδιατρος λέει τα δικά του. Θέλετε να μου πείτε πότε σας είπε να δώσετε αυγο? Όλο μαζί πρώτα κρόκο ασπραδι; μέσα στη φρουτοκρεμα? το ψάρι ποτέ; Είστε 2 μήνες μικρότεροι αλλά μπορεί να έχετε αλλα παιδάκια ή να έχετε κάνει συζητήσεις με το γιατρό. Δίνεται αλεσμένα? Κομμάτια? Τα ζυγίζετε? Για απογευματινό τι δίνετε?Σας ζάλισα στις ερωτήσεις!
  9. Zenia z

    Υπέρηχος

    Μπορεί κ απο αυτό να είχες λίγο αιματακι μπορεί κ όχι συνηθίζεται άλλωστε στην αρχή. Αν είσαι αδύνατη μπορείς κ απο την κοιλιά. Όταν είχα ρωτήσει αν υπάρχει πρόβλημα μου ειπε ότι όχι γιατί είναι για λίγο αλλά οκ απο την άλλη φορά ας κάνουμε από την κοιλιά. Άσε μια βδομαδουλα μη πας και καθε μέρα. Μια τελειομηνη εγκυμοσύνη εύχομαι κ να βρεις τον γιατρό που θα σου ταιριάξει.
  10. Συγχαρητήρια κορίτσι μου! Μια τελειομηνη εγκυμοσύνη! ❤️ Το λέει η περδικουλα σου μετά τα δίδυμα αντέχεις κ για τρίτο..Σου βγάζω το καπέλο!!
  11. Κορίτσι μου μια τελειομηνη εγκυμοσυνη σου εύχομαι! Εγώ 41 πέρυσι είχα καλή αυχενική και δεν μου πρότεινε ο γιατρός κάτι παραπάνω κ δεν έκανα.Δοξα το θεό γέννησα ένα υγιέστατο κοριτσάκι!Και η νιπτ πιθανότητες δεν δίνει? Το μόνο σίγουρο είναι η αμνιοπαρακεντηση που δεν θα έκανα προληπτικά γιατί υπάρχει κ η πιθανότητα αποβολής μικρή αλλά υπάρχει. Μου είπε εδώ θα είμαστε θα παρακολουθούμε κ αν δούμε κάτι κινούμαστε αναλόγως.
  12. Και το Εμβόλιο να κάνεις και τη μασκουλα σου να φοράς!
  13. Καλέ μια χαρά θα πιάσουν!! Μην αγχώνεσαι. Αχ αυτή η περίοδος που έρχεται κ συνοδεύεται με κλαμα. Πόσες φορές έκλαψα..η επιστήμη όμως, η πίστη ,η τύχη έκαναν το θαύμα τους κ τέλος πια τα δάκρυα. Όλα καλά κορίτσι μου! Αντε θα περάσετε κ επιτροπή κ θα ξεκινήσετε.❤️
  14. Zenia z

    Απογοήτευση

    Ε όχι και δωρεά επειδή έχεις 16 fsh. Ακομα δε ξεκινήσαμε φτάσαμε στη δωρεά. Καραμέλα το έχουν κάνει κ αυτοί. Κοίτα 6 μήνες δεν είναι πολύ πριν υποθέτω ήσασταν πιο χαλαροί. Οπότε για να μην αγχώνεσαι κ αλλο θα πας σε ένα ειδικό που ξέρει τι λέει κ να κάνετε ένα πλάνο. Θα σου στείλω πμ το γιατρό μου αν θες να κάνεις ραντεβού. Δε ξέρω αν μπορούμε να γράψουμε εδώ.
  15. Μεταδιδεις το άγχος σου κορίτσι μου κ στρεσαρεται κ αυτό. Δεν έχει λόγο να σε σιχαίνεται όταν προσπαθείς συνέχεια γι αυτό. Μη κάνεις τέτοιες σκέψεις οι ορμόνες μετά τον τοκετό τρελαίνονται κατά βλέπεις όλα μαύρα. Μη κλαις. Πόσο μηνών είναι το μωρο?
  16. Zenia z

    Χαμηλή ΑΜΗ !

    Οχι με αυτά ξεκινάς. Την ποιότητα τη καθορίζει η ηλικία. Και αύριο που θα μείνεις έγκυος με βάση την ηλικία σου βγαίνουν οι πιθανότητες για τα σύνδρομα.
  17. Zenia z

    Χαμηλή ΑΜΗ !

    Την ποσότητα
  18. Zenia z

    Απογοήτευση

    Γειά σου κορίτσι μου! Πόσο καιρό προσπαθείτε? Αν είναι πάνω από χρόνο καλύτερα να δείτε κ ένα εξωσωματικο. Δεν αποκλείεται να έχετε κ φυσική σύλληψη κάθε κυκλός δεν είναι ίδιος αλλά δε ξέρω κατά πόσο θες να το αφήσεις στη τύχη του. Έχεις ξανακάνει ορμονικο έλεγχο από τότε? Θα σου πρότεινα να τις κάνεις σερι 3 με 4 μήνες να δεις που κυμαίνεται η fsh σου. Μην είσαι αρνητική ακόμα δε ξεκίνησες κ σκέφτεσαι ότι δε θα τα καταφέρεις. Αν αποφασίσεις να μπεις στο δρόμο της εξωσωματικής θα πρέπει να οπλιστεις με υπομονή κ πίστη. Καταλαβαίνω ότι όταν τίθεται θέμα τεκνοποιησης οι επαφές γίνονται λιγο κατά παραγγελία κ χάνεται η ανεμελιά όμως με το να απομακρυνεσαι από το συντροφο απομακρυνεσαι κ από το στόχο σου. 35 είσαι έχεις χρόνο. Εδώ τα καταφέραμε εμεις 40+. Γιατρό έχω να προτείνω αλλά θα σε συμβούλευα να κάνεις 2 με 3 ραντεβού με κάποιους να έχεις κ προσωπική άποψη για το ποιος θα σε εμπνεύσει.
  19. Αχ βρε κορίτσια βλέπω πολλές ζορίστηκαμε με το θηλασμό και μετά τη γέννα οι ορμόνες κάνουν πάρτι. Δε περίμενα ότι θα γεννήσω το μωράκι μου που με τόσο κόπο απέκτησα κ θα έκλαιγα για το θηλασμό. Τα ξενύχτια, το άγχος μη μου πάθει κάτι το μωρό, το βάρος που δεν πηρε το πρώτο μήνα, ο καύσωνας του καλοκαιριού. Θεέ μου τι μαρτύριο. Μετά τον τρίτο μήνα σήκωσα κεφάλι. Και εμάς είχε ίκτερο κ οι οδηγία του γιατρού ήταν πρώτα θηλαζω κ μετα δίνω συμπλήρωμα γιατί δεν πρέπει να αφυδατώθει. Οπότε δεν το σκέφτηκα καν. Ξέρω ότι λένε για την προσφορά κ τη ζήτηση κ όλες έχουμε Γάλα. Εγώ όλη μέρα την είχα στο στήθος κ έκλαιγε γιατί δεν έβγαζε άλλο. Συνέχισα με μεικτή σίτιση. Πρώτα θηλάζεις μετά δίνεις συμπλήρωμα. Έτσι έφτασα αισίως στους 7 μήνες θηλασμό ούτε εγώ δε το πιστεύω. Όμως πιστεύω ότι είναι κ στο παιδί. Έβαλε πάνω από όλα τη γεύση του μητρικού κ όχι την ευκολία του μπουκαλιού. Μόνη της περιόρισε το ξένο γαλα σήμερα πίνει 60 με 100 ml συμπλήρωμα. Κάνε τη προσπάθεια σου. Κ βάλε μικρούς στόχους. Εγώ είπα και 2 μήνες καλά είναι, μετά 3 κ πάει λέγοντας. Δεν είναι το ίδιο εύκολο για όλες.
  20. Καλη χρόνια κορίτσια!! Με υγεία αγάπη ευτυχία. Εύχομαι το 2025 να γίνουν όσες το επιθυμούν μανούλες κ όσες είναι ήδη κ επιθυμούν να το ξαναζήσουν από την αρχή να συμβεί γρήγορα. Αισιοδοξία κ πίστη!!
  21. Κορίτσι μου γλυκό σε νιώθω. Μια μεγάλη αγκαλιά κ από εμάς. Σου εύχομαι υγεία κ όλα τα καλά για την νέα χρονιά.
  22. Κορίτσι μου, ευχαριστώ πολύ που μου απάντησες
  23. Καλησπέρα κορίτσια! Το κοριτσάκι μου γίνεται 7 μηνων σε 10 μέρες. Έχουμε αρχίσει την εισαγωγή των στερεών εδώ κ 1,5 μήνα. Να σας πω λίγο το πρόγραμμα μας. Το πρωί θηλαζω όταν ξυπνάει.π.χ 8 μετά από καμιά ωρίτσα 9.30 νυσταζει τη βάζω στήθος τρώει λίγο κ κοιμάται. Στις 10.30 με 11.30 θα φάει φρουτοκρεμα γύρω στις 10 κουταλιτσες δε τρελαίνεται. 12.30 νυσταζει θηλάζει λίγο κ κοιμάται. Στις 2.30 κρεατοσουπα τρώει 15 με 20 κουταλιές. Το απόγευμα 4.00 θα θηλάσει κ θα κοιμηθεί. Στις 6.00 βραδινό κρεατοσουπα γύρω στις 10 κουταλιτσες και στις 8.00 θηλασμος κ ύπνος. Πως σας φαίνεται η ποσοτητα των στερεών? Τρωει λιγο? Ο γιατρός είπε ότι θηλάζουμε οπότε θέλει το μωρο κ ο σκοπός είναι στους 9 μήνες να έχει 5 γεύματα γαλα-δεκατιανο- μεσημεριανό- απογευματινό- Γάλα. Εσείς τι κάνατε? Μπορεί να διατηρηθεί ο θηλασμος μόνο με πρωί βράδυ? Να πω ότι ποτέ δεν είχα φοβερή ροή γάλατος εδινα κ συμπλήρωμα σε κάποια γευματα. Επίσης να σας ρωτήσω ξυπνάει κ τη νύχτα 3 φορες κ θηλάζει-κοιμάται. Διάβασα ότι μετά τους 6 μήνες δε θα πρέπει να ξυπνάει για να τρώει κ ότι είναι συνήθεια κ όχι πεινα. Προτείνοντας να το παρουμε αγκαλίτσα να το νανούρισουμε ή να δώσουμε λίγο νερό αλλά όχι γαλα. Ισχύει; Πρέπει να αρχίσω να την "εκπαιδεύω"? Θα χαρώ να μου πείτε τις εμπειρίες σας κ να με βοηθήσετε:)
  24. Εγώ πάλι σε χαίρομαι που με 2,5 μηνων μωρο κ 2 παιδια είχατε κ πολλές επαφές! Εύγε!! Του έχετε πάρει τον αέρα εσείς οι πολυτεκνες! Χαχα! Καλές γιορτές κ αν επιθυμείς κ τέταρτο μωράκι στο εύχομαι!
  25. Καλώς ήρθες Νικόλ με το καλό να ξεκινήσεις τη διαδικασία κ σύντομα να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα❤️
×
×
  • Προσθήκη...