Μετάβαση σε περιεχόμενο

carpe

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  57
 • Έγινε μέλος

 • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

Το στοιχείο αυτό είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται στα υπόλοιπα μέλη.

carpe's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • Collaborator Rare
 • First Post Rare
 • Conversation Starter Rare

Recent Badges

58

Βαθμός Δημοφιλίας

 1. Η τιμή τη fsh σου, αν επιτρέπεται; Της αμη; Παίρνετε πολλά ωάρια μετά από διεγέρσεις; Το 0 στα 5 είναι απογοητευτικό...αλλά δεν υπάρχει πιθανότητα λάθους στον προεμφυτευτικό; Έχουν κάνει και άλλες κοπέλες;
 2. Σε πολλές συμβαίνει και όλα προχωρούν φυσιολογικά. Γενικά πάντως μόνο στους υπερήχους θα ελέγχεις ότι όλα προχωρούν όπως πρέπει. Μην φρικάρεις όσο μπορείς με το παραμικρό. Άλλα φεύγουν, άλλα έρχονται. Αν επιμένει το άγχος, να κανονίσεις ραντεβού με τον γιατρό σου να το τσεκάρετε. Να νιώσεις ήρεμη...
 3. amh, fsh αφού είναι 20άρας, πας με αέρα!!! Θρομβοφιλίας ίσως, εξέταση από αιματολόγο γενικά, υστεροσκόπηση, καλλιέργειες κόλπου. Αυτά μου ήρθαν πρόχειρα. Οι πολλές πολλές εξετάσεις αγχώνουν καμιά φορά και ίσως να προκαλούν περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν. Θετική σκέψη!! Είσαι σε καλή ηλικία. Στέλνω πολλή θετική ενέργεια!!!! Στείλε μας νέα.
 4. Σπάνιο, αλλά όχι απίθανο! Κάθε φορά θα πιστεύεις ότι είναι αυτή η φορά, γιατί ξέρουμε πόσο πολύ βοηθά η καλή ψυχολογία. Πίστεψέ το λοιπόν και άσε πίσω την στατιστική. Σου το εύχομαι ολόψυχα, μια και μπαμ να είναι. Όσον αφορά το τι έχει ο καθένας και η καθεμία, τα βρίσκει στην πορεία. Όλες με λίγα προβλήματα ξεκινήσαμε, ψάχνοντας βρέθηκαν διάφορα. Αν εσύ όμως προτού προχωρήσεις σε εξωσωματική έχεις ψαχτεί παντόκορφα και πας με τη σιγουριά ότι έχετε μόνο χαμηλή κινητικότητα στο σπέρμα, ε στην εξωσωματική αυτό το ξεπερνάς. Πότε ξεκινάτε;
 5. Αν μπορείς να κάνεις γιόγκα καθημερινά, κάνε το! Για να ξεαγχώνεσαι και να κυλά το αιματάκι ζεστό μέσα σου. Διατροφή: κόψε τη ζάχαρη! Αν μπορείς περιόρισε τη γλουτένη. Βιταμίνες σου έδωσε; D, w3, c, e. Ρόδι σε χυμό, πατζάρια, κρέας μη λιπαρό, αλλά αγνό, π.χ. αρνάκι. Φυσικά φυτικές ίνες από φρούτα και δημητριακά. Πολύ καλή επιτυχία!!!!! Η χαρά είναι καλός σύμμαχος!!!! Έτσι να μείνει...και να πολλαπλασιάζεται.
 6. Συγχαρητήριααα!!!! Να είναι τελειόμηνη, ονειρεμένη η εγκυμοσύνη σου!!! Αν θα ήθελες πες μας για το πρωτόκολλο που ακολουθήσατε. Έχεις χαμηλή αμη;
 7. Στην πρώτη, αφού είχα διανύσει τόση διαδρομή για να καταλήξω σε εξωσωματική, πίστεψα πολύ. Δεν τα κατάφερα μέχρι την 4η. Αλλά και αυτή δεν πηγαίνει καλά. Δεν είναι οι πιθανότητες με το μέρος μας όσο μεγαλώνουμε. Δεν ξέρω πώς θα ήταν αν στα 33 έκανα εξωσωματική! Ποτέ δεν θα μάθω. Στα 36 μου με το ορμονικό προφίλ 45άρας και με έναν γιατρό που δεν καλοήξερε, απέτυχα. Στα 39 πέτυχα, αλλά τα χρωμοσώματα έχουν τα όριά τους κι αυτά. Είναι λαχείο σε έναν μεγάλο βαθμό, αλλά με καλούς γιατρούς και σωστή κατεύθυνση νομίζω θα έχετε μια θετική εξέλιξη. Με όσα έμαθα από τα φόρουμ μπορούσα να αξιολογήσω καλύτερα τον 2ο εξωσωματικό γιατρό μου (οι άλλοι γυναικολόγοι απλώς δεν γνωρίζουν, εδώ και πολλοί εξωσωματικοί δεν μελετούν τις νέες έρευνες για συμπληρώματα, νέες τεχνικές κλπ. ). Η εμπειρία των κοριτσιών είναι πολύ σημαντική. Δες το ψυχρά και υπολογιστικά. Μην απογοητεύεσαι όσο γίνεται και μην αφήνεις το άγχος να σε θολώνει (αυτά τα γράφω για εμένα κυρίως!!!). Καλή δύναμη, Μαρίνα! Καλό ψάξιμο...και πού ξέρεις, καλοκαιράκι έρχεται, μπορεί να μείνεις στο πι και φι! Μην σταματάτε το σεξ!! Απολαύστε το!!
 8. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, αλλά θα σου απαντήσω βασισμένη στην εμπειρία μου και μόνο. Στα 30 περίπου ξεκινήσαμε πιο σοβαρά να προσπαθούμε. Ήμουν κολλημένη ότι θα πετύχουμε φυσικά και δεν σκεφτόμουν καν να απευθυνθώ σε εξειδικευμένο γυναικολόγο, θεωρώντας ότι στοχεύουν με ή χωρίς πρόβλημα στην αφαίμαξη μέσω εξωσωματικών. Μετά από χρόνια σε έναν κοινό γυναικολόγο που ενίσχυε την πίστη μου πως όλα καλά θα πάνε, με φόρτωνε με κλομιφαίνη και κάναμε μαζί του μια αποτυχημένη σπερματέγχυση, αλλάξαμε γιατρό. Πάλι σε κοινό γυναικολόγο. Αυτός όμως στάθηκε τίμιος και αμέσως μας είπε ότι έχουμε αργήσει και πρέπει να πάμε σε εξωσωματική. Με στήριξε πολύ, αλλά μου άνοιξε τα μάτια. Στα 36 μου τότε. Ακόμη δεν ξέρω αν θα άλλαζα κάτι αν είχα την ευκαιρία, γιατί την πείρα την αποκτάς αφού περάσεις διάφορα. Από εμένα, ναι. Σε εξειδικευμένο γυναικολόγο αλλά και ενδοκρινολόγο και αιματολόγο. Θα σας βάλει σε μια σειρά και τους δύο. Μπορεί να φταίει ο ανδρικός παράγοντας ή και οι δυο μαζί. Θα έχετε εξεταστεί για βασικά πράγματα (έλεγχος θρομβοφιλίας, μια σαλπιγγογραφία...) ακόμη και αν μείνεις τελικά φυσικά έγκυος, πράγμα που σ' το εύχομαι ειλικρινά!!! Να μην ταλαιπωρηθείτε καθόλου!!!
 9. Ακριβώς! Από την πρώτη στιγμή κι εγώ. Οι πρώτες του δηλώσεις έδειχναν ενοχή. Πιο πολύ έκλαψε ο αστυνομικός που βρήκε το παιδάκι δίπλα στη νεκρή μητέρα του παρά εκείνος. Δυστυχώς δεν θα σαπίσει στη φυλακή. Θα βγει νεότατος από εκεί μέσα και θα διεκδικήσει την κηδεμονία της κόρης του. Όλοι εμείς θα έχουμε ξεχάσει. Οι γονείς δεν είναι αυτοί που τεκνοποιούν με όποιον τρόπο. Θέλει πολύ ακόμη για να πάρεις τον τίτλο του πατέρα ή της μητέρας. Αυτός πάντως δεν μπορεί να συγκαταλέγεται ούτε καν στους ανθρώπους, όχι να θεωρείται και πατέρας! ΟΥΣΤ!
 10. Ευχαριστώ για την απάντηση. Τους έριξα μια ματιά. Καλές φαίνονται και σε λογική τιμή. Από ό,τι κατάλαβα παρόλο που συνιστούν γενικά 400-500mg φυλλικό στην εγκυμοσύνη κάποιοι και με το απλό κίτρινο χαπάκι καλύπτονται. Μπορεί να μην παίζει τόση σημασία, αλλά στο πλαίσιο του να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ψάχνουμε το καθετί.
 11. Σε ποια εβδομάδα είσαι τώρα; Την d3 την παίρνεις έξτρα, γιατί το ιοφολεν έχει, επειδή την είχες βρει χαμηλή; Επίσης, το ιοφολεν έχει φυλλικό 400μγ, δεν αρκούν; Αυτό παίρνω κι εγώ αλλά επειδή μου τελειώνει σκέφτομαι μήπως υπάρχει κάποιο καλύτερο. Ο γιατρός μου προτείνει το impryl, αλλά επειδή είχα δυο πακέτα ιοφολέν σπίτι, τα λυπήθηκα. Ήταν σύμφωνος, αλλά χωρίς να μου πει να πάρω κάτι παραπάνω. Θα συνεχίσω μάλλον με αυτές που έχουν και προσιτή τιμή. Εξάλλου αν προχωρήσουν όλα καλά θα κάνω γενικό έλεγχο και θα μου δώσει ο γυναικολόγος βιταμίνες. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, όλες κορίτσια!!
 12. Κορίτσια, ποιες βιταμίνες παίρνετε μετά από θετική χοριακή; Σας έχει προτείνει κάποια πολυβιταμίνη ο γιατρός σας;
 13. Όλα τα έχουμε δει σε αυτή τη ζωή! Να κάνεις μια εξέταση αίματος. Και χοριακή και γενική θα έλεγα. Αν όμως έχεις έναν τύπου οικογενειακό γιατρό, ρώτησέ τον, μήπως πηγαίνει το μυαλό του σε κάτι. Εύχομαι να είσαι έγκυος, αν φυσικά το θέλεις κι εσύ!!!
 14. Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό. Οι γιατροί "της διπλανής" πόρτας δεν παρακολουθούν τις έρευνες, όπως αντίθετα συμβαίνει με επιστήμονες πανεπιστημιακούς γιατρούς. Έχει διαφορά. Ίσως για αυτό υπάρχει μεγάλη σύγχυση εδώ, διότι όλοι προσπαθούν να το παίξουν ότι τα ξέρουν όλα! Καθείς στο είδος του. Ωστόσο, αντιλαμβάνομαι τους φόβους και το άγχος που μπορεί να έχει μια γυναίκα σε αυτή τη φάση την τόσο ευαίσθητη της ζωής της. Πρέπει να τα ζυγίσει τα πράγματα. Και όταν ο γιατρός κάποιας είναι επιφυλακτικός, καταλαβαίνω απόλυτα τη γυναίκα εκείνη που θα αποφασίσει να μην το κάνει. Συστήνεται σε κάθε τρίμηνο ο εμβολιασμός. Ακόμη κι αυτή η αυθαιρεσία ότι ναι μεν να το κάνεις, αλλά να κλείσεις το 2ο τρίμηνο, είναι ακατανόητη. Φανταστείτε σε πόση σύγχυση βρίσκονται όλοι που κοπέλα υγειονομικός ήθελε να εμβολιαστεί και αναγκάστηκε να πει ψέματα στο εμβολιαστικό για να το κάνει, γιατί έπεσε σε ανίδεους! Ζούμε κωμικοτραγικές καταστάσεις. @Lisaki 80 καλή επιτυχία και με το καλό το μωράκι ή τα μωράκια σας!!! Καλή ανοσία!!!
 15. Εγώ ναι. Να αναζητήσεις τις οδηγίες του ΠΟΥ, της Γυναικολογικής Εταιρείας. Μόνο αυτό φοβάσαι ή δεν θα κάνεις κανένα από όσα προβλέπονται στην εγκυμοσύνη; Όσο και αν ρωτάμε η μία την άλλη είναι μοιρασμένες οι απαντήσεις. Εξαρτάται και από το πόση έκθεση έχεις στον ιό. Πόσο τον φοβάσαι. Τι έχεις ζήσει στο περιβάλλον σου σχετικά με αυτόν και τόσα άλλα. Προσωπικά δεν ήθελα να ρισκάρω να κολλήσω. Έχω φίλη που ακόμη να συνέλθει από πέρσι που τον πέρασε. Έχουμε χάσει συγγενείς μας. Είναι προσωπικό το ζήτημα ως ένα βαθμό. Από εκεί και πέρα εμπιστευόμαστε τον γιατρό μας!
×
×
 • Προσθήκη...