Μετάβαση σε περιεχόμενο

I want a baby

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  127
 • Έγινε μέλος

 • Τελευταία επίσκεψη

Βαθμός Δημοφιλίας

67 Excellent

Σχετικά με I want a baby

 • Ιδιότητα
  Senior Member

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

180 προβολές προφίλ
 1. Καλημέρα κορίτσια. Εμένα και ο ακτινολόγος και ο γυναικολόγος που μου έγραψε τη υστεροσαλπιγγογραφία μου είπανε βούρ απο τον ίδιο μήνα κιόλας. Μάλιστα μου είπε κιόλας ότι με έβαλε να την κάνω την 8η μέρα του κύκλου για να προλάβω την ωορρηξία. Καλά λέω εγώ "όσοι οι γιατροί τόσες και οι γνώμες".
 2. Καλημέρα. Εμένα τα hometest μου έβγαλαν θετικό τεστ ωορρηξίας Παρασκευή και ενώ τις επόμενες δεν έβγαζε καν γραμμή μοτ ξανα έβγαλε θετικό την Τετάρτη. Λες να ήταν καμια προβληματική παρτίδα;
 3. Iofolen πήρα κι εγώ ήδη ένα κουτί και τις τελείωσα εδώ και καιρό και μου είπε ο γιατρός να τις σταματήσω και να παίρνω inofert που λέει είναι καλύτερο. Βέβαια δεν ξανα πήγα σ'αυτόν το γιατρό για να μου πει τι να κάνω με τα inofert για πόσο να τα συνεχίσω ή όχι γιατί ήθελε να μου τα παίρνει και να με κοροιδεύει. Ο φαρμακοποιός μου είπε ότι πολλές τα παίρνουν και μαζί iofolen και inofert και ότι κακό δεν κάνουν. Θα κλείσω ραντεβού με άλλον γιατρό να τον ρωτήσω σχετικά γιατί ο κάθε γιατρός που πήγαινα μου έλεγε διαφορετικά. Σ'ευχαριστώ πολύ κορίτσι το εύχομαι!
 4. Πάντως εμένα ο γιατρός ο τελευταίος αλλά και έναν που ρώτησα χθες μου είπε ότι δεν σχετίζεται άμεσα με τη σύλληψη αλλά με την ανάπτυξη του εμβρύου. Αν ήξερα ότι η χαμηλή d είναι ο λόγος θα ένιωθα καλύτερα τώρα που ξέρω ότι την ρυθμίζω. Ακόμη μια σαφή απάντηση για τον ρόλο της D στη σύλληψη δεν είχα. Πωπω τελικά εγώ μου φαίνεται προσπαθώ τον περισσότερο καιρό εδώ μέσα. Νόμιζα προσπαθούσες πολύ περισσότερο απο 3 μήνες.
 5. Ποιό ήταν ένα μήνα πριν την εγκυμοσύνη; Παίρνω 9ληροφορίες μήπως και τα καταφέρω κι εγώ σύντομα. Προσπαθώ εδώ και 14 μήνες και τους 12 δεν έπαιρνα αποκλυτως τίποτα. Δεν μου έγραψε κανένας γιατρός.
 6. A μάλιστα άρα είχε ήδη επιδράσει πολύ αφού την έπαιρνες δύο χρόνια. Εγώ τον θυρεοειδή τον είχα χαμηλό απο τις πρώτες εξετάσεις, την D μου έχω ήδη ένα μήνα που ξεκίνησα να τη ρυθμίζω... Πόσο καιρό προσπαθούσατε εντατικά μπορείς να μου θυμίσεις;
 7. Κορίτσι καλησπέρα. Αρχικά να σου πω ότι το δύο μήνες δεν είναι καν προσπάθεια. Χαλάρωσε. Τελείως υγιείς να είστε και οι δύο έχετε 20% πιθανότητα εγκυμοσύνης το μήνα και συνήθως όταν όλα είναι καλά μέσα σε ένα 6μηνο μένεις έγκυος. Όσο για το θέμα με το σπέρμα που βγαίνει έξω, οι περισσότερες γυναίκες έτσι νομίζουν, όμως τα εκατομμύρια σπερματικά κύτταρα που ζούνε μέσα στο υγρό, είναι ορατά μόνο με το μικροσκόπιο μη νομίζεις ότι επειδή βγαίνει το υγρό δεν περνάνε μέσα τα σπερματικά κύτταρα. Επίσης αν έμπαινε το υγρό μέσα στη μήτρα θα ήταν πρόβλημα. Το υγρό του σπέρματος μένει μέσα στον κόλπο και εκεί απελευθερώνονται τα σπερματοζωάρια και ταξιδέυουν μέσω του τραχήλου στη μήτρα και μετά στις σάλπιγγες, το υγρό που αφήνουν πίσω τους, εννοείται ότι θα βγεί έξω. Όσο και να προσπαθήσει να το κρατήσεις θα βγεί. Βασικά χαλάρωσε. Εγώ μετά τον 11ο μήνα προσπαθειών άρχισα να ψιλοαγχώνομαι. Έχω φτάσει τους 14 μήνες και ακόμη προσπαθώ χωρίς κάποιο πρόβλημα στις εξετάσεις. ΟΙ γιατροί λένε στην ηλικία σου προσπαθήστε φυσιολογικά για έναν χρόνο και αν δεν πιάσετε μετά να ψαχτείτε.
 8. Κορίτσι μου πόσο καιρό έπαιρνες inofert; Εγώ δεν έπαιρνα και ξεκίνησα πριν δυο βδομάδες περίπου να το παίρνω. Με κάποια άλλη κοπέλα που έκανα συζήτηση μου είπε ότι μόλις πήρε inofert τον επόμενο μήνα έμεινε έγκυος.
 9. Καλησπέρα Evie. Καλέ εγώ για χοριακή 12 ευρώ πληρώνω χωρίς συμμετοχή μάλιστα σε πανελλαδικό γνωστό αιματολογικό εργαστήριο. Πωπω πανάκριβα!
 10. Κατα την ωορρηξία παρατήρησα ότι τα υγρά μου είναι διαφανή και γλιστερά. Μετά, αφού έχει γίνει η ωορρηξία 2-3 μέρες τουλάχιστον έχω εσωτερικά κάτι άσπρα υγρά, πολύ πηκτά (σαν να έβρεξες χαρτί υγείας άσπρο και το έτριψες με τα χέρια σου) κάπως έτσι,προσπάθησα να είμαι περιγραφική. Στη πρώτη ωορρηξία που έβγαλε θετικό το τεστ κάναμε κάθε μέρα και πριν και μετά, στη δεύτερη σταματήσαμε γιατί αγχώθηκε ο σύζυγος και δεν γινόταν με τίποτα όσο και να προσπαθούσαμε. Κι εγώ κάθομαι μετά ξάπλα αν και οι γιατροί μου είπαν ότι δεν ισχύει αλλά εγώ το κάνω, κοιμάμαι κατευθείαν κιόλας αν είναι αργά το βράδυ. Όντως έχεις δίκαιο, δεν πρέπει να τα δίνω σημασία τα υγρά κλπ αλλά θέλω δεν θέλω υποσυνείδητα γίνεται. Φαντάσου ότι το προηγούμενο και παραπροηγούμενο μήνα ένιωθα ναυτία, πονοκεφάλους, ζαλάδες, κράμπες χαμηλά στη κοιλιά και τελικά ήταν ψυχολογικό γιατί το έβαζα στο μυαλό. Μακάρι να είμαι ήδη, απλά κρατάω μικρό καλάθι γιατί μετά την υστεροσαλπιγγογραφία φούσκωσαν τα μυαλά μου ότι θα μείνω αμέσως έγκυος και μετά προσγειώθηκα απότομα και ανώμαλα και ήταν ο πιό άσχημος μήνας που θυμάμαι όσο προσπαθούμε.
 11. Ήταν λίγες μέρες μετά την ωορρηξία. Βασικά δε ξέρω πότε είχα ωορρηξία αυτόν το μήνα γιατί είχα θετικό τεστ τη Παρασκευή και με΄τα την Τετάρτη, οπότε κάτι έπαιξε, ή έκαναν λάθος τα τεστ. Κι εγώ τέτοια έχω αλλά έχω κάθε μήνα τα ίδια οπότε είπα να το πα΄ρω απόφαση απο τώρα και να μην ελπίζω άδικα. Μακάρι βέβαια ποτέ δε ξέρεις.
 12. Κορίτσια καλημέρα. Οι εγκυούλες και όσες είχαν εγκυμοσύνη τέλος πάντων κατάλαβαν κάποια διαφορά στα υγρά μετά την εμφύτευση; Κάθε μήνα μετά την ωορρηξία έχω άσπρα υγρά πηκτά σαν στόκος κάπως και τώρα έχω ακριβώς τα ίδια. Η αλήθεια είναι ότι απογοητεύτηκα λιγάκι πως ούτε και αυτό το μήνα θα είμαι έγκυος απλά τα υγρά με προειδοποιούν απο τώρα όπως και τοτς προηγούμενους μήνες.
 13. Bρε είναι πολύ νωρίς για σένα για να αγχώνεσαι τόσο! Εγώ δεν αγχωνόμουν καθόλου τον πρώτο χρόνο! Άρχισα να αγχώνομαι μετά τον 11ο που είδα ότι δεν πιάναμε και αποφασίσαμε να ψαχτούμε. Δηλαδή έχεις 3 μήνες που ξεκινήσατε και αγχώνεσαι ότι δεν θα πιάσεις; Όλες οι ξαδέρφες και φίλες μου κατα μέσο όρο τον 4ο μήνα έπιασαν. Θα μείνεις σύντομα είμαι σίγουρη. Θα σου γράψει ο γιατρός τι πρέπει να κάνεις κι εσύ και ο σύζυγος. Ο σύζυγος έκανε σπερμοδιάγραμμα, σε ουρολόγο υπέρηχο για κιρσοκήλη κλπ και ήταν όλες άριστες. Αρχίσαμε να ψάχνουμε εμένα. Οιστρογόνα, προλακτίνη, θυρεοειδοτρόπος ορμόνη TSH, Β12, φυλλικό οξύ και πολλά άλλα που δεν θυμάμαι αλλά κανένας απο τους γιατρούς δεν μου είχε δώσει να κάνω για D η οποία είναι πολύ σημαντική. Το ανακάλυψα πριν ένα μήνα ότι έχω πολύ χαμηλή την D. Είχα 7 και το φυσιολογικό είναι πάνω απο 25. Ήδη τη ρυθμίζω και σε ένα μήνα ακόμη μου είχε πει ο γιατρός θα έρθει σε φυσιολογικά επίπεδα. Επίσης έκανα υστεροσαλπιγγοραφία που ήταν και αυτή πεντακάθαρη. Εμείς είχαμε κάνει και προγεννητικού ελέγχου για συγγενή νοσήματα, στίγμα, αν περάσαμε ερυθρά κλπ και ήταν επίσης όλα πεντακάθαρα, πέρασα μικρή ερυθρά οπότε δεν έχω κίνδυνο. Αν εξαιρέσουμε την D η οποία ρυθμίζεται εύκολα, η υπογονιμότητά μας θεωρείται ανεξήγητη και αυτό είναι που με τρελαίνει περισσότερο. Όσο για τη σειρά, πρώτα κάνει ο άντρας σπερμοδιάγραμμα για να ξέρετε ότι δεν προσπαθείτε μάταια και έχει καμια αζωοσπερμία. Αν είναι φυσιολογικό τότε ψάχνεις εσένα, με ορμόνες κλπ και στο τέλος υστεροσαλπιγγογραφία. Εκεί φαίνεται ότι δεν φαίνεται με τον υπέρηχο, πχ υδροσάλπιγγα κλπ. Αλλά αυτά τα κάνεις αφού έχεις κάνει προσπάθειες για τουλάχιστον 12 μήνες. Εμάς επειδή δεν μας βρήκανε κάτι, μας είπανε να προσπαθήσουμε για ένα 6μηνο ακόμη και βλέπουμε.
 14. Όχι βρε γιατί να με ενόχλησε; Συζήτηση κάνουμε και ανταλλαγή απόψεων! Σίγουρα η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Σίγουρα δεν μπορούνε να συγκριθούν οι επαφές που μπορεί να έχει ένα ζευγάρι τον πρώτο χρόνο και ένα μετά απο 13 ή 16 χρόνια που είναι μαζί. Γι'αυτό και όταν το ζευγάρι ξεκινάει προσπάθειες στις αρχές πιάνουν συνήθως αμέσως ενώ είναι γεγονός ότι τα ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί όταν αποφασίσουν να κάνουν παιδί δυσκολεύονται. Δε μιλάω γι'αυτού που έχουν κάποιο πρόβλημα, μιλάω καθαρά για το άγχος που δεν σε αφήνει να το ευχαριστηθείς. Εμείς προσπαθούμε ήδη 14 μήνες και δεν έρχεται. Όσο περνάει ο καιρός θα αγχωνόμαστε περισσότερο. Πχ μέχρι τους 12 μήνες δεν αγχωνόμασταν τόσο, τώρα αρχίσαμε...
×
×
 • Προσθήκη...