Μετάβαση σε περιεχόμενο
View in the app

A better way to browse. Learn more.

mammyland

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Χαμηλή άμη

Featured Replies

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια...

Θέλω αρκετές απόψεις, γιατί κοντεύω να τρελαθώ από προχτές..

Η αμη πόσο ρόλο παίζει?

Έκανα ορμονολογικές και είναι χαμηλή για την ηλικία μου..

Είχα ήδη μια εγκυμοσύνη, που έπρεπε να τερματιστεί στην 27η εβδομάδα και προσπαθώ 7 μήνες ήδη και αρχίζω να αγχώνομαι με το 1,18...

Είμαι 33..

Κάποια που να έμεινε με χαμηλή άμη???

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η nikol92 είπε:

Καλημέρα κορίτσια...

Θέλω αρκετές απόψεις, γιατί κοντεύω να τρελαθώ από προχτές..

Η αμη πόσο ρόλο παίζει?

Έκανα ορμονολογικές και είναι χαμηλή για την ηλικία μου..

Είχα ήδη μια εγκυμοσύνη, που έπρεπε να τερματιστεί στην 27η εβδομάδα και προσπαθώ 7 μήνες ήδη και αρχίζω να αγχώνομαι με το 1,18...

Είμαι 33..

Κάποια που να έμεινε με χαμηλή άμη???

Καλημέρα κορίτσι,

Κ γω τόση αμη είχα περίπου στην ηλικία σου.. κοίτα εμένα όταν βγήκε η εξέταση αυτή χαμηλή ο γιατρός μου είχε πει ότι δείχνει απλά μόνο το απόθεμα των ωαρίων όχι ποιότητα κ τετοια. Δηλαδή να μην περιμένω κ μέχρι τα 40 για να κάνω παιδί.. από κει κ πέρα κοιτάνε κ αλλα πράγματα.. εμενα ας πουμε που ο άντρας μου τελικά είχε πρόβλημα στο σπερμα, εγώ κάτι πολύποδες στη μήτρα κλπ μου είπε να βιαστούμε γιατί έπρεπε να κάνουμε εξωσωματική.. δεν μπορούσαμε να ξέρουμε πόσο χρόνο θα μας παρει.. αν όλα τα άλλα ήταν οκ δεν θα έδινε τόσο σημασία μόνο στην αμη εκείνη τη στιγμή που ήμουν μικρή σαν εσένα.. εσύ έχεις κ μια σύλληψη ήδη που είναι θετικό..

Εγώ παρόλο που είχα χαμηλή αμη στην εξωσωματική είχα 12 ωαρια κ ποιοτικά λόγω της ηλικίας μου.. οπότε μας πήγε πολύ καλά. Έχω 3 εγκυμοσύνες, η πρώτη δεν προχώρησε, από τη δεύτερη έχω ένα αγοράκι και τώρα είμαι πάλι έγκυος, όλα από εκείνα τα έμβρυα τότε..

αν με ρωτάς ψάξε λίγο ότι όλα τα άλλα είναι κ στους δύο σας εντάξει για να μην τρελαίνεσαι άδικα μόνο για την αμη.. γιατί η αλήθεια είναι ότι πριν 8 μήνες που πήγα στο κέντρο εξωσωματικής για να προετοιμαστώ για την τελευταία μου έμβρυομεταφορα με είδε ο γιατρός κ είχα πλέον μόνο 3-4 ωάρια κ τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα αν δεν είχα βιαστεί εφόσον υπήρχαν κ αλλα προβλήματα.. αυτή είναι η άποψη μου με βάση τη δική μου εμπειρία.. ο γιατρός σου εσένα τι λέει για τη δική σας περίπτωση? έχετε κάνει άλλες εξετάσεις?

Δημοσίευση
  • Συντάκτης

Καλησπέρα κορίτσι μου.. να χαίρεσαι τα παιδάκια σου... εχω κάνει ορμονολογικές και είναι φυσιολογικά όλα, δεν έχω κάνει πιο εξειδικευμένες ακόμα, ελπίζω να μη χρειαστεί κιόλας...θα κάνει και σπερμοδιαγραμμα ο άντρας μου μέσα στην επόμενη εβδομάδα, γιατί έχει κυρσοκίλη, οπότε βλέπουμε μόλις βγει... ερώτηση. Ξέρεις αν πρεπει να κάνει και κατακερματισμό???

Δημοσίευση
στις πριν 4 λεπτά, ο/η nikol92 είπε:

Καλησπέρα κορίτσι μου.. να χαίρεσαι τα παιδάκια σου... εχω κάνει ορμονολογικές και είναι φυσιολογικά όλα, δεν έχω κάνει πιο εξειδικευμένες ακόμα, ελπίζω να μη χρειαστεί κιόλας...θα κάνει και σπερμοδιαγραμμα ο άντρας μου μέσα στην επόμενη εβδομάδα, γιατί έχει κυρσοκίλη, οπότε βλέπουμε μόλις βγει... ερώτηση. Ξέρεις αν πρεπει να κάνει και κατακερματισμό???

Ε ναι συνήθως ξεκινάνε όλοι με ορμονικές κ σπερμοδιαγραμμα.. κ μετά τις παίρνουν με τη σειρά τις εξετάσεις αναλόγως το ζευγαρι.. εμείς είχαμε ξεκινήσει με ένα απλό σπερμοδιαγραμμα, ήταν τόσο χάλια οι τιμές που πήγαμε κατευθείαν για εξωσωματική κ δεν μας έβαλαν ποτέ αυτή την εξέταση αν κ έχω ακούσει ότι είναι σημαντικη. Ρωτήστε καλύτερα τον ουρολόγο.. για τη διακοπή κύησης που είχες δεν σας έβαλαν να ψάξετε κάτι τότε?

Δημοσίευση
  • Συντάκτης
στις πριν 13 λεπτά, ο/η Sandyb είπε:

Ε ναι συνήθως ξεκινάνε όλοι με ορμονικές κ σπερμοδιαγραμμα.. κ μετά τις παίρνουν με τη σειρά τις εξετάσεις αναλόγως το ζευγαρι.. εμείς είχαμε ξεκινήσει με ένα απλό σπερμοδιαγραμμα, ήταν τόσο χάλια οι τιμές που πήγαμε κατευθείαν για εξωσωματική κ δεν μας έβαλαν ποτέ αυτή την εξέταση αν κ έχω ακούσει ότι είναι σημαντικη. Ρωτήστε καλύτερα τον ουρολόγο.. για τη διακοπή κύησης που είχες δεν σας έβαλαν να ψάξετε κάτι τότε?

Κάναμε αμνιοπαρακέντηση και ήταν από μένα το εύρημα.. εγώ δε νοσώ όμως είμαι απλά φορέας γιατί είμαι γυναίκα.. το παιδί ήταν αγόρι και θα είχε πολλά προβλήματα...

Οι γενετιστές μας είπαν να προσπαθήσουμε φυσιολογικά κ να μη μπούμε στη διαδικασία εξωσωματικής, αλλά αυτό με την άμη τώρα με άγχωσε. Δε θέλω να χάσω χρόνο. Έχω 25% πιθανότητες σε κάθε εγκυμοσύνη για άρρωστο παιδί...

Δημοσίευση

Νικολ μου μην αγχωνεσαι ο γιατρος σου στο ειπε οτι δεν ειναι λογος αυτος για να μην μεινεις εγκυος. Το αποθεμα δειχνει η αμη, την ποιοτητα την δειχνουν οι ορμονικες κ αυτες ηταν μια χαρα. Εσυ προσπαθεις κ αξιοποιεις το χρονο κατι αλλο δεν εχεις να κανεις. Ρωτας αν εμεινε καμια εγκυος με χαμηλη αμη. Εσυ εμεινες κ πολλες αλλες που ουτε καν ηξεραν τι ειναι. Δε ξερω αν η εξωσωματικη σας βοηθουσε να φτασετε πιο γρηγορα στο στοχο σας οχι για την αμη αλλα για το 25 % που ανεφερες.

Δημοσίευση
  • Συντάκτης
στις πριν 1 λεπτό, ο/η Zenia z είπε:

Νικολ μου μην αγχωνεσαι ο γιατρος σου στο ειπε οτι δεν ειναι λογος αυτος για να μην μεινεις εγκυος. Το αποθεμα δειχνει η αμη, την ποιοτητα την δειχνουν οι ορμονικες κ αυτες ηταν μια χαρα. Εσυ προσπαθεις κ αξιοποιεις το χρονο κατι αλλο δεν εχεις να κανεις. Ρωτας αν εμεινε καμια εγκυος με χαμηλη αμη. Εσυ εμεινες κ πολλες αλλες που ουτε καν ηξεραν τι ειναι. Δε ξερω αν η εξωσωματικη σας βοηθουσε να φτασετε πιο γρηγορα στο στοχο σας οχι για την αμη αλλα για το 25 % που ανεφερες.

Το ξέρω ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες με μεγαλύτερα προβλήματα, αλλά δε περίμενα να είναι τόσο χαμηλή.. προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά, αλλά μέχρι να βγει το σπερμοδιάγραμμα και να δω ότι είμαστε οκ, το μυαλό μου πάει στο χειρότερο σενάριο... 😞

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η nikol92 είπε:

Κάναμε αμνιοπαρακέντηση και ήταν από μένα το εύρημα.. εγώ δε νοσώ όμως είμαι απλά φορέας γιατί είμαι γυναίκα.. το παιδί ήταν αγόρι και θα είχε πολλά προβλήματα...

Οι γενετιστές μας είπαν να προσπαθήσουμε φυσιολογικά κ να μη μπούμε στη διαδικασία εξωσωματικής, αλλά αυτό με την άμη τώρα με άγχωσε. Δε θέλω να χάσω χρόνο. Έχω 25% πιθανότητες σε κάθε εγκυμοσύνη για άρρωστο παιδί...

Η αμη μη σε αγχώνει αφού μένεις έγκυος από ότι κατάλαβα.. αν οι γενετιστές είπαν φυσιολογικα πρέπει να προσπαθήσετε κ να ευχηθειτε να είναι όλα καλά μετά... Εμένα αυτό το 25% θα με αγχωνε περισσότερο να σου πω την αλήθεια.. εσείς ξέρετε..

Δημοσίευση

Στα 31 μου έκανα την ΑΜΗ γιατι ήμουν δοτρια ωαρίων και ήταν χαμηλή. Λόγω αμησ ένα κέντρο στην Κύπρο με απέρριψε για δοτρια ωστόσο άλλο κέντρο στη Θεσσαλονίκη δεν είχε πρόβλημα και έδωσα 2 φορές. Από τα 30 είχα ελεύθερες επαφές με τον σύζυγο και εγκυμοσύνη ήρθε μετά από 3 χρόνια. Πρώτη εγκυμοσύνη στα 33,5. Όταν ήταν 8 μηνών ο γιος μου είπα τον άλλον μήνα θα ξεκινήσουμε προσπάθειες μη καθυστερούμε και μας πάρει 3 χρόνια παλι. Δεν ξεκινήσαμε ποτέ. Ήμουν ήδη έγκυος. Όχι αυτό που λένε με την πρώτη, εμείς με την μηδέν. 35χρ η δεύτερη εγκυμοσύνη και χαμηλή ΑΜΗ από τα 31

Στη θέση σου θα ξεκινούσα διαδικασίες εξωσωματικής και παράλληλα θα προσπαθούσα και φυσικά. 1ον πιστεύω ότι δεν θα χάνεις τζάμπα χρόνο, 2ον πιστεύω ότι θα σου φύγει ένα άγχος οπότε μπορεί κ να έρθει φυσικα, 3ον να έχεις μια γρήγορη επιλογή σε περίπτωση που χτύπα ξύλο έρθει κάποια κύηση μη υγιούς εμβρύου.

Δημοσίευση

Καλησπέρα. Θα ξαναμείνεις έγκυος, κοπέλα μου, και θα γεννήσεις υγιές παιδάκι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μην σκας. Είσαι νέα κι έχεις ωάρια. Μπορεί να μην είναι τόσο πολλά, όμως στα 33 οι πιθανότητες είναι με το μέρος σας. Εγώ θα σου έλεγα πρώτα να δείτε τα αποτελέσματα του συζύγου και, αν είναι όλα καλά, να βάλετε κάποιο χρονικό όριο στις προσπάθειές σας, και, αν δεν, να πάτε σιγά- σιγά σε υποβοηθούμενη (σπερματεγχυση κλπ). Καλό είναι να πας και για παρακολούθηση κύκλου στο διάστημα αυτό, για να σου πει ο/η γιατρός σου πόσες καταβολές έχεις περίπου, τι σημαίνει αυτή η χαμηλή ΑΜΗ πρακτικά.

Αν, τώρα, υπάρχει πρόβλημα στο σπέρμα, εγώ θα δοκίμαζα και εξωσωματική άμεσα. Χωρίς να σημαίνει ότι αυτό πρέπει να κάνετε κι εσείς. Νομίζω χρήσιμο θα ήταν να ρωτήσετε αν ο προεμφυτευτικός έλεγχος που γίνεται στην εξωσωματική ανιχνεύει το σύνδρομο/ εύρημα που λες ότι είσαι φορέας.

Όσο για την ΑΜΗ, πάρα πολλές κοπέλες μένουν έγκυες με ακόμη χαμηλότερη. Εγώ στα 37 μου είχα 0.8, άρα υποθέτω στην ίδια ηλικία με σένα, δεν θα είχα πάνω από 1,5. Δεν θα σου πω ότι δεν είναι μια ανησυχία η χαμηλή ΑΜΗ, όμως συνεξετάζεται με άλλες ορμόνες και κυρίως την FSH. Εγώ δηλαδή, παρόλο που είχα λίγα ωάρια, είχα πολύ καλές γονιμοποιήσεις, με εξωσωματική βέβαια. Ψυχραιμία και όλα θα πάνε καλά!

Δημοσίευση
  • Συντάκτης

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας...

Δε θέλει ούτε να ακούσει για εξωσωματική ο άντρας μου.. λέει ότι έχουμε ήδη σύλληψη και δεν υπάρχει λόγος...να βγει το σπέρμα και βλέπουμε οπότε...

Όλοι μου λένε να μην αγχώνομαι και θα έρθει, αλλά κουράστηκα..😤

Δημοσίευση

Καλό είναι να κάνει και κατακερματισμό dfi ο σύζυγος.

Επειδή ρώτησες πιο πάνω Νικόλ.

Για τα υπόλοιπα σου είπαν τα κορίτσια παραπάνω που ξέρουν πιο πολλά 😊

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

Πρόσφατες Απαντήσεις

Νέες Συζητήσεις

Account

Navigation

Αναζήτηση

Αναζήτηση

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.