Μετάβαση σε περιεχόμενο
View in the app

A better way to browse. Learn more.

mammyland

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Μωράκια Δεκεμβρίου 2026

Featured Replies

Δημοσίευση
  • Συντάκτης

Καλα αποτελέσματα στη Β Επιπέδου @pennaki 🤞🏻🤞🏻🤞🏻. Ελπίζω να ξεπεράστηκε ο,τι και αν προέκυψε! Τελικά σε όλες τις εγκυμοσύνες κάτι θα προκύψει, αυτό καταλαβαίνω και από συζητήσεις με φίλες ❤️

• Απαντήσεις 113
  • Εμφανίσεις 11.6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ναι @XanaT , είναι αγοράκι! Δεν το έχω πιστέψει ακόμα γενικά... Πάρα πολλά συναισθήματα!

• Καλημερα κοριτσια! Ερχομαι κι εγω στην παρεα σας, αν κι εχω ΠΗΤ αρχες Ιανουαριου 27. Για μενα ειναι το πρωτο παιδακι!

• @pennaki όσο περίεργο κι αν ακουστεί, πρώτη φορά ήμουν κάπου 3,5-4 μηνών, κι ήταν κάτι σαν φτερούγισμα. Τώρα που έχω μπει στην 20η εβδομάδα νιώθω κανονικά χτυπήματα 😂

Δημοσίευση

Γεια σας και από εμένα, κορίτσια! Ελπίζω να είστε όλες καλά και να έχετε όμορφα αποτελέσματα!

@Luna Dust όλα καλά στον γιατρό?

Δημοσίευση
  • Συντάκτης
στις πριν 12 ώρες, ο/η pixovi είπε:

Γεια σας και από εμένα, κορίτσια! Ελπίζω να είστε όλες καλά και να έχετε όμορφα αποτελέσματα!

@Luna Dust όλα καλά στον γιατρό?

Καλημέρα @pixovi Πώς είστε; Μπαίνεις στην τελική ευθεία σιγά σιγά, σωστά;

Ναι, πήγαμε χθες, ο μικρός είναι 810 γρμ ο γλυκούλης 😍😍 Γενικά μας βρήκε καλά.

Τον τράχηλο θα μου τον εξετάσει σε 2 εβδομαδες για να έχουν δράσει τα utrogestan. Αλλά ρε παιδιά, οδηγίες με το τσιγκελι. Δηλαδή έπρεπε εγώ να τον ρωτάω και απάνταγε μονολεκτικά. Μίλα βρε άνθρωπε, δώσε μια καθοδήγηση. Σε γενικές γραμμές ξεκούραση αλλά να οδηγώ και να πηγαίνω γραφείο πχ με άφησε. Όλα τα υπόλοιπα κομμένα, οκ αναμενόμενο αλλά δώσε μια αναλυτική λίστα. Αν δεν σκέφτηκα να τον ρωτήσω κάτι αλλά παίζει ρόλο; Θα το σκεφτώ και στην επόμενη επίσκεψη θα πάω με λιστα.

Τώρα πρέπει να κλείσω για την καμπύλη ζαχάρου.

Σε άλλα νέα το ανακοίνωσα χθες στο HR της δουλειάς μου, μου είπαν να τους στείλω βεβαίωση ΠΗΤ να μου πουν τι δικαιούμαι. Για να δούμε και από εκείνο το μέτωπο τι θα ακουσω.

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Luna Dust είπε:

Καλημέρα @pixovi Πώς είστε; Μπαίνεις στην τελική ευθεία σιγά σιγά, σωστά;

Ναι, πήγαμε χθες, ο μικρός είναι 810 γρμ ο γλυκούλης 😍😍 Γενικά μας βρήκε καλά.

Τον τράχηλο θα μου τον εξετάσει σε 2 εβδομαδες για να έχουν δράσει τα utrogestan. Αλλά ρε παιδιά, οδηγίες με το τσιγκελι. Δηλαδή έπρεπε εγώ να τον ρωτάω και απάνταγε μονολεκτικά. Μίλα βρε άνθρωπε, δώσε μια καθοδήγηση. Σε γενικές γραμμές ξεκούραση αλλά να οδηγώ και να πηγαίνω γραφείο πχ με άφησε. Όλα τα υπόλοιπα κομμένα, οκ αναμενόμενο αλλά δώσε μια αναλυτική λίστα. Αν δεν σκέφτηκα να τον ρωτήσω κάτι αλλά παίζει ρόλο; Θα το σκεφτώ και στην επόμενη επίσκεψη θα πάω με λιστα.

Τώρα πρέπει να κλείσω για την καμπύλη ζαχάρου.

Σε άλλα νέα το ανακοίνωσα χθες στο HR της δουλειάς μου, μου είπαν να τους στείλω βεβαίωση ΠΗΤ να μου πουν τι δικαιούμαι. Για να δούμε και από εκείνο το μέτωπο τι θα ακουσω.

Μεγάλη προσοχή με τον τράχηλο, ειναι ύπουλος! Κακό αυτό να μην μιλάει ο γιατρός και να μην είναι αναλυτικός. Έτσι ήταν ο προηγούμενος μου γιατρός. Έπρεπε να μυρίσω τα νύχια μου για τις οδηγίες.

Με το καλό η καμπύλη!

Εγω την Πέμπτη θα πάω για β επιπέδου.

Δημοσίευση
  • Συντάκτης
στις πριν 39 λεπτά, ο/η pennaki είπε:

Μεγάλη προσοχή με τον τράχηλο, ειναι ύπουλος! Κακό αυτό να μην μιλάει ο γιατρός και να μην είναι αναλυτικός. Έτσι ήταν ο προηγούμενος μου γιατρός. Έπρεπε να μυρίσω τα νύχια μου για τις οδηγίες.

Με το καλό η καμπύλη!

Εγω την Πέμπτη θα πάω για β επιπέδου.

Καλή επιτυχία @pennaki! Να δείτε τη μικρούλα και να είναι όλα καλά. 🤞🏻🩷Στείλε μας νεότερα, μόλις μπορέσεις.

Ναι, δεν ξέρω τι είναι αυτό το πράγμα. Τον εμπιστεύομαι φουλ αλλά δεν μιλάει, δεν λέει 2 κουβέντες παραπάνω 😂

Τεσπα, αποφάσισα να κλείσω ραντεβού με μια μαία, ανεξάρτητα από αυτόν μπας και μου δώσει πιο συγκεκριμένες κατευθυντήριες και με δει σαν σώμα με συναισθήματα και αγωνίες, όχι μόνο μετρήσεις και μαθηματικοί τύποι.

Δημοσίευση

Έχει δίκιο η @pennaki, είναι ύπουλο πράγμα. Αν μπορώ να σου μιλήσω @Luna Dust από την προσωπική μου εμπειρία, πρόσεχε όσο γίνεται να μην κουράζεσαι κ να μην κανεις περιττές ή επικίνδυνες κινήσεις (εννοείται μην σηκώνεις ούτε το ελάχιστο βάρος). Άντε με το καλό κι η καμπύλη σακχάρου! Εγώ την έκανα πριν μια εβδομάδα, ευτυχώς όλα καλά! Τώρα την Πέμπτη περιμένω το μηνιαίο ραντεβού στον γιατρό! 😁

Δημοσίευση
  • Συντάκτης
στις πριν 12 ώρες, ο/η pixovi είπε:

Έχει δίκιο η @pennaki, είναι ύπουλο πράγμα. Αν μπορώ να σου μιλήσω @Luna Dust από την προσωπική μου εμπειρία, πρόσεχε όσο γίνεται να μην κουράζεσαι κ να μην κανεις περιττές ή επικίνδυνες κινήσεις (εννοείται μην σηκώνεις ούτε το ελάχιστο βάρος). Άντε με το καλό κι η καμπύλη σακχάρου! Εγώ την έκανα πριν μια εβδομάδα, ευτυχώς όλα καλά! Τώρα την Πέμπτη περιμένω το μηνιαίο ραντεβού στον γιατρό! 😁

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια μου! Προσέχω, προσέχω και τα έχω κόψει όλα μαχαίρι

Τι καλά @pixovi που θα τον δείτε. 🩷🩷Γλυκουλακια ολα

Δημοσίευση
  • Συντάκτης

Γεια σας κορίτσια! Πώς είστε;

Μόλις μου βγήκε το αποτέλεσμα της καμπύλης ζαχάρου και είμαι οριακά επάνω. Πρώτα ο τράχηλος και τώρα αυτό, μου έρχεται να αρχίσω να κλαίω.

Ο γυναικολόγος μου μού είπε να μην αγχώνομαι (πότε θα τον κλωτσήσω κι αυτόν δεν ξέρω) και ότι θέλει να με παρακολουθεί ενδοκρινολογος.

Θα κλείσω ένα ραντεβού να δούμε τι θα μου πει κ η ενδοκρινολόγος αλλα φοβάμαι και τελικά μην πάω σε πρόωρο τοκετό και μην επηρεαστεί κάπως το μωρό.

Δημοσίευση
στις πριν 27 λεπτά, ο/η Luna Dust είπε:

Μόλις μου βγήκε το αποτέλεσμα της καμπύλης ζαχάρου και είμαι οριακά επάνω. Πρώτα ο τράχηλος και τώρα αυτό, μου έρχεται να αρχίσω να κλαίω.

Ο γυναικολόγος μου μού είπε να μην αγχώνομαι (πότε θα τον κλωτσήσω κι αυτόν δεν ξέρω) και ότι θέλει να με παρακολουθεί ενδοκρινολογος.

Θα κλείσω ένα ραντεβού να δούμε τι θα μου πει κ η ενδοκρινολόγος αλλα φοβάμαι και τελικά μην πάω σε πρόωρο τοκετό και μην επηρεαστεί κάπως το μωρό.

Μην αγχώνεσαι κορίτσι μου .. κάθε εγκυμοσύνη έχει τα δικά της .. να ακολουθείς τις συμβουλές των γιατρών σου κ όλα θα πάνε καλά ! Σε καταλαβαίνω γιατί κ εμένα ανέβηκε ο θυρεοειδής, στην πρώτη εγκυμοσύνη είχα κ αυξημένο κίνδυνο για προεκλαμψία, αλλά με τις οδηγίες των γιατρών μου όλα πήγαν τέλεια ! Τώρα σου φαίνεται βουνό, αλλά να ξέρεις ότι λίγο πολύ όλες μας κάτι δύσκολο περνάμε σε κάθε εγκυμοσύνη! Όλα θα πάνε καλά αρκεί να ακολουθείς τις οδηγίες των γιατρών σου !

Δημοσίευση
στις πριν 24 λεπτά, ο/η Luna Dust είπε:

Καλησπέρα κορίτσι μου!

Μην ανησυχείς για την καμπύλη σακχάρου. Η ενδοκρινολόγος είναι η ειδικός για τη ρύθμιση του. Λογικά θα κάνεις μια διατροφή και πιθανόν μέτρηση σακχάρου (θα σου πει και η ίδια η γιατρός σου). Έρχεται λογικά και η σειρά μου για την καμπύλη…

Όσον αφορά τον τράχηλο τον μετρήσατε; Αν έχει μείνει το ίδιο μηκος είσαι πολύ καλά! Εγω έχω πολύ άσχημη εμπειρία. Κρατιέμαι με 2 ράμματα μετά από 2 χειρουργεία. Παλεύουμε να φτάσουμε στο 3ο τρίμηνο. Θέλει πολλή ξαπλα και ξεκούραση!

Δημοσίευση
  • Συντάκτης

@XanaT Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ. Έκλεισα ραντεβού την Παρασκευή με ενδοκρινολογο και θα πάω να δω τι θα μου πει. Απλά και στη Β Επιπέδου είχα το θεματακι με τον τράχηλο, τώρα αυτό και λίγο κάπου νιωθω ότι ΩΠΑ. Έπεσαν μαζεμένα. Μου το είπε κ ο γιατρός μου ότι είναι πολύ συνηθισμένο, θέλω λίγο χρόνο να το επεξεργαστώ και να το καταπιω 😅

Ευτυχώς ο μικρούλης με κλωτσαει και μου φτιάχνει τη διάθεση. ❤️

@pennaki το διάβασα που το έγραψες σε άλλο thread. Πόση δύναμη δείχνουμε γι' αυτά τα μικρούλια. Αυτό! Να γεννηθούν καλά και όσο πιο κοντά στην ΠΗΤ γίνεται για να είναι γερά και να τα κρατήσουμε στην αγκαλιά μας. ❤️ Κάνατε και δεύτερο χειρουργείο; Έβαλες και πεσο; Έχω τη Δευτέρα τον έλεγχο του τραχήλου, να δούμε πώς πάει αυτό το θέμα. Άσε, άλλο άγχος και αγωνία από εκεί. Να δούμε τι θα μας πει...

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η pennaki είπε:

Καλησπέρα κορίτσι μου!

Μην ανησυχείς για την καμπύλη σακχάρου. Η ενδοκρινολόγος είναι η ειδικός για τη ρύθμιση του. Λογικά θα κάνεις μια διατροφή και πιθανόν μέτρηση σακχάρου (θα σου πει και η ίδια η γιατρός σου). Έρχεται λογικά και η σειρά μου για την καμπύλη…

Όσον αφορά τον τράχηλο τον μετρήσατε; Αν έχει μείνει το ίδιο μηκος είσαι πολύ καλά! Εγω έχω πολύ άσχημη εμπειρία. Κρατιέμαι με 2 ράμματα μετά από 2 χειρουργεία. Παλεύουμε να φτάσουμε στο 3ο τρίμηνο. Θέλει πολλή ξαπλα και ξεκούραση!

Υπομονή κ πολύ ξεκούραση! Όλα καλά θα πάνε ! Πόσο τακτικά θα πρέπει να το ελέγχεις ?

Δημοσίευση

@Luna Dust @XanaT

Δεν έβαλα πεσσό στο 2ο χειρουργείο αλλά έκανε και 2ο ράμμα πιο ψηλά. Στη β επιπέδου ειχα μείνει με 6 χιλ τράχηλο που κρατούσε το 1ο ράμμα.

Απορώ γιατί δεν μετράνε τράχηλο το 2ο τρίμηνο. Γιατί δεν κάνουν έναν υπέρηχο! Ευτυχώς το πήρα χαμπάρι ένα ωραίο πρωινό και πήρα τηλ τον γιατρό.

Τωρα είμαι από το 2ο χειρουργείο και περιμένω την άλλη εβδομάδα να πάω στο γιατρό να με δει. Δεν γίνεται ανά 15 μέρες να είμαι νοσοκομείο!

Δεν ξέρω τι άλλο να περιμένω…..

Δημοσίευση
  • Συντάκτης
στις πριν 1 ώρα, ο/η pennaki είπε:

@Luna Dust @XanaT

Δεν έβαλα πεσσό στο 2ο χειρουργείο αλλά έκανε και 2ο ράμμα πιο ψηλά. Στη β επιπέδου ειχα μείνει με 6 χιλ τράχηλο που κρατούσε το 1ο ράμμα.

Απορώ γιατί δεν μετράνε τράχηλο το 2ο τρίμηνο. Γιατί δεν κάνουν έναν υπέρηχο! Ευτυχώς το πήρα χαμπάρι ένα ωραίο πρωινό και πήρα τηλ τον γιατρό.

Τωρα είμαι από το 2ο χειρουργείο και περιμένω την άλλη εβδομάδα να πάω στο γιατρό να με δει. Δεν γίνεται ανά 15 μέρες να είμαι νοσοκομείο!

Δεν ξέρω τι άλλο να περιμένω…..

Πωπω ρε συ, τι αγωνία και αυτή. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω κ εγώ τι γίνεται με τον τράχηλο και πόσο εύκολο είναι να του συμβεί το οτιδήποτε. Και γιατί δεν το τσεκαρουν πιο συχνά. Επίσης, εμένα μου έχει βγει φόβος για καθετι που νιώθω, κάθε ενόχληση, κάθε τράβηγμα, κάθε πίεση είμαι στα κάγκελα και δεν είναι κ εύκολο να χαλαρώσω ενώ δεν ξέρω πώς εξελίσσεται η κατάσταση.

Και καταλαβαίνω αυτό που λες, ότι δεν γίνεται κάθε 15 εβδομαδες να είσαι στο νοσοκομείο.

Θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά θα είναι κάποτε μακρινές αναμνήσεις, λέω γελώντας ότι μετά από όλα αυτά που περνάω, αν δεν βάζει τη ζακέτα του και δεν τρώει το φαγητό του θα γίνεται χαμός!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

Πρόσφατες Απαντήσεις

Νέες Συζητήσεις

Account

Navigation

Αναζήτηση

Αναζήτηση

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.