Μετάβαση σε περιεχόμενο
View in the app

A better way to browse. Learn more.

mammyland

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Δυσκολία με τον ύπνο - Μωρό 6 μηνών

Featured Replies

Δημοσίευση

Γεια σας κορίτσια! Έγραψα και λίγους μήνες πριν πάλι για τον ύπνο κι επανέρχομαι γιατί αλήθεια τα έχω παίξει. Από βδομάδα κλείνει 6 μήνες το γλυκάκι μου, ξεκίνησε να τρώει και στερεές σιγά σιγά και την θηλάζω. Κάποιες φορές έχω δώσει μπουκάλι όταν δεν αντέχω άλλο γιατί η κούρασή μου έχει ξεπεράσει τα όρια. Είναι με΄ρες που νομίζω θα πέσω κάτω. Η μικρή πάντα είχε ζόρι με τον ύπνο, δηλαδή ήθελε πολλή βοήθεια για να κοιμηθεί και φυσικά πέρασε παλινδρόμηση στον 4ο μήνα.

Τώρα κοιμάται στην κούνια της, στο καρότσι στη βόλτα και κάποια βράδια που ξυπνάει συχνά την βάζω στο κρεβάτι μας για να θηλάζω και πιο εύκολα. Έχω παρακαλουθήσει σεμινάρια για τον ύπνο και ό,τι κι αν λένε όσα κι αν έχω κάνει απλά ΔΕΝ λειτουργούν με τον τρόπο που τα λένε. Ναι μεν με έχουν βοηθήσει να έχω ένα μπούσουλα ή να την κοιμίζω πχ με πατ πατ, ωωωωω, λευκούς ήχους κλπ κλπ αλλά όλα αυτά που λένε ότι σε αυτή τη φάση που είναι ηλικιακά πρέπει να μένει ξύνπια 2-2,5 ώρες να κάνει 3 υπνάκια 1 ώρα το ένα, 1,5 ώρα το α΄΄΄΄λλο και 30-45 λεπτά το τελευταίο απλά δεν γίνεται. Η δικιά μου θα κάνει ΑΥΣΤΗΡΑ 30-40 λεπτά nap, προφανω΄ς μετά έχει γκρίνια γιατί δεν χόρτασε ύπνο, νυστάζει φυσικά σε 1 - 1,5 ώρα, και τα βράδια ενώ ξυπνούσε μία φορά έχει πάλι τώρα τελευταία ξυπνάει 3 φορές κλαίγοντας γιατί θέλει να φάει. Αρχισε να πεινάει και πολύ οπότε με έχει ξεζουμίσει!

Επίσης σχεδόν πριν από κάθε υπνάκι της κλαίει γοερά, τσιρίζει, γιατί μάλλον νυστάζει πολύ και δεν μπορεί να το διαχειριστεί. Έχω κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Νιώθω πως κάθε μέρα απλά είναι το ίδιο πράγμα, αντί να απολαμβάνω τις μέρες που περνάνε σαν νερό έχω ένα βάρος γιατί κάθε μέρα με ζορίζει τόσο πολύ με τον ύπνο, νιώθω ότι δεν έχει τελειωμό αυτό το πράγμα. Κι όταν είσαι όλη μέρα κάθε μέρα σχεδόν αποκλειστικά εσύ η ίδια για 6 μήνες συνεχόμενα με ένα μωρό που ζορίζεται τόσο πολύ και κλαίει και ξυπνάει και πάλι απ' την αρχή δεν είναι εύκολο.

Οποιαδήποτε συμβουλή από κάποια που το έχει βιώσει καλοδεχούμενη!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

Πρόσφατες Απαντήσεις

Νέες Συζητήσεις

Account

Navigation

Αναζήτηση

Αναζήτηση

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.