Μετάβαση σε περιεχόμενο
View in the app

A better way to browse. Learn more.

mammyland

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Πότε μπορεί να γίνει απόλυση νέας μανούλας;

Featured Replies

Δημοσίευση

Καλησπέρα σας.

Θα ήθελα να μάθω πότε παύει να ισχύει η προστασία μητρότητας και μπορεί πλέον να γίνει απόλυση (καταγγελία σύμβασης από εργοδότη) σε ιδιωτική μισθωτή υπάλληλο, ώστε να μπορεί να μπει στο ταμείο ανεργίας.

Αφορά την αδερφή μου. Γέννησε 16/6/2025 ενώ είχε πητ 1/7/2025, το 9μηνο της λήγει τον Ιούνιο και θα πάρει και το 4μηνο ανατροφής τέκνου, άρα θα πρέπει να επιστρέψει στην εργασία της κατά τον Οκτώβριο με μειωμένο ωράριο κατά μία ώρα για περίπου 2 έτη.

Επειδή σκέφτεται να σταματήσει να εργάζεται για τα πρώτα χρόνια του παιδιού, μιας και δεν υπάρχει καμία βοήθεια και οι απολαβές της είναι μικρές, σκέφτεται αν θα μπορούσε να ζητήσει απόλυση αντί για παραίτηση, προκειμένου να μπορέσει να μπει σε ταμείο ανεργίας για ένα έτος.

Ξέρετε από πότε και μετά παύει να ισχύει η προστασία μητρότητας; Εγώ δυσυχώς είμαι ελεύθερη επαγγελματίας και δεν έχω ιδέα. Κι από την αναζήτησή μας στο διαδίκτυο δεν βγάζουμε άκρη. Αλλού διαβάζουμε οτί μπορεί να γίνει απόλυση 18 μήνες μετά τη μέρα που γέννησε κι αλλού γράφουν ότι απαγορεύεται μέχρι να λήξει το μειωμένο ωράριο.

Υπάρχει κάμια μανούλα που να απολύθηκε ή να γνωρίζει;

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

Πρόσφατες Απαντήσεις

Νέες Συζητήσεις

Account

Navigation

Αναζήτηση

Αναζήτηση

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.