Κορίτσια καλησπέρα 👋🏻 Θα ήθελα λίγο τα φώτα σας γιατί έχω αρχίσει να μπερδεύομαι σχετικά με τα επιδόματα και τις άδειες… Η ΠΗΤ μου είναι 29/08 και προσπαθώ να οργανώσω τα πράγματα από τώρα. Το θέμα μου είναι κυρίως με τη δουλειά 😕 Ο υπέυθυνος γενικά είναι δύσκολο στην συνεργασία και έχω μια ανησυχία γιατί δεν έχουν τακτοποιηθεί πλήρως κάποια υπόλοιπα απο άδειες του 2025 και μου λέει ότι θα μου δώσει τα χρήματα μέσα στο καλοκαίρι. Φοβάμαι μήπως μπλέξω τώρα που θα ξεκινήσουν οι άδειες εγκυμοσύνης. Πώς η σειρά των αδειών θα μπορούσε να με εξυπηρετήσει καλύτερα; Αρχικά γνωρίζω πως μπαίνει η άδεια κύησης και στην συνέχεια η άδεια της λοχείας. Μετά κάνεις την αίτηση για το συμπληρωματικό επίδομα για αυτές τις 119 ημέρες που πληρώθηκες μειωμένο ποσό ώστε να πάρεις το συμπλήρωμα του μισθο΄πυσου. Εδώ ειναι που ξεκινάει το κόλλημα. Αναφέρεται ότι για να πάρει το 9μηνο θα πρέπει να έχει εξοφληθεί πλήρως η άδεια κύησης και λοχείας. Μερικές φορές παίρνει παραπάνω χρόνο και γι αυτό το διάστημα πολλές μητέρες βάζουν την άδεια του χρόνου. Άρα γι'αυτη την άδεια θα πρέπει να πληρωθεί κανονικά ο μισθός μου, σωστά; Άρα στην δική μου περίπτωση για το μήνα Νοεμβριο θα πρέπει η επιχείρηση να με πληρώσει το μισθό μου. Αν δεν βάλω καθόλου την άδεια, και δεν μπω κατευθείαν στο 9μηνο αυτυές οι μέρες πως είναι; ανευ αποδοχών; Επίσης πως υπολογιζεται το ποσό που είναι να λάβω για την άδεια του χρόνου αφόσον περάσει το 9μηνο που τελειώνει 29/07/2027? Μετα το πέρας αυτού θέλω να πάρω το μειωμένο ωράριο μαζεμένο, όπου γνωρίζω ότι έχω δικαίωμα να το κάνω. Είναι 3,5 μήνες και γι αυτό ο εργοδότης πρέπει να με πληρώσει πλήρως. Πως το κάνω αυτό; Αν δεν θελει να μου το δώσει μαζεμένο; Τι γίνεται; Το δηλώνω κάπου και πρέπει να το αποδεχθεί; Οποιαδήποτε συμβουλή, βοήθεια, αλλά και εμπειρία θα μου ήταν πολύ χρήσιμη 🙏
Από
Bekoula , · Δημοσίευση πριν 2 ώρες 2 ωρ
Συμμετοχή στη συζήτηση
Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.