Καλησπέρα κι απο μένα
Μπαίνω κι εγώ να ρίχνω καμιά ματιά που και που εδω με τα νέα και περίμενα να δω πως πήγε σήμερα ❤️ Ό,τι σου έιπαν τα κορίτσια πιο πάνω ισχύει και για μένα - το άγχος ξεκινάει απ τις 2 γραμμες απλά έχει διαφορετικές μορφές ανά το στάδιο μητρότητας στο οποίο βρίσκεσαι.
Όσον αφορά την εγκυμοσύνη, για μένα το άχγος και η πίεση απο βδομάδα σε βδομάδα κάπως καταλάγιασαν από την 14η εβδομάδα κι έπειτα που είχα τελειώσει με την αυχενική αλλά και με τα βαριά συμπτώματα του 1ου τριμήνου. Λένε ότι το 2ο τρίμηνο είναι οι "μήνες του μέλιτος" και τλχ σε μένα επιβεβαιώθηκε και κράτησε μέχρι και το τέλος! Πιστεύω ότι έκανα ό,τι με ευχαριστούσε για να χαρώ την εγκυμοσύνη, ειδικά όταν ξέφυγα απ την εβδομάδα "φωτιά" που είχα χάσει το 1ο μου μωράκι... Εβγαζα εβδομαδιαίες φωτογραφίες την κοιλιά, έγραφα ημερολόγιο, άρχισα να σχεδιάζω το δωμάτιο του μωρού και τις προετοιμασίες, το έζησα όσο μπορούσα! Αλλά σίγουρα η εξιλέωση ήρθε κάπως με τη γέννα, όταν έπιασα το γιο μου για πρώτη φορά στα χέρια μου - ακομα θυμάμαι πως άρχισα να γελάω σαν τη χαζή (ενώ πίστευα ότι θα πλαντάξω στο κλάμα) και το πρώτο πράγμα που αναφώνησα ήταν: Είναι αληθινός;;
Δε ξέρω πως αυτή η εμπειρία, μιας τελειόμηνης και ήρεμης εγκυμοσύνης δλδ, θα με βοηθήσει σε μια επόμενη εγκυμοσύνη να ξεπεράσω τους φόβους που μου δημιούργησαν οι απώλειες, αλλά για να είμαι ειλικρινής, στη σκέψη του 1ου τριμήνου με πιάνει σύγκρυο 😥
Από
Θέτις Κ., · Δημοσίευση