Μετάβαση σε περιεχόμενο
View in the app

A better way to browse. Learn more.

mammyland

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Υπερπαραγωγή γάλακτος

Featured Replies

Δημοσίευση

Θα μπορούσαν οι κοπέλες που γνωρίζουν με δυο λόγια να περιγράψουν τι γίνεται όταν έχουμε υπερπαραγωγή γάλακτος κατά το θηλασμό, αποκλειστικό ή μή (αίτια, συμπτώματα σε μαμά και μωρό, αντιμετώπιση)?

Έχω μπερδευτεί με όσα έχω διαβάσει :huh: και θα ήθελα να γνωρίζω εάν περνάμε τέτοια φάση...

Thanx :)

Δημοσίευση
  • Συντάκτης

α, και βασικά εάν έχει να κάνει με τη διατροφή της μαμάς...

Δημοσίευση

Δεν μας λες καλυτερα τα δικα σας συμπτώματα και να τα αξιολογήσουμε ?

Για καθε δυαδα μαμας -μωρου μπορει ν ειναι και διαφορετικά τα πραγματα .

Τα πρασινα κακα με βλέννες , πολλα τα αερια σημαινουν υπερπαραγωγή . Παραλληλα ομως μπορει να σημαινουν και ιωση ή αλλεργια . Γιαυτο καλυτερα περιγραψε μας τι συμβαινει σε σας :)

Δημοσίευση

LaLa ΜΟΥ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ ΜΠΕΜΠΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΕ. Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΙΩΣΗ. ΠΑΕΙ ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΚΟΝΤΑ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΙΚΑ ΤΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΩΡΟ? ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΚΑ?

Δημοσίευση
  • Συντάκτης

Εν περιλήψει η πείπτωσή μας

Ο μπέμπης γεννήθηκε 3350 και τώρα έχει φτάσει 4800 με σταθερή ανάπτυξη γύρω στα 200 γρ την εβδομαδα.

Θηλάζουμε σχεδόν αποκλειστικά από την αρχή, κατά κανόνα ένα στήθος ανά γέυμα. "Σχεδόν" σημαίνει ότι μια φορά στις 1-2 μέρες μπορεί να δώσω Frisolac ως αντικατάσταση ενός γεύματος κατά τις 12 το βράδυ (120-150 ml).

Εδώ και τρεις μέρες δεν του έδωσα καθόλου ξένο και επειδή είδα ότι έπινε πολύ γρήγορα του έδινα και τα δυο στήθη σε ένα γεύμα και τελείωνε την ίδια ώρα που πριν έκανε μόνο για το ένα-γύρω στα 35 λεπτά.

Από χτες τα κακάκια του είναι πολύ πράσινα και σε υδαρή μορφή, με 1-2 κενώσεις παράπανω από το σύνηθες που ήταν 6-7 φορές το 24ωρο. Δεν έχει άλλα συμπτώματα, αν και λίγο πιο ανήσυχος.

Η παιδίατρος από τηλέφωνο είπε ότι μπορεί να φτάινε λαχανικά ή φρούτα που έφαγα. Σημειωτέον δεν έφαγα κάτι έξω από τα συνηθισμένα.

Το στήθος μου το αισθάνομαι λίγο πρησμένο, όπως συμβαίνει κατά καιρούς, και πονάω μέσα στις θηλές σαν βελονιάσματα μεταξύ των θηλασμών (που υποπτεύομαι εδώ και καιρό πως έιναι καντιντίαση :huh: ??).

Ξεκίνησα πάλι να του δίνω ένα μόνο σ΄τηθος ανά γέυμα και το ίδιο και στο επόμενο μετά από άλλα posts που διάβασα. Κάνω καλά ? (το άλλο στήθος πάει να εκραγεί... :pinch: )

Μ'αρέσει που είπα εν περιλήψει στην αρχή :silly: :P

Δημοσίευση

ΤΡΙΣΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ έγραψε:

LaLa ΜΟΥ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ ΜΠΕΜΠΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΕ. Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΙΩΣΗ. ΠΑΕΙ ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΚΟΝΤΑ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΙΚΑ ΤΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΩΡΟ? ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΚΑ?

Την υπερπαραγωγή την εχουμε αποκλεισει ?

Αν ειναι αλλεργια εχει και αλλες επιπτωσει εκτος τα πρασινα κακα .Θα πρεπει να κανει εξετάσεις να διαπιστωθει για να αποκλεισεις τροφες απο τη διατροφή σου και αργοτερα απο το διαιτολογιο του .

Εχουν και αφρο τα κακα ? Ειναι εκρηκτικες οι κενώσεις ?

Δημοσίευση

Φροσω καλα κανεις . Το ειπες και μονη σου ;) Θηλασε απο τα δυο στηθη τοση ωρα οση κανει να φαει μονο απο το ενα .

Θα περιμένεις να αφηνει το μωρο μονο του το στηθος και αν βλεπεις οτι θελει να συνεχισει θα τον βαζεις και στο αλλο . Δεν θα το διακοπτεις και δεν θα αλλαζεις στηθος στη διαρκεια του γευματος .

Βγαλε λιγο γαλα με το χερι σου και κανε κρυες κομπρεσες για να ηρεμήσει το αλλο στηθος .

Δεν νομιζω οτι υπαρχει θεμα υπερπαραγωγής απλα το μωρο ήπιε αρκετο απο το πρωτο-ελαφρύ γάλα .

Δημοσίευση

LaLa έγραψε:

ΤΡΙΣΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ έγραψε:

Την υπερπαραγωγή την εχουμε αποκλεισει ?

Αν ειναι αλλεργια εχει και αλλες επιπτωσει εκτος τα πρασινα κακα .Θα πρεπει να κανει εξετάσεις να διαπιστωθει για να αποκλεισεις τροφες απο τη διατροφή σου και αργοτερα απο το διαιτολογιο του .

Εχουν και αφρο τα κακα ? Ειναι εκρηκτικες οι κενώσεις ?[/quote:2pzy45lv]ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΝ ΕΧΩ? ΔΕΝ ΠΝΙΓΕΤΕ ΟΤΑΝ ΠΙΝΕΙ, ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΑΕΡΙΑ. ΑΦΡΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ, ΛΙΓΕΣ ΒΛΕΝΝΕΣ ΜΟΝΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΖΟΡΙΖΕΤΕ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ, ΨΕΥΤΟΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΦΡΡΡΡΡΡΡΡΡΟΥΠ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ. ΜΕΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ. ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? ΣΕ ΕΠΡΗΞΑ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕΙ ΚΙ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

Δημοσίευση

Δεν ξέρω αν αυτό που λέω είναι σωστό αλλα το βελόνιασμα το νιώθεις την ώρα που κατεβαίνει το γάλα και μάλιστα πρίζεται η θηλή (κάνει κάτι σας εξογκώματα). Στους 2 μήνες θυμάμαι ότι είχε πριστεί το στήθος μου ακόμα πιο πολύ και το μωρό έπινε καλύτερα. Τότε κατάλαβα ότι εδραιώθηκε η γαλουχία μου.

Δημοσίευση

Η ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ? ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ 2 ΜΗΝΩΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΙ. ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΜΑΤΑΚΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΘΗΛΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΡΑΣΙΝΑ. ΣΑΝ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΣΥΚΟΥ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΑΛΛΑ ΠΡΑΣΙΝΟ. (ΣΟΡΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ)

Δημοσίευση

Μπορει να εμφανιστει αργοτερα η αλλεργια αλλα συνηθως συνοδευεται και με αιμα στις κενώσεις

Εγω θα σου ελεγα να δοκιμάσεις να θηλάζεις 2 φορες απο το ιδιο στηθος σε συνεχομενα γευματα . Ξεκιναμε για λιγο ετσι και βλέπουμε αν αλλαξει κατι . Εγω ειχα φτασει σε σημειο να θηλάζω για 12 ωρες μονο απο το ενα στηθος . Δυσκολευτηκα παρα πολυ να ρυθμίσω την υπερπαραγωγή (δεν μ βοηθουσε και η μικρη μου που εκανε παρα πολλα μικρα γευματα) .

Δημοσίευση

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΛΑΛΑ ΜΟΥ!! ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΕΤΣΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ. ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ. ΚΑΘΕ ΜΙΣΗ-ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΠΟ 5-10 ΛΕΠΤΑ. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΙ ΟΧΙ ΑΛΛΕΡΓΙΑ. Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

Δημοσίευση

Τι εγινε ? Απεδωσε το block feeding ? Γιναν μουσταρδια τα κακακια ? :P :laugh:

Δημοσίευση
  • Συντάκτης

Επανέρχομαι στο θέμα γιατί ο μπέμπης συνεχίζει τα πράσινα κακάκια εδώ και δέκα μέρες...

Τον ταίζω μόνο από το ένα στήθος σε κάθε γεύμα, καθόλου ξένο,εγώ έκοψα φρούτα και λαχανικά για 3-4 μέρες (κατά παραγγελία της παιδιάτρου κ έπαθα κ δυσκοιλιότητα), αλλά διαφορα δεν έχω δει.

Είναι όπως ακριβώς τα περιγράφει η τρισευτυχισμενη : αέρια, λ/ιγες βλένες, υδαρείς κενώσεις, όχι αφρό κ πράσινα με υφή σαν σύκο (φοβερές περιγραφές :P )

Να σταματήσω και γω τα γαλακτοκομικά? Για πόσο? :huh:

Και δεν βοηθάει κ ο παιδίατρος ρε γμτ... :dry:

Δημοσίευση

Καταρχη ξαναβάλε τα λαχανικα και τα φρουτα στη δικη σου διατροφή . Δεν εχουν ΚΑΜΙΑ σχεση με τα κακα του μωρου . Αυτοι οι παιδιατροι δεν φτανει που δεν βοηθάνε , σε μπερδευουν χειροτερα και σου κανουν τη ζωη δυσκολη.

Συνεχισε το block feeding (μονο 1 στηθος κλπ) αλλα ωρα να κοψεις και γαλακτοκομικά να δουμε τι γινετε . Για τουλάχιστον 4 εβδομάδες πρεπει να κανεις αποχή .

Καλο κουράγιο :)

Δημοσίευση
  • Συντάκτης

Σ'ευχαριστώ Lala :) ,

Το είχα υποπτευθεί και γω ότι οι συμβουλές του γιατρού ήταν λίγο άκυρες :blink:

Θα ξεκινήσω άμεσα, για να δούμε... (αν και γιορτές και θα μου είναι λιγουλάκι δύσκολο ;) ) Το αγελαδινό γάλα και παράγωγα κόβω ε? Πρόβειο γιαουρτάκι κάνει νομίζω?

Δημοσίευση
  • Συντάκτης

Ευχαριστώ :)

Εσείς τελικά τι κάνατε?

Είναι αλλεργία?

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

Πρόσφατες Απαντήσεις

Νέες Συζητήσεις

Account

Navigation

Αναζήτηση

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.