Μετάβαση σε περιεχόμενο

Βρεφικός απο πότε?

Recommended Posts

Καλημέρα σας

Εχουμε ένα αγοράκι 7μιση μηνών, τον Στάθη. Τώρα βρίσκομαι σε άδεια ακόμα απο την δουλειά μου αλλά σε λίγο καιρό επιστρέφω. Τις προάλλες ήμασταν στην παιδίατρο και όσο περιμέναμε συνομιλούσαμε με τις μαμάδες απέξω και οι περισσότερες ισχυρίζονταν οτι το καλύτερο για το παιδί είναι να το στείλουμε βρεφικό. Δεν σας ανέφερα οτι με το που θα ξεκινήσω δουλειά θα κρατάει τον μικρό μας η πεθερά μου που μένει στον κάτω όροφο. Κάποιες ενώ είχαν την δυνατότητα να το αφήσουν με την γιαγιά δεν το έκαναν γιατι όπως μου είπαν τα κακομαθαίνουν και στελνοντάς τα βρεφικό είδαν ενα εντελώς διαφορετικό παιδι σε συμπεριφορά χωρια που απο πολύ νωρίς μαθαίνει πολλά πραγματα. Εμείς η αλήθεια ειναι οτι δεν θέλουμε να τον στείλουμε απο τώρα βρεφικό λόγω των ιώσεων. Αλλά όπως έλεγαν εκει οι μαμαδες μπορεί να ταλαιπωρηθούμε για κάποιο διάστημα με τις ιώσεις τον πρώτο χρόνο αλλά την δεύτερη χρονιά τα πραγματα θα είναι καλύτερα.

Ποιά η γνώμη σας?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

όπως βλέπεις έχω ένα αγοράκι 10 μηνών και δεν το στέλνω βρεφικό .

σταμάτησα από την δουλεία για να μην αναγκαστούμε να το στείλουμε βρεφικό .

εγώ και ο σύζυγος πιστεύουμε ότι δεν είναι ότι καλύτερο να πάει βρεφικό ,σε άγνωστους βρεφακι που δεν θα μπορεί να μιλάει για να μας λέει τι περνάει και πως του φέρονται .τα μωράκια έχουν ανάγκη πρόσωπα που να τους έχουν όλη την προσοχή τους στραμμένη πάνω τους και όχι μοιρασμένη σε 20 μωρά .

αν ήμουνα δημοσίως υπάλληλος φυσικά και θα πήγαινε γιατί δεν θα μπορούσα διαφορετικά .αλλά αφού μπορώ θα κάτσω σπίτι .

δεν έχω γονείς η πεθερικά για να τον αφήσω και αν είχα φυσικά και θα τον άφηνα χωρίς δεύτερη σκέψη .μια γιαγιά και ένας παππούς μπορεί να το "κακομάθαιναν " όπως όλους μας οι παππούδες μας αλλά και θα τον πρόσεχαν πολύ περισσότερο από κάποιον ξένο .δεν υπάρχει σύγκριση σε αυτό .όσο και να αγαπάει τα παιδία η δασκάλα δεν μπορεί να είναι όπως η γιαγιά και δεν μπορεί να δοθεί όπως η γιαγιά .

σε έναν βρεφικό εκτός από αυτό θα υπάρξουν ατυχήματα , δαγκώματα ,χτυπήματα ....ιώσεις ,και το άγχος του αποχοτισμου εντονότερο .

αφού έχεις επιλογή την γιαγιά μην του την στερήσεις είναι η καλύτεροι λύση .

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!!!ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ!!ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΜΥΑΛΟ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΩ ΣΕ ΒΡΕΦΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ!!!ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 2ΜΙΣΗ ΧΡΟΝΩΝ!!ΑΝ ΕΙΧΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΑ ΣΤΗΝ ΜΑΜΑ ΜΟΥ Η ΤΗ ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΣΙΓΟΥΡΑ!!ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΟΜΩΣ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ!!!ΑΡΑ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ!!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

Αφροδιτη με καλυψες.

Καλημερα Κωνσταντινα, εγω ειμαι απο τις τυχερες που εχω και μαμα και πεθερα κοντα μου.Τον Θανο τον κραταγε η μητερα μου απο τοτε που επιασα δουλεια (7,5 μηνων τοτε) και φετος τον Σεπτεμβρη ξεκινησε παιδικο.

Της εχω τεραστια ευγνωμοσυνη που με βοηθησε.Τωρα θα μου κρατησει και τον μικρο.

Δε νομιζω οτι τα κακομαθαινουν, ισα ισα το αντιθετο.Αναπτυσουν καλη σχεση με την γιαγια, περνανε καλα και το κυριοτερο εχουμε το κεφαλι μας ησυχο.

Εγω προσωπικα θα το λυπομουν να το στειλω παιδικο τοσο μικρο(εφοσον εχω ανθρωπο, αν δεν ειχα και επρεπε να δουλεψω θα το εστελνα), γιατι δεν τους προσφερουν κατι ουσιαστικο.Νομιζεις οταν κλαιει θα ασχολουντε μαζι του?Με ποσα παιδακια να ασχοληθουν?Λιγο απ ολα.Ενω η γιαγια και βολτα θα το βγαλει, και θα ειναι διπλα του συνεχεια.

Οσο για αυτα που λες που ακουσες στην παιδιατρο, μη ξεχνας οτι οι περισσοτερες ακολουθουν την μοδα(παιδικος-ντανα απο φιλιπινες) και ζουν σε εναν τεραστιο ανταγωνισμο.Ξερεις ποσες φορες εχω παει στις κουνιες και με ρωτανε ενα σωρο μ@@@κιες για το παιδι για να συγκρινουν?

Καλη συνεχεια οτι και αν αποφασισεις και καλη επισττροφη στη δουλεια!!

(δυστυχως εγω κοντευω να γυρισω)

καλημερα.

ο μικρος μου ειναι 17 μηνων και δυστυχως βοηθεια απο γιαγιαδες δεν εχουμε για να μπορεσω να γυρισω στη δουλεια.

το σεπτεμβρη τον εγραψα παιδικο.ξερεις ποσες μερες πηγαμε απο τοτε?

5 και αυτα 2ωρα σπαστα.

σημερα συγκεκριμενα τον ξεγραψα.

ειδαμε και παθαμε με τις ιωσεις...

την τελευταια φορα τον ειχα αρρωστο 1 μηνα ,και τι δεν τραβηξε το καημενο...πυρετο,εμμετους,βηχα...ολα

το τρεχαμε καθε μερα στο γιατρο και στα νοσοκομεια και καναμε εξετασεις για να δουμε τι εχει....εφιαλτης

εχασε ποσο βαρος κατι που για ενα μεγαλυτερο παιδακι δεν ειναι φοβερο αλλα για την ηλικια μας και ακομη περισσοτερο για εσας που ειστε ακομη πιο μικρουλακια ειναι πολυ σημαντικο.

ουτε να ξαναδω τον παιδικο.

τουλαχιστον προς το παρον.

αν εχεις τη δυνατοτητα να το κρατησουν γιαγιαδες ουτε να το σκεφτεσαι,πολυ περισσοτερο φετος που ειναι ακομη πιο δυσκολα τα πραγματα.

Κωνσταντίνα καλημέρα.

Εγώ την Μαριλή την πήγα παιδικό ακριβώς μόλις χρόνισε, μιας και ήταν Σεπτέμβρης, γιατί εκτός απο την κανονική μου δουλειά που είναι κάποια απογεύματα, (είμαι καθηγήτρια πιάνου), έπρεπε να βρώ και μια πρωινή. Σπίτι έχω μόνο τον πατέρα μου να με βοηθάει, όταν δεν βοηθάει τον αδελφό μου σε κάποια οικοδομή (είναι ηλεκτρολόγοι και οι δύο) γιατί η μητέρα μου δουλεύει και έρχεται στις 7 το απόγευμα.

Λοιπόν, η εμπειρία μου σε λίγες γραμμές. Ναι, τον πρώτο χρόνο, ήταν δύσκολα. Μια πηγαίναμε, μια όχι. Κολλούσε συνεχώς. Εγώ φυσικά τον Απρίλη αποφάσισα να σταματήσω τη δουλειά, γιατι δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω, μιας και προτεραιότητα είχα δώσει στη μικρή. Εκείνη την περίοδο, άρχισε να συνέρχεται και λείπαμε όλο και λιγότερο. Τον δεύτερο χρόνο ήταν καλύτερα. Όχι ότι δεν κόλλησε, αλλά μην σου πώ και τις μισές φορές απο πριν. Αναγκάστηκα βέβαια να την διακόψω συνειδητά για ένα τρίμηνο τον Γενάρη γιατί γέννησα και παραλίγο να μου κολλήσει τον Κωνσταντίνο. Μετά όμως όλα καλά.

Τώρα, τρίτη χρονιά πιά, παιδικό, δεν έχει κολλήσει ούτε μια φορά, παρα λίγες μυξούλες είχαμε πριν λίγες μέρες, και ευτυχώς γιατι είμαι έγκυος στο 3ο και καταλαβαίνεις πως η φοβία μου είναι σίγουρα πιό μεγάλη.

Όσον αφορά την διαπαιδαγώγησή του, βλέπω ένα παιδί που μαθαίνει τρόπους, μαθαίνει να συμπεριφέρεται σωστά στα άλλα παιδάκια, να τρώει τα πάντα, και να είναι απίστευτα κοινωνική. Φυσικά σε όλα αυτά σίγουρα συμβάλουν και οι δικές μας ενέργειες.

Με λίγα λόγια, η δική μου πρόταση είναι θετική ως προς τον βρεφικό.

Ότι νομίζεις καλύτερο για το παιδί σου, και για την ηρεμία σου, πράττεις.

Κορίτσια σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Η αλήθεια είναι οτι δεν θα τον στείλουμε βρεφικό. Θα καθίσει με την γιαγιά του.

Απλά ¨ηθελα να δω την γνώμη αλλών μανάδων πάνω σε αυτό.

Εγω προβληματιζομουν πολυ αν θα την αφηνα στη γιαγια του αντρα μου γιατι ειχε και αλλα μωρα αλλα παλι φοβουμουν τους σταθμους...εχει περιπου δυο βδομαδες που πηγα δουλεια και την αφησα στη γιαγια αν και την περιποιειται εντουτις τα αλλα μωρα που προσεχει ειναι ολο αρρωστα και αρρωστησαν και την δικη μου...και με γριπη και λογω του κρυου πονεσε παλι η κοιλιτσα της...αρα ειναι σαν να την εχω σε σταθμο..το καλυτερο το μωρο να μεγαλωνει με την μαμα του...αν δεν υπηρχε το οικονομικο στη μεση αυτο θα εκανα...

εμενα ο σπυρος μου θα παει παιδικο του χρονου που θα ειναι πλεον 2 χρονων

μου ειπαν και πιστευω οτι ειναι πολυ καλο στο θεμα κοινονικοποιησης του παιδιου,θα μαθει πολλα πραγματα,θα ερθει σε επαφη με αλλα παιδακια οπως και ιωσεις(αυτο δεν μπορουμε να το αποφυγουμε)

ετσι και αλλιως δεν το αποφευγουμε και τωρα που δεν παει οποτε...

μεχρι τωρα που δουλευα τον κραταγε η μαμα μου και ειμαι απολυτα 100% ικανοποιημενη τον λατραυει και τον προσεχει οπως εγω αλλα χρειαζεται και η επαφη με αλλα παιδακια.

ελπιζω ολα να πανε καλα

καλο ειναι για φετος να τον κρατησεις σπιτι η μικρη 19 μηνων πλεον και 2 μηνες που ερχεται μαζι μου παιδικο εχει παρει 3 φορες αντιβιωση και τωρα μου λενε να την κρατησω σπιτι αλλα δεν γινεται...

θα σου πω ομως και την γνωμη μου σαν παιδαγωγος..καλυτερα το παιδι να παει σχολειο μεγαλο που θα μπορει να μιλαει και να σου λεει τι γινετε εκει μεσα εχουν δει πολλα τα ματια μου!!!!!!!!

γιαγια δαγκωτο :silly:

εμεις παλι δοξα το θεο περα απο την πρωτη φορα που αρρωστησε στο βρεφικο (παει απο 8 μηνων ) εδω κ 2 μηνες (μη το ματιασω) δεν εχει αρρωστησει!!!!!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...