Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ερεθισμένο δερματάκι!!!Βοήθεια

hope_89

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα

Πριν λίγο άλλαξε ο άντρας μου πάνα στην μπουμπού μας,και παρατηρήσαμε κοκκινίλα στα γεννητικά της όργανα :huh: Δεν έχουμε ξαναπάθει κάτι τέτοιο και ανησυχούμε πολύ!!!! :( Χρησιμοποιούμε υφασμάτινες πάνες,τις οποίες πλένουμε με ειδικό,αντιαλλεργικό σαπούνι συνήθως.Μέχρι τώρα δεν παρατηρήθηκε κάποια εναισθησία στο μωρό απλά το χρησιμοποιώ προληπτικά.Τι να κάνω;Να πάμε στον παιδίατρο;;Τι μπορεί να είναι;Κοντεύω να σκάσω :(:(:(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μπορει να φταινε τα μωρομαντηλα.

Εμας μας ταλαιπωρει πολυ τις τελευταιες μερες το συγκαμα.

Αυτο που μπορεις να κανεις αφοβα ειναι να παρεις μελανι απο το φαρμακειο καινα εφαρμοζεις στην περιοχη σε καθε αλλαγη της πανας αφου στεγνωσει το δερμα.

Ειναι 100% φυσικο προιον και ο,τι καλυτερο.Αν δεις οτι δεν υποχωρει επικοινωνεις με τον παιδιατρο.

Καλο θα ειναι να την αλλαζεις οσο πιο συχνα μπορεις.

Σε καθε αλλαγη να την πλενεις με σκετο νερο και χωρις σαπουνι.

Κατι ακομη...

Μηπως εφαγε κατι καινουργιο σημερα η μικρη σου?

Τα μωρομαντιλα ερεθιζουν γιαυτο να την πλενεις μετα απο τσισα η κακα και να τη στεγνωνεις καλα γιατι η υγρασια προκαλει δερματιτιδα!απο κρεμουλα καλη ειναι η σουντοκρεμ αλλα τωρα ισως χρειαζεται με λιγο κορτιζονουλα.μην ανησυχεις συμβαινει πολυ συχνα στα μπεμπουλινια!!!και σε εχω ξανα ρωτησει ποσο ειναι η μικρη σου μηπως συμπεθεριασουμε!!!!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΑΘΑΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΑ.

ΤΟΝ ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ,ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗ ΣΥΧΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΝΑΣ(ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΛΕΝΟΜΑΣΤΕ)

ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΛΥΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ(ΚΟΚΚΙΝΑΔΙ ΣΤΗΝ ΑΡΓΚΩ) ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΧΝΕΣ ΠΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΔΡΟΣΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ.

ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΜΥΚΗΤΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ(ΓΕΝΙΚΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΣΕ ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ)

ΟΝΤΩΣ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΜΕΡΕς ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ;)

ΑΝ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ,ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΣ. :)

Κορίτσια ευχαριστώ για την γρήγορη ανταπόκριση!

Νατάσσα μου,απο την Δευτέρα(δηλαδή σχεδόν εδώ και μια εβδομάδα)ξεκινήσαμε να τρώμε φρουτόκρεμα.Την φτιάχνω μόνο με φρούτα και καθόλου μπισκότα(για αρχή).Λες να ευθύνεται κάποιο φρούτο για τον ερεθισμό;Αλλά αν ήταν κάτι τέτοιο,δεν θα είχε εμφανιστεί νωρίτερα; :dry:

Πάντα όταν αλλάζουμε πάνα την πλένω με ζεστό νεράκι και σαπούνι αλλά πριν με μωρομάντηλο.Μην με ρωτήσετε γιατί...Νιώθω πιο σίγουρη :blush:

Κρεμούλα βάζουμε ανάμεσα στα μπουτάκια,και αυτό γιατί είχε κοκκινήσει η περιοχή και μου το σύστησε η παιδίατρος.Στα γεννητικά όργανα δεν βάζουμε σε καθημερινή βάση...

Είναι 6,5 μηνών ;)

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ.

ΕΜΕΙΣ ΤΑΛΑΙΠΟΡΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΑΡΠΑΕΙ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ :(:(

ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ....

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΜΟΝΟ ΝΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ,ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΟΥ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ;)

Εμένα μου το εμφάνισε με τα πορτοκάλια-μανταρίνια.Παρόλου που τα έτρωγε κάποιες μέρες χωρίς να έχει πρόβλημα μετά από μια εβδομάδα εμφανίστηκαν οι κοκκινίλες.

Γιαυτό σε ρωτάω.

Προφανώς επειδή είναι όξινα την ενόχλησαν.

Τις τα ξαναδοκίμασα μετά άπό κάποιο διάστημα για να σιγουρευτώ και επιβεβαιώθηκε η υποψία μου.

TEO COOL είναι πολύ κρίμα να περνάνε τέτοια ταλαιπωρία τα μωράκια...Πρέπει να την ενοχλεί,γιατί κλαίει/γκρινιάζει και κινεί πολύ έντονα τα ποδαράκια της

Νατάσσα εμείς ακόμη δεν έχουμε βάλει πορτοκαλάκι στην φρουτόκρεμα.Ξεκινήσαμε με αλλεσμένο μήλο,και θα εντάξουμε σιγά σιγά περισσότερα φρούτα,ακριβώς για να δούμε αν υπάρχει κάποια αλεργία σε κάποιο φρούτο.Προς το παρόν έχει φάει μήλο,αχλάδι και μπανάνα(με την σειρά που τα έγραψα).Λες να σταματήσω για μια-δυο μέρες την μπανάνα,και να δω αποτελέσματα;

Τα συγκεκριμένα φρούτα είναι τα πιο αθώα θεωρητικά.

Αλλά εσείς τώρα ξεκινήσατε.

Καλύτερα να ενημερώσεις τον παιδίατρό σου. Είναι ο πιο αρμόδιος να σου απαντήσει.

Περαστικα σας!!

εαν ηταν απο αλλεργια θα ηταν στον πωπουλι η κοκκινιλα οχι στο πιπι της!η αλλιως θα ηταν γενικευμενη σε ολο το σωματακι!παρατηρησε εαν δυσφορει οταν κανει τσισα αν και δεν νομιζω να ειναι κατι σοβαρο!

Νατάσσα δεν έχω ιδέα σε ποια κατηγορία ανήκουν...Το μόνο που ξέρω είναι οτι το πορτοκάλι είναι αρκετά αλλεργιογόνο.ΔΕν το έχω ψάξει περισσότερο...Μεγάλο λάθος! :(

Ναι,αυτό θα κάνω.Θα πάρω τηλέφωνο την παιδίατρο

Ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια σας! :kiss:

lovie έγραψε:

Τα συγκεκριμένα φρούτα είναι τα πιο αθώα θεωρητικά.

Αλλά εσείς τώρα ξεκινήσατε.

Καλύτερα να ενημερώσεις τον παιδίατρό σου. Είναι ο πιο αρμόδιος να σου απαντήσει.

Περαστικα σας!!

ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣΑΜΕ :(:(

ΑΛΛΕΡΓΙΚΟΙ ΣΕ ΜΠΑΝΑΝΑ + ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ.......

ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΖΟΡΙΚΑ.

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΕΡΑΣΕΙ, ΜΗΛΟ-ΑΧΛΑΔΙ ΘΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ :P:P

nelly moy den nomizw oti trexei logo anisixias, polla mwrakia sinithizoun na bgazoun kokkiniles oso akoma forane panes. gi auto kai sinithws xrisimopoioun diafores kremoules i melani opws anaferthike poio panw, ola kala tha pane, pare tin paidiatro alla na deis den einai kati anisixitiko, isws na paraidrwse i mpoumpou sou B)

και η Κωνσταντίνα το ιδιο ακριβως με τη Νατασσα,με το μανταρινι ιγνονται πιο οξινα τα ουρα της και εκανε ασχημο σγκαμα,ναναι καλα το μελανι!!!

Ανεξάρτητα από την αιτία, που θα πρέπει να την αναζητήσεις και με το παιδίατρο, δοκίμασε (νομίζω θηλάζεις) να βάλεις λίγο από το γαλατάκι σου στο σημείο και να αφήσεις να στεγνώσει πριν βάλεις πάλι πάνα. Δοκίμασέ το αρκετές συνεχόμενες φορές. Κάτι ερεθισμούς περίεργους εμείς έτσι τους ξεπεράσαμε τελευταία! Ό,τι και να ναι, σε καμία περίπτωση δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις, ψάχνοντας ταυτόχρονα και την αιτία βέβαια, ειδικά αν επιμένει! ;)

Πήρα τηλέφωνο την παιδίατρο και μου είπε πως δεν της ακούγεται κάτι ανησυχητικό.Παρολαυτά,θα πάμε αύριο να μας δει... :dry: Κυρίως για να ηρεμήσω εγώ και ο Στέλιος...

Ναι,θηλάζω ακόμη.Θα το δοκιμάσω αυτό με το γάλα.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σας!!!

Νελη, αν βρείς kenakomb κρεμούλα βέλε της.

Είναι πααααρα πολυ αποτελεσματική.

Την χρησιμοποιούσε και σε μένα η μαμά μου όταν

ήμουνα μωρό, πριν πολλαααααααα χρόνια δηλαδή!

Έχει βέβαια κορτιζονη και αντιβιωσούλα, που σημαίνει

ότι η χρήση της πρέπει να περιορίζεται μόνο

όταν χρειάζεται και όχι σε κάθε αλλαγή πάνας.

περαστικούλια!

hope_89 έγραψε:

Νατάσσα δεν έχω ιδέα σε ποια κατηγορία ανήκουν...Το μόνο που ξέρω είναι οτι το πορτοκάλι είναι αρκετά αλλεργιογόνο.ΔΕν το έχω ψάξει περισσότερο...Μεγάλο λάθος! :(

Ναι,αυτό θα κάνω.Θα πάρω τηλέφωνο την παιδίατρο

Ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια σας! :kiss:

Εννοείς σε ποιά κατηγορία ανήκουν τα πορτοκάλια?

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...