Μετάβαση σε περιεχόμενο

KYSTH

Recommended Posts

KALHSPERA KORITSIA!EIMAI NEO MELOS SYGKEKRIMENA SHMERINO!MOY DIEGNWSAN KYSTH STHN MIA MOY WOTHHKH.GYRW STA 4 KAI KATI EKATOSTA.MOY EDWSE O GIATROS ANTISYLLHPTIKA.EXEI KANEI KAMIA ANTISTOIXH THERAPEIA?SHMEIWTEON OTI EIMAI STON 4o MHNA PROSPATHEIAS GIA BEBE!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλως ηρθες στη παρεα μας!

Δεν σου εχει πει τι ειδους κυστη ειναι?

Ειχα και εγω μια αλλα δεν εφευγε με τιποτα και την αφαιρεσα. Εκανα μια θεραπεια διοτι ηταν τελικα ενδομητριωση και εμεινα εγκυος φυσιολογικα μεσα σε 2 μηνες.

Μην σε αγχωνω ομως συνηθως οι κυστες στις ωοθηκες φευγουν απο μονες τους στους επομενους κυκλου. Εγω ημουν περιπτωση!

Καλη επιτυχια και σου ευχομαι συντομα μανουλα!! :)

SE EYXARISTW!MOY EIPE OTI EINAI LEITOYRGIKH H KYSTH...PROS TO PARON PAIRNW TA ANTISYLLHPTIKA K BLEPOYME..KAI EPEMBASOYLA NA XREIASTEI THA THN KANW...EIMAI APOFASISMENH!SE EYXARISTW POLY!MAKARI NA PANE OLA KALA...

Ρένα καλωσόρισες στην παρέα μας!

Μετά τη γέννα παρουσίασα κι εγώ μια λειτουργική κύστη 2,5 εκατοστών στη δεξιά ωοθήκη λόγω ανωόρρηκτου (δεν ξέρω πως γράφεται :huh: ) κύκλου (κοινώς δεν είχα κάνει ωορρηξία 3 μήνες αφού είχα γεννήσει).

Περίμενα την περίοδό μου καρτερικά, ήρθε μετά από 4 μήνες από τον τοκετό και στον επόμενο υπέρηχο δεν υπήρχε τίποτα!

Φιλάκια!!!!

SE EYXARISTW IFIGENEIA.MAKARI NA TA KATAFERW KAI EGW GENIKWS.PRIN ENA TETRAMHNO KAI LIGOTERO KSEKINHSAME PROSPATHEIS KAI EIMAI ARKETA AGXWMENH.ELPIZW KAI EUXOMAI BEBAIA OTI OLA THA PANE KALA.XAIROMAI POY MPHKA SE AYTO TO FORUM KAI MPORW NA MILAW ME ATOMA POY EXOYN PERASEI PAROMOIES KATASTASEIS.SE EYXARISTW POLY!

Ρένα καλώς μας ήρθες!!! :)

Πριν 5 χρόνια είχα μια κύστη σε εγχειρίσιμο μέγεθος, γύρω στα 5 με 6 εκατοστά. Παρ' όλα αυτά με δυο μήνες αντισυλληπτικά, η κύστη εξαφανίστηκε!

Επίσης, πριν 1-2 μήνες είχα πάλι μια κύστη, λίγο μικρότερη (4 εκ.) αλλά ακόμα δεν έχω κάνει κάτι γι'αυτήν, την αφήσαμε να δούμε πως θα εξελιχθεί κι ίσως πάρω πάλι αντισυλληπτικά για κάποιο διάστημα.

Να σου πω πάντως πως αρκετά συχνά γυναίκες που έπαιρναν για κάποιο διάστημα αντισυλληπτικά, μετά τη διακοπή τους έμειναν πολύ εύκολα έγκυες (είμαι κι εγώ μια από αυτές - το μήνα που τα σταμάτησα έμεινα έγκυος!)

Και πέρα απ' ολα αυτά, άσε το άγχος στην άκρη, είναι πολύ νωρίς για να αγχώνεσαι! Θα δεις στο φόρουμ ότι όσες κοπέλες αγχώνονται δυσκολεύονται να μείνουν έγκυες, ενώ μόλις "ξεχάσουν" το θέμα και σταματήσουν να αγχώνονται γι'αυτό, αμέσως μένουν έγκυες!

Και κάτι ακόμα: και τις δυο φορές που είχα κύστη, ήταν λόγω άγχους! Είμαι γενικά αρκετά αγχώδης τύπος, αν και δε μου φαίνεται! Υπάρχει ολόκληρος μηχανισμός που εξηγεί το πως γίνεται αυτό: το άγχος επηρεάζει την υπόφυση, η οποία ρυθμίζει τις ορμόνες μας => οι ορμόνες μας διαταρράσσονται και δε γίνεται σωστά η ωορρηξία ή δε γίνεται καθόλου => το ωάριο μένει μέσα στην ωοθήκη => δημιουργείται κύστη!!

Γι'αυτό χαλάρωσε! Άσ'το! Μην το σκέφτεσαι καθόλου, απόλαυσε τις στιγμές με τον άντρα σου χωρίς να ψάχνεσαι για θερμοκρασίες, ημερομηνίες και ό,τι άλλο και να δεις πως θα'ρθει το μωράκι!!

Εύχομαι όλα να πάνε καλά και σύντομα να'χεις ευχάριστα νέα! ;):)

καλως μας ήρθες ρενάκι,ακριβώς ο ίδιο έχω κιε γώ,κυστούλα στην ωοθήκη και μου έδωσε αντισυλλιπτικά για 2 μήνες(μου προκαλούν ζαλάδες τα άτιμα).Δεν είναι κάτι ανησυχητικό,όλα θα πανε καλα.

καλως ηλθες στη παρεα μας

και εγω ειχα μια κυστη στην αριστερη οωθηκη 4 εκατοστα

και εμενα ο γιατρος μου ειχε πει για επεμβαση αλλα τελικα η κυστη μικρηνε λιγακι

οποτε μου ειπε οτι εχω δυο επιλογες ή αντισυλλιπτικα ή να μεινω εγκυος

με την εγκυμοσυνη ο οργανισμος τις απορροφα συνηθως

ηταν στα σχεδια μου ενα παιδακι οποτε η αποφαση ηταν ευκολη

επειδη δεν την απορροφησε ο οργανισμος μου εκανα καισαρικη για να μου τη βγαλει

ετσι και το παιδακι μου εκανα και απο τη κυστη ησυχασα

ελπιζω ολα να πανε καλα και σε εσενα

Δεν ειναι τιποτα κουκλα μου οι λειτουργικη κυστη ειναι καποιο ωαριο που δεν ωριμασε και εμεινε στην ωοθηκη. Με τα αντισυλλιπτηκα θα φυγει σιγουρα.

Εγω ειχα κυστεις απο 17 χρονων και με ενα απιστευτο ιστορικο να μην τα ξαναγραφω και οχι τετοιες κυστεις αλλα απο αυτες που θελουν εγχειρηση.

Εχω μια υπεροχη κορουλα 9 μηνων σχεδον!!

Μην πτοεισαι να ακολουθεις αυτα που σου λεει ο γιατρος σου!

KALISPERA.

EIXA MIA KISTI STIN ARISTERI MOU WOTHIKI.

OPOU EPSAXNA NA VRW 10 MINES.

AFOU MOU TIN VRIKE ENA GINAIKOLOGOS. ITAN 5 EKATOSTA.

MOU EIXE PEI 2 EPILOGES I LAMPAROSKOPISI I ANTISILIPTIKA

PROTIMISA TA ANTISILIPTIKA YASMINELLE.

SE 3 MINES EIXE FIGEI KAI META APO MISO MINA EMEINA EGKIOS.

I KOROULA MOU EINAI 12 IMERWN.

OPOTE OTAN TA STAMATISEIS, VOUUUUUUUUR

THA EINAI KATHAROS O ORGANISMOS.

"crazy" SE EYXARISTW POLY.MOY DINEIS PRAGMATIKA POLY KOYRAGIO.H ALHTHEIA EINAI PWS TO AGXOS MONO KAKO KANEI.AYTO POY MOY LES TO EXW DIABASEI OTI DHLADH TO AGXOS AKOMA KAI KYSTES DHMIOYRGEI..XAIROMAI POY BRHKA AYTHN THN 'PAREA' STO FORUM AYTO.SE EYXARISTW KAI PALI :lol:

Rena9 μου, το τελευταίο εξάμηνο είμαι στη διαδικασία να πηγαίνω στο γυναικολόγο κάθε μήνα για τις γόνιμες μέρες. Στον τελευταίο κύκλο, μου βρήκε και εμένα μία κύστη (δεν συγκράτησα το μέγεθος) αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να πάρω αντισυλλιπτικά λόγω κάποιου παλαιότερου προβλήματος υγείας. Οπότε πρέπει να περιμένω να φύγει μόνη της. Μου είπε οτι θα απορροφηθεί με την επόμενη περίοδο, και ότι αυτόν το μήνα να μην ελπίζω για μωράκι. Το ότι προκύπτει κάθε μήνα και κάτι αυτό είναι που μου σπάει τα νεύρα. Υπομονή δεν μπορώ να κάνω και κάτι διαφορετικό. Πάντως είναι σίγουρο οτι με τα αντισυλλιπτικά θα φύγει αμέσως. Και μετά ξέρεις ...........!!!!!!!

Φιλάκια!

TZOUTZOY KALHSPERA.YPOMONH KAI EPIMONH.DEN GINETAI KAI ALLIWS.THA TA KATAFEROYME SIGOYRA.APLWS DEN PARAITOYMASTE...MAKARI NA PANE OLA KALA GIA OLES MAS....KAI THA PANE!DEN PEIRAZEI MHN APOGOHTEYESAI.NA BLEPEIS TON XRONO SAN SYMMAXO KAI OXI SAN EXTHRO!

Μετά από δύο χρόνια προσπάθειας με δύο αποβολές και κάτι άλλα προβληματάκια που με πήγαν πίσω δεν μπορώ να μην βλέπω το χρόνο σαν εχθρό. Κάθε μήνα που έρχεται η ακατανόμαστη πέφτω και ξαναμαζεύω τα κομμάτια μου από την αρχή είναι κουραστικό και ψυχοφθόρο. Αλλά όπως είπες δεν γίνεται και αλλιώς!!!! Θα τα καταφέρουμε που θα πάει. Εύχομαι ότι καλύτερο και για σένα αλλά και για όλες τις κοπέλες που προσπάθούν.

EMEIS SAN MIA MERA OPWS TIS ALLES KANAME SEX DEN EIXAME KATA NOU NA KANOUME PAIDI. ITAN STA SXEDIA ALLA MELLONTIKA. KAI TSOUUUUUP

ENAMISI MINWN TO EMATHA. KAI EKLAIGA KIOLAS.

OPOTE MI TO SKEFTESAI KATHE FORA POU KANETE SEX. GIATI ANXONESAI.

KAI AUTO DEN VOITHAEI. ETSI PISTEUW.

rena9 έγραψε:

KAI EMENA TESH ZALADES MOY PROKALOYN KAI STOMAXOPONO.KAI SY STHN PROSPATHEIA GIA BEBE APO OTI KATALABAINW!KALH MAS TYXH!

εγώ δεν προσπαθώ ακόμα.μάλλον μετά το Πάσχα ίσως και μετα το καλοκαίρι.Πάντως να μην αγχώνεσαι κορίτσι μου δεν είναι τίποτα.Θα φύγει μόνο του.Οπως και ναχει προπονείσαι τουλάχιστον για τον πρώτο καιρό της εγκυμοσύνης που είναι λίγο στομαχοζαλαδοπονιάρικος :P:P:P:) .(όχι σε όλες και ευχομαι να μην τυχει κ σε σενα)

Τζουτζού πως σε καταλαβαίνω...

Κι εγώ τα ίδια με σένα. Μια αποβολή, μια παλίνδρομη... εξετάσεις και κόντρα εξετάσεις... αγωνία, άγχος και άλλα προβλήματα που με απομακρύνουν από το όνειρο...

Και μέχρι πριν λίγο καιρό στεναχωριόμουν πολύ, όλο σκεφτόμουν τα ίδια και τα ίδια και μ' έπιανε κατάθλιψη.

Ώσπου έγινε το εξής: όταν εμφάνισα την κύστη που έλεγα νωρίτερα και πήγα στο γιατρό, μου έγραψε να κάνω κάποιες αιματολογικές εξετάσεις. Μια από αυτές ήταν προγεστερόνη κι βλέποντας αυτό, υπέθεσα πως και οι άλλες θα'ναι ορμονικές.

Πήγα λοιπόν στη μικροβιολόγο για τα αποτελέσματα και τι μου λέει;;

"Η προγεστερόνη σου είναι μια χαρά και οι καρκινικοί σου δείκτες είναι εντάξει"!!!!! :huh::huh:

Τα'χασα! Έμεινα με το στόμα ανοιχτό και κοίταζα τη μικροβιολόγο σαν χαζή! Δεν είχε πάει καν το μυαλό μου ότι αυτές οι εξετάσεις είναι τέτοιου είδους κι ότι υπήρχε πιθανότητα η κύστη να μην είναι κύστη αλλά να είναι καρκίνος!

Όπως καταλαβαίνεις, αυτή μου η εμπειρία μ' έκανε να δω λίγο "αλλιώς" τα πράγματα. Συνειδητοποίησα ότι όλο αυτό το άγχος, η στεναχώρια, η απογοήτευση και η κατάθλιψη για τα πράγματα που δεν έχουν έρθει όπως θα ήθελα δε θα είχαν καμία μα καμία σημασία αν αυτές οι εξετάσεις δεν ήταν καλές! Κι από τότε, προσπαθώ (δε λέω πως το πετυχαίνω 100% αλλά προσπαθώ) να σκέφτομαι θετικά, να μην αφήνω τα προβλήματα να με πνίγουν και να είμαι αισιόδοξη ότι όλα θα πάνε καλά!

Πρώτα απ' όλα και πάνω απ' όλα πρέπει να'χουμε την υγεία μας και την ψυχική μας ηρεμία! Και όλα τα άλλα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα γίνουν!

Τα ξαναλέμε! Φιλάκια πολλά! :)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εσύ σε τι στάδιο είσαι;; Έχεις ξεκινήσει διέγερση;
    • Ναι ναι το εχω καταλαβει πως εσυ δεν βαζεις ταμπέλες! Κυριως για τον σύζυγο το ειπα κ πως πρεπει να τογ το περασεις!! Κ εμενα ετσι ειναι συνηθως μιλαμε κ την επομενη μερα η μετα απο λιγες ωρες αφου τα επεξεργαστει ολα ηρεμει!! Εμενα δυστυχως δεν με βοηθησε με τις ενεσεις αλλα να σου πω προτιμω την "ανεξαρτησια" μ! Επειδή επρεπε να γινουν αυστηρα την ιδια ωρα κλπ δεν μπορουσα εντελει να πιεζομαι αν θα ειναι σπιτι κλπ... μ ειχε πει πως θα μ τις κανει εκεινος αλλα μετα οταν ηρθε η ωρα μ ειπε πως δεν μπορεί να με τρυπησει!!! Χαχααχαααχα!! Αλλα εκει πηρα την αποφαση πως θα τις κανω μονη μ κ οπως ειπα κ παραπάνω στη δικη μας περιπτωση εντελει ηταν το ιδανικο..μετα την πρωτη π το σκεφτομουν 5 λεπτα πλεον τρυπιεμαι χωρις σκεψη!!! περασα στο επομενο level!!  Χαχααχχα 🤣 αλλα κ παλι ειναι πολυ γλυκο ν τρυφερο π εστω με αυτο τον τροπο θελει να συμμετεχει στην ολη διαδικασια.. ❤️
    • Μα για αυτό το είπα! Επειδή ακριβώς έχεις πάρει και εσύ εξωτερική μαία.. ειλικρινά νοιωθω ότι θα πήγαινα σα πρόβατο στη σφαγή χωρίς αυτές... Πωπω 38η!!! Εντάξει καλά είσαι και εσύ..!! 🤣🤣🤣🤣 Άρα φεεεεεεέτα...!! Έχω χρόνο ακόμα!!! 😝🤣🤣🤣 Τουλάχιστον πήρες βαλίτσα.. εγώ τώρα πήρα τραπεζαρία και φωτιστικά οροφής για το σαλόνι.. ακολουθεί το στεγνωτηριο και ο αφυγραντήρας εντός της εβδομάδας 🤣🤣🤣 κοσμαρα σου λέω!! Μόνο καρότσι, λίκνο και μερικά ρουχαλακια έχουμε πάρει.. 🙄 εντάξει μας έχουν δώσει και πολλά βέβαια.. το λίκνο που έχεις δε βγαίνει το ύφασμα να μπει πλυντήριο;
    • Κ εμένα η μαία με έχει βοηθήσει! Μου έκαναν τόσο καλό τα μαθήματα...  Εγώ περιμένω τη βαλίτσα τη Δευτέρα να μου έρθει,  οπότε θα αρχίσω να ετοιμάζω 🤣 Ααα καλά... το λίκνο το έχω στη μάνα μου κ πρέπει να το πάρω για καθάρισμα 😂😂😂  Μπαίνω 38η την Τετάρτη εεεε 
    • ❤️❤️❤️❤️❤️ Σ' ευχαριστώ κοριτσάκι μου!! Αμήν να πάνε όλα κατ'ευχήν..!! 🤞🤞🤞 Εδώ θα είμαστε!  Και ευτυχώς που λες ότι δεν έχεις ετοιμάσει ούτε εσύ βαλίτσα γιατί νοιωθω κοσμαρα.... Τίποτα δεν έχω κάνει.. πλησιάζει ο καιρός και δεν λέω να το χωνέψω..😅 τώρα σκέψου πήραμε το λίκνο..😳
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...