Μετάβαση σε περιεχόμενο

Γρίπη κ Εγκυμοσυνη


Recommended Posts

Κοριτσια μου να σας πω τι εμαθα σημερα απο την μαμα μου.

Μια γνωστη της δασκαλα εγκυουλα στον 5ο μηνα λογω της γριπης επαιρνε αναρρωτικες απο τον φοβο της να μην κολλησει.Κλειστηκε και λιγο σπιτι και ειπε μεχρι να περασει η μπορα θα προσεχω.Το θεμα ειναι οτι η εγκυουλα εχει αλλο ενα παιδακι που πηγαινει παιδικο και ναι κολλησε την γριπη το καημενουλη αλλα με το που το καταλαβε το αφησε στην πεθερα της να το προσεχει.Αυτα τα ηξερα μεχρι χτες αλλα σημερα εμαθα οτι δυστυχως η κοπελα ειναι στο νοσοκομειο κολλησε :(:(:(:( .Δυστυχως δεν εχω ακομα αλλες πληροφοριες και δεν θελω να ανησυχησω ουτε εγω ουτε εσας αλλα θα σας ενημερωσω οπωσδηποτε.

:huh:Απλα θελω να ρωτησω τελικα καμια μας ξερει τι θα παθει το μπεμπακι μας η εμεις αν κολλησουμε(μακρια απο εμας)?????? :huh::huh::huh::huh::huh::huh::huh::huh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μακάρι η κοπέλα να γίνει σύντομα καλά!εξαρτάται..σε πιο τρίμηνο είμαστε+σε τι κατάσταση vriskomaste.an κολλήσουμε ο Θεός να μας φυλάει,θα μας δώσουν αντιβίωση με το tamiflu,το θέμα είναι πως κανεις δεν ξέρει ποσο μπορεί να επηρεάσει αυτό το έμβρυο..απλά να ευχόμαστε να περάσει σύντομα αυτό+εμείς όσο "μπορουμα" να προσέξουμε!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αχ αν-η μου γενικα πιστευω οτι προσεχουμε ολες αλλα ποσο ακομα???μακαρι να ειμαστε ολες καλα το μονο που με εκνευριζει ειναι οτι δεν ξερω τις επιπτωσεις στο μπεμπακι της γριπης αλλα και αν κανουμε το εμβολιο και παλι τι θα γινει.ουφ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δυστυχώς κοπέλα μου όλοι το παίζουν σχετικοί αλλα όχι άσχετοι είναι!όταν ολόκληρος παγκόσμιος μηχανισμός υγείας δεν ξέρει που πάνε τα 4 και ο καθένας λέει το μακρού του και το κοντό του τι να περιμένεις?απλά εμείς οφείλουμε να προσέξουμε όσο μπορούμε όχι τόσο για μας όσο για το mpempaki μας που βρίσκεται στην κοιλίτσα μας και δεν φταίει σε tpt να επωμιστεί τα διαφορα.απαγορεύεται η έγκυος να κάνει το εμβόλιο πριν το τρίτο τρίμηνο.έτσι λένε!ξέρω γω τι πραγματικά ισχύει?απλά απέφυγε τους δημοσιους xwrous,kafe,estiatoria+tetoia.as περιμένουμε να περάσει αυτό το παλιρροιακό κύμα για να ηρεμήσουμε!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τελειο το αρθρο τιρογαριδακι!!!Ευχαριστουμε!!

Τους δημοσιους τους αποφευγω την αλλη παρασκευη θα παντρευτουμε με πολιτικο και εχουμε κλεισει τραπεζι εξω για 30-40 ατομα ειναι η μονη εξοδος που θα κανω και εχω κανει σε τοσο κοσμο τον τελευταιο καιρο!!!Δυστυχως με τις αποκολλησεις εκατσα αρκετα σπιτι και δεν αναγκαστικα να βγω για κανενα λογο αλλα οπως βλεπεται απο την γνωστη της μαμας μου δεν ειναι η λυση.Anyway!θα σας ενημερωσω για την κοπελα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια ξεκίνησε μεσανατολικό μόλις στο σπίτι μου...ΝΑ σας τα πω από την αρχή .Ο γυναικολόγος μου ζήτησε να εμβολιαστούν όσοι είναι γύρω μου :( δηλαδή...η μαμά μου,ο νίκος,τα πεθερικά μου ,η adelgh μου και γενικά οι καθημερινοί...ο ίδιος ο γιατρός εμβολιάστηκε..τι θα κάνω κορίτσια?τον εμπιστεύομαι τον γιατρό μου αλλα όταν το ζήτησα από τον περίγυρο μου δεν ήταν k τόσο σύμφωνοι όσο και αν θέλουν να με "προστατευψουν"..SOS!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

να μη εμβολιαστεις !καινα μην εμβολιαστει κανενας απο τους οικειους .Αν μαθατε οι κοπελες οι εγκυες που ειναι στη εντατικη και οι δυο ειχαν εμβολιαστει .Καθημερινα πολλα ατομα νοσουν ακοαμ και εγκυες το θεμα ειναι οτι αν δνε υπαρχει προβληα υγειας ολα ελεγχονται .Θα δεχτεις αν σου βαλουν μεσα σου ενα δηλητηριο ; τον ιδιο τον ιο σου βαζουν και πως ξερεςι οτι θωρακιζετεετσι ο οργανισμος σου; ξερετε γιατι εχουν λυσαξει εμ το κωλοεμβολιο ; επειδη ο Αβραμοπουλος ειχε παραγγειλει πολλα και τωρα δνε παι ο κοσμος επειδη ειναι ενημερωμενος και σου λεει θα τα φαμε στη μαπα .Για μενα καλα κανουν οι συγγενεις και δνε εμβολιαζοντα δεν μπορεις να βαλεις σε κινδυνο τοσες ζωες απλα προσεχε που πας ειναι απλα τα πραγματα .

Θα σου δωσω παραδειγμα .Γυναικα 45 ετων με χρονοια ασθενεια στο αιαμ της καθε τοσο πανε και τησ κανουν μεταγγιση της ειπε ο γιατρος της οτι πρπεει αν το κανει το εμβολιο εειδη ανηκει στις ομαδες υψηλου κινδυνου , εκανε η γιναικα το εμβωβολιο την ιδια κιολας ημερα παραλυσε το χερι που της εκαν το εμβολιο εχει αφορητους πονους στα κοκαλα και δνε μπορει να σταθει απο τους πονους .Εχει την αρρωστια πολα χρονια ποτε δνε ειχεζητησει βοηθεια απο τα παιδια της και τωαρ με το εμβολιο εφθασε σε αυτο το σημειο .Μακρια κοπελα μου η αποφαση γιασενα ειναι δικη σου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να μην το κάνουν!!! Δεν υπάρχει λόγος!! Δεν είναι τόσο επικίνδυνη η γρίπη βρε κορίτσιμου....μην γίνεστε υπερβολικόι!!Και να σε ρωτήσω κάτι..είσαι τόοοοοοοοοσο σίγουρη ότι ο γιατρός το έκανε;;; Ή μήπως έχουν εντολές να πείσουν όσο περισσότερο κόσμο μπορέι να κάνει το εμβόλιο;;;; Γιατί στον γιατρό που πήγε η ξαδέρφη μου κάπως έτσι παιχτηκε το θέμα...τηςείπε να το κάνει..εκείνη τον ρώτησε αν εκείνος το έκανε,εκείνος χαμογέλασε κι άρχισε να μασάει τα λόγια του κτλ κτλ...ακουσε...παιζεται μεγάλο παιχνίδι πίσω από όλα αυτά!!! Είναι από τις φορές που θα σου έλεγα να μην ακουσεις το γιατρό σου...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΜΝΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΛΕΕΙ ΣΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ( ΕΚΤΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΥΗΣΗΣ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΟΧΙ.ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΛΛΑ ΑΝ ΠΑΛΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩ. :side:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αγάπη μου αν ο γιατρός σου σου είπε να το κάνεις και τον εμπιστευεσαι, να το κάνεις.... εμένα το έκανε και ο αντρας μου και η μαμα μου και τα πεθερικά μου...Δεν είναι τίποτα, μην ακουτε όλες τις τρομολαγνέιες μου μαε βομβαρδίζουν στα δελτία ειδήσεων.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

mpoumpou80 έγραψε:

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΛΕΕΙ ΣΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ( ΕΚΤΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΥΗΣΗΣ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΟΧΙ.ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΛΛΑ ΑΝ ΠΑΛΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩ. :side:

ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΤΕΙΣ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ....ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΕΞΩ ΟΧΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΣ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΑΣΚΑ!! :):)

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 12 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ 3 ΗΜΕΡΩΝ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΝΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ;);)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμένα πάντως κοριτσια μου απαγόρεψε να πηγαίνω σε κλειστούς χώρους με κόσμο και επαφές με παιδιά μέχρι τα Χριστούγεννα.

Μου είπε ότι μέχρι τότε θα είναι σε έξαρση η γρίπη.

Για το εμβόλιο μου απαγόρεψε να το κάνω.

Οπότε προσοχή μεγάλη...και κομμένα τα φιλιά, οι αγκαλιές με τους ξένους και μη... :( ούτες 1 μήνας δεν έμεινε μέχρι τα Χριστούγεννα και θα περάσει...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμένα πήγε και το έκανε ο άνδρας μου σήμερα. Εγώ από τότε που έμεινα έγκυος πάω στη δουλειά με αυτοκίνητο. Εκείνος που μπαίνει στα τρένα και τα λεωφορεία φοβήθηκε μη με κολλήσει και πήγε και το έκανε. Φυσικά θα μου πείς αν κάποιος άλλος από την δουλειά μου κολλήσει τι θα γίνει;;;

Ο γιατρός μου ήταν αρνητικός να το κάνω εγώ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βρε κορίτσια, και εγώ έχω θέμα με την γρίπη. Είμαι καθηγήτρια πιάνου και διδάσκω σε ένα Δημοτικό Ωδείο, όπου στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου. Όπως καταλαβαίνεται, λειτουργούν πολλά τμήματα εκτός μουσικής,(μπαλέτο, ζωγραφική κλπ.), και σχεδόν καθημερινά έρχομαι σε επαφή, εκτός απο τους μαθητές μου, και με δεκάδες άλλο κόσμο και παιδιά. Ηδη είμαι σχεδόν ένα μήνα κρυωμένη, ευτυχώς χωρίς πυρετό, και δεν λέει αυτός ο βήχας να φύγει, φυσικό επόμενο αφού δεν μπορώ να πάρω κάποιο σιρόπι. Μετά απο την καθοδήγηση του γυναικολόγου μου, έκανα και την εξέταση της γρίπης μήπως την περνάω ελαφρά, αλλά δυστυχώς, όχι. Και δεν με αφήνει να κάνω το εμβόλιο. Οπότε τώρα φοβάμαι μήπως κάτσει καμιά στραβή. Δεν ξέρω τί να κάνω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΑς ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΡΙΠΗ!!!!!

ΕΜΕΝΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΘΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΓΚΥΟ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΛΕΕΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ ΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΥΤΟ ΕΔΩ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.

ΕΠΙΣΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΣΑΝ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ, ΟΠΟΤΕ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ. ΕΓΩ ΛΕΕΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΟΥ ΔΝΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ!!!!

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΣΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΤΟ ΕΧΩ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΥΡΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ!!!!

ΒΕΒΑΙΑ Η ΚΑΘΕΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ ΚΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΛΕΓΑ ΣΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΡΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΒΙΕς ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΣΤΙΛΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ:::

Κατ’ αρχήν πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η γρίπη του ιού Η1Ν1 δεν έχει πιο βαριά συμπτώματα από την απλή εποχική γρίπη, αλλά πολύ ελαφρότερα. Η διαφορά είναι ότι μεταδίδεται πιο εύκολα και αφορά κυρίως νέους ανθρώπους και λιγότερο ηλικιωμένους.

Δεν γνωρίζουμε μέχρι στιγμής εάν ο ιός και η νόσηση από αυτόν έχει αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Προς το παρόν φαίνεται να υπάρχει μια τάση να νοσούν πιο εύκολα οι έγκυες γυναίκες σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό (7% σε σχέση με το 1% του πληθυσμού των εγκύων). Για αυτό, αν μια έγκυος πιστεύει ότι έχει μολυνθεί από τον ιο πρέπει άμεσα να ενημερώσει τον γυναικολόγο και τον οικογενειακό της ιατρό.

Οι ειδικές οδηγίες προς τις εγκύους αφορούν:

* Συχνή πλύση των χεριών με σαπούνι ή αλκοολούχο αντισηπτικό

* Αποφυγή ατόμων που πάσχουν ή πιθανώς πάσχουν από τη γρίπη στους χώρους εργασίας και κοινωνικής συναστροφής

* Εμβολιασμό με το εμβόλιο της απλής εποχικής γρίπης

* Εγρήγορση για την εμφάνιση των συμπτωμάτων της γρίπης (πυρετός, βήχας κλπ).

Σε περίπτωση λοίμωξης ή υποψίας πρέπει να γίνονται τα ακόλουθα:

* Συμπτωματική θεραπεία με παρακεταμόλη (όχι ασπιρίνη), ενυδάτωση, ανάπαυση

* Λήψη δείγματος για την ταυτοποίηση του ιού

* Λήψη, με ιατρική συνταγή, των αντιικών φαρμάκων (πχ Tamiflu) μέχρι την ταυτοποίση του ιού. Τα φάρμακα αυτά δεν αντενδείκνυνται στην εγκυμοσύνη.

Σύμφωνα με το CDC, οι πρώτοι που θα έπρεπε να εμβολιαστούν με τα νέα εμβόλια, όταν αυτά παραχθούν, είναι οι ιατροί και οι έγκυες. Όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν ολοκληρωθεί οι κλινικές μελέτες και δεν υπάρχουν σίγουρα δεδομένα για το κατά πόσο θα είναι ασφαλής ο εμβολιασμός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σχετικά με το θηλασμό πρέπει:

* Να μη διακόπτεται, ακόμη και στην περίπτωση νόσησης

* Να γίνεται χρήση μάσκας κατά τη φροντίδα του βρέφους

* Να γίνεται πολύ καλή ενυδάτωση της μητέρας.

αυτό είναι το κειμενάκι από το ΚΕΕΛ

τΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΟ ΚΟΠΕΛΑ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ:

Με καισαρική πήραν το μωρό νεαρής εγκύου, που προσβλήθηκε από τη νέα γρίπη, οι γιατροί του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Η νεαρή μητέρα, 22 ετών, διακομίστηκε στο «Ιπποπκράτειο» νοσοκομείο με αναπνευστική ανεπάρκεια, και διαγνώστηκε θετική στον ιό της νέας γρίπης.

Διένυε τον έβδομο μήνα της κύησης και οι γιατροί έκριναν ότι υπήρχε πλέον κίνδυνος για τη ζωή του νεογνού, από το ενδεχόμενο να επιβαρυνθεί περαιτέρω η υγεία της μητέρας. Για το λόγο αυτό έκριναν ότι το νεογνό πρέπει να αφαιρεθεί με καισαρική τομή. Όπως και έπραξαν. Το μωρό νοσηλεύεται στη ΜΕΘ νεογνών του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου, λόγω της προωρότητάς του, ενώ δεν φαίνεται να έχει μεταδοθεί σ’αυτό ο ιός. Η 22χρονη μητέρα, που βρίσκεται σε βαριά κατάσταση, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Με καθησυχασε λιγακι γιαυτο θεωρησα καλο να σας το μεταφερω!!!! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σας κοριτσια.

Λοιπον εγω ειμαι καθετη στο να μην το κανω το εμβολιο, ασχετα αν φοβαμαι για ολα.

Ειναι μπρος γκρεμος και πισω ρεμα για ολες μας.

Χθες που πηγα στο γιατρο μου μου ειπε να το κανω, βεβαια ειπε η αποφαση ειναι δικη μου. ΓΙα να πω την αληθεια δεν περιμενα οτι θα μου πει κατι τετοιο. Νομιζα οτι ειναι εναντιον και απογοητευτηκα γιατι τον εχω εμπιστοσυνη.

Τωρα νιωθω μονη μου στην αποφαση αυτη να μην το κανω.

Επισης ετυχε σημερα στη δουλεια μου να ερθει ενας γιατρος χειρουργος και μου λεει να το κανεις!!! Οπωσδηποτε! Μου λεει και το αλλο οτι μια κοπελα στη γειτονια του εγκυος 23 χρονων πεθανε.....Παναγια μου λεω!

Τι ακουω και τι τραβαω! Αντι να χαιρομαι την εγκυμοσυνη μου σκεφτομαι τον παλιο-ιο τους!!!!

Φοβηθηκα λοιπον ξανα, γιατι λεω και αυτος να πει κατι τετοιο. Τι γινεται...Αλλα κοριτσια εμενα η διαισθηση μου λεει μην το κανεις.

Και δε θα το κανω. Αλλωστε οπως γραφω και αλλου μηπως ολα αυτα ειναι μια τρελλα????Η κοπελα που ηταν στην εντατικη πως ειναι? Ξερει καμια τιποτα?

Υπομονη!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Koritsia diavazw ti grafete.exete dikio alla to thema einai oti fysika den prepei na to kanoume emeis giati kouvalame ta mpempakia mas alla emena h mama moy poy doylevei se sxoleio (parepiptwntos ekleise logw ths griphs)kai o antras moy ti tha prepei na kanoyn???H mama moy einai poly konta moy kai fysika o antras moy gi ayto to anaferw!osoys giatroys rwthsa ektos gynaikologwn lene na mhn kanw egw to emvolio alla oyte kai oi gyrw moy...enw oi gynaikologoi lene na mhn to kanw egw alla mono oi gyrw moy gia na ginoyn aspida. :dry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αποιες ισως ειδατε την εκμπομπη του τριανταφυλλοπουλου ενα απο τα ατομα με τις παρενεργειες του εμβολιου και οι ιδιοι οι γιατροι δνε ανλαμβαναν να την παρουν τη γυναικα να της κανουν εισαγωγη .Ολα για το χρημα ολα για για αυτο ξεμεινανε βλεπετε παο χρημα και πιεζομαστε και σνα χωρα !Πριν λιγες ημερες ο διευθυντης του γυμνασιου της περιοχης που μενω ανακοινωσε στα παιδια οτι θα τα ενημερωσει ποια μερα θα παει συνεργειο να τε εμβολιασει!Το ακουσατε η φιλη μου λεει στη κορη της :μην τυχον και πας και η μικρη φοβαται ,Τη πραγματα ειναι αυτα αν θελειε καποιος να εμβολιασει το παιδι του τοτε θα πηγαινε να τοκανει τη δουλεια εχουν να τρεχουν στα σχολεια ; γιατι δνε κανανε το ιδιο με τις προηγουμενες ασθενειες;

Σηεμρα με πηρε μια φιλη τηλ . σημερα βγηκε απο το Αττικο ηταν επιβεβειωμενο κρουσμα την ειχαν διασωληνομενη η κοπελα απο το παρελθον εχει ιστοτικο πνευμονοιας , την κρατησαν καιμετα οταν συνηρθε της ειαν να κανει δυο εμβολια μολις συνερθει το ενα ειανι το πνευμονοκοκου και το άλλο της παλης γριπη; !ουτε κουβενατα για το αλλο .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΚΛΕΙΣΩ ΤΟ 1ο 3ΜΗΝΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ! ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ! Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΙΔΙΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ! ΑΝΤΕ ΒΓΑΛΕ ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΑΚΡΗ!

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΤΕΛΙΚΑ! ΠΑΝΤΩΣ ΛΕΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΤΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ!

ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ!

Η ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΒΡΥΑΚΙΑ ΜΑΣ.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

tirogaridaki έγραψε:

Να μην το κάνουν!!! Δεν υπάρχει λόγος!! Δεν είναι τόσο επικίνδυνη η γρίπη βρε κορίτσιμου....μην γίνεστε υπερβολικόι!!Και να σε ρωτήσω κάτι..είσαι τόοοοοοοοοσο σίγουρη ότι ο γιατρός το έκανε;;; Ή μήπως έχουν εντολές να πείσουν όσο περισσότερο κόσμο μπορέι να κάνει το εμβόλιο;;;; Γιατί στον γιατρό που πήγε η ξαδέρφη μου κάπως έτσι παιχτηκε το θέμα...τηςείπε να το κάνει..εκείνη τον ρώτησε αν εκείνος το έκανε,εκείνος χαμογέλασε κι άρχισε να μασάει τα λόγια του κτλ κτλ...ακουσε...παιζεται μεγάλο παιχνίδι πίσω από όλα αυτά!!! Είναι από τις φορές που θα σου έλεγα να μην ακουσεις το γιατρό σου...

ετσι ακριβως ειναι..και απ οσο ξέρω κι αν κάνουν το εμβόλιο δε σημαίνει οτι δε μπορούν να σε κολλήσουν..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αγάπη μου αν ο γιατρός σου σου είπε να το κάνεις και τον εμπιστευεσαι, να το κάνεις.... εμένα το έκανε και ο αντρας μου και η μαμα μου και τα πεθερικά μου...Δεν είναι τίποτα, μην ακουτε όλες τις τρομολαγνέιες μου μαε βομβαρδίζουν στα δελτία ειδήσεων.....

διαφωνω.δεν εχω κατι πρωσωπηκο μαζι σου,αλλα δεν μπορεις να τους βαλεις ολους με το ζορι να κανουν ενα εμβολιο που ακουγωνται τοσα πολλα.εχω 2 παιδια που βρησκωντα σε μια κλημακα πιο κατω απο της ευπαθησ ομαδες αλλα δεν ρισκαρω την ζωη τους απο ενα εμβολιο και μονο,κατσε να δεις τη θα γηνει μετα απο ενα εξαμηνω η και χρονια μετα.οσο και να την αγαπαει ο αντρας της η και η ιδια της η μανα,δεν μπορει να δισκαρει την ζωη ολων ως αποδιξη οτι να μην κολληση καποιος και στην σηνεχεια εκεινη.μπορει και μονη της να κολληση την ωρα που παει στον γιατρο της κια μονο.αν ειναι να παιθανω ειτε το κανω το κολο εμβωλιο η οχι σημενει πως ειρθε η ωρα μου.αλλα με το εμβολιο νωμηζω των εχεις στο τσεπακι των θανατο η ακομα καλητερα την παραληση.εχω βαρεθη να ακουω τοσα για την γρυπη πρεπει να το κανουμε και ειναι σπανια η παρενεργια και ολα αυτα,και εμενα ο παιδιατρος μου μου ειπε να το κανω και δεν ειναι τιποτα,ειναι οπως τα αλλα εμβολια,αλλα με την διαφορα οτι τα αλλα ειναι δοκιμασμενα χρονια τωρα ενω αυτο ειναι(αγνωστο) σε σχεσει με τα αλλα.ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ. :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Και γω ποτέ δε το προτιμούσα, ας ελπίσουμε οι υπόλοιπες επαφές να είναι καλές και να έρθει το σπορακι🤞 Εμένα υπάρχουν διάφορες καταστάσεις που είχαν τύχει και είχαν συνδεθεί με την εγκυμοσύνη αυτή, που νομίζω συνεχώς θα μου περνάει από το μυαλό, τουλάχιστον όσο περνάει ο καιρός λίγο λίγο απαλύνουν, Συνέχεια βλέπω πεταλουδιτσες να με περιτριγυριζουν και σκέφτομαι πως αυτές οι πεταλουδιτσες είναι τόσο μικρές όσο και αυτό το μωρακι όταν έφυγε και πέταξε ψηλά στον ουρανό, είναι στιγμές που περνάει από το μυαλό μου έντονα και σκέφτομαι πωπω πως μπορεί να αλλάξει η ζωή έτσι....πως να μην είναι δύσκολο ψυχολογικά μετά; πραγματικά έχουμε τόση δύναμη μέσα μας 
    • Κοριτσια μ πως είστε; Εγω εισαγωγή νοσοκομειο λόγω συσπάσεων. Εχθες το βραδυ εκανα μια μεγαλη πέτρωσε ολη η κοιλιά κ κράτησε καποια λεπτα. Σημερα πρωι μιλησα με την γιατρό μ κ μ ζήτησε να με δει. Οντως μ ειπε κανω συσπασούλες κ με κράτησε μεσα για ενδοφλέβιο μαγνήσιο. Εχω απο τις 5:30 το απογευμα να κανω, θελω μα πιστευω πως εκανε δουλεια το Mg κ δεν θα ξανακάνω. Κοριτσια εσεις παίρνετε μαγνήσιο; Εμενα δεν μ είχε ξεκινήσει
    • Γλυκούλα μου!! 🥹🥹🥹   Καλό μήνα κορίτσια!!! Καλό καλοκαίρι!! Σήμερα πήγαμε σε ένα παραλιακό μαγαζί με τον άντρα μου και τους κουμπάρους μας και τα παιδιά μας και ήταν μαγικά!! Μου ρθε επιθυμία για μπύρα βαρελίσια, πήρα μια μεγάλη το ευχαριστήθηκε η ψυχή μου!! Και μετά σκεφτόμουν λες αυτή να ήταν η τελευταία μπύρα του καλοκαιριού;; Να μην μπορέσω να πιω άλλη;; Χάχαχα του τρελού!! 
    • Ρένα μου κ η μεγάλη μου η κόρη από τη μια στιγμή στην άλλη άλλαξε από αλεσμένα σε κομμάτια! Οπότε μην ανησυχείς! Λίγο προσοχή μόνο, μην την αφήνεις μόνη της να τρώει! Κάποιος να είναι συνέχεια μαζί της!    Εμείς τρώμε και φρούτα κ μεσημεριανό σαν μεγαλύτερες 😂😂😂😂😂  Τώρα που πάμε κούνιες η δικιά μου είναι από τις μεγαλύτερες! Ενώ πριν 1 χρόνο ήταν από τα μικρότερα κ φοβόμουν μην την πάρει κανένας αμπαριζα καθώς έτρεχε 😂😂 πως αλλάζουν οι καιροί 😂😂
    • Πόσο γλυκιά κίνηση αυτή που έκανες κορίτσι μου..... Δεν θα ξεχάσω όσο ακόμα πενθουσα το μωρό μου και ανάρρωνα από την αποξεση, σε μια βόλτα με τον καλό μου είδα ένα μικρό κοριτσάκι με την μαμά του. Το κοίταξα στιγμιαία, γιατί με πονούσε πολύ η εικόνα, ήταν σαν να μου έστριβαν το μαχαίρι στην πληγή, αλλά ο άντρας μου το κατάλαβε. Μην στεναχωριέσαι μου είπε, σύντομα θα έχεις και εσύ το παιδάκι μας. Μου φάνηκαν τόσο κενά λόγια, λόγια παρηγοριάς, αλλά είχε δίκιο. Η υπέροχη κορούλα μου ήταν πολύ κοντά, το μόνο που χρειάστηκε ήταν να μην το βάλω κάτω 🫶🌈🌈
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...