Μετάβαση σε περιεχόμενο

Σ Ο Σ!Μπορω να ξαναπαρω το χαπι??

Recommended Posts

Δεν ξερω αν ειναι εδω το σωστο forum για να γραψω αλλα εχετε καποια πειρα και θα ξερεται να μου πειτε..........Στις 18 του μηνα ειχαμε ενα ατυχημα και χρειαστηκε να παρω το χαπι της επομενης μερας..........Σημερα εσπασε το προφυλακτικο κατα τη διαρκεια της σεξοθαλικης επαφης και οπως καταλαβαινεται εχω μεγαλοπροβλημα..........Ειμαι πολυ μικρη ακομα και δεν θελω μωρακι απο τωρα!!! :( Τι κανω σε αυτην την περιπτωση??Μπορω να ξαναπαρω το χαπι τοσο γρηγορα???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω εχω παρει μονο μια φορα το χαπι αυτο και δεν ξερω ειλικρινα αν μπορεις να το ξαναπαρεις σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα

μηπως να ρωταγες εναν γυναικολογο η τον φαρμακοποιο σου να σου πει αν γινεται? αλλα αυτο πρεπει να γινει σημερα οχι αυριο!!

Εγώ έχω πάρει το χάπι 3 ή 4 φορές συνολικά, αν θυμάμαι καλά. Οι φορές όμως αυτές ήταν σε διάστημα τριών χρόνων. Δεν ξέρω αν μπορείς να το πάρεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Πρέπει οπωσδήποτε να ρωτήσεις έναν γυναικολόγο!

Αν τελείωσε προχθές, η γνώμη μου είναι ότι ΔΕΝ χρειάζεται να πάρεις χάπι, γιατί μου φαίνεται πολύ δύσκολο να έχεις γόνιμες μέρες τόσο σύντομα!!! Δεν θέλεω να σε πάρω στο λαιμό μου όμως...

Εγώ την πάτησα σε μια περίπτωση όπως η δική σου...πήρα χάπι και μετά από 3 μέρες είχαμε επαφή ελεύθερη και δεν ξαναπήρα χάπι και έμεινα έγκυος..πάρε το γιατρό ή πάρε στα επείγοντα ενός νοσοκομείου αν δεν έχεις και ρώτα αν μπορείς να ξαναπάρεις χάπι(ζήτα να σε συνδέσουν με τη μαιευτική) γιατί με αυτά δεν παίζουν!!!!!!!Κάντο ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!Εγώ στη θέση σου θα προτιμουσα να το ξαναπάρω παρά να μείνω έγκυος και να κάνω έκτρωση!!!Αλλά επειδή δεν είσαι εγώ καλό είναι να ρωτήσεις έναν ειδικό!!!!!!

Όλγα δεν είναι απίθανο. Μην ξεχνάς ότι στην εφηβεία ο κύκλος δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμα, τα πράγματα είναι λίγο ασταθή κλπ κλπ.

Άσε που είναι ήδη 9η μέρα, που σημαίνει ότι κάλλιστα με ωορρηξία στη 12η μπορεί να υπάρξει εγκυμοσύνη (το σπέρμα ζει 2-3 μέρες).

Οπότε, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά...

Αλεξάνδρα, επικοινώνησε οπωσδήποτε με γυναικολόγο - αν δεν έχεις ακόμα (κακώς βέβαια αλλά το θεωρώ πολύ πιθανό) τότε πήγαινε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο που εφημερεύει η γυναικολογική πτέρυγα και ρώτα! Πάρε στο 166 να μάθεις σε ποιο νοσοκομείο υπάρχει εφημερία σε γυναικολογικό τμήμα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!

ΚΑΙ ΓΩ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΠΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ.

ΑΠΟ ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ...ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΜΕ ΑΥΤΑ..

ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΙΣ 20 Ή ΣΟΥ ΗΡΘΕ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΧΑΠΙ?

ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΟΣΟ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΟ ΚΥΚΛΟ ΣΟΥ .....

Το χαπι της επόμενης μέρας δεν είναι μέθοδος

κλασσικής αντισύλληψης αλλά επείγουσας!!!

Συνεπώς δεν αντικαθιστά τις καθιερωμένες αντισυλληπτικές

μεθόδους.

Τα κλασσικά αντισυλληπτικά χάπια εμποδίζουν την

ωορρηξία,τα προφυλακτικά την πορεία των σπερματοζωαρίων

ενώ το χάπι της επόμενης μέρας,εμποδίζει την εμφύτευση

του ωαρίου στη μήτρα αλλάζοντας το ενδομήτριο.

Καταλαβαίνεις λοιπόν οτι η αλόγιστη χρήση του μπορεί

μελλοντικά να προκαλέσει προβλήματα στη σύλληψη.

Πόσο μάλλον σε τόσο κοντινό διάστημα.

Αξίζει λοιπόν να το ρισκάρεις?

Το καταλαβαίνω οτι προκειμένου να έχεις

μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και να χρειαστεί

να κάνεις κάποια έκτρωση ή να φέρεις στον

κόσμο ένα παιδί όταν δεν είσαι έτοιμη,

είναι προτιμότερο να πάρεις το χάπι.

Μήπως όμως θα πρέπει να είσαι λίγο

πιο ώριμη σε ένα τόσο σοβαρό θέμα?

Τώρα θα μου πεις χρησιμοποιώ προφυλακτικό

εγώ φταίω που έσπασε?

Οχι,αλλά τι θα λεγες αν χρησιμποιούσατε

2 μαζί για να είστε πιο ασφαλείς?

Το ξέρω ακούγεται αστείο,αλλά είσαι μικρούλα και

γι αυτό σου το λέω...

Εύχομαι να κάνεις το σωστό

και συγνώμη αν ήμουν λίγο

αυστηρηή μαζί σου,αλλά σου

τα λέω αυτά για να μη μετανιώσεις στο μέλλον.

ΑΡΑ ΣΟΥ ΧΑΛΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΥΚΛΟ.

ΤΗΛ. ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ή ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙ...

ΦΙΛΑΚΙΑ

Το χάπι της επόμενης μέρας δεν είναι καραμελίτσα να το παίρνουμε όποτε να 'ναι. Θα συμφωνήσω με τα κορίτσια ότι πρέπει να συμβουλευτείς γιατρό.

Καλύτερα να έπαιρνες αντισυλληπτικά χάπια, για να μην αναγκάζεσαι κάθε τρεις και λίγο να μπαίνεις σ' αυτήν τη δοκιμασία...

και εγώ θα συμφωνήσω στο ότι πρέπει να πας σε γιατρό να ρωτήσεις τι είναι καλύτερο να κάνεις.

όσο για τα αντισυλληπτικά επίσης θα πρέπει να συμβουλευτείς γιατρό για να τα πάρεις μην πας να πάρεις κάτι από μόνη σου

:)

Ναι, εννοείται ότι και τα αντισυλληπτικά και όλα τα φάρμακα τα παίρνουμε πάντα με συνταγή γιατρού!!!!! Και βιταμίνες να πάρουμε, μπορεί να μην επιλέξουμε τις σωστές, αυτές που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Πόσο μάλλον αντισυλληπτικά, και κυρίως, το χάπι της επόμενης μέρας....

Συμβουλέψου κάποιο νοσοκομείο ή τον γυναικολόγο της μητέρας σου.Καλό θα ήταν,αφού έχεις σεξουαλικές επαφές,να επισκευτείς έναν γυναικολόγο :) Θα λύσει πολλές απορίες και θα σε βοηθήσει σε ό,τι σε απασχολεί καλύτερα απο τον καθένα

Ρωτα το γιατρο σου αλλα συντομα!Εγω εμεινα εγκυος την επομενη κιολας μερα αφοτου τελειωσε η περιοδος μου!!!!Αλλα το ηθελα πολυ :):)

σασ ευχαριστω ολεσ για τισ συμβουλεσ σασ....ρωτησα γυναικολογο και μ ειπε να το παρω.....κ οτι μετα τα 5 το χρονο(εμενα ηταν το δευτερο)υπαρχει μεχρι 30% πιθανοτητα να μην μπορω να συλαβω ευκολα παιδι(οχι καθολου απλα οχι τοσο ευκολα)σασ ευχαριστω πολυ παντοσ οι συμβουλεσ σασ με βοηθησαν!!

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΩ 1ον ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΔΙΝΑΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ(ΗΜΟΥΝ ΗΔΗ 29 ΧΡΟΝΩΝ ΟΧΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ)ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ 2ον ΣΤΟ ΧΑΡΤΑΚΙ ΜΕΣΑ ΕΓΡΑΦΕ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΛΗΨΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΧΑΠΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!! ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΛΗΨΗ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΑΠΙ ΚΑΝΕΙ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΜΕ ΤΟΣΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΒΡΕ ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΕΙ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΑ?ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΓΙΑ ΔΙΠΛΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.ΑΥΤΑ! :blink::blink:

Πολύ "ελαφρά τη καρδία" δε σου τα είπε ο γιατρός?

Μη λειτουργείς επιπόλαια και το μετανιώσεις αργότερα!

Μια συνάδελφος μου έμεινε στην εφηβεία της έγκυος και

επειδή οι γονείς της δεν ήθελαν το γαμπρό έκανε έκτρωση,

όταν μετά από χρόνια παντρεύτηκε(τι ειρωνεία)τον ίδιο άντρα

δε ξαναμπόρεσε ποτέ της να κάνει παιδί και κατέφυγε

στη λύση της υιοθεσίας.

Ισως να σε τρομάζουν αυτά που σου λέω,αλλά δεν είναι να

παίζεις μ αυτά τα θέματα.

Πιστεύω ότι τώρα που τα γράφουμε αυτά η φίλη μας έχει ήδη πάρει το χάπι. Απ' όσο γνωρίζω, το χάπι αυτό είναι εκτρωτικό, αφού υποτίθεται, πρόκειται για χάπι που λαμβάνεται μετά την επαφή, άρα δεν εμποδίζει μόνο τη σύλληψη να γίνει, αλλά και καταστρέφει τυχόν γονιμοποιημένο ωάριο. Αυτό γνωρίζω, δεν ξέρω αν κάνω λάθος.

Σίγουρα δεν είναι ντεπόν να τα παίρνεις κάθε φορά που πιστεύεις ότι τα χρειάζεσαι.

ναι το χαπι το πηρα.....οσεσ συζητησεισ εχω κανει μου εχουν πει οτι μια εκτρωση ειναι πολυ επιπονη(ψυχολογικα)δεν ηθελα να φτασω εκει....εμπιστευτηκα αυτον τον γιατρο και το πηρα....ευχομαι ολα να πανε καλα......ειμαι αρκετα μικρη...και δεν ειχα αλλη επιλογη.ειμαι 15...το συζητησα ομωσ κ με την μητερα μου κ ειπαμε οτι το συντομοτερο δυνατο θα παω να κανω γενικεσ γυναικολογικεσ εξετασεισ και θα ξεκινησω να περνω αντισυλιπτικα χαπια....σασ ευχαριστω για ολα...ολα αυτα που μου λετε ξερω οτι μου τα λετε απο ενδιαφερων.......σασ ευχαριστω!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...