Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ...

ΕΓΩ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑ 8Α ΠΗΓΑΙΝΑ , ΤΟ ΝΙΝΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΒΡΕΦΟΣ ΟΜΩΣ 8Α ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ. ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ 8Α ΒΡΕΙΣ ΕΥΚΟΛΙΕΣ ΔΕΝ 8Α ΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΑ , ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΠΑΡΕ Κ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ .

ΚΡΙΜΑ ΜΩΡΕ Κ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΟΥΛΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΤΕ... ;)

Δημοσίευση

Εκτός από λίγη ταλαιπωρία λόγω των συχνών μετακινήσεων ,στη θέση σου δεν θα φοβόμουν απολύτως τίποτα άλλο....άκόμη και νεογέννητο να ήταν.

Θα πας τόσα ωραία ταξιδάκια με το μωρό σου, στη θέση σου θα πέταγα! :)

Δημοσίευση

Καλησπερα Φρανιτα, λοιπον να σου πω κ γω την γνωμη μου.Καταρχας καταλαβαινω απολυτα τον αντρα σου για το ποσο λαχταρα να δει τον γιο του κ σενα επισης για το ποσο πολυ θελεις να πας,κ γω στην θεση σου το ιδιο θα ανυπομονουσα.Νομιζω ομως το προβλημα ειναι ενα κ βασικο:η νεα γριπη, εμενα μονο αυτο θα με προβληματιζε θα βρεθεις μεσα σε πολυ κοσμο κ συ κ το μωρο κ επισης θα πρεπει να ξερεις τη θα επικρατει στην Ελβετια τοτε, σχετικα με τον ιο...θα προτεινα να συμβουλευτεις κ τον παιδιατρο σου....φιλια..

Δημοσίευση

Ο παιδίατρός σου τί λέει;;;

Λάβε υπόψη σου ότι στις Ευρωπαϊκές χώρες που έχει μπεί ο χειμώνας για τα καλά 9 στους 10 νοσούν από τη νέα γρίπη και είναι κρίμα το παιδάκι σου μια σταλιά να μπεί σε αυτή την ταλαιπωρία.

Εγώ όταν έρχεται η ώρα να αντιμετωπίσω τέτοια διλλήματα, ρωτάω πάντα την παιδίατρό μου.

Δημοσίευση

Εγω θα ειχα φυγει ηδη και θα περιμενα τον αντρα μου στη Γενευη με χρι το Φεβρουαριο!!!!!!!!!!!!

Να πας!!!

Εμεις το πασχα λεμε να παμε στη Γαλλια απο Ελλαδα οδικως!!!

Το φαγητο και μενα με προβληματιζει αλλα κατι θα σκαρφιστω!

Δεν τα χανεις κατι τετοια!

Δημοσίευση

Από τη μία σε καταλαβαίνω.Και εγώ έτσι βαρεμένη και αγχωμένη είμαι.Μου την έχει σπάσει αυτή η χαζογρίπη.

Αλλά μωρέ από την άλλη καταλαβαίνω τον άντρα σου.Θέλει να σας δει.Του λείπετε.

Για αυτό και μόνο θα πήγαινα.Οσο για το φαγητό πιστευω θα σε εξυπηρέτησουν στο ξενοδοχειο.

Δημοσίευση

Να οργανωθείς με αντισηπτικά, ζήτησε πληροφορίες προφύλαξης του μωρού όσο το δυνατόν περισσότερο, πάρε βαθειά ανάσα και βούτα στο αεροπλάνο!!!

Τον άντρα σου και το παιδί τον μπαμπά του θα δει...!!! :)

΄Οσο για το φαγητό θεωρώ ότι στο ξενοδοχείο θα σου τα παρέχουν όλα!!!

Καλή επιλογή!!! :);)

Δημοσίευση

Είναι λογικό να αγχώνεσαι με όλα αυτά που ακούμε για την

νέα γρίπη! Αλλα να ξέρεις ότι τα μικρά σε περίπτωση

που κολλήσουνε την περνάνε πιο εύκολα από τους μεγάλους

και συν αυτό η γρίπη δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια

κοινή γρίπη.Άσε που όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο κολλάνε πρώτοι

και το μεταδίδουνε στους άλλους! Οποτε μην σε ανησυχεί πολύ

αυτό! Αν κρατάς της συνθήκες υγιεινής και παίρνετε πολύ

βιταμίνη C όλα θα πάνε μια χαρά.

Στη θέση σου θα πήγαινα μιας και το μωρό δεν θα είναι και

τόσο μικρό. Για το φαγητό τώρα μπορείς για τον καιρό που θα

είσαι εκεί να του δίνεις έτοιμα βαζάκια! Είμαι σίγουρη πως στην

Ελβετία θα έχει! Μια χαρά βολεύουν. ;)

Δημοσίευση

και εγω θα πηγαινα στη θεση σου...εξαλλου μεχρι τοτε δεν μπορουμε να ξερουμε σε τι σταδιο θα βρισκεται η γριπη...αλλα οπως και να εχει ειναι μια γριπη σαν ολες τις αλλες... ;) δε θα τρελαθουμε τελειως...και ο μικρος σου δεν θα ειναι και πολυ μικρος :)

Δημοσίευση

Καλησπερα κι'απο εμενα...!!! :)

Εμεις εχουμε ηδη κανονισει ταξιδι στο Λονδινο για τελη Ιανουαριου... θα παρουμε μαζι και τον μικρο ο οποιοςειναι 17 μηνων...!

Κι'εγω ειχα τον φοβο της νεας γριπης αλλα ο αντρας μου που μιλαει με Λονδινο του ειπαν οτι ειναι υπερβολες... οι περισσοτεροι ειναι μεν αρρωστοι γιατι εκει εχει πολυ κρυο τωρα, αλλα με κοινη γριπη...! Εμεις παντως θα προφυλαχτουμε οσο μπορουμε...!!!

Το αεροπλανο λιγο φοβαμαι... και το πως θα κατσει μεσα ο μικρος που ειναι πολυ ζωηρος και αν αρχισει τη γκρινια δεν θα μπορουμε να τον κανουμε καλα...!

Εν τω μεταξυ πληρωσαμεπαραπανω εισητηριο για το παιδι αλλα μεχρι 2 ετων δεν κλεινουν ξεχωριστη θεση... θα πρεπει να τον εχω αγκαλια, μου ειπαν... :blink:

Οσο για το φαγητο, ο δικος μου εχει αρχισει και τρωει κανονικα πια, αλλα θα βολευτουμε και με βαζακια και οτι βρω τωρα εκει... τι να κανουμε...!

Μια βδομαδουλα ειναι και θα επανελθουμε στους ρυθμους μας...!!!

Εγω λεω να πατε και να το ευχαριστηθειτε και να δειτε και τον μπαμπα σας...!!! :)

Φιλακια...!!! :kiss:

Δημοσίευση

φρανιτα μου να πας .

μην καθίσεις εδώ από έναν φόβο που μας έχουν καλλιεργήσει για τους γνωστούς λογους .

αν φοβάσαι στο τόσο αεροδρόμιο βάλτου μια μάσκα χειρουργική ,πάρε ένα απολυμαντικό να κάνεις συχνά τα χέρια σου .

δεν καταλαβαίνω πως φοβάσαι τόσο το αεροδρόμιο και δεν φοβόμαστε τόσο το σούπερ Μάρκετ ,τον ίδιο κόσμο εχει !!!μην στεναχωρείς τον μπαμπάκα ,όλα καλά θα πάνε .

Δημοσίευση

Φρανιτακι μας καλο, δικιο εχει ο μπαμπας σας.Εμενα αν του ελεγα κατι τετοιο στην καλυτερη περιπτωση θα με χωριζε.Ριξε λιγο νερο στο κρασι σου , παρτον ενα τηλεφωνο γιατι αυτος ποναει εκει περισσοτερο απο εσενα, γιατι εσυ εδω εχεις τον μικρο,και αυτος κανεναν.

Ξερεις τι πιστευω?Αν ειναι να σου τυχει, θα σου τυχει και στο σπιτι, προσφατα ακουσα οτι ο ιος μπορει να μεινει στα χαρτονομισματα 12 ωρες και στα ρουχα 24.Επισης τον Φεβρουαριο θα εχει παγωσει τελειως η ατμοσφαιρα και θα ψοφησει το μικροβιο.Και παλι αυτο το ακουσα σε ενα δελτιο, κ μαλιστα ειπανε το πρωτο κυμα ειναι μεχρι τα χριστουγεννα και το δευτερο κοντα στο πασχα λογω ατμοσφαιρας.Τους υπολοιπους μηνες θα εχει περιοριστει ο ιος.

Δημοσίευση

Εγω νομιζω πως αν εξοπλιστειτε σωστα με τ'απαραιτητα, θα περασετε τελεια, και εσεις και το μωρο...!

Κι'εμενα ο γιος μου ειναι πολυ μικρος για να θυμαται μετα...!

Η Ελβετια ειναι μια χωρα φανταστικη, οργανωμενη, και με ανθρωπους ευγενικους... και μονο που θα κρατας μωρο ολοι θα σε σεβονται και θα σε προσεχουν...!

Υπαρχει περιπτωση να παμε κι'εμεις κοντα στο Πασχα...!!!

Σε καταλαβαινω που σκεφτεσαι την ταλαιπωρια... αρχισε να βλεπεις μονο τα θετικα του ταξιδιου και θα δεις οτι στο τελος θα περασετε τελεια...!!! :)

Δημοσίευση

βρε φρανιτακι μου πηγαινε να δει και ο μπαμπακας τον μικρο, δυστιχως τον ιο δεν μπορεις να τον περιορισεις, και εσυ που πας σουπερ μαρκετ μπορει να κολησεις και μεχρι να το παρεις χαμπαρι να εχει κολησει και το παιδι, εγω νομιζω οτι τελικα την γριππη ολοι θα την περασουμε δυστιχως,πηγαινε να ξεσκασετε, ασε που την γριππη χιλιες φορες αν ηταν να την κολησω θα προτιμουσα στην ελβετια στα εκει νοσοκομεια παρα στην ελλαδα που σε διωχνουν και δεν σου δινουν σημασια ειτε εχεις τη γριππη ειτε οχι!

Δημοσίευση

Φρανίτα είναι καθαρά προσωπικό θέμα....εγώ π.χ. δεν ταξίδεψα στην Ελλάδα τον Αύγ επειδή φοβόμουν για την γουρουνογρίπη! τώρα το μετάνοιωσα...άκουγα ότι όσοι έρχονται από Μαγιόρκα είχαν την γρίπη...αυτά και άλλα πολλά και δεν ταξίδεψα.....

ένα μωράκι 9 μηνών μπορείς να το προστατέψεις πιο εύκολα από ένα παιδί 4 ετών που αγγίζει τα πάντα ......

όσον αφορά την διατροφή του θα συμφωνήσω με την Έλενα (Λενάκι26) δώσε του φρούτα σε βαζάκια και φαγητό σε βαζάκια, είμαι σίγουρη ότι στην Ελβετία έχουν!

Ενημερώσου ποιά η κατάσταση στην Ελβετία και αναλόγως πράξε....

πάντως όσο πιο πολύ προστατεύουμε τα παιδιά μας τόσο πιο πολύ αρρωσταίνουν!!!

Αν τυχόν ταξιδέψεις καλό ταξίδι και να περάσετε όμορφα! :)

Δημοσίευση

Εγώ θα πήγαινα...

Μπορείς να το προφυλάξεις το μωρό σου. Σίγουρα θέλει προσοχή αλλά όχι υπερβολές. Την Ναταλία την πήγα 9 μηνών στην Αθήνα και κάναμε ταξίδι στη Λίμνη Πλαστήρα. Στους 10 μήνες πήγαμε στη Ρώμη (εκεί είχε διάρροια και τρεχαμε στα φαρμακεια για ειδικό γάλα!!!! Αλλά το είχε από τη Γερμανία το μικρόβιο και δεν ακυρώσαμε το ταξίδι). Στους 11 μήνες πήγαμε Ελλάδα ξανά και στους 12 πήγαμε Παρίσι. Περάσαμε υπέροχα σε όλα τα ταξίδια. Αυτά τα ταξίδια έγιναν από Δεκέμβιο μέχρι Απρίλιο.

Τι έκανα; Στη Ρώμη είχα κλεισει 4**** ξενοδοχείο και είχε βραστήρα για να της φτιάχνω το πρωινό γάλα. Τα υπόλοιπα γεύματα για 4 μέρες τα έτρωγε από βαζάκια.

Στο Παρίσι μέναμε σε σπίτι αλλά πάλι με βαζάκια τη βγάζαμε.

Πρέπει να είσαι χαλαρή και να απολαμβάνεις τις στιγμές σου. Το παιδί περνάει καλά όταν περνάνε οι γονείς του καλά. Δεν ειναι ανάγκη να έχει μνήμες από το ταξίδι. Η Δανάη 4,5 μηνών πήγε στη Ντίσνεϋλαντ. Δεν νομίζω ότι κατάλαβε το παραμικρό. Εμείς όμως περάσαμε υπέροχα!

Πάντως τώρα που είμαστε 4μελής οικογένεια, στα ταξίδια μου δεν μένω πια σε ξενοδοχεία αλλά σε επιπλωμένα σπίτια. Έτσι μαγειρεύω, παίρνουμε το φαγητό μαζί και ξεχυνόμαστε στους δρόμους.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Στην εβδομάδα που είσαι είχα τσιμπήματα και πιο έντονες καούρες!Τώρα και τα δύο έρχονται και φεύγουν ανά διαστήματα!! Πόνους νιώθω σε διάφορες μορφές,σαν περιόδου,λίγο στη μέση και μέσα στην κοιλιά πιέσεις και τραβήγματα.Γενικα σήμερα δεν έχω περάσει πολύ όμορφα!!😛
    • Εγώ φοβάμαι μην μου την κάνει πριν την 38η αν και ξέρω πως ειδικά οι πρωτοτοκες δύσκολα πάνε νωρίς.Ετσι θα πονάμε δηλαδή από εδώ κ πέρα??Άσε που κάθε φορά που γυρίζω πλευρό είναι σα να έχω πέτρες μέσα στη κοιλιά.
    • Περίπου 22:00-23:00 κοιμάται για βράδυ  ανάλογα και με το πρόγραμμα μας εμείς όλοι μαζί ξαπλώνουμε στο κρεβάτι για ύπνο αλλιώς δεν κοιμούνται 😅
    • Μην νομίζεις! Κι εμένα κατά τις 20.00-20.30 κοιμόταν πριν κανένα μήνα αλλά άρχισε να αντέχει ξυπνιος πιο πολλή ώρα μέσα στη μέρα και πήγε πιο αργά 
    • Ιωάννα χρόνια σου πολλά!!! Να σε χαίρεται η οικογένειά σου!!! Υγεία κι όμορφες οικογενειακές στιγμές!!! Χαρά στο κουράγιο σου που θα μείνεις τόσο καιρό στα πεθερικά...εγώ ούτε με τους γονείς μου δεν αντέχω πλέον... Εμένα ο μικρός είναι πολύ καλός!! Έχει τη ρουτίνα του κ πλέον κοιμάται το βράδυ μόνος του στο κρεβάτι του χωρίς να τον κοιμιζω στα χέρια. Τον αφήνω κάτω με ανοιχτά μάτια, του ανάβω το φωτάκι με τον λευκό ήχο κ σε πέντε λεπτά έχει κοιμηθεί από τις 21:30 το βράδυ μέχρι 8 το πρωί σερί...κ κοιμάται κ το μεσημέρι! Κι έχει πλάκα πλέον που του μιλάω κ λέει τα δικά του🤣.  Εγώ έχω μια πικρία... έκλεισα βάφτιση για δεύτερη μέρα του Πάσχα κ το ζευγάρι που ζήτησαν να βαφτίσουν το μωρό φαίνεται ότι το ζήτησαν μόνο κ μόνο για το φαίνεσθαι. Δεν έχουν έρθει να δουν καν το μωρό κ δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να μου πουν κ πότε θα έρθουν κ τους ρώτησα χθες κ η απάντηση ήταν θα έρθουν 3 μέρες πριν τη βάφτιση. Δεν τους νοιάζει καθόλου για το μωρό, δεν έχουν ρωτήσει ποτέ τι κάνει. Κ χθες τους είπα πως αν το κάνουν για τυπικούς λόγους να μας το πουν. Και κορίτσια θύμωσαν, γιατί τους ζήτησα να ρωτάνε τι κάνει το μωρό, δε με νοιάζουν ούτε τα δώρα ούτε τίποτα, μόνο να ενδιαφέρονται. Και να φανταστείτε ότι πριν γεννήσω μου έλεγε η κοπέλα είδες καθόλου βαπτιστικά; Ακόμη ήμουν στον 7ο μήνα κ της είπα κάτσε να γεννηθεί το μωρό με το καλό κι έχουμε χρόνο, απλά να ξέρεις ότι θέλω ό,τι πιο απλό υπάρχει. Η απάντησή της ήταν γαμπρό θα τον ντύσουμε, τι να μας λέει ο κόσμος ότι δεν έχουμε λεφτά; Με αυτή της την απάντηση τότε άρχισα να σκέφτομαι ότι το κάνουν μόνο για την εικόνα. Θεωρώ πως δεν είμαι παράλογη. Κι εμείς βαφτίσαμε ένα παιδάκι κ το έχουμε σαν να είναι δικό μας, κι αυτό που λέω πάντα στους γονείς του είναι για εμάς το πρώτο μας παιδί κ στην καρδιά μας θα έχει την ίδια θέση με τον μπεμπουλη μας! Είμαι να σκάσω. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...