Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

κοριτσακια μου,εδω και λιγες μερες,ειχα μια ρωγμη στο δοντι μου που την ανιωθα με τη γλωσσα(ειναι ενα απο τα πισω δοντια ευτυχως) και σημερα το πρωι,εφυγε ολοκληρο κομματι,ετσι ξαφνικα..στεναχωρηθηκα πολυ..παντα περιποιουμουν τα δοντια μου και ποτε δεν ειχα κανενα προβλημα..

η μαμα μου μου ειπε οτι στην πρωτη εγκυμοσυνη εχασε 4 δοντια και οτι πρεπει επειγοντως να παρω ασβεστιο,αλλα ο γιατρος μου μου ειχε πει στην αρχη οτι ασβεστιο θα μου δωσει μετα τον 4ο..

σημερα λειπει απο το γραφειο του..εχω ραντεβου την τεταρτη και θα τον ρωτησω..

εσεις ποτε αρχισατε να παιρνετε ασβεστιο???πειραζει δηλαδη αν παρω απο τωρα??

Δημοσίευση

alkost και εγώ πήρα ασβέστιο απο τον 4ο μήνα παρ'όλο που δεν έπινα και γάλα(έπαθα μια απέχθεια στο γάλα απο όταν έμεινα έγκυος)ο γιατρός μου όμως μου το έδωσε μετά το πρώτο τρίμηνο αλλά όλα καλά δεν μου συνέβει κάτι.Αν και δεν νομίζω να είναι απο αυτό,αυτό που έπαθες ρώτα και τον γιατρό σου καλού κακού

Δημοσίευση

Γεια σου κοριτσακι κ με το καλο το μπεμπακι σου!! Εμενα ασβεστιο μου ειχε δωσει οταν ειχα μπει στον 4ο μηνα. Δεν ξερω για ποιο λογο το δινουν μετα το πρωτο τριμηνο συνηθως οι γιατροι αλλα μπορεις να καταναλωνεις αφθονα γαλακτοκομικα!

Δημοσίευση

Στο δευτερο 3μηνο αρχιζει το εμβρυο να χτιζει το σκελετο του και να εχει αναγκη απο ασβεστιο γι΄αυτο και το δινουν τοτε.Ετσι μου ειπε γιατρος μου οταν τον ειχα ρωτησει.

Παρ'όλα αυτα εγω δεν πηρα καθολου ασβεστιο σε ολη την εγκυμοσυνη και ο γιατρος μου μου συνεστησε να το παιρνω απο τις τροφες,σε αναλογια περιπου ενος λιτρου γαλακτος καθημερινα.πχ 1 ποτηρι γαλα, 1 γιαουρτι ή μια κρεμα και ενα κομματι τυρι φετα.

Δημοσίευση

γλυκουλα εγκυουλα μου εχει δικιο η ntelia..το αβεστιο το χρειαζομαστε στο 2ο τριμηνο για τα οστα αλλα κ τα δοντια του μωρου!

αυτη η αποψη.. οτι το μωρακι δεν τραβαει απο τα δοντια δεν ιχυει, απλα αν υπαρχουν προβληματα στα δοντια γινονται εντονοτερα.Ειναι κ θεμα ορμονων!

επισης αν κανεις εμετο πρεπει το στομα να ξεπλενεται πολυ καλα για να μην μενουν οξεα απο το στομαχι..

θεωρω οτι η μητερα σου ειχε ηδη προβληματα στα δοντια της κ επιβαρυνθηκε στην εγκυμοσυνη....

για διαβασε αυτο το κομματι ειναι φοβερα ενδιαφερον!

Θα έχετε ακούσει προφανώς το λεγόμενο από πολλές γυναίκες ότι "η εγκυμοσύνη κατέστρεψε τα δόντια τους" και ότι "τα έμβρυα απορροφούν το ασβέστιο από τα δόντια των γυναικών". Φυσικά τέτοια πράγματα δεν ισχύουν στην πραγματικότητα, ούτε έχουν καμία επιστημονική τεκμηρίωση. Υπάρχει όμως κάποια συσχέτιση της κατάστασης της εγκυμοσύνης με την υγεία των περιοδοντικών ιστών, όπως και των άλλων οργάνων στο σώμα μιας γυναίκας. Είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι η κατάσταση των ούλων και των περιοδοντικών ιστών μπορεί να επηρεάσει και την υγεία του εμβρύου.

Η εγκυμοσύνη είναι ως γνωστόν μία κατάσταση όπου ο γυναικείος οργανισμός υφίσταται κατά το διάστημα των 40 εβδομάδων της κυήσεως πολλές αλλαγές. Σχεδόν όλα τα όργανα και τα συστήματα του οργανισμού παρουσιάζουν μικρές ή μεγαλύτερες ανατομικές, λειτουργικές, βιοχημικές και ενδοκρινικές τροποποιήσεις. Έτσι, μεταξύ των άλλων αλλαγών υπάρχουν και αυτές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον από οδοντιατρικής απόψεως. Είναι γνωστό στους οδοντιάτρους ότι μπορεί στην έγκυο να υπάρχει γενικευμένη υπερτροφία των ούλων και ουλορραγία. Μεσοδόντιες θηλές (επουλίς) μπορεί να σχηματισθούν στα άνω ούλα. Αυτές σπανίως απορροφούνται από μόνες τους και τις περισσότερες φορές πρέπει να αφαιρούνται χειρουργικά. Η έγκυος ρέπει να ενημερώνεται για τήρηση σωστής και τακτικής στοματικής υγιεινής.

Οι συνήθεις οδοντιατρικές μικρο-επεμβάσεις (π.χ. σφραγίσματα κ.λ.π) μπορούν να γίνονται με τοπική αναισθησία χωρίς πρόβλημα σε οποιαδήποτε εβδομάδα της κυήσεως. Οι μακροχρόνιες αγωγές και θεραπείες θα πρέπει να επιχειρούνται μετά το πρώτο τρίμηνο της κυήσεως ή και αργότερα

.

ολα θα πανε καλα!!τρωγε γιαουρτι,σαρδελες,ξηρους καρπους κ πινε γαλατακι!!

Δημοσίευση

Τι γίνεσαι κουκλίτσα μου???? Πώς τα πας???? Φουσκώνεις…… φουσκώνεις?????

Βρε αγαπούλα μου…… ο γιατρός σου δεν σου έχει δώσει ακόμη ασβέστιο????? Είναι νωρίς?????? Για ρώτησέ τον…… πάντως….. εγώ πάντως γνωρίζω πως απαγορεύεται αυστηρά οποιαδήποτε οδοντιατρική παρέμβαση όσο είσαι έγκυος!!!!!!

Τουλάχιστον…… τώρα που είσαι στην αρχή ακόμη…… Αλλά πιο καλά θα σου τα πει ο γιατρός σου, θα τον δεις αύριο είπες?????

Δημοσίευση

Εγώ ασβέστιο πηρα απο την αρχή της εγκυμοσύνης μου, γιατί είχα αφαγία οπότε έπαιρνα τις απαραίτητες βιταμίνες με χάπια.

Μήπως πρέπει να αρχίσεις και συ. Είναι κρίμα να χάνεις τα δόντια σου.

Δε ρωτάς καλύτερα και τον οδοντίατρό σου τί άλλο θα μπορούσες να κάνεις;

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Λοιπόν μπάνιο δεν πρόλαβα αλλά βρήκα τρόπο να κοιμηθεί στο λίκνο μόνος του!!! Αρχικά τον τύλιξα με την κουβέρτα για να μην τον αφήσω στο κρύο κρεβατακι (θεωρώ πως είναι ένας από τους λόγους που ξυπνάνε όταν τα αφήνεις), 2ον έβαλα ένα λούτρινο που έχουμε με λευκούς ήχους κλπ να δουλεύει στον χτύπο της καρδιάς κ νομίζω πως η κίνηση κλειδί ήταν πως έβγαλα την μπλούζα μου κ την έβαλα στην κούνια…. Κάθισε λίγο ξύπνιος κ μετά κοιμηθηκεεεεεε🥳🥳🥳🥳 Που τις προηγούμενες ημέρες με το που σκεφτόσουν να τον αφήσεις το βραδι τσιριζε.. Ελπίζω να πιάσει κ αύριο κ να μην έτυχε απλά σήμερα..
    • Καλησπέρα..εγώ καλά είμαι..αν και νωρίς βλέπω ότι ξαφνικά ξεπετάχτηκε η κοιλιά κι εγώ ακόμα δεν το έχω πει στη δουλειά...αύριο έχω γιατρό μετά από 2,5 εβδομάδες...για να δούμε..
    • Ετσι μου είπε, αλλά δεν μπορεί να ξέρει και με βεβαιότητα! Εγώ πάντως συνεχίζω περπάτημα και θα αρχίσω κ ελεύθερες επαφές και χουρμάδες και όποτε θέλει ας έρθει! Γέννησε και η Ελίζα;; Δεν μας έγραψε και την σκεφτόμουν! Πάντως αφού έχεις συσπάσεις είναι καλό! Λες να σου έρθει μέσα στον Δεκέμβρη;; Εγώ πολύ θα το ήθελα!  Οσο για την μικρή σου, πιστεύω ότι καταλαβαίνει την αλλαγή που έρχεται, γιατί και εγώ τα ίδια βλέπω στην δικιά μου. Μας ακούνε να συζητάμε και εγώ προσωπικά την προετοιμάζω και για τις μέρες που θα λείψω, οπότε έχουν κ αυτά άγχος. Εμένα έχει 1 βδομάδα που έχει κολλήσει ακόμη πιο πολύ πάνω μου, όλη μέρα θέλει αγκαλιές κ φιλιά κ είναι υποτονική, αφού νόμιζα πως αρρωσταίνει. Και επίσης ξυπνάει τα βράδια με πολύ κλάμα, κάτι που είχε κόψει εδώ κ καιρό. Μην έχεις τύψεις αλήθεια είναι απόλυτα φυσιολογικό!! Σε νιώθω 100% και πραγματικά σε λίγο καιρό θα περάσουν όλα, θα μπούμε σε κανονικότητα και θα κυλάει η ζωή μας όμορφα με τις όποιες δυσκολίες. Αλλά αυτό το στάδιο που είμαστε τώρα, όσο όμορφο είναι άλλο τόσο άχαρο είναι επίσης..
    • Καλησπερα!!Μόλις μπήκα να στείλω κ εγω να μάθω νέα σας😁 Ααα σε βλέπει για πιο νωρίς απο την ΠΗΤ σου δηλαδή;Κοίταξε μην γεννησεις κ εσύ πριν απο εμενα,μεχρι 5/01 θα με περιμένει λεει μετα θα παμε με ήπια προκληση κ αν δεν,τότε θα αφήσουμε το vbac για καμιά άλλη😅 Παντως απο του Δεκέμβρη μια κοπέλα γεννάει με το καλο αύριο όλες οι άλλες εχουν τα μωρακια τους ηδη αγκαλια☺️💝🙏 Χθες ολο το βραδυ ειχα συσπασεις καθε 5 7 10 λεπτα αλλα ήταν ακανόνιστες,σημερα πιο χαλαρά πραγματα..Δευτερα εχω γιατρο κ θα εχουμε καλυτερη εικόνα για το πως τα βλεπει,εγω ψηλά τον νιωθω ακομη νομίζω. Η μικρή ειναι μεσα στην γκρίνια αυτες τις μερες πραγματικά κ ολο τσακωνομαστε κ ολο εχω τύψεις μετα γιατι σκέφτομαι οτι για πολυ λίγες μερες ακομη θα ειμαστε μονο οι 2 μας...περίεργα την εχω δει με το συγκεκριμένο θεμα ακομη δεν ξερω πως θα την παλέψω κ με τα 2 χωρις βοήθεια μετα τις πρώτες μέρες..θα δείξει...Περαστικά θα ειναι κ τα δύσκολα,αυτο σκεφτομαι κ οτι γίνει.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...