Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια, αν ξέρει κάποια ας με διαφωτίσει σας παρακαλώ.

Χθές το απόγευμα πήραμε τα αποτελέσματα απο το σπερμοδιάγραμμα, αλλά σήμερα είναι Σάββατο και μέχρι τη Δευτέρα θα σκάσω. Η ποσότητα του σπέρματος είναι καλή αλλα η κινητικότητα 1η ώρα φαίνεται 45% και την 3η ώρα 40%. Δέν έχω ιδέα απο όλα αυτά αλλα θα ήθελα να μάθω τι συμβαίνει.

Αχ σας παρακαλώ θα σκάσω μέχρι τη Δευτέρα.

Δημοσίευση

ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ 60% ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΑΛΟ 50% ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ...ΠΑΝΑ ΑΠΟ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝ ΜΛ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΣΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ?ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ?ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ?

Δημοσίευση

καλημερα gioulaki!

Νομιζω οτι δεν ειναι τραγικο το 45% κινητηκοτητα.

Εμεις στο

πρωτο σπερμοδιαγραμμα ειχαμε

κινητηκοτητα 1 ωρα 0% :S (!!!!!!!!!),

Αν ειχαμε 45% θα καναμε παρτυ!

Μην στεναχωριεσαι προτου παρεις την γνωμη του γιατρου σου!

Ολα καλα!

Δημοσίευση

gioulaki απο τα λιγα που ξερω μου φαινονται πολυ καλα τα αποτελεσματα.Εμας στο πρωτο σπερμοδιαγραμμα μας ειχε βρει 30% ΤΗΝ 1η ωρα και μολις 4% στο δευτερο σπερμοδιαγραμμα.Μου ειπε αυτη αν ηταν το πρωτο αποτελεσμα σωστο θα ειχα πιασει παιδι απο χιλια μετρα μακρια :P :laugh: Αρα μου φαινεται πολυ καλο το αποτελεσμα και ο αριθμος σπερματοζωαριων ειναι πολυ καλος δεν νομιζω οτι πρεπει να ανησυχεις :)

Δημοσίευση

Κορίτσια, πήραμε και εμείς αποτελέσματα από σπερμοδιάγραμμα: 26.000.000 και 20% κινητικότητα. Το κάναμε στον Λυμπερόπουλο, και το χαρτί γράφει ότι πάνω από 25% κινητικότητα την πρώτη ώρα είναι φυσιολογικό. Η σύλληψη μπορεί να γίνει και με τιμές κάτω από το όριο, αλλά πολύ πολύ πιο δύσκολα.

Νομίζω ότι οι τιμές σας είναι πάρα πολύ καλές!

Δημοσίευση

AGAPHMENO MOY GIOYLAKI,AN ONTWS H TIMES KYMAINONTAI TH PRWTH WRA PANW APO 40% TA APOTELESMATA TOY ANTRA SOY DEN EINAI KAKA.APLA PREPEI NA KANEI ENAN YPERHXO ORXEWN EAN PROSPA8HTE POLY KAIRO GIA MWRO ,GIA TYXON YPARKSH KYRSOKHLHS.TO ORIO TH PRWTH WRA STHN KINHTIKOTHTA PREPEI NA EINAI PANW APO 25%...,KA8WS KAI NA MHN YPARXOYN ALLOIWSEIS SE KEFALI ,AYXENA ALLA TO PIO SHMANTIKO STHN OYRA!.FILAKIA POLLA,OLA 8A PANE KALA.

  • 1 month later...
Δημοσίευση

Όσο για την κινητικότητα μετά την πρώτη ώρα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), είναι άκυρη. Δεν έχει νόημα να εκτιμάς κινητικότητα των σπερματοζωαρίων που παρέμειναν στο σπερματικό υγρό για περισσότερο από 1 ώρα. Κατά τη φυσιολογική επαφή, τα σπερματοζωάρια απαλλάσσονται από το σπερματικό υγρό και περνάνε στο εσωτερικό της μήτρας και στη συνέχεια στις σάλπιγγες. Θα είχε νόημα να εκτιμήσει κανείς την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων μόνο μετά από τον καθαρισμό (επεξεργασία) του σπέρματος. Είναι μια διαδικασία που γίνεται όταν σου προετοιμάζουν σπέρμα για μια σπερματέγχυση. Τότε τα σπερματοζωάρια τα περνάνε σε ένα υγρό που μιμείται το περιβάλλον της μήτρας και των σαλπίγγων. Όπως καταλαβαίνετε, μόνο τότε έχει νόημα να εκτιμήσει κανείς την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων μετά από 3, 12, 24, 36 ή και παραπάνω ώρες. Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, μέσα στις σάλπιγγες τα σπερματοζωάρια θα μπορούσαν να είναι κινητά έως και 72 ώρες αργότερα.. κάτι βέβαια που δεν θα πρέπει να περιμένετε να δείτε στις τεχνητές συνθήκες που δημιουργεί το υγρό που σας έγραφα πριν. Αλλά τουλάχιστον το υγρό αυτό πλησιάζει κάπως την πραγματικότητα.

Και κάτι ακόμη: μη σας ενδιαφέρει τόσο το ποσοστό των σπερματοζωωαρίων που έχει καλή κινητικότητα, αλλά ο απόλυτος αριθμός τους, δηλαδή τελικά πόσα σπερματοζωάρια είναι αυτά που έχουν καλή κινητικότητα. Αυτά είναι τα χρήσιμα, δηλαδή αυτά που ενδεχομένως θα μπορούσαν να γονιμοποιήσουν. Καλό θα ήταν αυτά να είναι πάνω από 7 εκατομύρια, αλλά κι αυτό δεν είναι απόλυτο. Μόνο ο ιατρός σας θα μπορέσει να συνεκτιμήσει την κινητικότητα σε συνδυασμό με πολλές άλλες παραμέτρους.

Παράγοντες που επηρεάζουν την κινητικότητα είναι και η συχνότητα των εκσπερματίσεων τις τελευταίες ημέρες πριν την εξέταση και η αποχή από εκσπερμάτιση πριν την εξέταση.

Χρήσιμες πληροφορίες διαβάστε και στο http://www.spermlab.gr/site/analisi-spermatos.html

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλησπερα κοριτσια,τι κανετε? Εμας σημερα μας εσκασε το πρωτο δοντακι και ειναι ετοιμο και το αλλο διπλα. Κατα τυχη το ειδα,ειχαμε παει σε μια χριστουγεννιατικη εκδηλωση στην εταιρια του αντρα μου και οπως την αλλαζα εκλαιγε και ετσι το ειδα. Επισης την εβαλα αγκαλια σε εναν που ειχε ντυθει Αγιος Βασιλης και ενω περιμενα να τρομαξει αυτη καθοταν αραχτη!   Βρε κοριτσια πως ξεπεταγονται ετσι γρηγορα? Σαν χθες μου φαινεται που γεννησαμε.
    • Καλησπέρα κι από μένα.!! Εγώ είμαι με κολπίτιδα η οποία ήρθε από το πουθενά.! Παίρνω αγωγή τώρα, δείχνει να κάνει δουλειά. Ταλαιπωρήθηκα λίγο με αυτό γιατί δεν το κατάλαβα, πήγα νοσοκομείο επειδή είχα πόνο χαμηλά στην πύελο και δεν μπορούσα ούτε καν να περπατήσω και μου το βρήκε ο γιατρός εκεί ευτυχώς! Αλλιώς είμαι ξάπλα, η μικρή έχει πάρει ήδη θέση, αν είναι δυνατόν.. 🤪 Αυτό το παιδί ίδιο η μάνα του από την κοιλιά.. προνοεί για τα πάντα.. 🤣🤣🤣  Θέλει ξάπλα βέβαια γιατί το κεφάλι της εφάπτεται ήδη στον τράχηλο. Ευτυχώς ο τράχηλος καλά κρατεί, είναι κλειστός και έχει ικανοποιητικό μήκος. Θα πάω τώρα 22 του μήνα για υπέρηχο στη γιατρό μου όποτε θα δούμε τι θα μας πει κι αυτή.  Αλλιώς η μικρή μας είναι καλά! Ήδη έχουμε φτάσει στο κιλό.. δείχνει ότι θα είναι μεγαλούτσικο παιδάκι.. καλά δεν περιμένω και τπτ άλλο αν σκεφτεί κανείς ότι εγώ γεννήθηκα 3850 γρ. και ο άντρας μου 3900 γρ. 🤣 Έχω βάλει μηχανάκι - μετρητή ζαχάρου γιατί η καμπύλη που έκανα είχε μια τιμή λίγο τσιμπημένη, 5 μονάδες πάνω από το όριο, σιγά τα αυγά, αλλά η γυναικολόγος επέμενε να δω ενδοκρινολόγο και τώρα απλά μετράω 6 φορές τη μέρα τα γεύματα. Μέχρι στιγμής όλα καλά, δεν υπάρχει κανένα θέμα.. οπότε καθαρά προληπτικά και μόνο έχω μπει σε αυτή τη διαδικασία..🥴 Πάντως κάθε φορά όλο και κάτι θα μου βγει.. αλλιώς δεν γίνεται.. δεν έχει σασπένς αυτή η εγκυμοσύνη.. 🤣🤣🤣🤣
    • @sisi93 ωχ! τώρα είδα ότι έγραψα 38 εβδομάδων.. 😅 28 ήθελα να γράψω.. 😜
    • Αχαχαχα😅🤣😅🤣😅 Εγώ πάλι κατα τις 12 κοιμάμαι μετα καθε 2ωρο τουαλετα κ αν κανω την βλακεια που την κανω πολυ συχνα να φαω κ κατι που δεν πρόλαβα να φαω μέσα στην μέρα ξαναξυπναω μετα απο κανα μισάωρο με καουρα για μαλοοξ 🤣🤣🤣 τωρα ομως καμια ώρα τουλάχιστον παντα την πέφτω κ κοιμάμαι γιατι κοιμάται κ η μικρή 😁
    • Α εγώ έχω ξεχάσει τι σημαίνει ύπνος 😅 έχω συγκεκριμένο πρόγραμμα. Κατά τις 12 κοιμάμαι όρθια στον καναπέ για να χωνέψω, στις 2 πάω στο κρεβάτι και μετά ανα 1.5-2 ώρες πάω τουαλέτα. Γύρω στις 4 παίρνω κ το μαλοξ μου και κάπως έτσι πάει μέχρι το πρωί 😂😂
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...