Μετάβαση σε περιεχόμενο

Δουλειά και εγκυμοσύνη...και η νέα γρίπη

Recommended Posts

καλημέρα μανούλες...

ανοίγω αυτήν την συζήτηση γιατί είναι ένα καυτό θεμα και πραγματικά δεν γνωρίζω τίποτα!!!!

η δουλεια μου είναι αρκετά απαιτητικη... εργάζομαι σε ιδιωτική εταιρεία και σε καθημερινή βάση επισκέπτομαι γιατρούς και μικροβιολογικά εργαστήρια σε νοσοκομεία... επίσης έχω πολλά ταξίδια και με το αυτοκινητο αλλά και με αεροπλάνο. αλλά ακόμα και στο γραφείο, το π΄τοβλημα είναι ότι όλοι οι συνάελφοι κάνουν το ίδιο με μένα οπότε ακόμα και αν δεν πάω η ίδια στο νοσοκομείο, έρχεται το νοσοκομείο σε μένα... ο γιατρός βεβαια απαγόρεψε τα ταξιδια και αυτό μπορεί να κανονιστεί... αλλά τώρα με την γρίπη έχω φοβηθεί...να τώρα ας πουμε είμαι με άδεια στο σπίτι γιατί στο γραφείο, 5 συνάδδελφοι είναι τέζα με γρίπη και παρόλα αυτά οι ανίδεοι ερχονται στην δουλεια με πυρετο... δεν μπορ΄ψ να διακυνδινευσω να κολλήσω τώρα γρίπη... αλλά ποσο θα το κάνω αυτό???? σας είπε ο γιατρος σας αν είναι τόσο επικίνδυνο να κολλήσουμε εμείς οι εγκυούλες την γρίππη??? εμένα το μόνο που μου είπε ήταν επ ουδενί ακόμα το εμβόλιο... αλλά αν αρρωσ΄τησω τι γίνεται???? μπορει ο γιατρός να γρ'αψει άδεια αν δεν είναι του ΙΚΑ??? πόση άδεια μπορεί να γράψει??? αχ αν κάποια γνωρίζει ας μου πεί και εμένα....Σορρυ για το τεράστιο ποστ!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

geia sou rena..

basika aytes tis apories tis exw kai egw..

xrisimopoiw mesa mazikis metaforas kai anisixw kai gia ti gripi kai gia to an prepei na kourazomai kai poso na prosexw..

alla den exw milisei me giatro akoma..

basika an kolisoume tha eine poly duskolo prwto trimino na paroume antiviosi..

alla poso mporoume na prosexoume?..

edw ta krousmata ayksanontai me geometriki proodo.

καλημερα!εχω την εντυπωση πως η δουλεια σου ειναι πολυ επικινδυνη για σενα και για το μωρακι σου.κ δεν το λεω μονο απο θεμα τησ γριπησ αλλα ετσι οπως τα περιγραφεις ακουγεται κουραστικη.εγω δουλευω ακομα κ ας εχω παρει αδεια κ θα επρεπε να καθομαι 2βδομαδες τωρα..αλλα δουλευω στον πατερα μου ειμαι στο γραφειο και δεν ειμαι στουσ δρομους ουτε συναναστρεφομαι με ανθρωπουσ νοσοκομειου. κ αν εχει τυχει μερικες φορες καποιοι πελατες να ειναι αρρωστοιδεν ανεβαινουν καθολου στο γραφειο για να μην κολλησω.

επισησ,εγω ειμαι τυχερη γιατι ο γιατρος μου εκτος απο το μητερα ειναι κ στο ικα κ σε ολη την εγκυμοσυνη δεν ταλαιπωρηθηκα καθολου με εξετασεισ αποτελεσματα κτλ.

δυστυχωσ την αδεια μονο γιατρος του ικαξερω πωσ την γραφει για να μπορεσεισ να σταματησεισ την δουλεια,δεν ειμαι βεβαια και σιγουρη 100%

αλλα γνωμη μου ειναι να σταματησεισ γιατι οδικοσ μου ο γιατρος μου ειπε να προσεχω παρα πολυ μην κολλησω γριπη.

η νυφη μου ειναι νοσηλευτρια και εχω φοβο γιατι μπορει οι ιδιοι να μην αρρωσταινουν ευκολα ομωσ τα μικροβια τα μεταφερουν..κ στο νοσοκομειο που δουλευει κανενασ γιατροσ δεν θα κανει το εμβολιο και γενικωσ ειναι κ η ιδια αρνητικη με το θεμα του εμβολιου.ειμαστε κατι σαν ποντικια πιστευει πωσ αν το κανουμε.η αληθεια ειναι οτι κ εγω δεν προκειται να το κανω.

ναι... το ξ'[ερω ότι είναι επικύνδινη, αλλά νομίζω ότι ακόμα και αν πάω σε γιατρό του ΙΚΑ δεν θα μπορεσει να μου γραψει άδεια τόση.... το θέμα είναι και το γραφείο το ίδιο. δηλαδή ακόμα και αν πάω και ζη΄τησω να μου δώσουν δουλεια γραφείου μέχρι να γεννήσω, όλοι οι υπόλοιποι που θα πηγαίνουν κανονικά και θα έρχονται στο γραφείο...

αυτό που με εκνευρίζει αφάνταστα είναι ότιο δενέχουν την ευαισθησία τουλάχιστον ν κάτσουν σπίτι τους όταν είναι άρρωστοι... αυτό δεν είναι γαιδουριά??? συγγνώμη κιολας...

Α. να παρεις τηλ στο κεντρο μητερας κ παιδιου του ΙΚΑ και να ρωτησεις για την αδεια,αφου εχεις ιδιωτη γιατρο πως γραφεται κτλ ,θα σε ενημερωσουν εκει.(νομιζω οτι αν δεν ειναι του ΙΚΑ ο γιατρος ,σου γραφει την αδεια μεν αλλα περναει απο επιτροπη)

Β.Και μενα ο γιατρος μου δεν μου ειπε να κανω το νεο εμβολιο,δεν το κανε κ ο ιδιος. Και δεν θα το εκανα και να μου το λεγε δλδ.Αλλα μου ειπε αν μπορω να αποφευγω τον συνωστισμο και τις επαφες με παιδια. Εσυ ομως εχεις πολλα παρε δωσε στη δουλεια σου. Δεν μπορεις να ζητησεις να κανεις μονο δουλεια γραφειου μεχρι να γενησεις?

Η ΞΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Κ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΙΣ ΕΓΡΑΨΕ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ Κ ΚΑΛΑ ΕΙΧΕ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ.ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ Κ ΤΟ ΜΩΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΡΩΤΑ Κ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ.ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΩ Κ ΑΝ ΘΕΛΩ ΑΔΕΙΑ

Και στο άλλο ποστ που έγραψες την ίδια απορία εξέφρασα κι εγώ. Το εμβόλιο μου το απαγόρεψε η γιατρός μου. Εγώ δουλεύω σε τράπεζα αλλά είναι μικρή και δεν έρχομαι με πολύ κόσμο σε επαφή. Είμαι σε γραφείο. Όμως, αρχές Δεκεμβρίου θα μπω ταμείο για 2 εβδομάδες γιατί αντικαθιστώ τον ταμία που θα έχει άδεια. Κι εκεί ανησυχώ πολύ! Και σκέφτομαι να πάρω καναδυο εβδομάδες άδεια, αλλά τί να πω στο ΙΚΑ; να πω την αλήθεια και να μου γράψει έτσι; να πω ότι πονάω κάπου; κι αν με περάσουν επιτροπή; δεν ξέρω τί να κάνω. Βέβαια, είμαι στο 2ο τρίμηνο, εσύ λένα είσαι αρχή ακόμα και είναι πολύ πιο επικίνδυνο.

Αυτο το ζητημα με την γριπη με απασχολησε και εμενα απο την αρχη της εγκυμοσυνης.. Για να ειμαι ειλικρινης ειχα τρομοκρατηθει και ο γιατρος μου μου απεκλεισε το εμβολιο..Εγω ειμαι ωρομισθια εκπαιδευτικος, οποτε εργοδοτης μου ειναι το κρατος ομως ειμαι ασφαλισμενη στο ικα...τον Σεπτεμβριο λοιπον που ανοιξαν τα σχολεια ημουν περιπου δυο μηνων και δεν ηθελα με τιποτα να το ρισκαρω και να παω..Ετσι μου εγραψε ο γιατρος μου μια αναρρωτικη αδεια με αιτιολογια δηθεν κολπικη αιμορραγια, επειτα πηγα στο ικα οπου την κατεθεσα και μου εδωσαν καποια ημερομηνια (περιπου μια εβδομαδα μετα) για να περασω απο επιτροπη και να παρω εγκριση..Δεν μου ζητησαν ουτε εξετασεις ουτε και περασα απο γιατρο του ικα..Η εγκριση εγινε αυτοματα χωρις κανενα προβλημα..Στις εγκυους, οπως μου ειπε ο γιατρος μου, δεν δημιουργουν προβλημα και ειναι χαλαροι.

Το ιδιο εχω κανει αλλη μια φορα και αυριο θα παω για την τριτη αναρρωτικη...Ξεχασα να αναφερω οτι καθε μηνα πρεπει να σου γραφει ο γιατρος σου καινουρια αδεια...

Καλημέρα κορίτσια. Εγώ είμαι δασκάλα για παιδιά με ειδικές ανάγκες σε σχολείο στην Κύπρο, επειδή όμως είμαι αντικαταστάτριας μιας κοπέλας που λείπει δεν έχω το δικαίωμα για άδεια. Από τη Δευτέρα παρουσιάστηκαν πολλά κρούσματα γρίπης στο σχολείο (παιδιά και δασκάλοι) και ένα παιδί είχε και ερυθρά. Αύριο μπαίνω στη 12η εβδομάδα, οπότε όπως καταλαβαίνεται πανικλοβλήθηκα. Ρώτησα το γιατρό μου κ μου είπε πως το καλύτερο θα ήταν να προστατευτώ.Μου είπε επίσης ότι κ σπίτι να μείνω πάλι μπορεί από κάπου αλλού να κολλήσω τη γρίπη αλλά στο σχολείο θα έχω μεγαλύτερο κίνδυνο. Έτσι πήρα την απόφαση να σταματήσω κι ας μην πληρώνομαι, για το καλό του μωρού μου. Να σας πω κι ότι ο γιατρός μου είπε ότι στο εξωτερικό στατιστικά 1 στις 4 έγκυες γυναίκες που προσλήφθηκαν από τη γρίπη χρειάστηκαν νοσηλεία. Ας προσέξουμε λίγο, ειδικά τώρα που είμαστε στο πρώτο τρίμηνο. Α και για το εμβόλιο που ρώτησα στο φαρμακείο μου είπε ότι καλύτερα να μην το βάλω, γιατί δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί σε μια έγκυο όταν το βάλει.

Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα..

Φιλάκια

θα προσπαθήσω και εγώ να δω αν μπορώ να πάρω άδεια γιατί το πιο σημαντικό πράγμα αυτή τη στιγμή είναι το μωρό... απλά έχω ακούσει τόσα πολλά κορίτσια για εργοδότες που απολυσαν κοπέλες λιγο με΄τα που γύρισαν από την άδεια, και άλλους που δεν προσλαμβάνουν μητέρες ή κοπέλες που είναι πιθανό να μέινουν έγκυες....είναι απίστευτοι!!!!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...