Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΔF 508 ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ (ΕΞΕΤΑΣΗ)

RUBELA

Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΜΟΥ....ΟΤΑΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ?? :dry::huh:

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ 300 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΤΟ ΙΚΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ.... :blink::blink:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα!!

Εμένα δεν μου είχαν ζητήσει να την κάνω... αλλά αν ο σύζηγος σου πάσχει από κυστική ίνωση τότε ένας λόγος παραπάνω να την κάνεις και εσύ ...

Φιλιά!!!!

ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΑΝ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ....ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ... :blink:

ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ???????? :dry:

καλημέρα Rubella

η κυστική ίνωση είναι μια σπάνια κληρονομική ασθένεια που έχει να κάνει με τους πνεύμονες. οι πνευμονες δημιουργούν ένα υγρό και κλείνουν τις κυψελίδες όποτε υπάρχει πρόβλημα στην αναπνοη. μήπως έχετε κάποιον στην οικογένεια με κάτι παρόμοιο???

μερικές φορές το ελέγχουν όπως ελέγχουν και για την μεσογειακή αναιμία...έχεις κάνει αυχενική??

rena79 έγραψε:

καλημέρα Rubella

η κυστική ίνωση είναι μια σπάνια κληρονομική ασθένεια που έχει να κάνει με τους πνεύμονες. οι πνευμονες δημιουργούν ένα υγρό και κλείνουν τις κυψελίδες όποτε υπάρχει πρόβλημα στην αναπνοη. μήπως έχετε κάποιον στην οικογένεια με κάτι παρόμοιο???

μερικές φορές το ελέγχουν όπως ελέγχουν και για την μεσογειακή αναιμία...έχεις κάνει αυχενική??

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ...

ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΞΑΔΕΡΦΗ ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ ΕΧΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ....ΘΑ ΔΩ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ??

ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΗ ΕΞΕΤΑΣΗ??

ναι είναι αρκετά ακριβή, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί σου είπε να την κάνεις αν δεν έχει καμια υποψία....είναι λίγο περίεργο... πάντως πάρε ενα τηλέφωνο στο Λαικό νοσοκομείο, εκεί είναι το κέντρο αναφοράς για την κυστική ίνωση και νομίζω ότι αν δεν είναι δωρεάν είναι πολύ φτηνότερο σε σχέση με τα διαγνωστικά κέντρα... απλά πρέπει να κλεισεις ραντεβου οπότε πάρε νωρίς....

Εγώ δεν ήξερα αν ανιχνεύεται με την αυχενική διαφάνεια αλλα με την αμνιο σίγουρα... κατά τα λοιπά αυτά που σου είπε η Ρένα ξέρω και εγώ ...

Εγώ θα σου πρότεινα να πείς στον γιατρό σου για την μεσογειακή αναιμία της ξαδέλφης σου ... (αν και μακρινό )

Συγνώμη βρε Ρουμπελίτσα αν θυμάμαι καλά από εξωσωματική δεν είναι το μωγιο σου?

Στην εξωσωματική έχω ακούσει ( χωρίς να το έχω διαβάσει) ότι πριν γίνονται πολλές εξετάσεις στο γονιμοποιημένο ωάριο - έμβρυο και μάλιστα δεν χρειάζεται αυχενική και αμνιο... μπορεί να κάνω ΜΕΓΑΛΟ λάθος , αν όμως ισχύει έχω την εντύπωση ότι σε εκείνη την φάση εντοπίζεται τουλάχιστον στο μωρό σου...

Ας μου πει κάποια που ξέρει να μου λυθεί η απορία... Thanks !

χρυσα78 έγραψε:

Εγώ δεν ήξερα αν ανιχνεύεται με την αυχενική διαφάνεια αλλα με την αμνιο σίγουρα... κατά τα λοιπά αυτά που σου είπε η Ρένα ξέρω και εγώ ...

Εγώ θα σου πρότεινα να πείς στον γιατρό σου για την μεσογειακή αναιμία της ξαδέλφης σου ... (αν και μακρινό )

Συγνώμη βρε Ρουμπελίτσα αν θυμάμαι καλά από εξωσωματική δεν είναι το μωγιο σου?

Στην εξωσωματική έχω ακούσει ( χωρίς να το έχω διαβάσει) ότι πριν γίνονται πολλές εξετάσεις στο γονιμοποιημένο ωάριο - έμβρυο και μάλιστα δεν χρειάζεται αυχενική και αμνιο... μπορεί να κάνω ΜΕΓΑΛΟ λάθος , αν όμως ισχύει έχω την εντύπωση ότι σε εκείνη την φάση εντοπίζεται τουλάχιστον στο μωρό σου...

Ας μου πει κάποια που ξέρει να μου λυθεί η απορία... Thanks !

ΝΑΙ ΝΑΙ ΑΑΠΟ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΩΓΙΟ ΜΟΥ ΚΑΛΑ ΘΥΜΑΣΑΙ...

ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΑ 35?? ΕΓΩ ΙΜΑΙ 29...ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΛΙΓΟ...

Καλημέρα κούκλα,

εγώ αυτή την εξέταση την είχα κάνει μόνο στην πρώτη μου εγκυμοσύνη διότι είχε φανεί μια σκια στους μπνεύμονες του εμβρύου στην αυχενική διαφάνεια.

Αν και δεν το ήξερα έχω το γονίδιο της κυστικής ίνωσης, βέβαια για καλή μας τύχη δεν το είχε και ο άντρας μου και έτσι η κύηση ολοκληρώθηκε ομαλά.

Δεν το καλύπτει το ταμείο και πλήρωσα περίπου 900 €, και για μένα, τον άντρα μου και το έμβρυο.

Να την κάνεις όσο κόστος κι αν έχει, είναι πολύ σημαντική....

και εγώ συμφωνώ με την μιρλίτσα... είναι πολύ σημαντική, αλλά να την ζητήσει πριν την διαφάνεια???? δεν είναι λίγο περίεργο... και εγώ το έχω ακούσει ότι μπορεί στην αυχενική να φανεί κάτι και να ζητήσει έλεγχο... αλλά 2 εβδομάδες πριν την διαφάνεια???? Ρουμπέλα μου πάρε τηλ στο λαικό και ρώτα τους...νομίζω το τηλ είναι 2107456129...

rena79 έγραψε:

και εγώ συμφωνώ με την μιρλίτσα... είναι πολύ σημαντική, αλλά να την ζητήσει πριν την διαφάνεια???? δεν είναι λίγο περίεργο... και εγώ το έχω ακούσει ότι μπορεί στην αυχενική να φανεί κάτι και να ζητήσει έλεγχο... αλλά 2 εβδομάδες πριν την διαφάνεια???? Ρουμπέλα μου πάρε τηλ στο λαικό και ρώτα τους...νομίζω το τηλ είναι 2107456129...

Εγώ πιστεύω πως έκανε καλά ο γιατρός και την ζήτησε πριν την αυχενική διαφάνεια, γιατί είναι στο πρώτο στάδιο της εγκυμοσύνης και μπορεί ακίνδυνα να γίνει και η εξέταση για το έμβρυο με αμνιοπαρακέντηση.

ΡΟΥΜΠΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΙ ΓΙ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ....

Κ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΖΗΤΗΣΕ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ....

ΤΗΝ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 35 Η' ΑΝ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΗΧΟ Β' ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΕΙ ΚΑΤΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ...

ΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΕΣ....

μα νομίζω ρουμπι μου ότι γίνεται με αιμα η εξέταση... δεν χρειάζεται να κανεις αμνιοπαρακέντηση....αν βρεθούν οι γονείς θετικοί... μετά μπορέι να γίνει και αμνιο... αλλιώς δεν την κάνουν... ειδικά τοσο νωρίς...

καλημερα

κ μενα μου την ζητησε ο γιατρος μου κ την εκανα..προοληπτικα την ζητανε..σου γραφε αναλυτικα για ποια μεταλλαξη?μηπως ΔF 508?

εγω αυτο εκανα κ στοιχιζει γυρω τα 60-70 ευρω..αν κανεις ολο το πακετο(που εμενα η μικροβιολογος επειδη δεν ηξερε το εκανε ολο και πληρωσα αντι για 60 ...παρακαλω..580 ευρω!!)

αλλα αν κανεις μονο αυτο ειναι 60-70 ευρω..

matakiaefh έγραψε:

καλημερα

κ μενα μου την ζητησε ο γιατρος μου κ την εκανα..προοληπτικα την ζητανε..σου γραφε αναλυτικα για ποια μεταλλαξη?μηπως ΔF 508?

εγω αυτο εκανα κ στοιχιζει γυρω τα 60-70 ευρω..αν κανεις ολο το πακετο(που εμενα η μικροβιολογος επειδη δεν ηξερε το εκανε ολο και πληρωσα αντι για 60 ...παρακαλω..580 ευρω!!)

αλλα αν κανεις μονο αυτο ειναι 60-70 ευρω..

ΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔF 508 ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΠΟΣΤ...ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ 300 ΕΥΡΩ!!

ρουμπελα μου εγω τοτε πηρα τηλ κ το ΙΑΣΩ και στο ΜΗΤΕΡΑ κ μου ει[αν γυρω στα 60 ευρω..για παρε τηλ κ ρωτα..αλλα πες τους οτι γραφει μεταλλαξη ΔF508..

RUBELA έγραψε:

matakiaefh έγραψε:

ΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔF 508 ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΠΟΣΤ...ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ 300 ΕΥΡΩ!![/quote:1lksc7dw]

Στην Βιοιατρική έκανα την αιματολογική εξέταση εγώ 200€.

Παραπάνω κόστισε λόγω του άντρα μου και του εμβρύου...

Είναι μία γονιδιακή εξέταση (DNA) η οποία αν βγει θετική σε εσένα θα πρέπει να την κάνει και ο άντρας σου. Αν είστε και οι δύο θετικοί έιναι άσχημα τα πράγματα.

Την έκανα στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ Χαλανδρίου και κόστισε 50€, αλλά να διευκρινίσεις ότι θές μόνο το ΔF-508! Σε μια εβδομάδα θα έχεις τα αποτελέσματα. Είναι καλό να την κάνεις γιατί είναι πολύ ψυχοφθόρο το να ΜΗΝ την έχεις κάνει και κάτι πάει στραβά μετά. Το λέω από προσωπική εμπειρία από κάτι γνωστούς...

Αν θες οποιαδήποτε άλλη πληροφορία πες μου!

Γεια σου ρουμπη μου,τι κανεισ?Η κυστικη ινωση ειναι μια μεταλλαξη και δεν ειναι σπανια,ειναι η δευτερη μετα την μεσογειακη αναιμια.οταν εισαι φορεας δε πειραζει οταν πασχεις ειναι το προβλημα γιατι παθαινεις λοιμωξη γαστρεντερικου και αναπνευστικου συστηματος.Οι γιατροι κανονικα θα επρεπε να τη συστηνουν σε ολες τις εγκυουλες οπως συστηνουν και για το στιγμα μεσογειακης αναιμιας γιατι ειναι πολυ σημαντικη εξεταση που αφορα το εμβρυο.Για μενα καλα εκανε και σου ειπε να την κανεις γιατι πολλοι ανθρωποι εχουν αυτην την μεταλλαξη και δεν το ξερουν. δε σημαινει οτι τρεχει κατι κακο και σου ειπε να την κανεις απλα θελει να ειναι κατοχυρωμενος για το μπεμπε.σου παιρνουν αιμα και αμα εισαι θετικη παιρνουν και απο το συζυγο.ολα θα πανε καλα.

Εγώ την είχα κάνει μέσα στο πακέτο του προγεννητικού ελεγχου στο ΜΗΤΕΡΑ και όλοι μας κοιτούσαν σαν ufo.Κόστιζε 200 euro για τον καθένα αλλα όταν βγήκαν τα αποτελέσματα φρίκαρα.Ο άντρας μου είναι φορέας σε σπανια μετάλλαξη.Μετά έδωσα κι άλλο δείγμα στο παίδων γιατί στο ΜΗΤΕΡΑ ελέγχεται το 80% ενώ στο παίδων το 85%.Δεν ανιχνεύεται στο αίμα αλλα στο DNA.Ο γιατρός μου είπε ότι αν ήθελα μπορούσα να κάνω αμνιοπαρακέντηση στον πέμπτο μηνα αλλα φοβήθηκα να το ρισκάρω.Έτσι κι αλλιώς οι πιθανότητες ήταν 1/280 να βγει το μωρό άρρωστο.Το κοριτσάκι μου είναι 17 μηνών και όλα πήγαν τέλεια αλλα είναι μια αγωνια που θα την έχω όταν "ξαναμεινω" έγκυος.

Κατά τη γνώμη μου ΟΛΟΙ θα πρέπει να την κάνουμε την εξέταση γιατί είναι μια ασθένεια δεύτερη σε συχνότητα μετά τη μεσογειακή αναιμία.Από τις φίλες μου δεν την έκανε καμια αλλα δεν μπορούσα να επιμένω κιόλας για να μην τις αγχώσω.

Εύχομαι όλα καλά και να έχεις μια τέλεια εγκυμοσύνη!!

• 8 months later...

katiana έγραψε:

Εγώ την είχα κάνει μέσα στο πακέτο του προγεννητικού ελεγχου στο ΜΗΤΕΡΑ και όλοι μας κοιτούσαν σαν ufo.Κόστιζε 200 euro για τον καθένα αλλα όταν βγήκαν τα αποτελέσματα φρίκαρα.Ο άντρας μου είναι φορέας σε σπανια μετάλλαξη.Μετά έδωσα κι άλλο δείγμα στο παίδων γιατί στο ΜΗΤΕΡΑ ελέγχεται το 80% ενώ στο παίδων το 85%.Δεν ανιχνεύεται στο αίμα αλλα στο DNA.Ο γιατρός μου είπε ότι αν ήθελα μπορούσα να κάνω αμνιοπαρακέντηση στον πέμπτο μηνα αλλα φοβήθηκα να το ρισκάρω.Έτσι κι αλλιώς οι πιθανότητες ήταν 1/280 να βγει το μωρό άρρωστο.Το κοριτσάκι μου είναι 17 μηνών και όλα πήγαν τέλεια αλλα είναι μια αγωνια που θα την έχω όταν "ξαναμεινω" έγκυος.

Κατά τη γνώμη μου ΟΛΟΙ θα πρέπει να την κάνουμε την εξέταση γιατί είναι μια ασθένεια δεύτερη σε συχνότητα μετά τη μεσογειακή αναιμία.Από τις φίλες μου δεν την έκανε καμια αλλα δεν μπορούσα να επιμένω κιόλας για να μην τις αγχώσω.

Εύχομαι όλα καλά και να έχεις μια τέλεια εγκυμοσύνη!!

Λόγω 3 παλλίνδρομων θα κανουμε εξεταση καρυοτυπου. Ξερετε αν με αυτη την εξεταση θα φανει και η κυστικη ινωση, εαν υπαρχει;

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...