Μετάβαση σε περιεχόμενο

τι σας είπε να προσέξετε ο γιατρός????

Recommended Posts

καλημέρεεεεεςςςς!!!!

εχτές πήγα για πρώτο υπέρηχο και είδαμε και το δικό μας φασολάκι....είδαμε και κάτι σαν καρδούλα....κορίτσια τι τρομερή εμπειρία ήταν αυτή?????

και μετά μου εξήγησε ο γιατρός ολα όσα πρέπει να προσέξω μέχρι και την 17η εβδομάδα...η δουλεια μου έχει πολλά ταξίδια, αλλά ο γιατρός ήταν κάθετος...όχι ταξίδια, όχι μεσα μαζικής μεταφοράς, όχι αγχος, όχι ορθοστασία....όχι κολύμβηση...και πόδι οι παπαγάλοι μου!!!!!

από φαγητά ήταν αρκετά χαλαρός, απλά μου είπε τα κρέατα καλομαγειρεμένα, τυρί κανονικά, λίγο κρασάκι ή μπύρα δεν πειράζει ποτε ποτε...αλλά όχι υπερβολή...

να προσέχω το βάρος (έως και 1 κιλό το μήνα μαξιμουμ) οπότε να περιορίσω τα γλυκά και να προσπαθώ να τρώω υγιεινα...

εσας τι σας είπε???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

auto me tous papagalous den to katalaba ...giati?

eg eixa papagalo mexri pou gennisa mesa to spiti (tora einai sto mpalkoni) kai pote den mou eipai kati giauto .

oi papagaloi den exoun kamia metadosimh asthenia ston anthropo .ektos apo mia pou einai para polu spania kai logika den yparxei se papagalous se exmalosia .

aisthanome oti kapoioi giatroi einai polu yperbolikoi kai adiabastoi .

o dikos mou papagalos n fantasteis inai cocatil kai einai mia ratsa pou exei ena psilo poupoulo san pitirida ,ayto mporei se anthropous me asthma na einai alergiko alla den einai epikindino sthn egimosinh .

tora einai sto mpalkoni giati mou kanei fasaria mesa sto spiti kai ksipnai to mwro kata ta ala den upirxe problima .

an psakseis sto internet tha deis oti en uparxei kamia antendiksh papagolou kai egkimosinhs .

Κι εγώ έχω ακούσει για τους παπαγάλους ότι θέλουν μεγάλη προσοχή. Είχαμε κι εμείς και τα βγάλαμε έξω τα παπαγαλάκια μας. Δεν θυμάμαι να μου το είπε ο γιατρός αλλά το άκουγα συνέχεια όταν ερχόταν κόσμος στο σπίτι και ήμουν έγκυος. Ότι η παπαγάλοι είναι ότι ειρότερο. Τώρα δεν ξέρω και σίγουρα :dry: εγώ για καλό και για κακό τους έβγαλα.

και εμένα μου έκανε εντύπωση και τους αγαπάω πολύ τους παπαγάλους μου, αλλά τι να κάνω??? αν υπάρχει ακόμα και η παραμικρή πιθανότητα να κάνουν κακό στο νινι μου, τότε θα τους απομακρύνω.... το θέμα είναι ότι είναι παπαγαλάκια, και δεν θα αντέξουν το κρύο στο μπαλκόνι οπότε μάλλον πρέπει να τα πάω στην μάνα μου....

όσον αφορά τα ταξίδια, εσας σας τα απαγόρεψε????

kalimera kai apo mena!!!!!

loipon emena genika mu eipe na ta kano ola me metro...kai ontos ekana ta panta...me metro..kolumpousa apo tin arxi kai polu..ematha oti eimai egkios telos maiou ekana kai diakopes,taxidepsa me aeroplano,kolumpousa ores...alla xekourazomoun kai polu!!!!kane ta panta me metro!!!

na exeis mia teleia egkimosini!!!!!

den mou eixai apagoreusei tipota

akoma kai ta tksidia mou ebale pithimita metaforika mesa

prwto to aeroplano ,deutero to treno (nomizw) ,trito to aytokinito (h antistrofa mr to treno den thimame kala) telos pantos den thimame kala .

apla mou eixai pei otan taksideuw me aytokinito na kanw arketes staseis .kai apagoreuse to mixanaki .

koitakse eguos eisai den eisai arosth ;)

oso gia ta papagalakia einai dikh sou apofash an arkesteis sthn gnomh tou h to psakseis kai rwtisis kai pouthena alou .

an den ta blepeis arosta ti anisixeis? exoun sinexis diaries ,kataroh einai noxelika ?an nai ola auta einai arosta an oxi tote einai kala .

einai dikh sou apofash .oi gunaikologoi pantos inai opos tous katsei se auto aloi den lene tipota gia ta zwa kai aloi theoroune oti prepei na ta eksafanisoume ola kai na minoume klismenes mesa se ena apostiromeno domatio .....

einai analogos kai kata poso filozoos einai san anthropos kai poso exei diabasei h ta apagoreuei ola xoris na to polu skeutei .

telos panton me metro ola glukia mou mhn anxonse kai prosoxh tora sthn axh mhn sikoneis baria pragmata kai na apofeugeis tous arostous .

Έγκυος είσαι όχι άρρωστη! Και αυτο πια με τα κιλά!!! Ναι, να μην παρεις πολύ βαρος, να τρως σωστά, αλλά όχι και να σου γίνουν εφιάλτης. Όσα κιλά και να πάρεις, θα φυγουν μετα. Πηρα 25 και τα εχασα. Κάποια στιγμή που πηρα 4,5 κιλά σε ένα μηνα κάναμε τεστ ζαχαρου και μου ειπε να προσεχω. Αλλα σαβουριαζα πραγματικα.

Εμενα με αφησε να κανω τα παντα με μετρο και σε σημειο που δεν θα δυσανασχετω. Και κολυμπι (σε καθαρη θαλασσα ή σε πισινα νοσοκομειου) και ποδηλατο και ηπιο τρεξιμο. Απο τυρια μου απαγορεψε εκεινα που γινονται με "ωμο" γαλα, κυριως τα μαλακα τυρια. Οι σαλατες πρεπει να ειναι καλα πλυμενες και προσοχη στα κρεατα. Καλα ψημενα και οχι στα εστιατορια που δεν ξερεις πως τα συντηρουν. Και φυσικα οχι σουσι και ωμα ψαρια ή θαλασσινα. Και ολα αυτα γιατι δεν ειχα αντισωματα στην εξεταση για το τοξοπλασμα.

Καποια γιατρος μου ειπε οχι ταξιδια στο πρωτο τριμηνο γιατι σχηματιζονται τα οργανα και παιρνει ακτινοβολια απο τα αεροπλανα και αλλου διαβασα οτι στο πρωτο τριμηνο επιτρεπονται.

Προσωπικα εκανα 3-4 ταξιδακια μεχρι να γεννησω.

ναι??? εσένα ήταν πολύ χαλαρός αφροδίτη μου!!!

εμένα γιατί όλες αυτές οι απαγορεύσεις??? βασικά μου είπε ότι τα μέσα μαζικης μεταφοράς είναι λόγω γρίπης, και το αεροπλάνο λόγω κούρασης και βάρους (βαλίτσες)... μην ξεχνάς ότι λόγω δουλειάς εγώ κανονικά κάνω πολλά ταξίδια.... (1 τον μήνα μπορει και 2 και όλα με 2 διανυκτερευσεις)... μου είπε ότι αν ας πουμε φοβηθώ...στο αεροπλάνο που εγω φοβάμαι πολύ, η ορμόνη του αγχους κάνει πολύ κακό στο μωρό...

αχ δεν ξέρω!!!

το κολυμβητήριο μου το είπε λόγω πιθανότητας μολυνσης του κόλπου (έχω γενικά μια ευαισθησία σε αυτό πριν την εγκυμοσύνη)...τώρα οι παπαγάλοι και γενικά όλα τα πουλια, όταν δείξουν όλα αυτά τα συμπτώματα που περιγ΄ραφεις, συνήθως είναι πολύ αργά... συνηθως όταν είναι άρρωστα το δέιχνου τελευταία στιγμή...δεν πειράζει μωρέ. χρειάζονται και λίγες θυσίες για να είναι το μπεμπάκι καλα...για το εμβόλιο τι σας είπε???

εμένα μου είπε ούτε που να το σκεφτώ ακόμα....

Εμενα μου ειπε τα εξης

οχι τσιγαρο

οχι βαριες δουλειες

οχι κουκια, μπιζελια και τυρια ροκφορ

καλομαγειρεμενα κρεατα

μακρια απο γατες

ταξιδια μεχρι και την 30η εβδομαδα!

γυμανστικη και κολυμπι ΝΑΙ.

Εγω πηγα και πισινες και θαλασσα στην εγκυμοσυνη μου και ολα μια χαρα! Το μονο να μην μενεις με βρεγμενο μαγιο!

Οσο για τα κιλα και εμενα μου ειπε μεχρι 12. Εβαλα 16 και τωρα ειμαι πλην 11. :)

μου ειπε:

μεχρι τον 3ο μηνα (και 4ο) να προσεχω τις μετακινησεις μου,δλδ τα ταξιδια μονο αν ειναι απαραιτητα,οχι τρανταγματα ή πολλη ωρα στο αυτοκινητο,να ξεκουραζομαι συχνα. Να προσπαθω να ειμαι ηρεμη.

διατροφη:

οχι γλυκα,οχι πολλα ασπρα ψωμια,ζυμαρικα, αντιθετα προτεινε ολικης αλεσης.

οχι καφε (εμποδιζει την απορροφηση ασβεστιου κ.α.),οχι τσαϊ,οχι αλκοολ,οχι τσιγαρο.

Καλομαγειρεμενα κρεατα ,οχι συκωτι,καλα πλυμενα λαχανικα (δεν εχω κ αντισωματα στο τοξοπλασμα οποτε εγω δεν ετρωγα σαλατες και φυσικους χυμους εξω σε εστιατορια κ καφε,γιατι δεν ξερω ποσο σχολαστικοι ειναι με την καθαριοτητα).

κατα διαστηματα μου ελεγε να προσθετω διαφορα στην διατροφη μου (οπως ψαρι οταν δημιουργουνταν ο θηροειδης στο εμβρυο π.χ. ψαρια με πολλα ωμεγα),μου χε πει να τρωω μπανανες συχνα.Μικρα γευματα (οσο προχωραει η εγκυμοσυνη),πολυ λιγο αλατι στο φαγητο. οχι σε μερη με πολυ συνωστισμο και επειδη δεν εχω αντισωματα ουτε στην ερυθρα μου πε να μαι προσεκτικη στην επαφη μου με παιδια.

Δεν θυμαμαι κατι αλλο τωρα.Επισης επεμενε να παρω μαθηματα ψυχοπροφυλακτικης,ανωδυνου κ θηλασμου.

Θυμαμαι οταν ρωτησα αν μπορει να μπει ο αντρας μου μεσα στον τοκετο μου χε πει να παρακολουθησει κι αυτος μαθηματα και να αποφασισω εγω αν τον θελω μεσα.Να μην κατι που δεν θα με κανει να νιωθω ανετα.

Να μετραω την πιεση μου κατα διαστηματα.

Αυτα θυμαμαι :)

AthinaK έγραψε:

Έγκυος είσαι όχι άρρωστη! Και αυτο πια με τα κιλά!!! Ναι, να μην παρεις πολύ βαρος, να τρως σωστά, αλλά όχι και να σου γίνουν εφιάλτης. Όσα κιλά και να πάρεις, θα φυγουν μετα. Πηρα 25 και τα εχασα. Κάποια στιγμή που πηρα 4,5 κιλά σε ένα μηνα κάναμε τεστ ζαχαρου και μου ειπε να προσεχω. Αλλα σαβουριαζα πραγματικα.

Εμενα με αφησε να κανω τα παντα με μετρο και σε σημειο που δεν θα δυσανασχετω. Και κολυμπι (σε καθαρη θαλασσα ή σε πισινα νοσοκομειου) και ποδηλατο και ηπιο τρεξιμο. Απο τυρια μου απαγορεψε εκεινα που γινονται με "ωμο" γαλα, κυριως τα μαλακα τυρια. Οι σαλατες πρεπει να ειναι καλα πλυμενες και προσοχη στα κρεατα. Καλα ψημενα και οχι στα εστιατορια που δεν ξερεις πως τα συντηρουν. Και φυσικα οχι σουσι και ωμα ψαρια ή θαλασσινα. Και ολα αυτα γιατι δεν ειχα αντισωματα στην εξεταση για το τοξοπλασμα.

Καποια γιατρος μου ειπε οχι ταξιδια στο πρωτο τριμηνο γιατι σχηματιζονται τα οργανα και παιρνει ακτινοβολια απο τα αεροπλανα και αλλου διαβασα οτι στο πρωτο τριμηνο επιτρεπονται.

athina ti ennoeis pisines nosokomeiou?

eimai 28 evdomadon kai thelo polu na kolumpao..alla den xero pou einai kathara!!!xereis kati?meno peiraia,,,

euxaristo!

Προσωπικα εκανα 3-4 ταξιδακια μεχρι να γεννησω.

τωρα ειδα κ το ποστ της Τομα,

κολυμπι μου χε πει και μενα να κανω αλλα να αλλαζω μαγιο και να μην κανω ηλιοθεραπεια,και ντους με χλιαρο νερο και ποτε ζεστο.Για πισινα μονο αν ειμαι σιγουρη οτι ειναι καθαρα. Κιλα μεχρι 12 (ημουν αδυνατη...καποτε).

bebadomama έγραψε:

μου ειπε:

μεχρι τον 3ο μηνα (και 4ο) να προσεχω τις μετακινησεις μου,δλδ τα ταξιδια μονο αν ειναι απαραιτητα,οχι τρανταγματα ή πολλη ωρα στο αυτοκινητο,να ξεκουραζομαι συχνα. Να προσπαθω να ειμαι ηρεμη.

διατροφη:

οχι γλυκα,οχι πολλα ασπρα ψωμια,ζυμαρικα, αντιθετα προτεινε ολικης αλεσης.

οχι καφε (εμποδιζει την απορροφηση ασβεστιου κ.α.),οχι τσαϊ,οχι αλκοολ,οχι τσιγαρο.

Καλομαγειρεμενα κρεατα ,οχι συκωτι,καλα πλυμενα λαχανικα (δεν εχω κ αντισωματα στο τοξοπλασμα οποτε εγω δεν ετρωγα σαλατες και φυσικους χυμους εξω σε εστιατορια κ καφε,γιατι δεν ξερω ποσο σχολαστικοι ειναι με την καθαριοτητα).

κατα διαστηματα μου ελεγε να προσθετω διαφορα στην διατροφη μου (οπως ψαρι οταν δημιουργουνταν ο θηροειδης στο εμβρυο π.χ. ψαρια με πολλα ωμεγα),μου χε πει να τρωω μπανανες συχνα.Μικρα γευματα (οσο προχωραει η εγκυμοσυνη),πολυ λιγο αλατι στο φαγητο. οχι σε μερη με πολυ συνωστισμο και επειδη δεν εχω αντισωματα ουτε στην ερυθρα μου πε να μαι προσεκτικη στην επαφη μου με παιδια.

Δεν θυμαμαι κατι αλλο τωρα.Επισης επεμενε να παρω μαθηματα ψυχοπροφυλακτικης,ανωδυνου κ θηλασμου.

Θυμαμαι οταν ρωτησα αν μπορει να μπει ο αντρας μου μεσα στον τοκετο μου χε πει να παρακολουθησει κι αυτος μαθηματα και να αποφασισω εγω αν τον θελω μεσα.Να μην κατι που δεν θα με κανει να νιωθω ανετα.

Να μετραω την πιεση μου κατα διαστηματα.

Αυτα θυμαμαι :)

Πάρε ενα καρμα γιατι μιλας σωστα! Και εμενα τα ιδια πανω κατω μου ειχε πει με την διατροφη. Τα ταξιδια θελουν προσοχη και οχι πανω απο 3 ωρες με το αεροπλανο γιατι υπαρχει και ο κινδυνος θρομβωσης. Και με το αυτοκινητο να γινονται συχνες στασεις για τον ιδιο λογο.

Εκανα γιογκα για εγκυες και βοηθησε πααααρα μα παααααρα πολυ. Μου εμαθε η κοπελα να ελεγχω τον εαυτο μου και κατα συνεπεια τον πονο. Πηγαινα εκει με το ποδηλατο μεχρι τον 7ο μηνα και μετα με πηγαινε ο αντρας μου.

ΜΑΝΜ εδω ορισμενα νοσοκομεια κανουν γυμναστικη για εγκυες στην πισινα τους. Δεν πηγα ποτε γιατι ηταν απογευμα και ειχα το παιδι μαζι. Αλλα μου ειχαν πει οτι ειναι πολυ καλα. Βεβαια ολα αυτα στο Βερολινο. Για Πειραια δεν εχω ιδεα...

αχ ρε παιδί μου τι ωραία είναι να μένεις στο εξωτερικό!!!!

εχετε ένα σωρό βοηθήματα εκεί!!! εδώ εγώ είχα γραφτεί σε ένα κολυμβητήριο, πριν μάθω ότι είμαι έγκυος, αλλά όντως τα νερά δεν ήταν και πολύ καθαρα....και μου πε ότι για οτυς 3 πρώτους μήνες είναι παρακινδυνευμένο!!!!Τεσπα...αχ ζηλεύω τόσο... θέλω και εγώ γιόγκα για εγκύουσ... ξέρει καμια σας τίποτα εδώ τέτοιο στην Αθήνα?

παρε και αλλο ενα γιατι εισαι "φρεσκαδουρα" στο μαμυ,για το καλωσορισμα βρε παιδι μου (δεν εχουμε και γλυκακι να σε τραταρουμε) :P:P

κοριτσια εγω νομιζω πως και οι γιατροι δεν λενε τις απαγορευσεις για να μας φοβισουν, αυτοι και αν δεν ξερουν τους κυνδινους μιας εγκυμοσυνης, και αυτο που πιστευω εγω οτι σε καθε μια λενε και διαφορετικα πραγματα ειναι γιατι και η καθε μια μας ειναι διαφορετικη με διαφορετικες ορμονες, διφορετικες εξετασεις, διαφορετικες ευαισθησιες κτλ

και γιατι να μην κανουμε και καποιες υποχωρησεις στο κατω κατω για τα παιδακια μας ειναι ολα!!!!!!

rena 79 πάνω κάτω τα ίδια είχε πει και σε εμένα ο γιατρός μου.Δηλ καλό πλύσιμο σε φρούτα και λαχανικά,καλοψημένα κρέατα,όσο πιο υγιεινή διατροφή γίνεται και να αποφεύγω τα γλυκά(βέβαια ποτέ δεν το τήρησα αυτό)και απο γυμναστική μου είπε περπάτημα και κολύμπι.Δεν μου το απαγόρεψε το κολύμπι και το καλοκαίρι κολύμπησα αρκετά.Επίσης καθόλου βάρη και γενικά όχι άγχος και ηρεμία το σημαντικότερο ;)

rena 79 εμένα η γιατρός μου μου έχει απαγορέψει όλα τα ταξίδια από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε η εγκυμοσύνη μου. Νομίζω ότι το κάνει κυρίως για προληπτικούς λόγους, για να μη συμβεί κάτι. Τώρα μάλιστα που είχα και δύο φορές αιμορραγία δεν το συζητάει καν. Ούτε να περπατάω πολύ ώρα δεν με αφήνει. Το κολύμπι μου το απαγόρεψε γιατί φοβάται για κολπίτιδα.

Σοκολατίτσα έτσι και εμενα.... αλλά ρε κορίτσια εμένα η δουλειά μου είναι περίεργη... έχω συναντήσεις συνέχεια σε νοσοκομεία, έχω πολλά ταξίδια και ακόμα και όταν είμαι στο γραφείο, όλοι οι υπόλοιποι που πάνε στα νοσοκομεία, όλο και κάτι θα μας φέρουν πίσω... έτσι είναι η δουλεια... σε αυτήν την περίπτωση τι να κάνω??? να τώρα ας πουμε, θα παρω 2 μέρες 'αδεια γιατί αυτή τη στιγμή 4 ΄'ατομα στο γραφείο είναι γριππωμένοι και έχουν έρθει τα ζωντ'οβολα στην δουλεια με 38 πυρετο... δεν διακυνδινευω να κολλήσω και εγώ... οπότε σπιτάκι και ξεκούραση.. αλλά μέχρι πότε? δεν έχω και άπειρη άδεια....

Καλημέρα κι από μένα! Εγώ είμαι 18 εβδομάδων και η γιατρός μου δεν μου απαγόρεψε και πολλά πράγματα. Απλά όλα με μέτρο. Να μην κάνω βαριές δουλειές, να μη σηκώνω βάρη, να μην τρώω ωμά λαχανικά έξω γιατί δεν έχω αντισώματα στο τοξόπλασμα, να αποφεύγω τα ψωμιά και τα γλυκά για να μην παίρνω τσάμπα κιλά (έχω πάρει ήδη 5!!!!), δεν πίνω και δεν καπνίζω έτσι κι αλλιώς, το μόνο που μου απαγόρεψε εντελώς είναι το αλκοόλ. Μόνο μια στο τόσο ένα ποτηράκι μπύρα. Κρασί όχι, που μου αρέσει περισσότερο!

Για τα ταξίδια δεν τη ρώτησα η αλήθεια είναι γιατί δεν χρειάστηκε να πάω πουθενά. Αν προκύψει θα τη ρωτήσω. Κοντινό θα είναι έτσι κι αλλιώς. Επίσης δεν παίρνει την ευθύνη να κάνω το εμβόλιο της νέας γρίπης γιατί στην εγκυμοσύνη δεν πρέπει να κάνεις ΚΑΝΕΝΑ εμβόλιο! Οπότε απλά θα προσέχω στη δουλειά και θα πλένω συχνά τα χέρια μου.

Αυτά!

Φιλάκια!

Κι εμένα μου είπε να μην τρώω ωμά λαχανικά έξω, να μην τρώω μισοψημένο κρέας και να αποφεύγω το πολύ αλάτι και τα γλυκά. Επίσης μακριά από γάτες και όχι βαφή στα μαλλιά αλλά μετά τον τρίτο μήνα αντάυγειες και μακριά από την ρίζα

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...