Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μας παίρνει ο ύπνος ακόμα αγκαλιά...


Recommended Posts

Γεια σας κοριτσακια!

Εχω μια κορη τη μικρη Σαββινούλα που ειναι 15 μηνών.

Το Θέμα μου είναι το εξής... Στο δωμάτιο της εχουμε εναν καναπε που γινεται διπλο κρεβατι και για να την παρει ο υπνος ξαπλωνουμε εκει μαζι, κανουμε αγκαλιτσες και φιλακια και οταν την παρει ο υπνος την πηγαινω στην κουνια της. Αν ξυπνησει κατα τη διαρκεια της νυχτας γινεται παλι το ιδιο. Να πω την αμαρτία μου, αυτες οι στιγμες που ξαπλωνουμε αγκαλιτσα ειναι οι καλυτερες μεσα στη μερα μου και περιμενω πως και πως για τη στιγμη που θα ξαπλωσουμε αγκαλιτσα για χαδακια.

Αυτο που με προβληματιζει ειναι πως όταν γεννηθει η καινουργια μπεμπα δεν ξερω αν θα εχω την πολυτελεια για κατι τετοιο. Εξάλλου οταν μετα απο καποιους μηνες παει και η μκρη στο δωματιο, αναγκαστικα ο καναπες θα φυγει!

Καποιες φιλες μου μαμάδες μου ειπαν να την αφηνω να κλαιει και να εφαρμοσω τη μεθοδο απο το βιβλιο ¨κοιμησου παιδι μου". Λογικα θα την ξερετε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ. Ειχα δοκιμασει μια φορα παλιοτερα και η μικρουλα μου εκλαιγε με σπασμους κι εκανα 4 ωρες να τη συνεφερω! Δε θελω να σπαραζει η καρδουλα της, ειδικα σε αυτην την ηλικια που καταλαβαινει. Δηλ, σας λεω εκ των προταιρων οτι αυτο δεν μπορω να το κανω!

Ξερετε καποιον ποιο ανωδυνο τρόπο για να κοιμαται;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Από την πείρα μου θα σε συμβούλευα να προσπαθήσεις να την κοιμήσεις στην κούνια της.

Βάλε δίπλα και ένα σκαμπό και κάτσε να την κοιμήσεις. χαιδευέ της το κεφαλάκι, πες της κανένα τραγουδάκι, παραμυθάκι ότι της αρέσει και στο τέλος θα τα καταφέρεις.

Η αλήθεια είναι ότι είναι μεγάλη και έχει μάθει μόνο με την αγκαλιά, ίσως δυσκολευτείς γιατί θα πάρει χρόνο αλλά πιστεύω θα τα καταφέρεις.

Κάνε υπομονή γιατί τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα όταν με το καλό γεννήσεις. Τότε δεν θα έχεις την πολυτέλεια του χρόνου όπως τώρα.

Καλή δύναμη... :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και εγω το ιδιο προβλημα εχω χαπι.την εμαθα να κοιμαται στο κρεβατι μαζι μου και τωρα πρεπει να την ξεμαθω μεσα σε εναν μηνα.αντε να δουμε πως..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

να πω την αληθεια δεν το εχω κανει ποτε...εγω τον βαζω στη κουνια του και φευγω...και αυτος κοιμαται...αλλα ετσι εχει μαθει...

τωρα αναστασια μου ειναι λιγο δυσκολο να αλλαξει...αυτο με το σκαμπο και τα χαδακια ειναι μια καλη ιδεα...αλλα πρεπει ηδη να ξεκινησεις...

καλη τυχη :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσια ευχαριστω..

μαλλον την πατησα. με το που παω να τη βαλω στην κουνια τσιριζει πριν ακομα μπει μεσα... :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Happyland έγραψε:

Κοριτσια ευχαριστω..

μαλλον την πατησα. με το που παω να τη βαλω στην κουνια τσιριζει πριν ακομα μπει μεσα... :(

Οι αλλαγες δεν γινονται απο τη μια μερα στην αλλη ! Λογικο ειναι να τσιριζει και να μην της αρέσει ... Απο την αγκαλια σου ξαφνικα μονη της στη κουνια της . Προσπάθησε με πιο αργο και ηρεμο τροπο να τα καταφέρετε .

Αυτο που συνηθως συνιστουν τα βιβλιά για τον υπνο , ειναι να μπαινει το μωρο στην κουνια λιγο πριν κοιμηθει . Να ξερει οτι κοιμαται στη κουνια του και οταν ξυπνησει να ξερει που βρισκεται .

Μεχρι τωρα η μικρη σου νομιζει πως κοιμαται στον καναπε . Πρεπει σιγα σιγα απο τον καναπε να κανετε την μεταβαση στην κουνια . Καθε μερα λιγοτερο στον καναπε και περισσοτερο στην κουνια ... Καπως ετσι πιστευω θα δεις αποτελεσματα και σιγουρα μετα απο 7-10 μερες .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΟΙΜΙΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ...ΤΕΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ..!!! ΕΣΕΝΑ ΒΕΒΑΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ ΣΑΣ...ΣΕ ΦΩΤΙΣΑ..!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω τον κοιμηζω στο δωματιο του διπλα μου σε ενα μονο κρεβατι και μολις τον παρει ο υπνος τον βαζω στο κρεβατι του

καποιες φορες ανοιγει τα ματια του και ακουω φευγοντας 'μαμα' αλλα δεν μιλαω οποτε κανει 2 πραγματα η θα παιξει με το κουκλακι του μεχρι να κοιμηθει η θα πεσει ξερος με την μια

καποτε που τον κοιμησα αναγκαστικα μαζι μου στο κρεβατι μου τις επομενες μερες εκανε 'επανασταση'ομως εγω εκει τον εβαζα ατο κρεβατι του κανονικα ακομη και αν αυτο σημαινε οτι θα πηγαινα 5-6 φορες στο δωματιο του μεχρι να κοιμηθει να του χαιδεψω το κεφαλακι να τον νανουρισω αλλα ποτε δεν τον σηκωσα απο το κρεβατι του

θελει σταθεροτητα και υπομονη καθε μερα το ιδιο να κανεις κοιμηζε την στον καναπε και μετα βαλτην στην κουνια της θα σε δυσκολεψει για λιγες μερες αλλα θα το συνηθησει και επεισης βαλτην το πρωι στην κουνια να παιξτε βαλτης μεσα αγαπημενα της παιχνιδια και παιξτε μαζι κατσε εσυ ομορφα ομορφα σε μια καρεκλα και μιλα της,τραγουδα της να καταλαβει οτι ειναι ο χωρος της

εμενα πολλες φορες τον βαζω στο κρεβατι του(πιο πολυ τα μεσημερια)και αν δεν εχει κοιμηθει καλα ανοιγει τα ματια του γαριδα...δεν του μιλαω βγαινω αμεσως εξω απο το δωματιο και εκεινος επιλεγει τι θα κανει αν θα κοιμηθει η οχι

προχθες για παραδειγμα ειχε πιασει κουβεντα με το αρκουδακι του οοοοοοολο το μεσημερι μεσα στην κουνια του γιατι νιωθει ασφαλης και δεν φοβαται το τι του ελεγε!!!!!!! κουβεντολοι ειχε στησει απο την πολυ κουβεντα δεν κοιμηθηκαμε ουτε εμεις,τουλαχιστον ξαπλωσαμε λιγακι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

χαπι εγω τον κοιμιζω στο κρεβατι μαζί μου, στον καναπέ, ή στο κρεβάτι στο δωματιό του.Εγω θα γενναγα πριν ενα μηνα αλλο ενα μωράκι και δεν ειχα καθόλου αγχος για τον υπνο του θα συνεχίζαμε με τον ιδιο ρυθμο.Το παιδι χρειάζεται αγάπη και να μην νιωθει το αγχος της μαμάς.Δεν με πειραζει που τον κοιμίζω ακόμα ετσι.απο μωρο μεχρι τωρα..και δεν ξυπνάει καθολου την νυχτα.μόνος στην κουνια του ειναι απλά θελει πρώτα την αγκαλιτσα της μαμάς.Και συγνωμη αμα κάνω αυτα που λένε τα βιβλία (αναρωτιέμαι αυτοι που τα γραφουν αν εχουν παιδια, και ποσο τους αρεσει να τα ακουνε να κλαινε με τις ωρες αφου θα κουραστουν και θα κοιμηθούν καποια στιγμη) θα κάνω το παιδι μου νευρικο.Δεν θελω.Και η μανα μας μεγαλωσε 5 παιδιά στο κρεβάτι της αλλά όλοι γιναμε ανεξάρτητοι απο πολυ μικρά και φυσιολογικά παιδιά.

Εγω αυτο που θα εκανα αν ειχα την μπεμπούλα μου, ηταν οτι θα τον κοιμιζα κανονικά οπως και τωρα, μετα στην κουνίτσα του.Η μπεμπα στην καλαθούνα που έχω κ εγω διπλα στο κρεβατακι το παιδικό...ο αντρας μου θελει να κοιμάμε με το μωρο δεν εχει προβλημα.Τωρα όμως κοιμάτε μοναχουλης του χωρις μπεμπα δυστηχως(την χάσαμε στον 5ο μηνα).Και οταν η μπεμπα θα πηγαινε 6 μηνων θα την εβαζα στην κουνια και τον γιο μου σε ενα καινουργιο μικρο παιδικο κρεβάτι που θα του ελεγα οτι ήταν μονο για εκεινον....θα του ελεγα μια ωραια ιστορια για το νεο κρεβατι για να μην σεναχωριοταν που θα εδινε την κουνια του...Ελπίζω να ερθει συντομα μωράκι υγιές και να κοιμάτε με το αδελφάκι του....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Σήμερα κλείνουμε την 6η εβδομάδα 🥰🥰🧿🧿.. Όχι όχι ξυπνούσε ανά 3ωρο για φαγητό...οι κολικοί μας συνήθως κρατάνε από τις 7 μέχρι τις 11 το βράδυ!!
    • Αχ τέλεια! Εύχομαι να παραμείνει έτσι. Τα προηγούμενα βραδιά ξυπνούσε για να φαει? Η από κολικούς? Αντε ελπίζω να μειώθηκε η ένταση τους κάπως τώρα.
    • μακάρι κορίτσι μου να συνεχίσει ετσι.. τουλάχιστον να ξεκουράζεσαι! μεγαλώνουν μωρέ και ηρεμούν και αυτά..ποδο είστε εσείςς;
    • Καλημέρα κορίτσια μου 🩷🦋🩷 Πώς είστε??εμείς χθες το βράδυ κάναμε το πρώτο μας σερί 6ωρο και η αλήθεια ξεκουραστήκαμε αρκετά 😍👣..τις προηγούμενες 2 μέρες περνούσαμε πάλι δύσκολα με τους κολικούς αλλά χτες ήταν άλλο μωράκι...💙💙🧿🧿
    • Εγώ πάντως παρατήρησα το εξής. Εγώ κανονικά κάνω πολύ απότομο πικ. Τα τεστ μου βγαίνουν ολόλευκα, ξαφνικά τη 12η αρχίζει αχνό, 13η ξαφνικό μπαμ θετικό και από 13η το βράδυ γίνονται λευκα. Στον προηγούμενο κύκλο που έψαχνα θετικό ωορρηξιας ενώ είχα ήδη το εξωμήτριο κ δεν το ήξερα, άρχισα τεστ από την 8η κ μέχρι 16η που σταματησα τα έβλεπα πολύ έντονα όλα. Τοτε δεν ψιλιαστηκα τι γίνεται, απλα ειχα σκοπο να ρωτησω τ γυναικολογο πως γίνεται απο το πουθενά να εχω θετικα τοσες μερες ! Δηλαδή σ εμένα ίσχυσε αυτό που βγαίνουν θετικά τα ωορρηξιας στην εγκυμοσύνη. Αλλά αν βγάζεις θετικό ωορρηξιας, θα βγάλεις και θετικό εγκυμοσύνης. Το τεστ μπερδεύει τις ορμόνες απλά. Είναι αδύνατο να σου βγάζει έντονα σχεδόν θετικά ωορρηξιας κ η χοριακη να μη φανεί καν. Έτσι λέω εγώ...  Σου δείχνω φώτο μου με μερικά από κείνα τα τεστ, δεν τα έβαζα όλα στην εφαρμογή, μόνο λίγα.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...