Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα και Χρόνια πολλά σε όσες/ους γιορτάζουν!Παρόλο που ...μπαινοβγαίνω στο site εδώ και αρκετό καιρό (από την αρχή περίπου της εγκυμοσύνης μου), σήμερα μου ήρθε η εξής απορία : είμαι στην 35η εβδομάδα εγκυμοσύνης (πρώτης) και όλα μέχρι σήμερα έχουν πάει τέλεια. Όσο πλησιάζει ο καιρός όμως, έχει αρχίσει να με πιάνει άγχος σε σχέση με το πότε και αν θα καταλάβω τις πραγματικές ωδίνες τοκετού, καθώς επίσης και αν οι ωδίνες είναι τελικά πόνοι ή συσπάσεις...Έχω μπερδευτεί λίγο και τις τελευταίες μέρες νοιώθω κάτι σαν συσπάσεις αλλά...δε ξέρω.Φαντάζομαι ότι μπορεί να φαίνεται λίγο χαζή η ερώτηση, αλλά παρακαλώ όσες έχουν ήδη γεννήσει, να μου πουν καμιά κουβέντα :)

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσίευση

elena_k ωραίο το θέμα σου! Όπως βλέπεις δεν είμαι σε θέση να σου απαντήσω:S αλλά είχα και εγώ αυτή την απορία και επίσης ήθελα να μας πουν όσα κορίτσια έχουν εμπειρία πότε ξεκινάνε οι συσπάσεις.

Δημοσίευση

elena_k ωραίο το θέμα σου! Όπως βλέπεις δεν είμαι σε θέση να σου απαντήσω:S αλλά είχα και εγώ αυτή την απορία και επίσης ήθελα να μας πουν όσα κορίτσια έχουν εμπειρία πότε ξεκινάνε οι συσπάσεις.

Δημοσίευση

Δημοσίευση

γεια σου ελενα να σου πω την δικη μου γνωμη

ειχα κα εγω συσπασεις και νομιζα οτι ηταν ωδινες

ομως ο γιατρος μου ειχε πει

οτι κατεβαινε το μωρακι γιαυτο συνεβαινε αυτο

εμενα ειχαν σπασει τα νερα και μετα αρχισαν σιγα σιγα

οι ωδινες που ειναι διαφορετικες θα καταλαβεις πονας αρκετα.

ολα καλα να εχεις μια καλη γεννα

και με το καλο να κρατησεις το αγγελουδι σου!

πιστευω να μην σε μπερδεψα:huh: φιλια

Δημοσίευση

Δημοσίευση

Δημοσίευση

Εγω δεν εχω γεννησει ακομα.Εχω μπροστα μου 10 ολοκληρες εβδομαδες εως την γεννα...

Αλλα εχω ακουσει οτι δεν ειναι απαραιτητο να σε πιασουνε πονοι η' συσπασεις για να καταλαβεις οτι ηρθε η ωρα το πλασματακι σου να αντικρισει τον εξω κοσμο.Μπορει απλα να σπασουνε τα νερα χωρις να εχεις πονο.

Καλη και ευκολη γεννα σου ευχομαι.

Βοηθα τον εαυτοσου να χαλαρωσει και μην το σκεφτεσε.Ολα θα πανε καλα και εκεινη την ωρα ολα θα ειναι υπο ελεγχο και μολις γεννησεις με το καλο θα αναρωτιεσε "γι αυτο αγχωνομουνα τοοοοσο"?

(Κι εγω τρελλενομαι με την σκεψη αυτη και επιπλεον με το πως θα καταλαβω οτι ηρθε η ωρα της γεννας? και που θα με πιασει?Στο δρομο?Στο σπιτι?Στον υπνο?)

Να σκεφτομαστε θετικα.Οτι σε λιγο καιρο θα κραταμε ενα υπεροχο ζουζουνακι στην αγκαλιτσα μας θα το κοιταμε στα ματια και θα τα εχουμε ξεχασει ολα.

ΦΙΛΙΑ!!!

Δημοσίευση

Εγω δεν εχω γεννησει ακομα.Εχω μπροστα μου 10 ολοκληρες εβδομαδες εως την γεννα...

Αλλα εχω ακουσει οτι δεν ειναι απαραιτητο να σε πιασουνε πονοι η' συσπασεις για να καταλαβεις οτι ηρθε η ωρα το πλασματακι σου να αντικρισει τον εξω κοσμο.Μπορει απλα να σπασουνε τα νερα χωρις να εχεις πονο.

Βοηθα τον εαυτοσου να χαλαρωσει και μην το σκεφτεσε.Ολα θα πανε καλα και εκεινη την ωρα ολα θα ειναι υπο ελεγχο και μολις γεννησεις με το καλο θα αναρωτιεσε "γι αυτο αγχωνομουνα τοοοοσο"?

(Κι εγω τρελλενομαι με την σκεψη αυτη και επιπλεον με το πως θα καταλαβω οτι ηρθε η ωρα της γεννας? και που θα με πιασει?Στο δρομο?Στο σπιτι?Στον υπνο?)

Να σκεφτομαστε θετικα.Οτι σε λιγο καιρο θα κραταμε ενα υπεροχο ζουζουνακι στην αγκαλιτσα μας θα το κοιταμε στα ματια και θα τα εχουμε ξεχασει ολα.

ΦΙΛΙΑ!!!

Δημοσίευση

ΦΙΛΙΑ!!!

Δημοσίευση

ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ 36η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΗΔΗ ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ,ΠΕΤΡΩΝΝΕΙ Η ΚΟΙΛΙΤΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΝΑ ΣΥΝΕΧΗ ΠΟΝΟ,ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΚΟΙΛΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΛΑΚΗ.

ΚΙ ΕΓΩ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ ΚΑΙ ΑΝΧΩΝΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΛΑ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ.

Δημοσίευση

ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ 36η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΗΔΗ ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ,ΠΕΤΡΩΝΝΕΙ Η ΚΟΙΛΙΤΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΝΑ ΣΥΝΕΧΗ ΠΟΝΟ,ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΚΟΙΛΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΛΑΚΗ.

ΚΙ ΕΓΩ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ ΚΑΙ ΑΝΧΩΝΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΛΑ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ.

Δημοσίευση

• Απαντήσεις

• Και το κατσικίσιο όμως δε προορίζεται για το κατσικάκι; 😅😅  πφφ εν τω μεταξύ εδώ Πορτογαλία είναι πολύ δύσκολο να βρω κατσικίσιο και να το αντικαταστήσω πλήρως απ το αγελαδινό... Και δη πλήρες... Τα περισσότερα που βρίσκω είναι ημιπαχα, και να ταν μόνο αυτό το πρόβλημα... Μόνο σε ΒΙΟ καταστήματα που και είναι μακράς διαρκείας κατσικίσιο, και κάνει και 5.5Ευρώ το λίτρο...! Το 1λτ μας πάει 2 μέρες - δε βγαίνει να δίνουμε 5,5Ε κάθε 2 μερες 😂😅 Του έχω δώσει και πρόβειο και κατσικίσιο γιαούρτι, τα βάζω εναλλαξ, αλλά κι αυτά δυσεύρετα και αρκετά ακριβά από ΒΙΟ μαγαζιά...  Κι είναι κι αυτό το καταστημα, που μάλλον βάζουν και το μαγικό ζωμό του Πανοραμιξ μέσα, αλλιώς δε μπορώ να δικαιολογήσω τα 25,29Ε/Λ 🤯🤯🤯🤯
    • Καλημέρα κορίτσια και καλή εβδομάδα.Σορυ που πετάγομαι αλλά πρώτη φορά ακούω ότι άλλαξαν τα όρια στην καμπύλη.Εγω την έκανα μέσα Δεκεμβρίου.Εχουν καταλάβει ότι πρόκειται για κύηση;Είναι αλλες οι μετρήσεις...Λέω μήπως μπερδεύτηκαν.
    • Πλάκα κάνεις τώρα ;;; Εγώ είπα πως είναι μια χαρά μολις την είδα στην μια ώρα η καμπύλη 157 και εγώ έτσι ήξερα 180 πως  είναι 🤦‍♂️ πωπω  στειλε μας τι θα σου πει ο γιατρός .. τι 140; Να γελάσω ή να κλάψω δεν ξέρω.. πόση γλυκόζη έκανες ξέρεις ; 75 ή 100 ;
    • Συνήθως λένε ότι στα δεύτερα η κοιλιά είναι μεγαλύτερη. Εμείς καλά τα πάμε. Έχει πολύ πλάκα γιατί είναι παπαγάλος. Μιλάει πάρα πολύ σε σημείο που κάνουμε συζήτηση. Ρωτάς κ απαντάει τα πάντα. Έχει κόλλημα με την καθαριότητα, δεν του αρέσει με τίποτα να κάνει παζλ παρα μόνο να τα πετάει. Τον έβαλα να κάνουμε μπισκότα κ έκλαιγε από το ζυμάρι γιατί λέρωσε τα χέρια του. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μπουκάλι με νερό για τα ξεβιδωνει. Στη δουλειά είμαι σπαστό 8ωρο, οπότε τον βλέπω το πρωί, το μεσημέρι κ το απόγευμα κ με βολεύει αυτό το πρόγραμμα, γιατί τον βλέπω όλη τη μέρα! Με το καλό να έρθει και η δεύτερη κόρη!!! Να σας ζήσει η Αργυρώ σας!!!
    • Ναι να το ξεκινήσετε χωρίς πίεση κλασικά με υπομονή.. τα ξέρεις.. θέλει χρόνο και εξάσκηση να συνηθίσει και να μάθει το καλαμάκι.. Ναι ισχύει ότι είναι προτιμότερο, για εμένα λόγο ορμονών που έχει το αγελαδινό.. σκέψου το αγελαδινό είναι για να μεγαλώσει το μοσχαράκι σε αγελάδα.. πόσες ορμόνες έχει για να μεγαλώσει αυτό το ζώο το μωρό του.. γενικότερα προσπαθώ να αποφεύγω τα αγελαδινα και σε γιαούρτι/τυριά.. όπου μπορώ περισσότερο βέβαια.. Ναι εννοείται ότι είναι και το στυλ της κάθε οικογένειας! Για αυτό κιόλας λέω ότι για εμένα το ιδανικό είναι εκεί κάπου στις 10-10:30.. γιατί αυτή θέλει να με ακουμπάει κιόλας και δεν μπορώ να με φανταστώ να κάθομαι στο κρεβάτι αγαλματάκια ακίνητα αμίλητα και αγέλαστα από τις 7-7:30 πχ 😂😂 Και σου κοιμάται και αρκετές ώρες!! Μωρέ μπράβο το παιδί!! Φτου φτου φτου!! Όχι εμένα σου λέω, πόσες ώρες είναι.. 7 ώρες το βράδυ και 2 ώρες το μεσημέρι.. εκεί δηλαδή συνολικά περίπου 9-9:30 ώρες/24ωρο, τέλος.. και πάνω μου κολλημένη πάντα αγκαλίτσα, αλλιώς δεν.. το κυριότερο είναι ότι δεν το χωράει κάν ο νους μου το πως σου ξανακοιμαται..🤯 όχι μόνο εσένα δηλαδή, που διαβάζω λέτε αφυπνίσεις.. εμάς οι "αφυπνίσεις" της συνοδεύονται από 4-5 ώρες τουλάχιστον, όρθια στο πόδι να "χοροπηδάει"..🥴 Μωρέ και εμάς κάπου εκεί 2 μηνών περίπου στον ύπνο ζούσαμε την ουτοπία.. το παιδί κοιμόταν σερί από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6-6:30 το πρωί σερί.. και ανά 3ωρο κοιμόταν ένα 2:30ωρο τουλάχιστον.. σου μιλάω για ουτοπία.. 🥹 πόσο μου λείπει.. 6 μηνών έγινε το πρώτο μεγάλο sleep regression με το άλμα.. καταφέραμε με πολύ κόπο πολύ αργά και με πισογυρισματα φυσικά να κοιμάται κάπου 11:30-12 το βράδυ.. κράτησε 1-1,5 μήνα περίπου Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και με το που μπήκε ο Νοέμβρης με την αλλαγή της ώρας όμως σχεδόν άμεσα σε 1-2 μέρες από την αλλαγή της ώρας, γμθκε ο Δίας όμως.. και από τότε παλεύουμε πάλι να το φέρουμε σιγά σιγά.. και πολλές φορές μας φέρνει στα όρια μας δηλαδή.. τίποτα, υπομονή μόνο.. αφού το διάβαζα στον άντρα μου που γράφεις για τον ύπνο και δεν το πίστευε σκέψου.. μου λέει δεν το κοιμίζει όλη μέρα; Και τι ώρα σηκώνεται το πρωί από τις 4; 🤣🤣 Είναι και στο παιδί καταλαβαίνω.. μιας φίλης μου ο πρώτος γιός της ήταν το όνειρο θερινής νυκτός κάθε μαμάς στον ύπνο από την γέννηση.. λες και δεν υπήρχε παιδί στο σπίτι.. ο δεύτερος τής έχει αλλάξει τα φώτα!! 😅😅 Ίδιος με την δικιά μου από τις περιγραφές της.. 🫣🤭
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...