Μετάβαση σε περιεχόμενο

δεν τρώει, δεν πινει....

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα. Χάθηκα για λίγο καιρό γιατί είχαμε κάτι προβληματάκια...η μπέμπα ειναι 6,5 μηνών περίπου και εδώ και μια βδομάδα αρνείται πεισματικά να φάει και να πιεί...και πριν βέβαια δεν ήταν πολύ φαγανή αλλά τουλάχιστον δοκιμαζε και ετρωγε 4-5 κουταλίτσες...τώρα δεν θέλει τιποτα, ούτε φρουτοκρεμα, ουτε φαί ουτε καν κρέμα ( δεν με στεναχωρεί και τόσο αυτό)

το προβλημα ειναι με το γάλα που ουτε κ αυτό φαίνεται να θέλει...σημερα ολη μερα με το ζόρι εχουμε φτάσει τα 300γρ...αφηστε που για να το πιει κ αυτό κάνουμε μια ωρα...της εχω αλλαζει δυο τρια να δουμε ποιο της ταιριαζει, αν της αρέσειη γέυση κτλ. τελευταία που ειπε ο παιδίατρος το guigoz, σαν πιο καλή γεύση και πιο κοντά ενδεχομένως στο μητρικό..(έκοψα το θηλασμό γιατί ξαφνικα ανεβασα πιεση (δεν ξέρει κανείς γιατί) και επρεπε να παρω χάπια για να συνέλθω..:(

εχω στεναχωρηθεί παρα πολύ, δεν ξερω τι να της κάνω πια και κάθε φορά που σκέφτομαι το ταίσμα μια πιάνει ενας πόνος στην καρδιά...

περάσαμε και ιωσούλα πρόσφατα όλοι μας αλλά την πήγα στο γιατρο και μου ειπε οτι ειναι καθαρή δεν έχει ακροαστικά ουτε πυρετό, της κανουμε που και που πλύσεις με ορό στη μυτη καμια φορά αν ρουθουνίζει...

μπορεί να είναι κ απο τα δοντιάκια βεβαια που ειπε ο γιατρός, εχουν φουσκώσει και φαίνεται να την πονάνε αλλά δοντι δεν βλέπω να βγαινει συντομα...κ αν κανει δυο τρεις μηνες ακομα να βγει, δεν θα τρωει μεχρι τοτε? ανησυχω !

ειναι 68 ποντους κ 7 κιλά αλλά μπορει και να χει χασει τωρα αυτες τις μέρες που δεν τρωέι, δεν τολμω να την ζυγισω...

εν τω μεταξυ ειναι φοβερα πεισματαρα, αμα δεν θελει κατι, δεν πα να τι....σφραγιζει το στομα της και δεν το ανοιγει ουτε για να κλαψει...

τι να κανω ? εχω πελαγώσει...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω θα σου έλεγα να μην ανησυχεις , τα μωρα περνάνε διαφορες φάσεις αφαγίας . Το βαρος (και το υψος της ) ειναι παρα πολυ καλο και να χασει 100-200 γρμ δεν εχει κανενα προβλημα .

Ποσο καιρο εχεις που εκοψες το θηλασμο? Μηπως απλά αντιδρά στα νεα δεδομένα ?

και εμενα κανει το ιδιο απο χθες αρνειται πεισματικα το φαγητο(που λατρευε)το γαλα το πινει με κλαματα,δεν εχει ορεξη για τιποτα ειμαστε που ειμαστε μινιον και βαζουμε με το ζορι 300-500γρ τον μηνα τωρα τι θα γινει?????

απελπιστικα κι εγω τον πιεσα το μεσημερι(κακως)και τα αποτελεσματα μου το εφτυσε στα μουτρα

εμεις εχουμε και πονο πολυ απο δοντια(σημερα σε μια κριση πονου με δαγκωσε και κοριτσια τον αφησα για να ξεσπασει),εχουμε πυρετο και μυξουλες

ολα τα καλα μαζεμενα

υπομονη λεω σε σενα αλλα και στον εαυτο μου γιατι σημερα την εχασα απο την απελπισια μου

Lala μου ειναι καμποσο, γυρω στο μηνα..παντως αν πιεσω το στηθος ακομα βγαζει αν και οχι τις ποσοτητες που ειχε πριν..επισης η γευση ( το δοκιμασα ναι ..) μου φαινεται καπως...αλλοιωμένη να πω..το σκεφτηκα και εγώ αυτο που λες και προχθες την εβαλα παλι οχι τοσο να πιει οσο να δω αν θα ηρεμησει λιγο...(γκρινιαζε ολη μερα...)το αποτελεσμα ηταν να ηρεμησει μεν με τη μυρωδια, γιατι το στομα της ουτε που το ανοιξε...υπο αυτη τη λογικη δεν ξερω αν ειναι αντιδραση...

οσο για τα κιλα της καλα ειναι, ειναι πανω απο το μεσο ορο, αλλα θελω να καταλαβω τι της φταιει, γιατι το κανει αυτο...και τωρα το βραδυ 90 γραμμάρια μου ηπιε (το ρουφηξε για την ακριβεια, απ την λαιμαργια της πνιγηκε, τωρα εχει και λοξιγγα κ φυσικα σταματησε δεν θελει αλλο...

το χουν παθει αραγε κ αλλα μωρα αυτο? να εχω ελπιδες οτι θα συνελθει?

marga μου σε καταλαβαινω, κ γω αυτες τις μερες στενοχωριεμαι πολυ με το θεμα του φαγητου.Ξεκινησαμε τα λαχανικα κ δεν κατεβαζει ουτε μια κουταλια....Πως θα συνηθισει ρε κοριτσια;

Ο παιδιατρος μου ειπε 2 3 κουταλιες την πρωτη μερα κ μετα ν αυξανονται αλλα αυτος μολις το δοκιμασει ανατριχιαζει κ δεν το καταπινει καν....

Δεν ξερω το πηρα πολυ βαρια πως θα συνηθισει;Μηπως αν βαλω λιγο αλατι θα το φαει;Ο γιατρος μου το απαγορευσε,τι λετε;

οχι αλατι μη βαζετε...

βαλτε λιγο λεμονι..

μη απογοητευεστε..

εχει σχεδον 3 μηνες που τρωμε κ ακομα να με αντικαταστησει γευμα..

υπαρχουν κ χειροτερα :P:P:P

Οταν λιγοστεύει το μητρικο γάλα , γινεται λιγο αλμυρο :) Μην κανεις πισωγυρισματα γιατι μπορει να την μπερδεύεις .

Το χουν παθει πολλά μωράκια και εμενα στην ηλικια σας δεν ετρωγε τιποτα ουτε θηλαζε πολυ . Εμεις προσφέρουμε και οταν ειναι ετοιμα θα φανε :)

barbie αυτο ισχύει και για σενα . Σιγα σιγα τωρα ξεκινήσατε μην πιεζεις το μωρο και μην πιεζεσαι !

Μην ανχωνεστε και εμενα η μικρη ενω ετρωγε μετα ξαφνικα κατα διαστηματα (πχ κρατουσε μια εβομαδα) με το ζορι τα ετρωγε ή καθολου.

Επισης εχει αλλαξει προτιμισεις πολλεσ φορες στην αρχη της αρεσαν τα φρουτα αλλ η σουπα με λαχανικα καθολου οταν εβαλα ομως κοτοπουλο και μοσχαρι ετρωγε ολο το μπολ τα φρουτα ομως τοτε δεν της αρεσαν οπως παλια.Ετσι ειναι τα μωρα συνεχεια αλλαζουν τωρα ειμαστε στη φαση που θελει να τρωει μονη της και κομματακια εκει να δειτε.αλλα προσπαθω να μην ανχωνομαι γιατι ολα τα μωρακια ετσι ειναι.θα αλλαξουν και θα ξανα αλλαξουν.Ανθρωπακια ειναι και αυτα.Βαριουνται τα ιδια και τα ιδια :)

Το γιαουρτι δεν της αρεσε αλλα τωτα της αρεσει κοκ.

Κοριτσια δικιο εχετε εγω αγχωθηκα ισως περισσοτερο απ οτι πρεπει γιατι δεν τρωει ουτε μια κουταλιτσα σιγουρα ειναι νωρις ακομη...Αλλα απ οτι βλεπω κι αλλα μωρακια τα κανουν αυτα υπομονη χρειαζεται...

barbie, εμείς είμαστε στη φάση που ξεκινάμε να βάζουμε μοσχαράκι και κοτόπουλο στα λαχανικά. Ενώ τα φρούτα τα τρώει (με το ζόρι και πολλά καραγκιοζιλίκια από την πλευρά μου), τα λαχανικά τα σνόμπαρε, μέχρι σήμερα που έβαλα μοσχαράκι. Σαν να νοστιμεύτηκε λίγο το γιαβράκι μου και έφαγε πιο πολύ. Μην απελπίζεσαι! Ούτε εμείς καταφέραμε να αντικαταστήσουμε γεύμα ακόμα. Όταν τον βλέπω απελπισμένο, του δίνω πρώτα στήθος και ύστερα το φρούτο ή τα λαχανικά. Όταν είναι χαλαρός, του δίνω το φρούτο ή τα λαχανικά αλλά ακόμα κι αν το φάει όλο, πάντα θέλει και λίγο στήθος (δικό μου :-)). Έτσι, θηλάζουμε ακόμα 5-6 φορές τη μέρα.

Να πω και εγω τον πονο μου;;;; Χαρτοφαγος ειναι το παιδι μου! Θα γινει μεγαλωνοντας καταστροφεας εγγραφων!!! Χαρτια τρωει, φαγητο ΠΟΤΕ. Πανε 3,5 μηνες που το παλευουμε να φαει και ενω ξεκινησαμε θετικα, η κατασταση ειναι δραμα! Λίγες κουταλιες απο χορτοσουπα με το ζορι....

Ειδα σημερα την Αφοριδιτη που του εδωσε γιαουρτι και ζηλεψα! Αλλα και εγω της δινω γιαουρτακι ζωντανο!!!!! Μου χτυπαει το στηθος η μικρη οταν θηλαζει για να πηξει το γαλα μου και να γινει γιαουρτι!!!!! :)

ουφ....τουλαχιστον δεν είμαι μόνη μου...μακάρι να είναι μια φάση και να περάσει σύντομα...γιατι τα νεύρα μου είναι κουρέλια ειλικρινά...εχω τύψεις που σταμάτησα και το θηλασμο αν και δεν γινοταν αλλιως..γμτ μου..

εχω φτασει στο σημειο να της ετοιμαζω γευμα και να κλαιω...παλι δεν θα φαει λεω, παλι 40 γρ γαλα θα πιει...της κανω και μασαζακι στα ουλα της βαζω και mundisal αλλα δεν βλεπω και καμια τρελλη διαφορα...

να της δινω και λιγο φαγακι λετε κ οσο φαει ( ποσο κρατάει στο ψυγειο αραγε ?) η να προσπαθω μονο με το γαλα??

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Λες ε; Σε αυτό ίσως μπορούν να μας κατατοπίσουν οι ήδη μανούλες @_piripiri_ και @Kallia.GeoΕγώ σκεπτόμενη ότι σε κάθε περίπτωση θέλω να το παλέψω με τον θηλασμό κι επειδή θέλω να εμπλέξω και τον σύζυγο με τη διαδικασία του ταΐσματος, το είχα βάλει στις βασικές αγορές το θήλαστρο.. και ντρέπομαι κάπως να το ζητήσω από φίλους. Μου κάνει αρκετά προσωπικό. Αν περάσει η black friday και δε δεις χαΐρι, κάνε μια κρούση... 😅
    • Ναι θυμάμαι που μας έλεγες για αυτόν στην αρχή αρχή... Ειλικρινά δε μου κάνει καμία εντύπωση... Ειδικά αν είναι μεγάλος σε ηλικία. Εδώ σε κοντινό μου άνθρωπο, καθολου οπισθοδρομικό, που μοιράστηκα τη σκέψη να επιλέξω ύστερα γυναίκα γυναικολόγο μου απάντησε "Είσαι σίγουρη; δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες γυναικολόγοι...κάποιος λόγος θα υπάρχει"..  Ο δικός σου βέβαια το τερμάτισε... 😂
    • Κι εμένα μου λείπει το θήλαστρο και η κάμερα που λες αλλά έχω την εξής απορία... Λέτε να περιμένουμε πρώτα να δούμε πως θα πάει ο θηλασμός και μετά να προβούμε σε αγορές εάν και εφόσον χρειαστεί;  Και για την κάμερα, εμείς έχουμε μία λίστα δώρων γιατί μας ζήτησαν πολύ φίλοι εδώ για να μας πάρουν κάτι που πραγματικά χρειαζόμαστε και να μη καταλήξουμε με 200 φορμάκια και 3 αποστειρωτές 🤣 ε και η κάμερα είναι ένα απ τα πράγματα που 2 φίλες μου εξέφρασαν την επιθυμία να μας το πάρουν μαζί, αλλά δε ξέρω πότε και όπως καταλαβαίνετε ντρέπομαι να ρωτήσω κιόλας 😅 ευελπιστώ εντός των ημερών, ίσως ήθελαν να περιμένουν και τη Βlack Friday, δε ξέρω 😅
    • Επειδή κι εμένα με έβγαζε υπερβολική ο σύζυγος, του είπα ότι θέλω να έχω τα πρώτα σε περίπτωση που συμβεί κάτι... τα περισσότερα τα έχουμε πάρει. Χθες ήρθαν και οι πρώτες πάνες και τα μωρομάντηλα. Μου λείπει το θήλαστρο και η ενδοεπικοινωνία/κάμερα από τα βασικά που θέλω. Αν και πιστεύω ΄ότι και χωρίς αυτά για 1-2 εβδομάδες μια χαρά παλεύεται...
    • Κι εγώ πάντα γυναίκες είχα τώρα πρώτη φορά παίχτηκε αυτή η αλλαγή. Βέβαια κι από γυναίκα είχα κακή εμπειρία να σας πω, πέρυσι με την 1η εκγυμοσύνη που παλινδρόμησε, μου φέρθηκε πολύ απαξιωτικά... Τώρα δεν αξίζει να μπω σε λεπτομέρειες γιατί δε θέλω και να τα θυμάμαι, αλλά δυστυχώς υπάρχουν ακατάλληλοι ανεξαρτήτως φύλου... Καλά και το ακραίο που είχα ακούσει απο Έλληνα άνδρα γυναικολόγο... Σ αυτή την εγκυμοσύνη, αν θυμάστε που σας είχα ανεφέρει, στην αρχή ήμουν στην Ελλάδα για το Πάσχα. Οπότε για να δούμε αν όλα καλά και ν ακουσουμε καρδούλα τότε, πήγα στο γυναικολόγο της μαμάς μου κατ ανάγκη. Οκ μια χαρά μου φέρθηκε με σεβασμό στις ανησυχίες μου λόγω ιστορικού, δε λέω, αλλά το σεξιστικό/μισογυνίστικο σχολιάκι του δε το τσιγκουνεύτηκε... Του λέω ότι θα μιλήσω με τη γυναικολόγο μου για το τάδε θέμα και μου λέει "α γυναίκα γυναικολόγο έχεις εκεί;;" και του λεω ναι. Και απαντάει "ε κοίτα να το ψάξεις καλά αυτό, γιατί οι άνδρες γυναικολόγοι είναι γενικά πιο ψύχραιμοι στους τοκετούς ενώ οι γυναίκες είναι πιο συναισθηματικές. Πήγαινε και σε κάποιον άνδρα για 2η γνώμη".... Χμμμμ ναι.... 😵🤷‍♀️
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...