Μετάβαση σε περιεχόμενο

SOS - 2 Ερωτησούλες μάλλον τετρημένες

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους/ες.

Παιδιά θα ήθελα να με ενημερώσει όποιος ξέρει, ποιές είναι οι τροφές που αυξάνουν την παραγωγή του μητρικού γάλακτος και καμιά ιδέα για το πώς να δεχτεί η μικρή μου το μπιμπερό; Είναι 3 μηνών και ο γιατρός μου είπε να της δίνω συμπληρωματικό. Όμως το μπιμπερό δεν το παίρνει με τίποτα...

Ευχαριστώ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γιατι να προτιμησει το μπιμπερο οταν εχει το μιλκομπουκαλο της μαμας???? :woohoo: :woohoo: Δε ξερω γιατι σου ειπε να δωσεις συμπληρωμα αλλα ψαξτο πριν το κανεις. Αν διαβαζει η LaLa ας δωσει τα φωτα της πανω στο θεμα γιατι κατι μου βρωμαει εδω. Μαγια μπυρας νομιζω οτι βοηθαει και να εχεις το μωρο συχνα στο στηθος για να αυξησει την παραγωγη. Κατα περιοδους και γω εχω μειωση παραγωγης αλλα το μωρο τη βρισκει την ακρη.

ΓΙΑΤΙ ΕΔΩΣΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ?ΕΧΑΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ?ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΛΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΗΛΑΖΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΓΑΛΑ.ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΣΟΥ!ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΝΕ ΜΠΥΡΑ

Αν απαντησω στην 1η σου ερωτηση...μηπως η απαντηση στη 2η θα ειναι περιττη???!!! :);)

Λενε πως βοηθανε οι σουπες,η μπυρα,το πολυ νερακι!Επισης η ξεκουραση κ η καλη διαθεση!

Πανω απ'ολα ομως το μωρακι σου οποτε κ για οσο θελει στο στηθος!εκεινο μπορει να στην αυξησει οσο χρειαζεται για να χορταινει!!!

Αλλα αφου θηλαζεις 3 μηνες...αυτο θα το ξερεις! :)

Εγώ έχω ακουσει ότι ο μαραθόσπορος αυξάνει την παραγωγή γάλακτος... !!

Πάντως αν το μωράκι σου δεν χάνει βάρος για ποιον λόγο να του δώσεις συμπλήρωμα..

αν τώρα ο γιατρός σου έκρινε ότι είναι απαραίτητο το συμπλήρωμα θα σου πρότεινα να αρχίσει να χρησιμοποιείς θήλαστρο γιατί έχω ακούσει ότι το μωράκι συγχέει τις θηλές (μπιμπερό - στήθος) και προτιμάει αυτή του μπιμπερού.. και μετά αρνείται την θηλή μας.. (ψάξε το βέβαια για σιγουριά) :)

Εύχομαι να αυξηθεί η παραγωγή σου και να απολάυσεις για καιρό ακόμα το θηλασμό!!!

καταρχας να σου ζήσει το μωράκι σου Κάλια μου!Τώρα..γιατι λες πως μειωθηκε το γαλα σου;εννοώ,τί είδε ο γιατρος κ τον οδήγησε σε αυτο το συμπέρασμα; :dry: πάντως,κατι που θα ξερεις ηδη,όσο περισσοτερο βαζεις το μωρο στο στηθος,τοσο θα αυξανεται η παραγωγή σου!αυτο ειναι αποτελεσματικοτερο απο οποιαδηποτε ειδική διατροφή!φιλάκια κ καλή συνέχεια! :)

Ρε κορίτσια, μου είπε οτι πλέον η μικρή πρέπει να τρώει ανά 3ωρο. Με ρώτησε πώς νιώθω το στήθος μου τώρα πια και του απάντησα οτι πλέον δεν το νιώθω βαρύ. Επίσης κάθε φορά που έκανα μπάνιο έτρεχε γάλα μετά και τώρα πια αυτό δεν συμβαίνει μετά το μπάνιο. Μετά από αυτά θεώρησε οτι πρέπει να δώσω και συμπληρωματικό. Το θέμα όμως είναι οτι εκτος του οτι η μικρή δεν παίρνει το μπιμπερό, δεν φαίνεται και να πεινάει κιόλας...

KALIA, ολλα αυτα που λες δεν υσχιουν!

Καταρχην εχει εδραιωθει η γαλουχια σου και εχει ρυθμιστει η παραγωγη σου.

Εχεις τοσο γαλα οσο το μωρο σου χρειαζεται.

Τωρα για το τριωρο, δεν υσχιει, αφου οταν θηλαζεις αποκλειστηκα, δεν κρατας ωρες!

Στο στηθος το μωρο δεν μπαινει οποτε πειναει μονο, αλλα ετσι, γιατι θελει!

Να μυρισει την μανουλα, να νοιωσει ασφαλεια!

Ασε το πουκαλι κατα μερος και δεινε στο παιδακι σου να τρωει οποτε θελει!

Θα μιλησω για τον εαυτο μου(ολλες οι κοπελες σχεδον το ιδιο θα σου πουν) καθε μια ωρα, μιση ηθελε στηθος!

Το στηθος και το μεγεθος δεν εχει να κανει με το ποσο γαλα εχεις!

Οι αδενες ηταν πρισμενοι γι'αυτο ενοιωθες ετσι το στηθος σου!

Ειναι γελοιο πλεον να συζηταμε το θεμα, αφου δεν τιθετε θεμα αν εχεις γαλα!

Το παιδι δεν πιναει, αλλα δεν θελει κιολας το μπουκαλι!

Ηρεμισε και δινε του στηθος χωρις ωρα!

Μπορεις?

KALIA έγραψε:

Καλησπέρα σε όλους/ες.

Παιδιά θα ήθελα να με ενημερώσει όποιος ξέρει, ποιές είναι οι τροφές που αυξάνουν την παραγωγή του μητρικού γάλακτος και καμιά ιδέα για το πώς να δεχτεί η μικρή μου το μπιμπερό; Είναι 3 μηνών και ο γιατρός μου είπε να της δίνω συμπληρωματικό. Όμως το μπιμπερό δεν το παίρνει με τίποτα...

Ευχαριστώ!

να σου ζησει το μωρακι σου!

γιατι θα πρεπει να παρει συμπληρωμα?

απο που εβγαλε το συμπερασμα ο γιατρος?

δενε χει παρει βαρος?

γραψε τις ζυγησεις του μωρου απο την γεννηση αν μπορεις!

γιατι να παρει το μπιμπερο? εχει το βυζακι της μαμας που δεν τελειωνει ποτε , ειναι παντα σε θερμοκρασια που το θελει και οποια ωρα το θελει ασε που ενω θηλαζει απολαμβανει και χαδακια απο την μαμα !

ενδειξη αν το μωρο τρεφεται σωστα ειναι οι βρεγμενες πανες!

δεν ειναι στανταρ το βαρος που θα πρεπει να λαμβανουν τα μωρα το μηνα, μπορει τον ενα μηνα να παρει 2 κιλα και το επομενο μισο μετα παλι 2!

ο θηλασμος δεν εχει ρολοι, ειναι ελευθερος και ανεμποδιστος!

το οτι το στηθος δεν ειναι βαρυ η δεν τρεχει δεν ειναι ενδειξη οτι δεν εχεις γαλα!

εγω εχω κοψει τα επιθεματα απο 4 μηνων, πλεον φοραω οτι θελω χωρις να φοβαμαι μην κανω λεκε( σαν της μονικας! ;) )

tselinkas έγραψε:

η μπυρα φυσικα χωρις αλκοολ.μας δινανε και στο μαιευτηριο.

Μπιρόνια ολέ! :P

παραγγείλατε κ πιτσες? Βλέπατε κ ποδόσφαιρο? :P

Εγω εχω γαλα κανονικα και θηλαζω μωρο 10 μηνων αποκλειστικα. Το στηθος μου ειναι μαλακο (σαν τσεπη, μεχρι το γονατο!!!!) αλλα μολις αρχισει η μικρη να το πιπιλαει το γαλα ερχεται σαν κουβας και ΣΠΛΑΤΣ! την ταϊζω σε 3 λεπτα!

Ασε το ρολόι όταν θηλάζεις. Το κοιτας μόνο όταν περναει το 3ωρο και δεν εχεις θηλάσει (αυτο ισχυει για τη μερα μονο). Οταν θελει, για οσο θελει.

bell έγραψε:

tselinkas έγραψε:

Μπιρόνια ολέ! :P

παραγγείλατε κ πιτσες? Βλέπατε κ ποδόσφαιρο? :P[/quote:1dtbdoen]

αντε βρε χαζο.χαχα.καλα θα ηταν να ειχαμε και τηλεοραση με ποδοσφαιρο. :P πλακα πλακα οταν μας πρωτοφερανε μπυρα στο μεσημεριανο κουφαθηκα.μετα μας εξηγησαν και καταλαβα.μπακλερ,ε...

ΚΑΛΙΑ μου εμενα το μωρο μου μεχρι και τον 5 μηνα ετρωγε ανα 2ωρο!!!!!! Τι να κανα δηλαδη το αφηνα να πειναει? Μετα τον 6 το ρυθμισε μονος του και τρωει ανα 3-4 ωρες. Ασε το μωρο να σε κατευθυνει. Το στηθος μου μικρυνε αποτομα οταν αραιωσε και τωρα ειναι σχεδον οπως παλια και ας θηλαζει και τη νυχτα. Ειναι μονιμως αδειο αλλα αφου εχει εδραιωθει η γαλουχια με το που μπαινει στο στηθος ξεκιναει η παραγωγη. Φφφφφφ αυτοι οι γιατροι πια!!!!! Ας παει ταξιδι με δικα του εξοδα μια φορα, δε χρειαζεται παντα να τα παιρνουν τοσο χοντρα εις βαρος των μωρων μας!

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ.

Καμιά ιδέα όμως για το μπιμπερό; Καμιά φορά χρειάζεται να λείψω και πρέπει να την ταϊσουν...

Pebi η μικρή γεννήθηκε 3570kg στις 40 ημέρες ήταν 5100kg στους 2 μήνες 5900kg και στους 3 μήνες 6700kg.

Φοβερός γιατρος συγχαρητήρια να του δώσεις ! Μα να βγαλει γνωματευση με το που ακουσε για μαλακο στηθος ? Αυτος πιανει πουλια στον αερα ...μην τον χασεις , κελεπούρι !!!!

Απο το γάλα που δεν εχεις το μωρο σου εχει βαλει 3+ κιλά ! Η αναπτυξη ειναι καταπληκτική και σιγουρα φαινετε στις καμπυλες που εχει το βιβλιαριο . Αυτο επρεπε να δει ο γιατρος και να δεις και εσυ για να μην ανησυχεις .

Το μπουκάλι το δινει μονο καποιος αλλος οταν εσυ λειπεις τελειως απο το σπιτι . Απο εσενα δεν προκειτε να το παρει ! Τα μωρα δεν ειναι χαζά , αν πεινασει πολυ οταν λειπεις θα πιει τουλάχιστον οσο να κρατηθει μεχρι να γυρισεις σπιτι :)

Καλημερα!!!

Το μωρο σου εχει τελειες ζυγισεις!!!

Σχεδον 2πλασιασε το βαρος γεννησης σε 3 μηνες!!!

Ειστε τελεια!!!Απορω με τον παιδιατρο σου!!!

Μην ανησυχεις κοπελα μου!Εχεις ενα σουπερ υγιες μωρο με παρα πολυ καλη αναπτυξη!(απ'οσα μας γραφεις!)

Τωρα για το μπουκαλι οταν λειπεις!

Δοκιμασε αρχικα να την ταισει καποιος αλλος(πχ ο μπαμπας) κ εσυ βγες εξω...Εννοω στο μπαλκονι! :P

Το παιδι μυριζει το γαλα στο στηθος σου κ δεν θελει το "ψευτικο"!!!

Αν δε σε μυριζει ισως να το δεχτει!

LaLa έγραψε:

Φοβερός γιατρος συγχαρητήρια να του δώσεις ! Μα να βγαλει γνωματευση με το που ακουσε για μαλακο στηθος ? Αυτος πιανει πουλια στον αερα ...μην τον χασεις , κελεπούρι !!!!

Απο το γάλα που δεν εχεις το μωρο σου εχει βαλει 3+ κιλά ! Η αναπτυξη ειναι καταπληκτική και σιγουρα φαινετε στις καμπυλες που εχει το βιβλιαριο . Αυτο επρεπε να δει ο γιατρος και να δεις και εσυ για να μην ανησυχεις .

Το μπουκάλι το δινει μονο καποιος αλλος οταν εσυ λειπεις τελειως απο το σπιτι . Απο εσενα δεν προκειτε να το παρει ! Τα μωρα δεν ειναι χαζά , αν πεινασει πολυ οταν λειπεις θα πιει τουλάχιστον οσο να κρατηθει μεχρι να γυρισεις σπιτι :)

χαχαχαχαχα!!!Σαν τις φακες!!!!! :laugh: ;)

συναντηθηκαμε παλι!!!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Ναι θυμάμαι που μας έλεγες για αυτόν στην αρχή αρχή... Ειλικρινά δε μου κάνει καμία εντύπωση... Ειδικά αν είναι μεγάλος σε ηλικία. Εδώ σε κοντινό μου άνθρωπο, καθολου οπισθοδρομικό, που μοιράστηκα τη σκέψη να επιλέξω ύστερα γυναίκα γυναικολόγο μου απάντησε "Είσαι σίγουρη; δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες γυναικολόγοι...κάποιος λόγος θα υπάρχει"..  Ο δικός σου βέβαια το τερμάτισε... 😂
    • Κι εμένα μου λείπει το θήλαστρο και η κάμερα που λες αλλά έχω την εξής απορία... Λέτε να περιμένουμε πρώτα να δούμε πως θα πάει ο θηλασμός και μετά να προβούμε σε αγορές εάν και εφόσον χρειαστεί;  Και για την κάμερα, εμείς έχουμε μία λίστα δώρων γιατί μας ζήτησαν πολύ φίλοι εδώ για να μας πάρουν κάτι που πραγματικά χρειαζόμαστε και να μη καταλήξουμε με 200 φορμάκια και 3 αποστειρωτές 🤣 ε και η κάμερα είναι ένα απ τα πράγματα που 2 φίλες μου εξέφρασαν την επιθυμία να μας το πάρουν μαζί, αλλά δε ξέρω πότε και όπως καταλαβαίνετε ντρέπομαι να ρωτήσω κιόλας 😅 ευελπιστώ εντός των ημερών, ίσως ήθελαν να περιμένουν και τη Βlack Friday, δε ξέρω 😅
    • Επειδή κι εμένα με έβγαζε υπερβολική ο σύζυγος, του είπα ότι θέλω να έχω τα πρώτα σε περίπτωση που συμβεί κάτι... τα περισσότερα τα έχουμε πάρει. Χθες ήρθαν και οι πρώτες πάνες και τα μωρομάντηλα. Μου λείπει το θήλαστρο και η ενδοεπικοινωνία/κάμερα από τα βασικά που θέλω. Αν και πιστεύω ΄ότι και χωρίς αυτά για 1-2 εβδομάδες μια χαρά παλεύεται...
    • Κι εγώ πάντα γυναίκες είχα τώρα πρώτη φορά παίχτηκε αυτή η αλλαγή. Βέβαια κι από γυναίκα είχα κακή εμπειρία να σας πω, πέρυσι με την 1η εκγυμοσύνη που παλινδρόμησε, μου φέρθηκε πολύ απαξιωτικά... Τώρα δεν αξίζει να μπω σε λεπτομέρειες γιατί δε θέλω και να τα θυμάμαι, αλλά δυστυχώς υπάρχουν ακατάλληλοι ανεξαρτήτως φύλου... Καλά και το ακραίο που είχα ακούσει απο Έλληνα άνδρα γυναικολόγο... Σ αυτή την εγκυμοσύνη, αν θυμάστε που σας είχα ανεφέρει, στην αρχή ήμουν στην Ελλάδα για το Πάσχα. Οπότε για να δούμε αν όλα καλά και ν ακουσουμε καρδούλα τότε, πήγα στο γυναικολόγο της μαμάς μου κατ ανάγκη. Οκ μια χαρά μου φέρθηκε με σεβασμό στις ανησυχίες μου λόγω ιστορικού, δε λέω, αλλά το σεξιστικό/μισογυνίστικο σχολιάκι του δε το τσιγκουνεύτηκε... Του λέω ότι θα μιλήσω με τη γυναικολόγο μου για το τάδε θέμα και μου λέει "α γυναίκα γυναικολόγο έχεις εκεί;;" και του λεω ναι. Και απαντάει "ε κοίτα να το ψάξεις καλά αυτό, γιατί οι άνδρες γυναικολόγοι είναι γενικά πιο ψύχραιμοι στους τοκετούς ενώ οι γυναίκες είναι πιο συναισθηματικές. Πήγαινε και σε κάποιον άνδρα για 2η γνώμη".... Χμμμμ ναι.... 😵🤷‍♀️
    • άσε κι εγώ έλεγα ότι βιάζονται πολύ να φτιάξουν τη βαλίτσα - οι πορτογαλίδες γενικά απ την 28η εβδ άρχισαν κι εγώ τις θεωρούσα υπερβολικές 🤣🤣🤣🤣  τώρα βλέποντας αυτά λέω, κάτσε να έχω έτοιμα τα βασικά τλχ γιατί ποτέ δε ξέρεις τι γίνεται! κι εμείς εδώ είμαστε και μόνοι μας, δεν έχουμε κάποιον συγγεν΄ή να πεταχτεί να μας φέρει τίποτα απ το σπίτι 😅 Ντάξει, φυσικά μπορεί να πεταχτεί ο δικός μου, αλλά και πάλι... Ωχ τώρα που το λες, δεν έχω σεντονάκια για το λίκνο!! Πάλι καλά που το ανέφερες, γιατί θα το ξεχνούσα! 😬  
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...