Μετάβαση σε περιεχόμενο

fisiologikos toketos i kaisariki????


Recommended Posts

Kalispera se oles!!!Exthes piga sto giatro kai milisame gia to thema tou toketou.Eimai stin 35 ebdomada...Mou exei parousiastei diavitis sakxarou kai kanw insoulini alla mono to bradi gia na rithmisw to prwino sakxaro...Ola ta alla einai se fisiologikes times...Mou eipe oti se periptwseis diaviti kanoun kaisariki...Mporei na me boithisei kapoios se auto to thema? :blink:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα και με το καλο το μωρακι σου.

ΑΥτο το εχω προσφατο λογω μιας φιλης μου.Ριξε μια ματια στο iatronet.gr

Σου παραθετω ενα αποσπασμα να το δεις.

Επιπτώσεις στη μητέρα και στο έμβρυο

Ο διαβήτης της κύησης, εφόσον διαγνωστεί, χαρακτηρίζει αυτόματα την κύηση ως κύηση υψηλού κινδύνου που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

Όσον αφορά στη μητέρα, αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης υπέρτασης και προεκλαμψίας και επιβάλλεται η καισαρική τομή. Η μητέρα διατρέχει επίσης τον κίνδυνο να εμφανίσει διαβήτη τύπου 2 ή διαταραχή ανοχής στη γλυκόζη στο μέλλον.

Όσον αφορά στο έμβρυο, αυξάνεται ο κίνδυνος της μακροσωμίας (δηλαδή βάρος γέννησης>4kg ή βάρος >90η θέση για την εβδομάδα κύησης). Η αύξηση του μεγέθους του εμβρύου μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες κατά τον τοκετό και πιθανώς να οδηγήσει σε τραυματισμό του. Η μακροσωμία ευθύνεται επίσης σε μεγάλο βαθμό για τη μελλοντική παχυσαρκία στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Παράλληλα, το έμβρυο διατρέχει τον κίνδυνο για υπογλυκαιμία κατά τον τοκετό, υπομαγνησιαιμία και υπασβεστιαιμία. Έχει παρατηρηθεί αυξημένη πιθανότητα για νεογνικό ίκτερο και πρόωρο τοκετό.

Σημασια εχει να γεννηθει καλα το μωρακι σου με οποιον τροπο επιβαλλει..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Όπως όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις, έτσι και καισαρική τομή διενεργείται κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις. Οι πιο συνηθισμένες ενδείξεις, που οδηγούν το μαιευτήρα στη λήψη της απόφασης για να προχωρήσει σε καισαρική τομή είναι οι εξής:

• Προηγηθείσες χειρουργικές επεμβάσεις στη μήτρα (συμπεριλαμβανομένης καισαρικής τομής)

• Υπερτασική νόσος της εγκυμοσύνης (προεκλαμψία)

• Αποτυχία πρόκλησης τοκετού

• Σακχαρώδης διαβήτης

• Δυσαναλογία ανάμεσα στο έμβρυο και τη μητέρα (διαστάσεις)

• Προδρομικός πλακούντας

• Πρόωρη αποκόλληση του πλακούντα

• Δυσφορία του εμβρύου

• Ισχιακή προβολή (έξοδος με γλουτούς) ή κάθετη θέση του εμβρύου ως προς τον κορμό της μητέρας

• Πρόπτωση ομφάλιου λώρου (ενσφήνωση στην έξοδο)

• Λοίμωξη του κόλπου (π.χ. έρπης)

• Μη εξέλιξη του τοκετού

• Επιβράδυνση της ενδομήτριας ανάπτυξης του εμβρύου

• Αντένδειξη για φυσιολογικό τοκετό (π.χ. μυωπία μεγάλου βαθμού, ενδοφθάλμια υπέρταση, αγγειακή βλάβη, νεφρική νόσος)

Με το καλο να φερεις στον κοσμο το μωρακι σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

opote tha prepei na kataliksw stin kaisariki...kalou-kakou...ki egw oso to epsaksa proteinetai i kaisariki gia autes tis periptwseis...kserete na mou peite an akolouthisw fisiologiko toketo an iparxoun epiptwseis kai poies?Oso to epaksa de brika tpt....thx gia ti boitheia....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ άκουσα απο γυναικολόγο ότι δεν είναι απαγορευτικός ο φυσιολογικός τοκετός αλλά προτιμούν να τον αποφεύγουν γιατί συνήθως τα μωρά γυναικών με διαβήτη γεννιούνται συνήθως πολύ μεγάλα και είναι πολύ πιο ευαίσθητα, ευάλωτα στον τοκετό. Όλοι οι γυναικολόγοι γεννούν τις γυναίκες στις 38 εβδομαδες είτε με καισαρική είτε με προκληση. Δεν είναι κακό όμως να παρεις 2η γνωμη απο άλλο γιατρό για το θεμα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

basika Violeta mou to skeftomai giati apo oti leei o giatros to embrio den exei epireastei, oute tpt.mono pou einai 300gr baritero apo to kanoniko.Anti gia 2500 einai 2800...alla kai pali leei oti einai se fisiologika plaisia...exw tomokratithei kai me tous giatrous pou se "vazoun" na kaneis kaisariki gia na ta pairnoun...opws episis skeftomai kai ta parelkomena pou lene gia meta tin kaisariki kai ta problimata pou mporei na proklithoun sti mitra k.a.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δικαιο εχεις. Αφου το σκεφτεσαι ρωτησε και κανενα αλλο γιατρο. Ειχε η ξαδελφη μου διαβητη κυησης (γεννησε παχουλο μωρο 3600 μολις μπηκε στο μηνα της) και ο γιατρος την αφησε να επιλεξει αν ηθελε για φυσιολογικο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Απαντήσεις

    • Τα πονακια που νιώθεις πως είναι? Εγώ νιώθω ελαφρύ αλλά συνεχόμενο πόνο περιοδου στο κέντρο χαμηλά της κοιλιάς.  Ο γιατρός μου λέει φυσιολογικό αλλά δεν παύει να ανησυχώ. 
    • @marinamanoulitsa καταλαβαίνω πως όσα έγραψες στο @ditaki προέρχονται από αγάπη και καλές προθέσεις. Ωστόσο, προσωπικά θεωρώ πως, σε στιγμές όπως αυτές των baby blues, όπου αν δεν το διαχειριστείς μπορεί να οδηγήσει και σε επιλόχειο κατάθλιψη, αυτά τα λόγια ίσως δεν είναι τόσο βοηθητικά. Τότε κυριαρχούν συναισθήματα όπως απόγνωση, φόβος, άγχος και θλίψη, ιδιαίτερα όταν νυχτώνει. Και ενώ είναι καλό να ακούς ότι είσαι τυχερή γενικά, το μόνο που αισθάνεσαι ΄όμως  τη στιγμή που το ακούς, είναι ενοχές... Ίσως γι’ αυτό πολλές γυναίκες εδώ διστάζουν να μιλήσουν ανοιχτά για την επιλόχειο κατάθλιψη, τη θλίψη και τη μοναξιά που φέρνει η μητρότητα στην αρχή. Γιατί φοβούνται μήπως κάποιος τους πει ότι είναι τυχερές που έχουν μωρό, ενώ το μόνο που θα ήθελαν εκείνη τη στιγμή είναι να μιλήσουν για τα δύσκολα συναισθήματα που βιώνουν. Το να βιώνει κάποια θλίψη η και επιλόχειο κατά τη διάρκεια της μητρότητας δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάει το παιδί της ή ότι δεν το θέλει. Ούτε ακυρώνει την προσπάθεια που έκανε για να το αποκτήσει. Η μητρότητα μπορεί να φέρει μαζί της πολύ έντονα και πολύ αντιφατικά συναισθήματα, και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό Μιλήστε και ανοιχτείτε ελεύθερα.. 
    • Ωχ κορίτσι μου μακάρι να μην ταλαιπωρηθείτε πολύ με την ίωση,  εύχομαι γρήγορα περαστικά!!!
    • Ωχχχ περαστικά του.. υπομονή και κουράγιο. Εύχομαι να μην το κολλήσετε οι υπόλοιποι. Και μεις είχαμε δύσκολο βράδυ, με κλάματα και αφυπνίσεις. Εμένα να κλείνουν τα μάτια μου εντωμεταξυ να παραπαταω από τη νύστα στις 2 και μετά στις 4 και ξανά στις 6 το πρωί... Μετά τις 7 το απόγευμα θα έχω την χοριακη. Κυρίως με απασχολεί της Δευτέρας να έχει την αναμενόμενη αύξηση. Και όπως υποσχέθηκα στον άντρα μου, δεν έκανα τεστ σήμερα. Ετοιμάζουμε και τα γενέθλια της μικρούλας μου την Κυριακή (κανονική τα έχει την Τρίτη) και είμαι ενθουσιασμένη και συγκινημένη ταυτόχρονα!!
    • την βάζεις για tummy time ; αν ναι... ποση ώρα; εμένα δεν κάθεται... γκρινιάζει 😔
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...