Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

εχω την εξης απλη ερωτηση...

1)μουστοκουλουρο να δωσω στον μικρο?Τα φτιαχνει η προγιαγια του χωρις ζαχαρη. Αλλα το μουστοκουλουρο εχει πετιμεζι? μου ειπε οτι βαζει μουσταλευρια (δεν εδωσα σημασια κιολας :P τι ελεγε εκεινη την ωρα)

Ξερει καμια σας πως τα φτιαχνουν? Μεχρι στιγμης οτι εχει φαει με αλευρι (πιτουλες με σπανακι,πρασο και λαχανικα γενικα) ειναι απο αλευρι ολικης και με ανθοτυρο.

Τι λετε?

2) Ταχινι του δινω,το βαζω στο γιαουρτι του (αλλιως του φερνει αναγουλα),και αυτο μονο απο σουσαμι αναποφλιωτο.Καμια συνταγη με ταχινι εχετε?

3)και επισης,μου αρεσουν πολυ οι ταρτες με λαχανικα.κΚαι λεω να φτιαξω κ στον μικρο.Και εδω αν εχετε καμια συνταγουλα ευπροσδεκτη ειναι! :)

Δημοσίευση

1-Δεν ξερω ακριβως τη συνταγη αλλα τα κλασσικα μουστοκουλουρ εχουν σιγουρα πετιμεζι.Επισης κανελλα κ γαρυφαλλο...Κανει τα μωρακια να φανε τετοια???Δεν εχω ιδεα απλως ξερω πως αυτα τα μπαχαρικα θελουν πολυ χρονο να φυγουν απτον οργανισμο!

2-Εχω μια συνταγη για κεικ με ταχινι.Θελεις να την ψαξω κ να στη στειλω καποια στιγμη?Δεν ξερω αν εχει βουτυρο...Σιγουρα δεν εχει αυγα!

3-Και για ταρτα λαχανικων εχω συνταγη-καθοτι νοικοκυρα(!!!!)- αλλα εκει εχει στανταρ αυγο!!!(δεν ξερω τι κανει κ τι δεν κανει γιαυτο τα γραφω αυτα!!!!!!)

Δημοσίευση

Κεικ με ταχινι

-250γρ ταχινι

-300γρ χυμος πορτοκαλι ή φρ.γαλα(εγω βαζω γα΄λα)

-300γρ μαυρη ζαχαρη(ή λευκη ή μισο μαυρη μισο μελι!)

-400γρ(περιπου)αλευρι μαλακο κοσκινισμενο

-1 κ.γλ κανελλα

-1/2 κ.γλ γαρυφαλλο

-30γρ μπεικιν

-1 πρεζα αλατι(ελαχιστο!)

-1/2 σακουλακι σταφιδες(προαιρετικα)

1)χτυπαω ζαχαρη-ταχινι-γαλα(ή χυμο) στο μιξερ

2)ανακατευω(αλλου!) τα στερεα υλικα(εκτος αποσταφιδες)

3)χαμηλη ταχυτητα το μιξερ-ριχνω σιγα σιγα το 2) στο 1)

σταματαω το μιξερ κ ανακατευω κ τις σταφιδες(με κουταλι!)

το βαζεις σε λαδωμενη φορμα ή φορμακια(εγω λαδωνω με σησαμελαιο)

ψηνεις στους 180 αερα για μιση ωρα,μετα χαμηλωνεις στους 160 για ακομη 20 λεπτα!

οι χρονοι ειναι αναλογα με τον φουρνο οποτε την 1η φορα εχε το νου σου μην καει!!!!!!

επισης τα φορμακια θελουν λιγοτερο χρονο απτη φορμα!

αργοτερα σου στελνω την ταρτα!!

Δημοσίευση

Πότε σκέφτεστε οτι είναι μια καλή ηλικία να δώσετε ζάχαρη και αλάτι στα παιδιά σας?

LaLa Τί συνταγή έχεις για σπιτική μερέντα? Μία που βρήκα εγώ εχει συστατικό ζαχαρούχα γάλα και δεν το βρίσκω καλή ιδέα.

Δημοσίευση

LaLa

ηταν η επομενη ερωτηση: με τι αντικαθιστω το βουτυρο :laugh:

περιμενω τις συνταγες!

Σισσιω μεχρι τα 2 ετσι κι αλλιως δεν το συνιστουν και οι παιδιατροι,την ζαχαρη θα την καθυστερησω οσο περναει απο το χερι μου,τρωει πολλα φρουτα οποτε καλυπτει τις αναγκες του απο εκει,οσο για το αλατι οταν ερθει η ωρα θα χρησιμοποιω το φυσικο θαλασσινο (κ τωρα το χρησιμοποιω για εμας).

Δημοσίευση

εμενα ειναι 16 μηνων.εδω και 2 μηνες περιπου αρχισα να μη του στερω τιποτα.φαγητο τρωμε απο το ιδιο "καζανι" απλως φροντιζω να μαγειρευω πολυ ελαφρια για ολους και τα τρωμε και λιγο πιο αναλατα(καλο και σ εμας κανω :) )

ζαχαρη την αποφευγω πολυ αλλα εχει φαει ας πουμε, σπιτικο κεικ και κανα μπισκοτακι που και που...

ααα και σπιτικη μαρμελαδα.

Δημοσίευση

bebadomama Ρωτάω γιατί η Χαριλίνα που είναι τώρα 15 μηνών έχει ενταχθεί στο δικό μας διαιτολόγιο πλήρως.

Όπως καταλαβαίνεις δε γίνεται να μη βάζω καθόλου αλάτι στο φαγητό.

Σαφώς και βάζω πολύ λιγότερο απο πριν, που και πριν δηλαδή πολύ λίγο έβαζα.

Αυτό το λέω αντικειμενικά.

Επίσης όσον αφορά στη ζάχαρη, ούτε αυτή την έχουμε αποφύγει από τη στιγμή που αποτελεί συστατικό του γάλακτος που πίνει (Νουλάκ), φρουκτόζη, ζαχαρόζη κλπ τα ίδια σκ..τα τα θεωρώ.

Και κάτι άλλο, τί γνωρίζετε για το φρέσκο γάλα? Σε ποιά ηλικία μπορώ να το εντάξω στη διατροφή της μικρής?

Δημοσίευση

γμτ!με πεταει εξω συνεχεια!!

το ξαναγραφω :angry:

ειναι ζορι να μπαινει 2 φορες κατσαρολα το ξερω.Αλλα κ παλι αλατι δεν δινω.Υπαρχουν λυσεις για να γλυτωνουμε χρονο, μαγειρευω 2 κ 3 μεριδες για τον μικρο και τις Βαζω καταψυξη,και αν δεν προλαβαινω ζηταω βοηθεια απο την γιαγια του,να του ετοιμασει κατι.

ή καποια φαγητα οπως οσπρια τα ξεκιναω μαζι και οταν ερθει η ωρα να βαλω λαδι,αλατι αφαιρω μια μεριδα για το παιδι και τη συνεχιζω σε αλλο κατσαρολακι κ οταν ειναι ετοιμο του προσθετω ωμο το λαδι ή φρεσκια σαλτσα τοματα αν χρειαζεται. Τωρα για μια εργαζομενη μαμα ειναι σαφως πιο δυσκολο.Αλλα μπορει 2 φορες την εβδομαδα να κανει 3-4 μεριδες φαγητο και να το χει καταψυξη (μια φιλη μου που εργαζεται και ειναι τα παιδια μας ιδια ηλικια αυτο κανει),και αυτο θα κανω και γω οταν επιστρεψω στη δουλεια μου.

Τωρα με το φρεσκο γαλα εμας η παιδιατρος μας ειπε οτι και τωρα μπορει να ξεκινησει αλλα θα προτιμουσε να περιμενουμε μεχρι να γινει 15 μηνων.Μας ανεφερε κατι για τα νεφρα αλλα δεν το θυμαμαι τωρα ,το εχω σημειωσει μολις το βρω θα σου πω.

Δημοσίευση

Ναι αυτό θα ήταν μία λύση, ωστόσο έχουμε μια παραξενιά στο σπίτι. Δεν τρώμε φαγητό που είναι καταψυγμένο. (Γι' αυτό το λόγο ούτε στη Χαρά δίνω ξαναζεσταμένο) Και αν και εργαζόμενη μαμά μαγειρεύω κάθε μέρα. (Αν και εδώ που τα λέμε είναι το μόνο που κανω στο σπίτι με ευχαρίστηση)

Δεν είναι θέμα για μένα η δεύτερη κατσαρόλα, αλλά σταθερά η μικρή προτιμά να τρώει το δικό μας φαγητό απο το δικό της. Είναι πλέον σε θέση να καταλαβαίνει τη διαφορά.

Επίσης είναι και το άλλο, τρώει τόση φέτα που όσο και να την ξαλμυρίζω δε μπορώ να αφαιρεσω τελείως το αλάτι.

Δημοσίευση

τι να σου πω βρε Σισσιω,you know better.

Να σου πω τι του κανω οταν θελει απο το πιατο μου?Βαζω και δικο του φαι διπλα απο το δικο μου και τον ξεγελαω ετσι.

Μια αρχη που εφαρμοζω γενικα με το φαι του -το ειχα συναντησει σε καποιο αρθρο στο ιντερνετ- κοιταω στο στενο οικογενειακο περιβαλλον απο τι ταλαιπωρειται ο καθενας (για θεματα υγειας λεω),π.χ. ο πεθερος μου και ο αντρας μου κατα περιοδους ανεβαζουν ουρικο οξυ,ο αντρας μου κανει μια σωστη διατροφη,υπαρχει δλδ η ταση γι αυτο.Η οτι αλλο μας ενοχλει,οποτε βασιζω και εκει την διατροφη του παιδιου.Αποφευγω αυτα που μπορει μελλοντικα να ερεθισουν μια κατασταση.Και παλι λεω οτι οσο μπορω να ελεγχω την διατροφη του κ οσο περναει απο το χερι μου.Οταν παει 5-6 χρονων και τρωει σαβουρες στο σχολειο θα δω τι θα κανω.. :huh:

Δημοσίευση

Αλήθεια? Και όταν έχεις φακές τί κάνεις :) χαχαχα!! :):)

Καλά κάνεις και προσέχεις. Ρώτησα για το αλάτι, γιατί ήθελα να δω ποιά είναι η εμπειρία σας και πώς αντιλαμβάνεστε εσείς το "οικογενειακό διαιτολόγιο" που πρέπει να ενταχθεί το παιδί σύμφωνα με τον παιδιάτρο μετά απο κάποια ηλικία.

Καλά ελπίζω μέχρι το παιδί μου να πάει στο σχολείο να απαγορευτούν δια νόμου τα κ..λοκυλικεία στα σχολεία!!! γκρρρρρ!!!

Δημοσίευση

να ταν μονο τα κυλικεια...εδω οι περιπτεραδες πανε εξω απο τα καγκελα και πουλανε γαριδακια κ coca cola στα μικρα...για να μην πω για καποιες μαμαδες που τα στελνουν χωρις κανονικο φαι σχολειο,αλλα με γαριδακια στην τσαντα :blink:

καμια συνταγη θα μας δωκεις?

Δημοσίευση

συνταγη για σουπα

5-6 καροτα

1 κομματι μικρο τζιντζερ

1-2 πατατουλες

Γεμιζουμε το 1/3 της κατσαρολας με νερο κ αφου τα κοψουμε σε μικρα κομματια τα βραζουμε.Μολις ειναι ετοιμα τα περναμε στο blender,μολις γινει ενας πηχτος χυλος προσθετουμε κρεμα γαλακτος (light βαζω γιατι οι αλλες μου πεφτουν βαριες) ή αν βρειτε στο σουπερ sauer cream (εγω δεν εχω βρει παντως :P ) κ λιγο βουτυρο.

Ειναι μια γρηγορη σουπιτσα.Αντι για καροτο μπορουμε να βαλουμε πορτοκαλι κολοκυθα.Μου την εχει φτιαξει μια γερμανιδα φιλη ετσι και μ αρεσε :)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...