Μετάβαση σε περιεχόμενο

Διατροφη

Recommended Posts

εχω την εξης απλη ερωτηση...

1)μουστοκουλουρο να δωσω στον μικρο?Τα φτιαχνει η προγιαγια του χωρις ζαχαρη. Αλλα το μουστοκουλουρο εχει πετιμεζι? μου ειπε οτι βαζει μουσταλευρια (δεν εδωσα σημασια κιολας :P τι ελεγε εκεινη την ωρα)

Ξερει καμια σας πως τα φτιαχνουν? Μεχρι στιγμης οτι εχει φαει με αλευρι (πιτουλες με σπανακι,πρασο και λαχανικα γενικα) ειναι απο αλευρι ολικης και με ανθοτυρο.

Τι λετε?

2) Ταχινι του δινω,το βαζω στο γιαουρτι του (αλλιως του φερνει αναγουλα),και αυτο μονο απο σουσαμι αναποφλιωτο.Καμια συνταγη με ταχινι εχετε?

3)και επισης,μου αρεσουν πολυ οι ταρτες με λαχανικα.κΚαι λεω να φτιαξω κ στον μικρο.Και εδω αν εχετε καμια συνταγουλα ευπροσδεκτη ειναι! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω παντως μουστοκουλουρο δινω και του αρεσει και πολυ.

απ οτι βλεπω ειναι πανω απο ετους οποτε η διατροφη του ειναι πληρης.

οτι ειναι σπιτικο δωστο χωρις ενδιασμους :)

μωρε εγω του δινω,και αυτος χαιρεται,ειχα την απορια γιατι δεν του δινω ζαχαριτσα ακομη (τρωω εγω γι αυτον :P ).

1-Δεν ξερω ακριβως τη συνταγη αλλα τα κλασσικα μουστοκουλουρ εχουν σιγουρα πετιμεζι.Επισης κανελλα κ γαρυφαλλο...Κανει τα μωρακια να φανε τετοια???Δεν εχω ιδεα απλως ξερω πως αυτα τα μπαχαρικα θελουν πολυ χρονο να φυγουν απτον οργανισμο!

2-Εχω μια συνταγη για κεικ με ταχινι.Θελεις να την ψαξω κ να στη στειλω καποια στιγμη?Δεν ξερω αν εχει βουτυρο...Σιγουρα δεν εχει αυγα!

3-Και για ταρτα λαχανικων εχω συνταγη-καθοτι νοικοκυρα(!!!!)- αλλα εκει εχει στανταρ αυγο!!!(δεν ξερω τι κανει κ τι δεν κανει γιαυτο τα γραφω αυτα!!!!!!)

Κεικ με ταχινι

-250γρ ταχινι

-300γρ χυμος πορτοκαλι ή φρ.γαλα(εγω βαζω γα΄λα)

-300γρ μαυρη ζαχαρη(ή λευκη ή μισο μαυρη μισο μελι!)

-400γρ(περιπου)αλευρι μαλακο κοσκινισμενο

-1 κ.γλ κανελλα

-1/2 κ.γλ γαρυφαλλο

-30γρ μπεικιν

-1 πρεζα αλατι(ελαχιστο!)

-1/2 σακουλακι σταφιδες(προαιρετικα)

1)χτυπαω ζαχαρη-ταχινι-γαλα(ή χυμο) στο μιξερ

2)ανακατευω(αλλου!) τα στερεα υλικα(εκτος αποσταφιδες)

3)χαμηλη ταχυτητα το μιξερ-ριχνω σιγα σιγα το 2) στο 1)

σταματαω το μιξερ κ ανακατευω κ τις σταφιδες(με κουταλι!)

το βαζεις σε λαδωμενη φορμα ή φορμακια(εγω λαδωνω με σησαμελαιο)

ψηνεις στους 180 αερα για μιση ωρα,μετα χαμηλωνεις στους 160 για ακομη 20 λεπτα!

οι χρονοι ειναι αναλογα με τον φουρνο οποτε την 1η φορα εχε το νου σου μην καει!!!!!!

επισης τα φορμακια θελουν λιγοτερο χρονο απτη φορμα!

αργοτερα σου στελνω την ταρτα!!

1) Εχει μουστο ...δεν ξερω ...κρινε μονη σου :)

2) Μεχρι και υγιεινη μερεντα μπορεις να κανεις ! Οπου βαζεις βουτυρο/λαδι μπορεις να βαλεις ταχινι .

3) Θα επανέλθω με συνταγές

Πότε σκέφτεστε οτι είναι μια καλή ηλικία να δώσετε ζάχαρη και αλάτι στα παιδιά σας?

LaLa Τί συνταγή έχεις για σπιτική μερέντα? Μία που βρήκα εγώ εχει συστατικό ζαχαρούχα γάλα και δεν το βρίσκω καλή ιδέα.

LaLa

ηταν η επομενη ερωτηση: με τι αντικαθιστω το βουτυρο :laugh:

περιμενω τις συνταγες!

Σισσιω μεχρι τα 2 ετσι κι αλλιως δεν το συνιστουν και οι παιδιατροι,την ζαχαρη θα την καθυστερησω οσο περναει απο το χερι μου,τρωει πολλα φρουτα οποτε καλυπτει τις αναγκες του απο εκει,οσο για το αλατι οταν ερθει η ωρα θα χρησιμοποιω το φυσικο θαλασσινο (κ τωρα το χρησιμοποιω για εμας).

εμενα ειναι 16 μηνων.εδω και 2 μηνες περιπου αρχισα να μη του στερω τιποτα.φαγητο τρωμε απο το ιδιο "καζανι" απλως φροντιζω να μαγειρευω πολυ ελαφρια για ολους και τα τρωμε και λιγο πιο αναλατα(καλο και σ εμας κανω :) )

ζαχαρη την αποφευγω πολυ αλλα εχει φαει ας πουμε, σπιτικο κεικ και κανα μπισκοτακι που και που...

ααα και σπιτικη μαρμελαδα.

bebadomama Ρωτάω γιατί η Χαριλίνα που είναι τώρα 15 μηνών έχει ενταχθεί στο δικό μας διαιτολόγιο πλήρως.

Όπως καταλαβαίνεις δε γίνεται να μη βάζω καθόλου αλάτι στο φαγητό.

Σαφώς και βάζω πολύ λιγότερο απο πριν, που και πριν δηλαδή πολύ λίγο έβαζα.

Αυτό το λέω αντικειμενικά.

Επίσης όσον αφορά στη ζάχαρη, ούτε αυτή την έχουμε αποφύγει από τη στιγμή που αποτελεί συστατικό του γάλακτος που πίνει (Νουλάκ), φρουκτόζη, ζαχαρόζη κλπ τα ίδια σκ..τα τα θεωρώ.

Και κάτι άλλο, τί γνωρίζετε για το φρέσκο γάλα? Σε ποιά ηλικία μπορώ να το εντάξω στη διατροφή της μικρής?

γμτ!με πεταει εξω συνεχεια!!

το ξαναγραφω :angry:

ειναι ζορι να μπαινει 2 φορες κατσαρολα το ξερω.Αλλα κ παλι αλατι δεν δινω.Υπαρχουν λυσεις για να γλυτωνουμε χρονο, μαγειρευω 2 κ 3 μεριδες για τον μικρο και τις Βαζω καταψυξη,και αν δεν προλαβαινω ζηταω βοηθεια απο την γιαγια του,να του ετοιμασει κατι.

ή καποια φαγητα οπως οσπρια τα ξεκιναω μαζι και οταν ερθει η ωρα να βαλω λαδι,αλατι αφαιρω μια μεριδα για το παιδι και τη συνεχιζω σε αλλο κατσαρολακι κ οταν ειναι ετοιμο του προσθετω ωμο το λαδι ή φρεσκια σαλτσα τοματα αν χρειαζεται. Τωρα για μια εργαζομενη μαμα ειναι σαφως πιο δυσκολο.Αλλα μπορει 2 φορες την εβδομαδα να κανει 3-4 μεριδες φαγητο και να το χει καταψυξη (μια φιλη μου που εργαζεται και ειναι τα παιδια μας ιδια ηλικια αυτο κανει),και αυτο θα κανω και γω οταν επιστρεψω στη δουλεια μου.

Τωρα με το φρεσκο γαλα εμας η παιδιατρος μας ειπε οτι και τωρα μπορει να ξεκινησει αλλα θα προτιμουσε να περιμενουμε μεχρι να γινει 15 μηνων.Μας ανεφερε κατι για τα νεφρα αλλα δεν το θυμαμαι τωρα ,το εχω σημειωσει μολις το βρω θα σου πω.

Ναι αυτό θα ήταν μία λύση, ωστόσο έχουμε μια παραξενιά στο σπίτι. Δεν τρώμε φαγητό που είναι καταψυγμένο. (Γι' αυτό το λόγο ούτε στη Χαρά δίνω ξαναζεσταμένο) Και αν και εργαζόμενη μαμά μαγειρεύω κάθε μέρα. (Αν και εδώ που τα λέμε είναι το μόνο που κανω στο σπίτι με ευχαρίστηση)

Δεν είναι θέμα για μένα η δεύτερη κατσαρόλα, αλλά σταθερά η μικρή προτιμά να τρώει το δικό μας φαγητό απο το δικό της. Είναι πλέον σε θέση να καταλαβαίνει τη διαφορά.

Επίσης είναι και το άλλο, τρώει τόση φέτα που όσο και να την ξαλμυρίζω δε μπορώ να αφαιρεσω τελείως το αλάτι.

τι να σου πω βρε Σισσιω,you know better.

Να σου πω τι του κανω οταν θελει απο το πιατο μου?Βαζω και δικο του φαι διπλα απο το δικο μου και τον ξεγελαω ετσι.

Μια αρχη που εφαρμοζω γενικα με το φαι του -το ειχα συναντησει σε καποιο αρθρο στο ιντερνετ- κοιταω στο στενο οικογενειακο περιβαλλον απο τι ταλαιπωρειται ο καθενας (για θεματα υγειας λεω),π.χ. ο πεθερος μου και ο αντρας μου κατα περιοδους ανεβαζουν ουρικο οξυ,ο αντρας μου κανει μια σωστη διατροφη,υπαρχει δλδ η ταση γι αυτο.Η οτι αλλο μας ενοχλει,οποτε βασιζω και εκει την διατροφη του παιδιου.Αποφευγω αυτα που μπορει μελλοντικα να ερεθισουν μια κατασταση.Και παλι λεω οτι οσο μπορω να ελεγχω την διατροφη του κ οσο περναει απο το χερι μου.Οταν παει 5-6 χρονων και τρωει σαβουρες στο σχολειο θα δω τι θα κανω.. :huh:

Αλήθεια? Και όταν έχεις φακές τί κάνεις :) χαχαχα!! :):)

Καλά κάνεις και προσέχεις. Ρώτησα για το αλάτι, γιατί ήθελα να δω ποιά είναι η εμπειρία σας και πώς αντιλαμβάνεστε εσείς το "οικογενειακό διαιτολόγιο" που πρέπει να ενταχθεί το παιδί σύμφωνα με τον παιδιάτρο μετά απο κάποια ηλικία.

Καλά ελπίζω μέχρι το παιδί μου να πάει στο σχολείο να απαγορευτούν δια νόμου τα κ..λοκυλικεία στα σχολεία!!! γκρρρρρ!!!

να ταν μονο τα κυλικεια...εδω οι περιπτεραδες πανε εξω απο τα καγκελα και πουλανε γαριδακια κ coca cola στα μικρα...για να μην πω για καποιες μαμαδες που τα στελνουν χωρις κανονικο φαι σχολειο,αλλα με γαριδακια στην τσαντα :blink:

καμια συνταγη θα μας δωκεις?

συνταγη για σουπα

5-6 καροτα

1 κομματι μικρο τζιντζερ

1-2 πατατουλες

Γεμιζουμε το 1/3 της κατσαρολας με νερο κ αφου τα κοψουμε σε μικρα κομματια τα βραζουμε.Μολις ειναι ετοιμα τα περναμε στο blender,μολις γινει ενας πηχτος χυλος προσθετουμε κρεμα γαλακτος (light βαζω γιατι οι αλλες μου πεφτουν βαριες) ή αν βρειτε στο σουπερ sauer cream (εγω δεν εχω βρει παντως :P ) κ λιγο βουτυρο.

Ειναι μια γρηγορη σουπιτσα.Αντι για καροτο μπορουμε να βαλουμε πορτοκαλι κολοκυθα.Μου την εχει φτιαξει μια γερμανιδα φιλη ετσι και μ αρεσε :)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Είχα παρακολουθήσει πρόσφατα σεμινάριο για τις προκλήσεις του θηλασμού από τη la leche league Greece που ήταν απίστευτα κατατοπιστική η σύμβουλος! Επειδή κι εγώ θέλω να συμπεριλάβω το σύζυγο, είχα ρωτήσει τι και πως κι η σύμβουλος είπε ότι επειδή στην αρχή θέλουμε να αποφύγουμε σύγχυση θηλών αλλά κι επειδή το μωράκι ακόμα νομίζει ότι είναι ένα με τη μητέρα, καλό θα ήταν το πρώτο 3μηνο τλχ, εφόσον δεν υπάρχει κάποιος άλλος λ΄όγος και το θέλει κι η μαμα βεβαιώς, να είναι η ίδια η αποκλειστική "τροφός". Και στο ερώτημά μου πως μπορεί να μπει κι ο μπαμπάς στο παιχνίδι μου είπε ότι μπορεί από τώρα να ξεκινήσει με ένα συγκεκριμένο νανούρισμα/τραγούδι ώστε να εξοικειωθεί το μωρό απ την κοιλιά έτσι ούτως ώστε αν είναι ανήσυχο στον θηλασμό για το χψ λόγο, ο μπαμπάς να του το τραγουδάει για να το ηρεμήσει και να είναι παρόν στη διαδικασία του θηλασμού αν το θέλει. Μετά το 3μηνο σιγά σιγά μπορεί κι ο μπαμπάς να δίνει κάποια γεύματα με μπουκάλι είτε από μητρικό γάλα είτε σε σκόνη, όπως δλδ θελήσει η μαμά και τη βολευει για να αποκτήσει εξοικείωση και με τον μπαμπά ως τροφό. Εμείς θα το δοκιμάσουμε αυτό το πλάνο ας πούμε γιατί κι ο άντρας μου θα πάρει μια επεκταση της άδειας πατροτητας όταν θα ε΄ιναι με το καλό 6 μηνών ο μικρός, κι εγω θα έχω επιστρέψει στη δουλειά, οπότε θα είναι αυτός ο κύριος φροντιστής. Γι αυτό έλεγα να περιμένω λιγάκι για το θήλαστρο, βέβαια να δε τα καταφέρω ισως χρειαστεί νωρίτερα, αλλά νομίζω μπορείς να νοικιάσεις νοσοκομειακό.
    • Λες ε; Σε αυτό ίσως μπορούν να μας κατατοπίσουν οι ήδη μανούλες @_piripiri_ και @Kallia.GeoΕγώ σκεπτόμενη ότι σε κάθε περίπτωση θέλω να το παλέψω με τον θηλασμό κι επειδή θέλω να εμπλέξω και τον σύζυγο με τη διαδικασία του ταΐσματος, το είχα βάλει στις βασικές αγορές το θήλαστρο.. και ντρέπομαι κάπως να το ζητήσω από φίλους. Μου κάνει αρκετά προσωπικό. Αν περάσει η black friday και δε δεις χαΐρι, κάνε μια κρούση... 😅
    • Ναι θυμάμαι που μας έλεγες για αυτόν στην αρχή αρχή... Ειλικρινά δε μου κάνει καμία εντύπωση... Ειδικά αν είναι μεγάλος σε ηλικία. Εδώ σε κοντινό μου άνθρωπο, καθολου οπισθοδρομικό, που μοιράστηκα τη σκέψη να επιλέξω ύστερα γυναίκα γυναικολόγο μου απάντησε "Είσαι σίγουρη; δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες γυναικολόγοι...κάποιος λόγος θα υπάρχει"..  Ο δικός σου βέβαια το τερμάτισε... 😂
    • Κι εμένα μου λείπει το θήλαστρο και η κάμερα που λες αλλά έχω την εξής απορία... Λέτε να περιμένουμε πρώτα να δούμε πως θα πάει ο θηλασμός και μετά να προβούμε σε αγορές εάν και εφόσον χρειαστεί;  Και για την κάμερα, εμείς έχουμε μία λίστα δώρων γιατί μας ζήτησαν πολύ φίλοι εδώ για να μας πάρουν κάτι που πραγματικά χρειαζόμαστε και να μη καταλήξουμε με 200 φορμάκια και 3 αποστειρωτές 🤣 ε και η κάμερα είναι ένα απ τα πράγματα που 2 φίλες μου εξέφρασαν την επιθυμία να μας το πάρουν μαζί, αλλά δε ξέρω πότε και όπως καταλαβαίνετε ντρέπομαι να ρωτήσω κιόλας 😅 ευελπιστώ εντός των ημερών, ίσως ήθελαν να περιμένουν και τη Βlack Friday, δε ξέρω 😅
    • Επειδή κι εμένα με έβγαζε υπερβολική ο σύζυγος, του είπα ότι θέλω να έχω τα πρώτα σε περίπτωση που συμβεί κάτι... τα περισσότερα τα έχουμε πάρει. Χθες ήρθαν και οι πρώτες πάνες και τα μωρομάντηλα. Μου λείπει το θήλαστρο και η ενδοεπικοινωνία/κάμερα από τα βασικά που θέλω. Αν και πιστεύω ΄ότι και χωρίς αυτά για 1-2 εβδομάδες μια χαρά παλεύεται...
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...