Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κοριτσια σημερα καταλάθος επεσα σε ενα κουτσομπολίστικο (βλεπουμε MTV,MAD μονο για να ακουει τραγούδια ο γιος μου που του αρεσουν) και ειχε εναν γνωστο γιατρο γυναικολόγο εξωσωματικων....απο τους καλυτερους που εχω τουλαχιστον ακουσει...

Το θεμα ήταν προγεννετικος έλεγχος (προεμφυτευτικη διαγνωση) πριν απο την εμβρυομεταφορά όταν κανουν εξωσωματική...Ελεγε ενδιαφεροντα πραγματα ότι καποιες γονιδιακες ασθενεις όπως το στιγμα ή κυστικη ίνωση (δεν ξερω αν το εγραψα σωστά) μπορουν να αποφεχθουν με αυτο τον τρόπο.

Δηλαδη όταν κάνουν την γονιμοποιηση τα έχουν στο εργαστηριο 3-4 ημέρε κ τα ελέγχουν οπότε αν δουν ότι κατι δεν ειναι φυσιολογικό δεν το συνεχίζουν.Μετα κάνουν την εμβρυομεταφορα.

Αντε να δωσουν και ελπίδες σε κάποιες γυναικες :) !!!

Δημοσίευση

το ειδα και γω,μιλαγε μονο για εξωσωματικες?θυμαμαι οτι μια εξεταση για κυστικη ινωση ειχα κανει στον γιο μου (μου τις ειχε γραψει ο πρωην γιατρος μου,οπως κ πολλες αλλες...χωρις να υπαρχει ιστορικο)

την ταινια gattaca?καπως ετσι μου ακουστηκε ολο αυτο.

Δημοσίευση

να σου πω όμως αν μου έλεγαν να κάνω την εξέταση και να μην χρειαστει να κανω διακοπή στον 5ο(γιατι έχω κάνει) θα την έκανα.Θα μου πεις κ αυτο μωράκι ειναι το ιδιο πράγμα...Δεν ξέρω απλά νομιζω ότι ειναι λιγο ποιο ευκολο.Γιατι αν παραδεχτούμε ότι αυτο που κάνουν ειναι έγκλημα (σταματάνε την ζωη γιατι το βλεπουν μη φυσιολογικό),φανταστειτε τι μπορει να γινετε στα κέντρα εξωσωματικής όταν γονιμοποιούν τα ωαρια?

Εμένα πάντως μου περνάνε πολλά απο το μυαλό...

Εμενα αν μου πουν οτι για το προβλήμαά μου γινετε το κάνω.

Δημοσίευση

ευτυχως η επιστημη προχωραει και ανακαλυπτει εξετασεις,θεραπειες και ετσι δεν βασανιζονται ανθρωποι,ουτε γονεις ουτε παιδια,καμια φορα κανω ακραιες σκεψεις οτι στο μελλον ενας ανθρωπος με καποια αναπηρια θα θεωρειται αποκληρος.Απο οτι καταλαβα δεν αναφεροταν σε ζευγαρια που αντιμετωπιζουν προβλημα τεκνοποιησης αλλα γενικοτερα,κ σε ζευγαρια που θελουν να κανουν παιδι χωρις να υπαρχει καποιο θεμα.Δλδ ελεγε να παρεμβαινουμε και στην φυσιολογικη διαδικασια.Αυτο μου ακουστηκε καπως.

Δημοσίευση

Ξερω τι λές...αλλά οταν σου συμβαινει κάτι άσχημο λες και αν αυτο ειναι σωστό?Μακαρι όλες οι κοπέλες να μπορούσαν να γινουν μανούλες ευκολα κ χωρις προβλήματα.

Κ οταν κανουμε εξωσωματικη παρεμβαινουμε...αλλά αμα δεν γινετε τι κανεις?Ξερεις ποσος κόσμος έχει το στιγμα κ προσπαθει να κάνει παιδάκι κ κάθε φορά κάνει κ μια διακοπή...βεβαια με αυτο τον τρόπο ισως βοηθηθει πολύς κόσμος...τι να πω...πρέπει να βρω αν κ το δικό μου πρόβλημα λύνετε ετσι.

Δημοσίευση

Καλησπέρα!

Έχω ακούσει κι εγώ την "Προεμφυτευτική Διάγνωση". Βρίσκουνε και τα διάφορα σύνδρομα. Δεν ξέρω όμως αν γίνεται σε όλες τις εξωσωματικές (πχ αν γίνεται στη μικρογονιμοποίηση)

Την Παρασκευή έχω ραντεβού με το γιατρό μου και έχω σημειώσει στο "μπλοκάκι" μου να τον ρωτήσω και γι'αυτό.

Κι εγώ εξωσωματική έκανα, με μικρογονιμοποιηση, αλλά αυτο δεν μου το είπανε αν το κανανε.

Δημοσίευση

ΠίτερΠαν έγραψε:

Καλησπέρα!

Έχω ακούσει κι εγώ την "Προεμφυτευτική Διάγνωση". Βρίσκουνε και τα διάφορα σύνδρομα. Δεν ξέρω όμως αν γίνεται σε όλες τις εξωσωματικές (πχ αν γίνεται στη μικρογονιμοποίηση)

Την Παρασκευή έχω ραντεβού με το γιατρό μου και έχω σημειώσει στο "μπλοκάκι" μου να τον ρωτήσω και γι'αυτό.

Κι εγώ εξωσωματική έκανα, με μικρογονιμοποιηση, αλλά αυτο δεν μου το είπανε αν το κανανε.

όχι δεν γινετε στην μικρογονιμοποίηση(ειναι ότι βοηθάνε το σπερματοζωάριο να μπει στο ωάριο με απλά λόγια), η προεμφυτευτικη διάγνωση ειναι αν έχουμε ιστορικό τοτε τις 3-4 μέρες που το έχουν το εμβρυο στο εργαστηριο το ελέγχουν(περνουν κυτταρα).

Σε ποιον εχεις κάνει?

Μπορεις να τον ρωτησεις κάτι για μενα?Αν δηλαδη γινετε για να πάω μετα.

Δημοσίευση

Εμείς κάναμε μικρογονιμοποίηση. Νομίζω πως όταν φτάνουνε στο στάδιο της βλαστοκύστης γίνεται ο προεμφυτευτικός έλεγχος και σε ζευγάρια με ιστορικό αποβολών. Θα ρωτήσω πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή.

Πες μου τι θέλεις να τον ρωτήσω :)

Δημοσίευση

Κοριτσια καλησπερα!!

Καναμε κ μεις εξωσωματικη με κανονικη γονιμοποιηση!!Μου ειπαν απο τα 12 ωαρια που πηραν γονιμοποιηθηκαν τα 11 τα δυο ομως δεν ηταν ''σωστα'' ..ετσι προχωρησαν τα εννεα απο αυτα 5 μπηκαν καταψυξη απο τα τεσσερα που εμειναν το ενα δεν αναπτυσσοταν σωστα και ετσι μου εβαλαν τα τρια πο ηταν πολυ καλα και δυνατα!!!!Λογικα τα ελεγχουν πριν την εμβρυομεταφορα!!!

Φιλακιαααααααα

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...