Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ


Recommended Posts

Καθημερινά πολλες καινουργιες μητέρες αντιμετωπίζουν διαφορα προβλήματα με το θηλασμό . Για να μπορεσουμε να βοηθήσουμε αποτελεσματικά , πρεπει να απαντατε στις παρακάτω ερωτήσεις :)

Αντιγράφω απο την κ. Αγλαία Παπαδήμα .

Αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα με το θηλασμό μπορείτε να θέσετε την ερώτησή σας. Μαζί με την ερώτηση είναι απαραίτητο να δίνετε και μερικές ακόμη πληροφορίες για να σας παρέχεται η υποστήριξη που ταιριάζει στην περίπτωσή σας:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

Β. Το φύλο του βρέφους

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 months later...

Θα μπορουσε να γινει υπομνημα αυτο ? Να υπάρχει παντα πανω πανω να το βλεπουν οι μητερες που θελουν βοηθεια ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

συμφωνω και εγω οτι πρεπει να γινει υπομνημα.....λενα κανε κατι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

....χθες ο αντρας μου μου εκανε το πιο ωραιο δωρο για την γεννηση του γιου μας....το βιβλιο της αννας πατσουρου...."θηλασμος μια υπεροχη σχεση"....το γραφω γιατι αυτο το βιβλιο θα βοηθουσε πολυ τις νεες μητερες :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σας...

Δυστηχως δεν καταφερα να θηλασω παρα μονο 40 μερες.

Ενοιωθα μια απορριψη απο το μωρο μου. Το εβαζα να θηλασει και σπαραζε στο κλαμα :( εκλεγα και εγω μαζι του. Ειχα μικρες θηλες αλλα το παλευα. Στην πρωτη μας επισκεψη στον παιδιατρο μετα την εξοδο μας απο το μαιευτηριο (μετα απο8-10 μερες) ειχε παρει μονο 10 γραμμαρια. Πηρα θηλαστρο και αρχισα τις αντλισεις. Τον ταιζα αποκλειστικα δικο μου γαλα για περιπου εναμιση μηνα. Το γαλα αρχισε σταδιακα να μειωνετε... δεν ηξερα να το δουλεψω σωστα. ειχα ενα της medela swing αν δεν κανω λαθος. Το μωρο γεννηθηκε στην 40 εβδομαδα με Φ.Τ. 3,800 κιλα. Εκανα επισκληριδιο. Το μωρο εμφανισε ελαχιστο ικτερο.

Δεν ξερω αν αυτα που εγραψα ειναι αρκετα αλλα θα ηθελα πολυ να θηλασω το επομενο μωρο μου. Γιατι πηγε λαθος? :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αν και δεν εχω ξεκαθαρη εικονα απο αυτα που μας γραφεις η αισθηση μου ειναι η εξης .

Το μωρο πηρε αρκετο συμπληρωμα στο μαευτηριο και δεν κατάφερες να κανεις καλο ξεκίνημα . Οταν πηγατε σπιτι το μωρο περιμενε την ροη του μπουκαλιου και εκνευριζόταν . Γκρινια αυτο κλάμα εσυ υπήρχε μια στρεσογονος κατάσταση και για τους δυο σας .

Για τα 10 γραμ θα σου πω οτι τις πρωτες 20 μερες το μωρο πρεπει να εχει το βαρος γέννησης . Πολλα μωρα στην αρχη , ισως απο λαθος στάση ,ισως απο την τηρηση ωραριου , ισως απο εναλλαγες στο στηθος ισως απο αλλους παραγοντες που δεν ειναι γνωστοι , λαμβάνουν λιγο βάρος αλλα μετα τις 15 μερες αν διορθωθει το λαθος (πχ σωστη σταση θηλασμου ή τροπος θηλασμου ) κερδιζουν αποτομα πολυ βάρος .

Για το θηλαστρο δεν εχω κατι να πω . Ηταν ακαταλληλο για σενα που δεν ειχες εδραιωσει γαλουχια και ήταν σιγουρο με μαθηματική ακριβεια οτι το γαλα θα μειωθει δραματικά . Μονο τα νοσοκομειακα θηλαστρα μπορουν να βοηθήσουν σε μια τετοια κατάσταση. Δεν φταις εσυ που χειριζοσουν λαθος το θηλαστρο αλλα που ειχες λαθος θηλαστρο απο αγνοια φυσικά .

Στο επομενο μωρο θα τα καταφέρεις :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μακαρι να τα καταφερω. :)

Σε ευχαριστω για την απαντηση!!

Διαβαζοντας την απαντηση σου ειμαι σιγουρη οτι μαλλον εφταιξε αυτο που γραφεις στην πρωτη σου παραγραφο. Εγω ημουν με την ιδεα οτι στο μαιευτηριο θα θηλαζα το μωρο μου οποτε αυτο ηθελε αλλα οι νοσοκομες 'ειχαν ωραριο' Αποτελεσμα να βαζω το μωρο στο στηθος να τρωει οσο ετρωγε και αμεσως μετα του εδιναν μπουκαλι. Δεν ηξερα, δεν ηξερα πως πρεπει να ταισω το μωρο ωστε να θηλασει. Φουσκωνε το στηθος και ποναγα πολυ και αντι να μου φερνουν το μωρο να θηλασει μου εβγαζαν το γαλα με το θηλαστρο και του το εδιναν στο επομενο γευμα και αυτο γινοταν συνεχεια! Αποτελεσμα πηγα σπιτι και μη εχοντας βοηθεια απο κανενα τα εκανα θαλασσα.

Thanks!! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τόμα μου, σε ποια κλινική γέννησες;

Εγώ γέννησα στη Λήδρα και όλες οι μαίες και νοσοκόμες με βοηθήσανε πάρα πολύ!

Ήταν όλες τους υπέροχες και πολύ γλυκιές!

Οι περισσότερες είχαν πτροσωπική πείρα...

Μήπως στο επόμενο παιδί να αλλάξεις και κλινική;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τομα καλημερα...ασε κ γω παιδευτηκα...

ολο ελεγα δε εχω γαλα...

εμαθε ο κυριοσ στη ροη του μπουκαλιου κ εγω ειχα κ τισ ψευτοθηλεσ κ ολη μερα εκλαιγε γιατι παιδευοταν να με κατεβασει γαλα...

ειχα πεισμωση παρα πολυ...

ολοι με λεγαν να δωσω ξενο...

εγω εκει να παλευω...

μιλαμε δε εχω πεισμωση τοσο ποτε...

κ τα κατεφερα...ειχα κ βοηθεια κ συμπαραστση απο δυο ατομα :kiss:

να ναι καλα..

αλλα μιλαμε δε με αναγνωριζα απο το πεισμα....

θηλαζα τουλαχιστον 16 ωρεσ τη μερα...

κλαμα στο κλαμα...οτνα δε αντεχα το εδινα στο αντρα μου αν ξελαμπικαρω...

ασε φρικη που αξιζε... :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νανούκα έγραψε:

Τόμα μου, σε ποια κλινική γέννησες;

Εγώ γέννησα στη Λήδρα και όλες οι μαίες και νοσοκόμες με βοηθήσανε πάρα πολύ!

Ήταν όλες τους υπέροχες και πολύ γλυκιές!

Οι περισσότερες είχαν πτροσωπική πείρα...

Μήπως στο επόμενο παιδί να αλλάξεις και κλινική;

Κοιταξε κλινικη δεν θα αλλαξω εκει ειναι η γιατρος μου της εχω εμπιστοσυνη και νοιωθω ανετα. Για να μην παρεξηγηθω οι νσοκομες ηταν πολυ ευγενικες και προσπαθουσαν να δωσουν συμβουλες. Υπηρχε ομως ενα 'προγραμμα'.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα!! Μιας κι ο μπόμπιρας θηλάζει αυτή τη στιγμή βρήκα την ευκαιρία να σου απαντήσω.. Το βράδυ κι εγώ δίνω ξένο συμπληρωματικά από τον θηλασμό, γιατί τον βάζω μόνο από το ένα να ηρεμήσει κ λίγο η άλλη θηλή!! Εμάς ήρθε κι ο παιδίατρος την Παρασκευή το βράδυ τον είδε, τον ζύγισε, αλλά δεν πήρε όλο το βάρος που έχασε από την κλινική κ τώρα μου προσθέτει κι ένα γεύμα ξένο το μεσημέρι!!  Στην αρχή τη σύριγγα τη ρουφούσε σαν γατάκι, αλλά τώρα που το δοκιμάσαμε ξανά για να μη μπερδεύεται με τις θηλές είναι πιο δύσκολο, γιατί έχει γίνει πιο ζωηρός κι έτσι αφήσαμε το μπιμπερό!!
    • Εμένα τον πιάνει και την μέρα δυστυχώς! Υπομονή ναι πού θα πάει θα περάσουν! 🥴🥴 Σε λιγάκι ξεκινάμε βάρδια!! Χαχα Ευτυχώς πρόλαβα κι έκανα τώρα ένα ωραίο ζεστό μπανάκι και χαλάρωσα λίγο! 😊
    • Καλά είμαι 😊 Στη ρουτίνα μας. Καλά τα πάει η μικρή με την γυναίκα, έχουν βρει κι αυτές την ρουτίνα τους. Έχει προσαρμοστεί και δεν κλαίει όταν την αφήνουμε.  Είμαι στο στάδιο του αποθηλασμου. Τώρα της δίνω μόνο πρωί βράδυ και έχει ξεκινήσει και πίνει τώρα και αρκετό αγελαδινό γάλα, οπότε αυτό το μήνα σκέφτομαι να κόψω και τον πρωινό θηλασμό και τον επόμενο μήνα τον βραδινό. Για να δούμε... Θα σε συμβούλευα να κάνεις έστω και με βιντεοκλήση μία συνάντηση με σύμβουλο θηλασμού μπας και βρει τι φταίει. Είναι κρίμα τώρα να πονάς 😕
    • Κι εμείς έτσι ακριβώς...όλη μέρα κοιμόταν κάτι μισαωρα ένα τέταρτο και πάει λέγοντας και τ απόγευμα δεν άντεξε κοιμήθηκε απ' τις 6 μέχρι τις 9..μετά κοιμήθηκε κάνα τέταρτο και τώρα προσπαθώ να τον βάλω μπας και κοιμηθεί κάνα τετράωρο...εντάξει παρηγοριεμαι τουλάχιστον δεν είναι μόνο ο δικός μου
    • Τα άλματα ουσιαστικά θα καταλαβαίνεις γιατί το μωράκι φέρεται κάπως διαφορετικά..Εμείς ας πούμε περάσαμε τα 2 πρώτα και τα καταλάβαμε καλά 😂..Εμένα στηρίζει κεφαλάκι και έχουμε και οπτική επαφή αρκετή θα έλεγα...Μη σε αγχώνει αυτό,κάθε μωράκι θέλει τον χρόνο του 🙂🙂..Αχ και εμάς τα βράδια μας είναι λίγο περίεργα λόγω κολικών αλλά θα περάσουν που θα πάει..
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...