Μετάβαση σε περιεχόμενο

Υστεροσαλπιγγογραφία....τί ακριβώς είναι αυτό?

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα σας.Θέλω επειγόντως τα φώτα σας.

Μετά από σπερμοδιαγραμμα του αντρα μου στο οποιο δειχνει να εχει χαμηλη κινητικοτητα, μου ζητηθηκε απο το γυναικολογο μου να κανω υστεροσαλπιγγογραφια.Ξερει καμια να μου πει τι ακριβως ειναι?

Διαβασα πως πονάει αρκετα :( και φοβαμαι!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο πονος ειναι οπως αυτος της περιοδου.

Εγω δεν πηρα καν παυσιπονα. Ουτε πριν ουτε μετα την σαλπιγγογραφια.

Μην φοβασαι τιποτα.

Ειναι μια εξεταση που γινεται απο κατω .Ο ακτινολογος με τη βοηθεια γυναικολογου σου βαζει ενα σκιαγραφικο υγρο, το οποιο διαπερνα τις σαλπιγγες. Με αυτον τον τροπο ελεγχουν αν οι σαλπιγγες ειναι διαπερατες. Ακομη και να μην ειναι το υγρο αυτο τις

"ξεβουλωνει" (το λεω οσο πιο απλα μπορω). ειναι εξεταση ρουτινας.

Μην αγχωνεσαι!!!

Απο καρδιας σου ευχομαι να εχεις συντομα το επιθυμητο αποτελεσμα! :)

Γλυκια μου μολις τωρα ειδα οτι ρωτησες για υστεροσαλπιγγογραφια.

Εγω σου απαντησα για τη σαλπιγγογραφια!

Δεν ξερω αν ειναι το ιδιο!

Αναστασία μου κι εγώ έχω κάνει. Ουσιαστηκά είναι μια ακτινογραφία της μήτρας, πάς σε ακτινολόγο δηλαδή αλλα ξαπλώνεις κανονικά με τα πόδια ορθάνοιχτα (..τα γνωστά..) και αυτός βάζει ένα σαν σωληνάκι μέσα και βγάζει ακτινογραφία.

Η εξέταση γίνεται για να δουν σάλπιγγες, σχήμα μήτρας κ.λ.π.

Εντάξει, είναι λίγο ενοχλητικό αλλα σκέψου σαν έντονος πόνος περιόδου για 2 λεπτά.

Μην ανησυχείς, είναι σημαντική εξέταση για τις γυναίκες να ξέρουν τι τους γίνεται!

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο!

anastasia32 έγραψε:

Η διαδικασία φαινετε απλη, ελπιζω ετσι να ειναι πραγματικα!

Να παρω παυσιπονα πριν παω?

Κι εγώ είχα ρωτήσει και μου είχαν πει οτι αν νομίζω οτι θα με βοηθήσουν να πάρω αλλα αυτοί δεν το θεωρούν απαραίτητο. Τελικά δεν είχα πάρει. Να πάρεις όμως μια σερβιέτα για μετά γιατί μπορεί να σου χρειαστεί. Πάντως πραγματικά μην ανησυχείς, κι εγώ είχα φρικάρει θυμάμαι αλλα πιο πολύ γιατί είναι ενοχλητική η διαδικασία παρά οτι πονάει!

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΓΕΙΑ ΣΟΥ! ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑ ΘΑ ΠΟΝΕΣΩ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ...ΑΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΩΡΑΚΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ. ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΙΟΝΕΣΑ ΓΙΑ 2 ΛΕΠΤΑ, ΜΕΤΑ ΠΗΓΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΞΑΠΛΩΣΑ. ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΓΚΥΟΥΛΑ!!!!!!!!!!!!!! :):):):):kiss:

Anastasia μην αγχωνεσαι κοπελα μου τα πραγματα ειναι ακριβως οπως τα γραφει η bell επιπλεον σου λενε να παρεις μια ωρα πριν buscopan γιατι ειναι μυοχαλαρωτικο και δεν θα σε ενοχλησει τοσο ,τωρα αν ποναει βρε εμενα που την εκανα ηταν σαν πονος περιοδου για λιγα δευτερολεπτα μην αγχωνεσαι αλλες κοπελες δεν εχουν πονεσει καθολου αναλογα με τον οργανισμο,και οντως αυτο που σου γραφει η bell η περιγραφη ειναι της υστεροσαλπιγγογραφιας απλα για συντομια πιστευω οτι πολυς κοσμος τη λεει σαπλιγγογραφια .Εγω την εκανα στο μητερα κοστισε 150ε και παρε και σερβιετα αν και σου δινουν και αυτοι .Επισης μετα, αφου θα σου πουν τα αποτελεσματα περιμενεις κανενα μισαωρο γι αυτα ,θα σου δωσουν να παρεις και μια αντιβιωση για 2-3 ημερες θα την περνεις ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ για να μην υπαρξει καποιο προβλημα με το υγρο που σου βαλανε .

Ελπιζω να ημουν κατατοπιστικη και να βοηθησα και αφου σου ειπε να την κανεις,οσο πιο νωρις τοσο το καλυτερο γιατι εγω μετα απο αυτη την εξεταση εμεινα εγκυος .ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ .

Κορίτσια να ειστε καλα με ηρεμησατε λιγο.Αν θα μπορεσω να μεινω μετα ειναι σχετικο, γιατι εχουμε και χαμηλη κινητικοτητα του αντρα μου.Θα χρειαστει να κανει καποια θεραπεια ή επεμβαση?

ΑNASTASIA μου εγω δυστυχως δν γνωριζω ανοιξε καινουργιο θεμα για να εχεις γρηγορες απαντησεις γιατι εδω δν φαινεται κ τοσο πολυ

• 4 weeks later...

Κορίτσια καλησπέρα.Μόλις εχθές έκανα υστεροσαλπιγγογραφία και θεωρώ υποχρέωση μου να σας πω την εμπειρία μου εφόσον διαθέσατε κι εσείς χρόνο για μένα να μου αποβάλλεται τους φόβους μου και να με ενημερώσετε.

Πρίν πάω πήρα 2 depon.Με ξάπλωσε σε ένα μακρόστενο σιδερένιο κρεβάτι και για αρχή μου έβαλε το εργαλείο που χρησιμοποιεί και ο γυναικολόγος μας για να με ανοίξει.Μετά πέρασε το υγρό, εκεί ένιωσα μια μικρή ενόχληση σαν πόνος περιόδου αλλά λίγο και μετά έβαλε την κάμερα την οποία δεν την ένιωσα καθόλου.Η διαδικασία διάρκεσε 10 λεπτάκια κρατώντας όλο κι όλο 3 φορές την ανάσα μου για να βγουν οι ακτινογραφίες.Μου αφέρεσε προσεκτικα ότι είχε βάλει, είχα λίγο αιματάκι αλλά δεν πονούσα καθόλου.Τα αποτελέσματα βγήκαν σε 10 λεπτάκια και όλα ήταν ξεκάθαρα χωρις κανενα πρόβλημα.Ευτυχώς είχα και τον αντρούλη μου μαζι.

Επιστρέψαμε στο σπίτι και μετά από 2 ώρες άρχισα λίγο να πονάω αλλά τίποτα το ιδιαίτερο.Όλα καλά δόξα το Θεό.Την Παρασκευή θα πάμε στο γυναικολόγο μου να δει τις ακτινογραφίες και να δούμε πλέον τι θα μας προτείνει.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Είμαι και εγώ υπέρ των νέων γιατρών.. εν προκειμένω όμως είναι θέμα νοοτροπίας/κουλτούρας.. στην Ελλάδα σχεδόν το 70% καταλήγει με κ.τ χωρίς να συμπεριλάβουμε ποσοστά άλλων ιατρικών παρεμβάσεων.. δεν είναι τυχαίο.. Ο γιατρός εντωμεταξυ είναι 32-33.. τώρα τελειώνει την ειδικότητα και φεύγει Αγγλία αρχές '25 για ειδίκευση εμβρυομητρικου δίπλα στο Κύπρο Νικολαιδη.. φοιτητή ιατρικής μου μένει μόνο να δοκιμάσω..🤣🤣🤣 Όντως μαργαριτάρι ακούσαμε.. αλλά δεν είναι ώρα ακόμα.. ας γεννησουμε με το καλό και θα σας τα πω όλα!! Ευτυχώς ο άντρας μου με στηρίζει και είναι μαζί μου..! Sorry δεν προσπαθώ να σας το παίξω μυστήρια και έτσι..😅 απλά δεν έχω αντοχές να συνεχίζω να υπερασπίζομαι και να εξηγώ τις επιλογές μου.. Όχι όχι.. τη παρασκευή ο γιατρός..!! Άσχετα με τις αρτηρίες... Στο δεύτερο Doppler και στον αγγειολογο που πήγαμε μου είπαν σχεδόν το ίδιο πράγμα.. πιθανόν το μωράκι πίεζε τις αρτηρίες την ώρα της μέτρησης και αν δεν τις ξαναμετρησε ο εμβρυομητρικος τη πρώτη φορά (όντως μια φορά πήρε μέτρηση, είχε πολύ κόσμο) να έδειξε ψευδώς αυξημένες αντιστάσεις.. ο δε αγγειολογος εκνευρίστηκε κιόλας γιατί λέει πάνε αγχωνουν τις γυναίκες ενώ δεν είναι κάν η ειδικότητα των εμβρυομητρικων να μετράνε τις αρτηρίες και τις αντιστάσεις!! Δεν είναι πήρα μια μέτρηση τυχαία και αυτό είναι.. Αλλά δεν στέλνουν τις γυναίκες σε αγγειολογους ώστε να γίνει αξιόπιστα και η μέτρηση.. Τεσπα όχι καλά είμαι τώρα! Έχω κάνει τα πλάνα μου και τις επιλογές μου... απλά κουρασμένη ψυχολογικά νοιωθω από το στρες όλης της εβδομάδας.. να σκεφτείς αν δεν ήμουν σε κάποιο ραντεβού, σχεδόν όλη μέρα ήμουν στα τηλέφωνα και έκοβα βόλτες πάνω κάτω στο σαλόνι.. τα πόδια μου πόνεσαν από το τόσο περπάτημα!! 😂 Εντωμεταξυ έχετε πιάσει και ενδιαφέροντα θέματα συζήτησης βρε κορίτσια μου... P.S Έτσι για το κερασάκι στη τούρτα.. ο σύζυγος λίγο νωρίτερα βγήκε θετικός στο covid!! 😱 Έτσι για να κλείσει όμορφα αυτή η υπέροχη εβδομάδα..!! 😅 Ευτυχώς έκανα δύο τέστ διαφορετικών εταιρειών και είμαι αρνητική.. Τώρα καραντίνα και από απόσταση.. πφφφφ..
    • Ουφφ όλα καλά με εξετάσεις girls νομιζω 🙏🏼 Μικρόβια τίποτα, κατακερματισμός πολύ καλά 10%. Άρα στη δική μου περίπτωση μπορεί τελικά να ήταν όλα τυχαία τι να πω.  Ο,τι προλαβαίνω από αυτόν τον μήνα 😂 ωορρηξία ή έγινε χθες η σήμερα 
    • χαχαχαχ αστα να παν... χαρά στο κουράγιο μου δε λες τίποτα...   καλά σίγουρα θα θέλω αργότερα...προς το παρόν όμως ούτε να το σκέφτομαι 😂
    • εσυ ίσως η μεγαλύτερη και εγώ η μικρότερη μάλλον 😍 καλά ναι δεν είναι τραγικό αλλά υπέθεσα ότι θα κάτσει για λίγο στον μπαμπά του 🤷
    • Εγώ την είχα λίγο πιο μακριά και δεν υπήρξε θέμα όσο τροχίζαμε. Μετά με το βερνίκι, μόνο όση ώρα θήλαζε ίσως μύριζε κιόλας αλλά οκ. Δεν είναι και τόσο τρομερό νομίζω.  Τελικά εγώ είμαι η μεγαλύτερη της ομάδας, ε;;; Το Μάρτιο κλείνω τα 38. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...