Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γεια σας κοριτσια, θελω τη συμβουλη σας. Απο αυριο ξεκιναμε αυγουλακι και θα του δωσω κροκο και μετα απο 2 βδομαδες ασπραδι. Το ερωτημα ειναι πως του το δινω? Ο γιατρος ειπε να ειναι σφιχτος ο κροκος αλλα ετσι σκετο θα το φαει? Εσεις πως το δινετε? Αργοτερα ολοκληρο πως το τρωνε? :S

Δημοσίευση

Εμενα μου ειχε πει η παιδιατρος αφου βρασει το νερο να το ριξω μεσα και να το βρασω για 4 λεπτα... εγω το εβραζα 4μιση λεπτα για να ειμαι σιγουρη... γινοταν μελατο και το εδινα με το κουταλακι... μια κουταλια την πρωτη μερα, 2 την δευτερη, 3 την τριτη μεχρι που εφαγε ολο τον κροκο... το ασπραδι του το εδωσα πανω στον χρονο... το βραζω παλι με τον ιδιο τροπο και μετα το ανακατευω και το λιωνω με ενα πιρουνακι και του το δινω παλι με το κουταλακι λιγο λιγο μεχρι που το εφαγε παλι ολο...!!! Τωρα πια του βαζω και λιγο αλατακι και πιπερακι αλλα και σκετο του αρεσε και το ετρωγε...!!!

Δημοσίευση

γεια σου papaki εμενα ο γιατρος μου ειπε να του το κανω μελατο

και να σου πω την αληθεια μεχρι να καταφερω να φτιαξω μελατο αυγο εκανα αρκετα σφιχτα και δεν τα ετρωγε και με μεγαλη ευχαριστηση.

αυτο βεβαια ηταν μεχρι να το συνηθησει!

τωρα πια το τρωει ειτε ειναι σφιχτο ειτε μελατο

του το βαζω σε ενα μπολακι το παταω με ενα πιρουνακι το λιωνω και το τρωει οταν ειναι ολοκληρο

οταν ηταν αρχες και ετρωγε 1-2 κουταλιτσες το ειχα σε μια αυγουλοθηκη και εκει αναμεσα στην φρουτοκρεμα του εδινα και τις κουταλιες του αυγου

καλη αρχη!!

Δημοσίευση

ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣ έγραψε:

οταν ηταν αρχες και ετρωγε 1-2 κουταλιτσες το ειχα σε μια αυγουλοθηκη και εκει αναμεσα στην φρουτοκρεμα του εδινα και τις κουταλιες του αυγου

καλη αρχη!!

Και γω αυτο εκανα! Γενικα το αυγο ηταν απο τα ελαχιστα

πραγματα που ετρωγε με μεγααααααλη ευχαριστηση!

Δημοσίευση

Α ωραια ειναι ευκολο δηλαδη.. Εμενα μου φανηκε παραξενο γιατι εχει εντονη γευση και λεω μηπως τον αηδιασει. Θα το δοκιμασω σημερα αμα ειναι. Μου εφερε και ο πεθερος φρεσκο αυγουλακι απο το κοτετσι του και ειναι ευκαιρια.

Να πω κατι αλλο ομως? Αν δεν ξερεις τι προελευσεως ειναι το αυγο καλο ειναι πρωτα να το πλυνεις με σαπουνι το κελυφος και μετα να το βρασεις καλα προς αποφυγην σαλμονελας. Αυτο μου το πε η κουμπαρα μου που ειναι διαιτολογος. Εμενα ομως μαρεσει μελατο και αφου οι κοτες ειναι δικες μας λεω να του δωσω μελατο.

Δημοσίευση

το αφηνεις να κοχλασει 10'.Ετσι γινεται σφιχτο αλλα οχι πετρα :P ,εγω του βαζω κανα 2 σταγονες λαδακι,αλλιως δεν το τρωγε,κολλαγε στο στοματακι του,να μην αναφερω το ασπραδι που το φτυνε!με το λαδακι το τρωει ολο κ λεει "οεο..μμμμ" :laugh:

το βαζω σε αυτο τον κοφτη που κανει λεπτες φετοθλες το αυγο,σταυρωτα ετσι κανει μικρα κομματακια.

Δημοσίευση

και εμεις τρελαινομαστε για το αυγο.απο την ωρα που θα κοχλασει το νερο μετραω 3 λεπτα.απο την αρχη που διναμε μονο τον κροκο του εβαζα μεσα και λιγη ψυχα τριμενη.ακομα και τωρα που το τρωμε ολοκληρο το αβγο βαζουμε λιγο ψωμακι.το τρωει ολο και θελει κι αλλο ο σκατουλης :P

Δημοσίευση

την πρωτη φορα που το εδωσα σκετο κολλουσε στο στοματακι του και δεν το καλοεφαγε.

μετα το ελιωσα με πισουνι το ανακατεψα και με λιγο γαλατακ ισαν κρεμουλα και εγινε μια χαρα και το εφαγε ολο.στην αρχη το εβραζα 7λεπτα αλλα τωρα 4

τωρα βαζουμε και ψωμακι εχει εδω και κανα 2 εβδομαδες.παπαριτσα δηλ.το γαλα με το ψωμακι και μεσα λιωμενο αυγουλακι σαν σφιχτη κρεμουλα!

του αρεσει παρα πολυ

καλη αρχη!

Δημοσίευση

εμενα η παιδιατρος μου ειπε :::

θα του δωσεις λιγο κροκο καθε μερα ωστε σε μια εβδομαδα να φαει εναν ολοκληρο κροκο ( το κανει αυτο το σιγα σιγα για να δουμε μηπως προκυψει καμια αλεργία).... Μετα, καθε μερα κ απο εναν κροκο...εγω κοριτσια το βραζω 7 λεπτά γιατι μου ειπε να μην ειναι πολυ μελατο λογω της γριπης των πουλερικών αν κ τα αυγα που του δινω ειναι δικα μας....

Μεχρι στιγμής το τρωει, τωρα τι να πω ??? :dry:

Δημοσίευση

Εγώ το αυγό τους το έβραζα για 10 λεπτά για να είναι σφιχτό και μετά το έλιωνα μ' ένα πηρούνι και το ανακάτευα μέσα στη φρουτόκρεμα γιατί σκέτο κόλλαγε στο λαιμό τους.

Επίσης το αυγό δε πρέπει να το πλένεις με σαπουνάδα γιατί ο φλοιός του ρουφάει σα σφουγγάρι τις χημικές ουσίες του απορρυπαντικού. Καλύτερα να το σκουπίζεις με μια βρεγμένη χαρτοπετσέτα. Εφόσον του το δίνεις σφιχτό (που σημαίνει ότι βράζει καλά) δεν έχεις φόβο για τη γρίπη των πτηνών.

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!!ΕΜΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ (9 ΜΗΝΩΝ)ΜΕ 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΚΡΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟ ΑΥΞΑΝΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΠΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΑΥΓΟ.ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΓΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ.ΤΟ ΕΤΡΩΓΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΖΟΡΙΑ. :S ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΛΙΣ ΔΕΙ ΑΥΓΟ, ΒΑΡΑΕΙ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ. :cheer:

ΘΕΛΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ,ΓΙΑΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΝΑ ΜΩΡΑΚΙ ΔΕΝ ΤΟ ΤΡΩΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΧΑΡΑ.ΠΑΝΤΩΣ, ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΝΑ ΤΟ ΤΡΩΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...