Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια μου μήπως θα μπορούσε κάποια απο εσας να γραψει αναλυτικά το διατολόγιο που δίνουν για το ζάκχαρο?Είμαι μόνο 2 μήνων δεν έχω παρουσιάσει κάτι ακόμη(και έυχομαι να μην παρουσιαστει κ αργότερα) αλλά επειδή έχω πολλά παραπάνω κιλά σκέφτηκα αφου συμφώνησε και η γιατρός μου να ακολουθήσω τη συγκεκριμένη διατροφή(και για προληπτίκους λόγους αφού έχουμε ιστορικό διαβήτη στην οικογένεια).Θα είμαι ευγώμων αν θα μπορούσατε να να το κάνετε αυτό για μένα . Σας φιλώ :kiss:

Δημοσίευση

το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να συμουλευτεις ειδικο διατροφολογο για το θεμα του διαβητη. Κατα τα αλλα,ευχαριστως να σου γραψω ολα τα νοστιμα που πρεπει να αποφευγεις :laugh:

ζυμαρικα,ψωμι λευκο,γλυκα,ζαχαρη γενικα,κρεμα γαλακτος,το αμυλο επισης σε ελαχιστες ποσοτητες.Τρως λαχανικα πολλα,ψωμι ολικης,οπως και μακαρονια αν θες ολικης,κανε φρεσκια σαλτσα απο τοματα,οχι πολλα λιπαρα,ψαρακι (ειδικα σαρδελα που ειναι πλουσια σε Ω,και ο σολωμος επισης αλλα καμια φορα λογω του οτι ειναι λιπαρο ψαρι δν το προτεινουν,εγω το ετρωγα συχνα) το ψαρι ειδικα μετα τον 4ο μηνα (αν θυμαμαι σωστα) χρειαζεται και για το μωρο,εκει περιπου αρχιζει ο θηροειδης κ αναπτυσσεται οποτε του προσφερεις πολλα.

Αυτη ειναι σε γενικες γραμμες η σωστη διατροφη για ολες μας στην εγκυμοσυνη.Αλλα αφου εχεις ιστορικο στην οικογενεια ισως θα επρεπε να απευθυνθεις σε καποιον ειδικο.

Δημοσίευση

Καλημέρα εγώ επειδή είχα ξεπεράσει λίγο το όριο ο διαβητολόγος μου είπε τα εξής:

1. Δεν τρώμε: γλυκά, κάθε είδους ακόμη και αυτά των διαβητικών (απαγορεύεται στην κύηση)

αναψυκτικά ακόμη και light

κεράσια

δαμάσκηνα

λευκό ψωμί

σταφίλια

2. Τρώμε: κρέας,

ψωμί ολικής αλέσεως

μακαρόνια (κατά προτίμηση τα καφέ-ολικής αλέσεως)

ρύζι χωρίς επεξεργασία - το καφέ

γαλακτοκομικά

Αυτά από όσο θυμάμαι., γιατί πέταξα την λίστα!!!

Καλό όμως θα ήταν να επισκεφθείς έναν διατροφολόγο-διαβητολόγο για περισσότερες λεπτομέρειες......

Α, επίσης πρέπει και να κινείσαι, η κίνηση είναι κατά του διαβήτη... καλή συνέχεια στην εγκυμοσύνη σου!! :kiss:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...