Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημερα, φτιαχνω που και που με τον Θανο μου μπισκοτακια σε διαφορα σχηματα αλλα σπανια μου πετυχαινουν.Η σκληρα θα ειναι η αγευστα!Οταν θα ειναι μαλακα δεν θα πετυχω τη ζυμη και τα κανω στρογγυλα γιατι κολλαει στα χερια.

Γνωριζετε καμια συνταγη η να μου πειτε κανα κολπακι για τη ζυμη η το ψησιμο?

Ευχαριστω!!

Δημοσίευση

Αν η ζύμη σου έχει βουτυρο γιατο σε μπερδεύει και αλλοτε θελει και αλλο αλευρι και αλλοτε οχι . Απο τη θερμοκρασια λιωνει το βουτυρο και "τραβάει" αλευρι .

Υπάρχουν απειρες συνταγες για μπισκοτα ... Εσυ τι θα θελες?

Δημοσίευση

Να η ζυμη μου εχει βουτυρο κ οπως διαβασα στο βιβλιο της αλεξιαδου θελει καλο χτυπημα η ζαχαρη με το βουτυρο.Ισως εκει το χανω λιγο.Ποτε δε μου αφρατευει οπως το δειχνει στη φωτογραφια της.

Απο συνταγες, θα ηθελα τα κλασσικα μπισκοτα.Να τα πετυχω αυτα κ μετα θα αλλαξω level!

Δημοσίευση

κι εμενα τα μπισκοτα ετσι μου βγαινουν αλλα έχω μια τέλεια για τυροπιτάκια (τα οποια γίνονται και λουκανοπιτάκια,ζαμπονοπιτακια κλπ) τα έκανα χτες και ηταν τελεια: 1κουπα γαλα, 1 κούπα σπορέλαιο, 2κ.γ ζαχαρη, 1κ.γ. αλάτι,2αυγά και λίγη μαγιά λιωμένη σε χλιαρό νεράκι.

Ζυμώνουμε,αφήνουμε λίγο να φουσκώσει,χωρίζουμε σε 4 η 5 μέρη και ανοιγουμε στρογγυλό φύλλο,κόβουμε σε τριγωνα κομματάκια,βάζουμε την γέμιση και τυλίγουμε σαν τα κρουασανάκια. Επάλειψη με ένα αυγο και γαλα και ψήνουμε στους 170 μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.Δοκιμάστε τα είναι τέλεια!!!

Δημοσίευση

xntou έγραψε:

Να η ζυμη μου εχει βουτυρο κ οπως διαβασα στο βιβλιο της αλεξιαδου θελει καλο χτυπημα η ζαχαρη με το βουτυρο.Ισως εκει το χανω λιγο.Ποτε δε μου αφρατευει οπως το δειχνει στη φωτογραφια της.

Απο συνταγες, θα ηθελα τα κλασσικα μπισκοτα.Να τα πετυχω αυτα κ μετα θα αλλαξω level!

Μολις εγραψα κατεβατο και σβηστηκε :huh: Θα σου γραψω μετα μια απλουστατη και "υγιεινη" συνταγή που κανω εγω .

Να βαζεις το μειγμα στο ψυγειο πριν τα πλασεις για να παγωνει το βουτυρο και να τα πλαθεις καλυτερα :)

Δημοσίευση

"κι εμενα τα μπισκοτα ετσι μου βγαινουν αλλα έχω μια τέλεια για τυροπιτάκια (τα οποια γίνονται και λουκανοπιτάκια,ζαμπονοπιτακια κλπ) τα έκανα χτες και ηταν τελεια: 1κουπα γαλα, 1 κούπα σπορέλαιο, 2κ.γ ζαχαρη, 1κ.γ. αλάτι,2αυγά και λίγη μαγιά λιωμένη σε χλιαρό νεράκι.

Ζυμώνουμε,αφήνουμε λίγο να φουσκώσει,χωρίζουμε σε 4 η 5 μέρη και ανοιγουμε στρογγυλό φύλλο,κόβουμε σε τριγωνα κομματάκια,βάζουμε την γέμιση και τυλίγουμε σαν τα κρουασανάκια. Επάλειψη με ένα αυγο και γαλα και ψήνουμε στους 170 μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.Δοκιμάστε τα είναι τέλεια!!!"

tesh ΜΟΥ ΠΟΣΟ ΑΛΕΥΡΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ?

Δημοσίευση

Πάντως γενικά για τα μπισκότα να ξέρεις ότι όταν τα βγάζεις από το φούρνο και μέχρι να κρυώσουν, σκληραίνουν περισσότερο. Οπότε πρέπει να τα ψήσεις λίγο λιγότερο, έτσι ώστε κρυώνοντας να μην γίνονται "κόκκαλο". Το γράφω και στις συνταγές που'χω βάλει. Ξαναβάζω το link μήπως δεν το είδες στην προηγούμενη σελίδα: http://mammyland.com/component/option,c ... /id,53126/

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...