Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Recommended Posts

Aν εισαι εγκυος.. συγνωμη αλλα ουτε μισο..!

Αν δεν εισαι καπνιζε οσα τσιγαρα θες.!

Σε 13 μερες κλεινω 1 χρονο "ακαπνη" και την παλευω ακομη.

Καπνιζα πααααρα πολυ πριν την εγκυμοσυνη, αλλα τωρα με το

παιδι στο σπιτι δεν μου παει η καρδια να το πιανω και να βρωμαω.

Να μυριζουν τα χερια μου και το στομα μου... αηδια... :S

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Για να σου λέει γιατρός να το κόψεις, κάποιος λογος θα υπάρχει. Στο κάτω κάτω το κάπνισμα βλάπτι. Καλό θα σου κάνει να το κόψεις. Αν επιπλεον είσαι έγκυος.... είναι κρίμα για το μωρό σου να καπνίζεις.

re koritsaki eisai egkios!!!

riskareis tin ygeia tou paidiou sou!!!

kopsto glikia mou kai meta tin genna kapnize kai 5 paketa MAKRIA APO TO PAIDI!!!

ok????????

kalin egkimosini euxomai kai kopsto e?

filakia...

egw den kapnizw sistimatika!!!3 paketa ton xrono kai den exw ethistei poso mallon an meinw egkios!!!

OUTE PATHITIKI KAPNISTRIA DEN THA EIMAI...

δεν νομιζω με 4 τσιγαρα την ημερα να μην μπορεσεις να το κοψεις τελειως...το προβλημα θα ηταν αν καπνιζες 4 πακετα την ημερα!!!

αν εισαι εγκυος ΚΟΨΕ ΤΟ...

αν οχι προσπαθησε να το μετριασεις ακομα περισσοτερο..εφοσον σου το ειπε ο γιατρος σου κατι ξερει..

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ

ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΣΟΥ??????????

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΓΝΩΣΤΕΣ Κ

ΦΙΛΕΣ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΟΣ

ΤΟ ΕΚΟΨΑΝ ΜΑΧΑΙΡΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΕΣ

ΠΑΛΙ ΕΣΤΩ Κ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΩΣΥΝΗ

ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ

ego otan apofasisa na kano eksosomatiki ekopsa to tsigaro.kathe fora pou mathena tin arnitiki xoriaki anava tsigaro.to tsigaro mou aresi poli kapnizo 20 xronia.poles fores me tis eksosomatikes piezome omos me tipota den kapnizo idika otan exo kani tin emvriometafora.

apla skeftome pos me tosa pou travao to tsigaro den ine tipota.

o giatros mas ipe oute o antras mou na min kapnizi mesa sto spiti.

esi kane oti mporis o kathe anthropos exi diaforetikes antilipsis.

Εγώ στην εγκυμοσύνη μου είχα πρόβλημα! Ήθελα σαν μανιακή να καπνίζω! Κάπνιζα 2 καθημερινά στον 4ο και 5ο μήνα!Πριν προσπαθούσα και δεν έκανα! Μετά τον 5ο ξαφνικά δεν το ήθελα καθόλου! Από τότε μέχρι και τώρα δεν έχω ξανακαπνίσει κι ούτε το θέλω! Εύχομαι και στο μέλλον έτσι να είναι! Άναψα ένα λίγο πριν σαραντήσω γιατί είχα ζωχαδιαστεί με την βλαμμένη την πεθερά μου αλλά αηδίασα και το έσβησα αμέσως!

Αν σου είπε ο γιατρός να μην καπνίζεις , κάτι θα ξέρει παραπάνω! Καλή δύναμη.. ;)

κοριτσια δεν ειμαι ακομη εγγυος.αρχιζω τις ενεσεις στις 31 του μηνα.και μου πε να το κοψω.το μειωσα η κακομοιρααπο 15 τσιγαρα στα 4 και παλι μου πε να το κοψω τελειως.αλλα με ολο το αγχος ολο το νου μου στο να κανω ενα τσιγαρο το εχω.και εχετε δικιο δε το συζητω.ο αντρας μου το κοψε μαχαιρι για συμπαρασταση και εγω η γαιδαρα καπνιζω κρυφα.σα δεκαπενταχρονο.και νιωθω ενοχες

ΑΝΝΑ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΕΙΜΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ, ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΖΟΡΙΣΤΗΚΑ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΝΑ ΑΚΑΠΝΗ, ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΚΑΝΑ 5 ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΩ 1 ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠ ΤΟΝ 8 ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

ΒΛΑΚΕΙΑ ΟΜΩΣ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΛΛΑ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΣΟ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΡΙΧΝΩ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΕΓΚΥΟΣ ΚΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΙ ΕΓΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ.ΟΧΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΕΠΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΑΛΛΑ ΑΝ ΠΑΘΑΙΝΕ?ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΒΑΖΑ ΚΙ ΕΓΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΜΟΥ?

ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ? ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ. ΑΝ ΤΟ ΘΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ. ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΑΜΑΣΕΙΣ, ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΣΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.

ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΣΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΟΡΙΣΤΕΙΣ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΤΣΙΓΑΡΟ.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΚΑΛΟ ΒΛΕΠΕΙΣ. ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ. ΜΙΑ ΚΩΛΟΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΜΙΟΥ.

ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΣΑ ΤΟ ΞΑΝΑΡΧΙΣΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ. ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΑ.

ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

ενέσεις και κάπνισμα δεν πάνε μαζί...... και πόσο μάλιστα αν ξεκινήσεις προσπάθειες για μωράκι.... η νικοτίνη δεν βοηθάει πουθενά.....

Εγώ δεν καπνίζω, οπότε δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος να σε συμβουλεύσει! Παρ' όλα αυτά, σε νιώθω, γιατί καταλαβαίνω ότι με το άγχος ένα τσιγάρο το έχεις ανάγκη! Ακόμα κι εγώ μερικές φορές το έχω ανάγκη, που είναι ζήτημα αν έχω καπνίσει 10 τσιγάρα στη ζωή μου!

Προσπάθησε, όμως, για το καλό το δικό σου και του παιδιού που θέλεις! Μπορεί να μείνεις έγκυος μια χαρά, να γεννηθεί το παιδί υγιέστατο και να καπνίζεις καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αν όμως βγει με κάποιο πρόβλημα (τα περισσότερα παιδιά που η μητέρα κάπνιζε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα), θα κατηγορείς μετά τον εαυτό σου...

Σκέψου ότι το κάνεις για να μείνεις έγκυος, ότι το κάνεις για το μωρό σου, μια ακόμα θυσία, κι ίσως έτσι νιώσεις κάπως καλύτερα!

εγω πριν μεινω εγκυος καπνιζα μεχρι και 4 πακετα την μερα!!!!!!!!!!!!μιλαμε για φανατικη καπνιστρια!!μου αρεσε πολυ το τσιγαρο και φαντασου οτι καπνιζω και απ τα 14(τωρα ειμαι 26)στην εγκυμοσυνη δυσκολευτηκα παρα μα πάρα πολυ!!!!!!!!!!στην αρχη με το που εμαθα για την εγκυμοσυνη το περιορισα στα 10 τσιγαρα την μερα,στον 2-3ο μηνα 4-5 τσιγαρα,και στον 5ο μηνα εως τελος 2 τσιγαρα την μερα...οταν θηλαζα για 2,5 μηνες δεν εβαλα τσιγαρο στο στομα μου!!!παντως δυστηχως δεν μπορεσα να κοψω τελειως το καπνισμα στην εγκυμοσυνη!!!ο γιατρος μου ειχε πει οτι αμα δεν μπορω τελειως επιτρεπεται μεχρι 5 τη μερα...

Μακαρι να μπορεσεις να το κοψεις τελειως εγω δεν τα καταφερα καπνιζα 5 τσιγαρα την μερα αλλα ειχα παρει τα πολυ ελαφρια που ηταν αερας, απο το πακετο που εκανα για μενα ηταν αθλος τα 4 η 5 την ημερα μακαρι και εγω να μπορουσα να το κοψω αλλα δεν μπορεσα, αυτο που σε συμβουλευω ειναι να το προσπαθησεις οσο μπορεις, τωρα αν ειναι να παθουν τα νευρα σου περιορισου εστω σε δυο και παρε τα πολυ ελαφρια σιγα σιγα δεν θα τα θες γιατι δεν καταλαβαινεις οτι καπνιζεις και θα σου κοπει η επιθυμια. παντως για να μην παρεξηγηθω το σωστο ειναι να το κοψεις τελειως.

Σημερα μίλησα με τη μητέρα μου και μου είπε ότι η ξαδερφη μου που είναι 6 μηνών έγκυος καπνίζει 10 τσιγάρα την ημέρα με την άδεια του γιατρού. Στεναχωρήθηκα. Ζει σε ένα σπίτι όπου καπνίζουν όλοι. Η ίδια, η μητέρα της, ο αδερφός της, ο άντρας της και ο πατέρας της. Μακάρι το κοριτσάκι της να μην επηρεαστεί καθόλου από το ανθυγειινό περιβάλλον που πρόκειται να μεγαλώσει.

ax κοριτσια μου και εγω μια απο τα ιδια...πριν μεινω εγκυος ημουν φανατικη καπνιστρια εκανα 1 πακετο την ημερα...αλλα απο οταν εμαθα οτι ημουν εγκυος μαχαιρι...βεβαια μου ειναι δυσκολο καθως ουτε εμετους ειχα ουτε τιποτα...αλλα για το καλο των μωρων που εχουμε στην κοιλιτσα μας....τι να κανουμε.....ωρες ωρες με πιανει μια φρικη και θελω να καπνισω σα τρελη...αλλα ευτυχως προσπαθω να αποσπω το μυαλο μου με κατι και να σκεφτομαι κατι αλλο οποτε δεν εχω καπνισει μεχρι στιγμης...ευελπιστω να μην καπνισω και μετα την εγκυμοσυνη....τι να πω...αχ κοριτσακι σε καταλαβαινω....υπομονη και προσπαθησε να ασχολεισαι με αλλα πραγματα....φιλια..

κοριτσια σας ακουσα κ τ κοψα.μαχαιρι.εχω 4 μερες κ ουτε καν το σκεφτομαι.λες κ μου γυρισε ενα κουμπι.ευχαριστωωωωωωωωωωωωωωωωωω

και εγω ελπιζω να κρατησει.η αληθεια ειναι οτι με φοβισε ενας φιλος γιατροσ που μου ειπε οτι το καπνισμα ειναι επικινδυνο να προκαλεσει θρομβωσεις οταν κανεις τις ενεσεις.ετσι τη παρασκευη καπνισα το τελευταιο μου τσιγαρο.ετσι κ αλλιως στην εγκυμοσυνη θα το κοβα,καλυτερα μια ωρα αρχυτερα.βοηθαει πολυ που μου κανει συμπαρασταση κ ο αντρας μου,αν κ αυτος το χε κοψει απο τη μερα που μας ειπε ο γιατρος για εξωσωματικη.να πω την αληθεια μια διαφορα στην επιδερμιδα και στη διαθεση την ειδα,αλλα ισως να ειναι η ιδεα μου.το αλλο σαββατο ξεκινω τις ενεσεις.ελπιζω ολα να πανε καλα

anna k συγχαρητήρια για την απόφασή σου. Απ' αυτή τη στιγμή να ξέρεις, η μισή δουλειά έχει γίνει! Εγώ στην 1η εγκυμοσύνη κάπνιζα 5 τσιγάρα την ημέρα (ντροπή μου, να φανταστείς είχε προηγηθεί κ εξωσωματική, τόσο μυαλό είχα..ευτυχώς το παιδάκι μου γεννήθηκε μια χαρά). Φέτος τον Ιούνιο που έμεινα ξανά έγκυος δεν άντεχα ούτε τη μυρωδιά του τσιγάρου και το έκοψα μαχαίρι. Ειρωνία όμως, το μωράκι παλλινδρόμησε στην 8η εβδομάδα..Όπως και να'χει, από την πίκρα της παλλίνδρομης εγώ βγήκα κερδισμένη, αφού από τότε δεν το ξανάβαλα στο στόμα μου. Να δεις κι εσύ πόσο δυνατή θα νιώσεις που κατάφερες και απαλλάχτηκες!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...