Μετάβαση σε περιεχόμενο

Βιολογικό ρυζάλευρο της Holle

Recommended Posts

Κορίτσια μου γεια σας. Ξεκινήσαμε εδώ και δυο μέρες το βιολογικό ρυζάλευρο της Holle και έχω μια απορία! Στο κουτί λέει 200ml γάλα και 5 κουταλιές ρυζάλευρο. Εγώ επειδή είναι αρχή, βάζω 40ml γάλα (το μητρικό) και 1 κουταλιά ρυζάλευρο. Η αναλογία φαίνεται να είναι σωστή σύμφωνα με τη δοσολογία του κουτιού και ενώ στην αρχή είναι πηκτό όπως πρέπει, με το που αρχίζει να κρυώνει λίγο, γίνεται εντελώς νερουλό σαν να είναι σκέτο γάλα. Τι να κάαααααααααααααανω??? Και κάτι άλλο! Μέχρι τώρα του βάζω γάλα που βγάζω από το πρωί. Αν θέλω να αποψύξω γάλα που έχω στην κατάψυξη, πώς το κάνω? Μπεν μαρί ή το βάζω στο μπρίκι και το βράζω κανονικά?? Ουφφφφ, πνίγομαι σε μια κουταλιά νερό, το ξέρω!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κ γω αυτα τα δημητριακα περνω με κεχρι κ μουσλι..

ρυζαλευρο ακομα δε πηρα.. ;)

κ γω επειδη δε τρωει κανονικη μεριδα βαζω 50 μλ νερο κ 2,5 κουταλακια δημητριακα..

με νερο καλυτερα να το κανεις...

να σε πω την αληθεια στη αρχη εβαζα 50 μλ νερο αλλα τωρα με το ματι..

λεν να μη κανει?? :blink::blink::blink:

κ μενα μετα που κρυωσε εγινε σα νερο... :dry:

απο καταψυξη το γαλα εγω το εβγαζα απο την προηγουμενη μερα...

αν το θες εκεινη τη στιγμη σε μπεν μαρι νομιζω... :huh:

thouli έγραψε:

κ γω αυτα τα δημητριακα περνω με κεχρι κ μουσλι..

ρυζαλευρο ακομα δε πηρα.. ;)

κ γω επειδη δε τρωει κανονικη μεριδα βαζω 50 μλ νερο κ 2,5 κουταλακια δημητριακα..

με νερο καλυτερα να το κανεις...

να σε πω την αληθεια στη αρχη εβαζα 50 μλ νερο αλλα τωρα με το ματι..

λεν να μη κανει?? :blink::blink::blink:

κ μενα μετα που κρυωσε εγινε σα νερο... :dry:

απο καταψυξη το γαλα εγω το εβγαζα απο την προηγουμενη μερα...

αν το θες εκεινη τη στιγμη σε μπεν μαρι νομιζω... :huh:

thouli μου αυτα δεν εχουν γαλα σε σκόνη μέσα, όπως οι αλλες κρεμες ρυζαλευρου.. Είσαι σίγουρη πως είναι σωστό να βαζεις νερό μονο και να μη βαζεις γάλα????

κα ιεγω το επαιρνα αυτο.οντως μπορεις και με νερο και με γαλα.

εγω αν εβαζα την αναλογια που ελεγε γινοτανε νερουλο και δεν μπορουσα να του το δοσω

τωρα το κανω πια με το ματι και γινεται μαι χαρα μεχρι να τελειωσει.

μολις μπορεσετε και φατε δημητριακα παρτε την 3korn ειναι πολυ νοστιμη οπως και το baby musli.

αυτη ειναι με 3 δημητριακα.

επισης καταλαβα πως αν την κανω με πολυ καυτο νερο οπως λεει η συνταγη γινεται πιο πηχτη και κραταει πιο πολυ..δοκιμαστε το και αυτο

και εμενα η παιδιατρος μου τονισε μονο με νερο καθως ομως το ρυζαλευρο και το σιμιγδαλι της holle μου φανηκαν τελειως αγευστα και το μωρο ειχε προβλημα με τη φρουτοκρεμα δεν του δινω σκετη κρεμα αλλα προσθετω 2-3 κουταλιες της σουπας στα φρουτακια του και αδειαζει το μπολ στο πενταλεπτο,ταιριαζουν τελεια και στα λαχανικα

εγω του την δινω με γαλα ουτως ή αλλως δεν θηλαζω οποτε πινει το γαλα κρυμμενο το απογευμα μιας που πλεον πινει πρωι βραδυ απο 150μλ περιπου την φορα...

πειραζει? στις οδηγιες παντως εχει και με γαλα και με νερο.

Σε καμια περίπτωση δεν αντλουμε γαλα για να δωσουμε κρεμες !!! Καλυτερα να θηλάζεις ....

Να πω και κατι γενικό/ειδικο ...επειδη ειναι βιολογικό δεν λεει τιποτα . Το ρυζάλευρο παραμένει μια τροφή που δεν ειναι απαραίτητη (για να μην πω ειναι αχρηστη) στα μωρά !

LaLa έγραψε:

Σε καμια περίπτωση δεν αντλουμε γαλα για να δωσουμε κρεμες !!! Καλυτερα να θηλάζεις ....

Να πω και κατι γενικό/ειδικο ...επειδη ειναι βιολογικό δεν λεει τιποτα . Το ρυζάλευρο παραμένει μια τροφή που δεν ειναι απαραίτητη (για να μην πω ειναι αχρηστη) στα μωρά !

δε ξερω για το ρυζαλλευρο αλλα τα δημητριακα ειναι απαραιτητα για το μωρο.

εγω δινω εγω το

babymusli k to hirse

;);)

Καλημέρα κορίτσια!!!

Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε από που προμηθεύεστε τις κρέμες της holle γιατί τις έχω παραγγείλει από ιντερνετ εδώ και κάποιο καιρό και δεν μου έχουν έρθει ακόμη. Σας ευχαριστώ... :cheer:

καλημερα! μηπως ξερετε να μου προτεινετε καποιο καλο βιολογικο φρεσκο γαλα?χωρις λακτοζη :huh: ?

Α!και δεν μου ανοιγει το prasino.com,ειναι η σωστη διευθυνση?

Το πράσινο τελικά έχει καταστήματα στην Ν. Ερυθραία, Ηράκλειο και Χαλάνδρι. Το τηλέφωνο που βρήκα είναι το 210-6206785 για όποια μαμά ενδιαφέρεται...

Φιλάκια!!!!

Eγραφα παλι και με πεταξε εξω(περιεργο :P δεν εχει συμβει ποτε!!)

Σωστα γραφεις, το σαιτ ετσι το γραφει η σακουλα,και επισης στη κρεμα βρηκα τον εισαγωγεα της που ειναι η βιοφρεσκο.(biofresco.gr, το τσεκαρα αυτο λειτουργει).

Μπορειτε να παρετε εκει τηλεφωνο και να σας πουν που κοντα σας θα βρειτε τα προιοντα της holle

thouli έγραψε:

δε ξερω για το ρυζαλλευρο αλλα τα δημητριακα ειναι απαραιτητα για το μωρο.

εγω δινω εγω το

babymusli k to hirse

;);)

Το κεχρί (hirse) δεν ειναι δημητριακό ειναι "ψευδοδημητριακό" . Καλη τροφή με πρωτείνες την δινω και γω αντι για ρύζι .

Για ποιο λογο ειναι απαραίτητα τα δημητριακα σε ενα μωρο ??? Τα μωρά κατω του χρονου δεν τα εχουν καθολου ανάγκη μακαρι να μπορουσαμε να τα κρατησουμε μακρια απο αυτα !

Βεβαια και γω εδωσα ειδικά στον 8ο εβλεπα την μικρη μου να χει λατρεια με το ψωμί και τις ρυζογκοφρέτες . Τιποτα αλλο δεν ετρωγε απο στερεες . Αυτα ομως τα εδινα οταν είμασταν εξω , στο καρότσι για να μην γκρινιάζει κλπ. Ποτέ σαν γεύμα ! Προτιμουσα να φαει τα ελάχιστα ή καθολου και μετά να θηλάσει .

Δυστυχως ομως (αν και μερικοι παλιοι παιδίατροι δεν τα συστήνουν) τελευταια βαζουμε ολο και περισσοτερα δημητριακά στη διατροφή των μωρων . Και τι δημητριακά ...ασπρα , επεξεργασμένα ...μακαρονοειδή , τραχανάδες ...

Ναι σίγουρα στα μωρά αρεσουν και η δική μου τα ρουφάει τα μακαρόνια απο μικρή , εχει πολυ πλάκα . Προσπαθω να παιρνω ολικης αλεσης βιολογικά με το σκεπτικο οτι ειναι λιιιιγο καλύτερα .

Απο τα βιολογικάδικα ( :P ) ..τα αλλα που τα παιρνεις?

Να προσέξεις χωρις αλάτι ! Εχει και καποιες με καλαμποκι -καλαμπογκοφρέτες , δεν καταλαβα καμια διαφορα στη γευση ουτε η μικρή μου . Επισης εχει και ολικης αλεσης ωραιες ειναι και αυτες . Ο αντρας μου τα λεει φελιζολ :woohoo: :laugh:

Α! Αν δεν κανω λαθος το σ/μ , η αδερφή μου παιρνει απο τον Βασιλόπουλο .

οκ λεω να τα παρω..γιατι ενδιαμεσα απο τα γευματα θελω να του δινω ενα μικρο σνακ..

ακομα δε αντικαταστησαμε γευματα αλλα λεω τωρα..

οκ να σαι καλα :)

Ρε κοριτσια, να ρωτησω κατι?

Οπως εχουμε ξαναπει οι βρεφικες κρεμες εχουν πολυ ζαχαρη και ειναι κενες θερμιδες!

Οι κρεμες που παιρνετε απο τα καταστηματα με βιολογικα προϊοντα, προσφερουν κατι?

Δεν εχουν ζαχαρη.

Θρεπτικα συστατικα εχουν?

Αν ειναι να παρω και εγω!

βασικα δεν θεωρω αχρηστες τις κρεμες αυτες..θεωρω την ζαχαρη και ολα αυτα τα που εχουνε μεσα οι αλλες κρεμες.

σε ενα παιδακι που θηλαζει μπορει να ειναι και αχρηστες(δεν ξερω λεω) αλλα εμενα π.χ. που δεν θηλαζει κατι πρεπει να τρωει απογευμα.

τωρα δινω εναλλαξ κρεμα και γιαουρτι και θα βαλω σιγα σιγα και τραχανα.

παντως γιατι να ειναι αχρηστες?

η μια ειναι με 3 δημητριακα η αλλη ειναι baby musli..δεν θεωρω πως ειναι αχρηστες..

αχρηστη ειναι η ζαχαρη οπως εχουμε ξαναπει σε καθημερινη βαση.

εμενα η παιδιατρος μου ειπε πως χρειαζονται τα δημητριακα..τωρα γιατι τι να πω? ουτως ή αλλως τελικα ο καθενας γιατρος λεει τα δικα του!!!!!!!!!:dry::):):)

να ρωτησω βρε κοριτσια?με τις ρυζοκοφρετες δεν πνιγονται????? φοβαμαι να του δωσω αν και εχει 5.5 δοντια :silly: :)

ninaki2 έγραψε:

Το πράσινο τελικά έχει καταστήματα στην Ν. Ερυθραία, Ηράκλειο και Χαλάνδρι. Το τηλέφωνο που βρήκα είναι το 210-6206785 για όποια μαμά ενδιαφέρεται...

Φιλάκια!!!!

ωραια!θα παω!ειναι κ κοντα αυτες οι περιοχες! Εχω μονο το green farm εδω που μενω κ δεν ειμαι ευχαριστημενη καθολου,πηρα μοσχαρακι μια φορα απο αυτους και ηταν σολα κανονικη κ πανακριβη.!Εψαχνα μπισκοτακια και ειχαν μονο με ζαχαρη,ασε που τα "βιολογικα" φρουτα τους ειναι ολα σαν ψευτικα...Δεν εχω εμπιστοσυνη...

Να ρωτησω κ κατι? Εχω κατι ακρες απο τον παππου μου με διαφορους παραγωγους,παιρνω κρεατα για τον μικρο απο αυτους,αυγα και σκεφτομουν να παρω κ γαλα?Κατσικισιο εννοω. Τα προιοντα που παιρνω ομως δεν ειναι απο αυτα που εχουν για το εμποριο,μου δινουν απο αυτα που εχουν για δικη τους καταναλωση και ειναι βιολογικα.Αλλα μηπως ειναι υπερβολη να παρω κ γαλα φρεσκο?Πως θα το διατηρησω?εχετε καμια συμβουλη?

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• 2,5 κιλάκια πλασματάκι 😍 Μπράβο βρε κορίτσι μου! Πολύ πολύ χαρούμενα τα νέα σου!! Έχει πάρει και σωστή θέση με το κεφαλάκι;;; Μου αρέσει πολύ και η αισιοδοξία σου καθώς πλησιάζει η ΠΗΤ. Να μείνεις έτσι μέχρι να κρατήσεις την μπουμπού στην αγκαλιά σου!!!❤️💗❤️
    • @Diwni Πιο παλιά ήταν ΄έτσι κ το είχα αποδεχθεί κ έπαιρνα αντισυλληπτικά για να φτιάξει. Μετά την αποβολή (Μάρτιος 2023) άλλαξε ο κύκλος κ έγινε μεγάλος που είναι το κλασσικό για ΣΠΩ. Τώρα πρώτη φορά γίνεται αλλά δεν έχω κανένα κουρ΄άγιο να ασχοληθώ απλά αφήνω να περάσει, κουράστηκα να τρέχω στους γιατρούς κ η απάντηση να είναι ναι είσαι η εξαίρεση κ πάρε χάπια για μια ζω΄η. @Elli13 Δεν βρήκα ωορρηξία κ σταμάτησα τα τεστ απ'τη στιγμή που έχω φουλ αίμα Δεν πειράζει πάμε για τον Δεκέμβριο, ίσως μας το φέρει ο Αϊ Βασίλης το μωράκι ☺️ Γενικά στο θέμα περιόδου τρέχω από τότε που μου ήρθε πρώτη φορά περίοδος κ απλά ακούω συνέχεια είσαι η εξαίρεση κ έτσι λειτουργ΄εί ο κύκλος σου. Παλιά δεν με πείραζε γτ δεν προσπαθούσαμε για παιδιά
    • Καλημέρα κορίτισα! @_piripiri_ πώς τα πάτε με τον μικρούλη? σπίτι γυρνάς αύριο υποθέτω; στείλε μας και καμιά φωτό κανένα χεράκι/πατουσάκι όταν και αν μπορέσεις, έτσι να μας ανοίξεις λίγο την όρεξη για μωρούλια 😂😋 Εμείς είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί χθες (35+4) πήγαμε στο γιατρό και την βρήκε μια χαρά τη μικρή, τούρμπο τη χαρακτήρισε 😂 2.470 την έβγαλε και χαρήκαμε γιατί στο doppler μας είχαν πει πως θα είναι πιο μικρό μωρό αλλά φαίνεται πως μεγαλώνει αρκετά, όλα φυσιολογικά Σήμερα είναι και η τελευταία μου μέρα δουλειάς (δουλεύω από το σπίτι) και ειλικρινά νιώθω πως δεν είχα ούτε μια παραπάνω μέρα δουλειάς μέσα μου, είμαι έτοιμη για αραλίκι😎 Γενικά πάντως ενώ περίμενα πως όσο πλησιάζει η ΠΗΤ θα αγχώνομαι εγώ νιώθω όλο και πιο σίγουρη, νιώθω πως 'το έχω'. Ελπίζω να νιώθω έτσι μέχρι το τέλος! 😊
    • Κοριτσάκι μου!!!!!!!😍😍😍😍 Αχχχχχ δεν το πιστεύω!!!! Τι αγωνία και συγκίνηση!!!!!! 😍😍😍😍😍😍 Συγχαρητήρια βρε κοριτσάκι μου!!!!! Να τον χαίρεστε πάνω από όλα υγιέστατο στη ζωή του και ευτυχισμένο!!!!! ❤️❤️❤️❤️❤️ Γρήγορη ανάρρωση και σε εσένα γλυκιά μανούλα!!! ❤️❤️❤️❤️❤️ Κορίτσια μου δεν το πιστεύω!!! Το πρώτο μωράκι της παρέας μας είναι γεγονός!!!! Ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι πότε έφτασε ο καιρός;!!!! 😍😍😍😍😍 P.S. Από χθες εντωμεταξυ σου έγραψα που το είδα και δεν πρόλαβα να στείλω..😳
    • Αααα οκ!😃 Σίγουρα παίζει ρόλο ότι το έχεις ξαναπεράσει κιόλας... αλλά και μένα μου ακούγεται πολύ καλύτερο το δικό σου πλάνο!!! Α ρε κορίτσια... τι θα έκανα χωρίς εσάς!!! Πραγματικά τα περισσότερα τα έχω μάθει από εδώ μέσα!❤️
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...