Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

kalispera se oles sas! gnwrizete oles sas poso polu eukola mas mperdevoun oi gnwmes twn maiwn, giatrwn, filwn k.l.p. fantasteite na einai antikrouwmenes kiolas!

loipon se ligo kairo tha gennisoume ena koritsaki! wstoso den kserw ti einai swsto na bazw stis thiles mou wste na tis proetoimasw. alloi lene oinopneuma, alloi bazelinh allh krena ( aquazol, lansinoh, fissan) peite mou k eseis giati exw mperdeutei...

k alitheia ti epidiwkoume ? na sklirinoume tis thiles h na tis malakwsoume gt to oinopneuma tis sklirenei k oi kremes to antitheto! etsi nomizw! :blush::unsure:

euxaristw k elpizw na min me mperdepsete k eseis! :lol:

filia manoules! :kiss:

Δημοσίευση

Δεν βάζουμε ΤΙΠΟΤΑ ουτε πριν τον τοκετό ουτε μετά ! Η φυση εχει προνοήσει για μας δεν χρειαζεται καμια προετοιμασία !

Τωρα , ΕΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ πληγωθουν οι θηλές σου τοτε θα παρεις την purelan ή καποια αλλη κρεμα λανολίνης απο αυτες που γραφεις . Ακομα και τοτε ομως το πρωτο και καλύτερο φαρμακο ειναι το γαλατάκι σου .Το βαζεις πανω , κανεις τοπλες στο σπιτι και μια χαρα :laugh:

Μην σε αγχωνουν τετοια θεματα ! Με το καλο να ερθει το μωράκι σου :)

Δημοσίευση

ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ Η ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΠΟΥΡΕΛΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΗΛΑΖΑ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΒΑΖΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΛΟΓΟΣ

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΙΑ Η ΘΗΛΗ ΕΙΧΕ ΕΡΕΘΙΣΤΕΙ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ

Δημοσίευση

Αυτο με το οινοπνευμα δεν θα το καταλαβω ποτε......

Ετσι και αλλιως ο,τι κρεμα και αν βαζεις αν εχεις λαθος σταση κατα τη διαρκεια του θηλασμου και δεν πιανει σωστα το μωρο θα πληγωθουν οι θηλες...

Σ'αυτην την περιπτωση η purelan ειναι ιδανικη!

Καλη αρχη και να μη φοβασαι τιποτα!!!

Θα σου δειξουν πως να τοποθετεις το μωρακι σου σωστα στο στηθος και ολα θα πανε μια χαρα!

Δημοσίευση

Εγώ έβαζα την purelan 100 της medela όταν μπήκα στον μήνα αλλά τζίφος!! Δεν έγιναν και πολλά! Οι θηλές πλήγιασαν τον πρώτο καιρό κι εκεί ήταν που η κρέμα έκανε δουλειά! Με βοήθησε στο να επουλωθούν γρηγορότερα κι ανώδυνα μαζί με την βοήθεια του γάλατος μου που έβγαζα λίγο και το άφηνα να στεγνώνει στην θηλή! Μέσα σε μια βδομάδα ήταν όλα οκ! Λίγο υπομονή πρέπει να κάνεις για κανά δυο βδομάδες το πολύ!

Οινόπνευμα μου είπε η μαία μου ότι δεν κάνει! Το στεγνώνει και έχει ως αποτέλεσμα να πληγιάσει πιο εύκολα η θηλή! Γενικά μην αγχώνεσαι! Το θέμα είναι να βάλεις σωστά το μωρό στο στήθος! Εγώ από την αρχή προσπαθούσα και τελικά τα κατάφερα! Να επιμείνεις και να ζητήσεις βοήθεια από την μαία σου, κι αν δεν έχεις από τον γιατρό σου απόλ τις μαίες του νοσοκομείου! Αυτές βαριούνται και δείχνουν λακωνικά αλλά να επιμένεις και να τους τα πρήζεις!

Καλή συνέχεια και εύχομαι όλα να πάνε καλά! Με το καλό και μ'ένα γερό μωράκι!

Δημοσίευση

Τιποτα δε χρειαζεται να βαλεις! Μονο οταν κ αν πληγωθουν η ερεθιστουν οι θηλες σου! Πολλα λενε για την προετοιμασια, ο γιατρος της κολλητης μου της ειχε πει οταν ηταν εγκυος να τις τριβει με μια οδοντοβουρτσα!!!! χαχαχαχαχα ελεος!

Δημοσίευση

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τα κορίτσια ότι οι θηλές δεν χρειάζονται καμία προετοιμασία. Μόνο χειρότερα μπορείς να κάνεις τα πράγματα βάζοντας οινόπνευμα και κρέμες. Η κρέμα θα σου χρειαστεί όταν ξεκινήσεις με τον θηλασμό μόνο εφόσον πληγωθούν οι θηλές σου.

Δημοσίευση

Και η δικη μου γνωμη ειναι να μην κανεις τιποτα για τις θηλες!!

εγω δεν εκανα καμια προετοιμασια--ευτυχως μου εδωσαν σωστες συμβουλες οι μαιες -- πληγωθηκαν λιγο τις πρωτες μερες, εβαλα την κρεμουλα της frezyderm και τις πλενω με χλιαρο νερο μετα από καθε θηλασμος..ετσι και αλλιως ο γιατρος μου μού ειχε πει να μην κανω τιποτα εκτος αν θελω να βαζω θερμοφορα με χλιαρο νερο μετα από καθε θηλασμο

Δημοσίευση

Δεν χρειαζεται να κανεις κατι :)

Το σωμα τα κανει ολα αυτοματα για σενα.

Το πρωτο πραγμα που αλλαζει στο σωμα της γυναικας με την εγκυμοσυνη ειναι το στηθος.

Σκουραινουν οι θηλες και σκληραινουν.

Αν κανεις οτιδηποτε κινδυνευεις να χαλασεις την ισσοροπια που υπαρχει και να καταληξεις να πληγωνονται οι θηλες σου με τον θηλασμο.

Εγω προσωπικα αυτο εκανα και θηλασα το παιδι μου χωρις ερεθισμους και προβληματα μεχρι 14 μηνων :)

Δημοσίευση

Καλημέρα!!

Μια φίλη εδω μέσα μου είχε πει οτι το στηθος κατα τη διαρκεια της εγκυμοσύνης δεν το πηράζουμε καθόλου γιατι δημιουργεί πρώορες συσπάσεις! ρωτησα και το γιατρό μου και σημφώνησε.

τώρα όσο για κρεμες κλπ. δεν μου συστησε ο γιατρός μου.

Καλό θα είναι να ρωτήσεις και εσυ τον δικό σου!

φιλια :kiss:

Δημοσίευση

θα συμφωνήσω με τα προηγούμενα κορίτσια

κι εμενα μου είπαν και η μαια και ο γιατρός μου να μην κάνω τίποτα με τις θηλές δεν πρέπει να βάζω πάνω ουτε τα μαντιλάκια ούτε κρέμες ούτε τίποτα

της συνηφάφας μου πάλι η μαια της της ειχε πει να βαζει οινοπνευμα για κανα τριμηνο πριν γεννησει

και παλι οι δικες της κοπηκαν , οι δικες μου πλην της πρωτης μερας , η μια η θηλη ξεφλουδισε λιγο , τωρα δεν εχουν παθει τιποτα απολυτως

λογικα ο καθενας λεει τα δικα του

Δημοσίευση

Κοίταξε, εμένα μία μαία μου είπε είτε να βάζω κρέμα λανολίνης που τις μαλακώνει και δε θεέι ξεβγαλμα, είτε να αλείφω τις θηλές με λίγο γάλα μετά το θηλασμό, το οποίο περιέχει αρκετό λίπος κι ετσι ενυδατώνει τις θηλές. Τα ίδια διάβασα και σε καποια site μαιών. Αλλα αυτό θα το κάνεις αφού γενηθει το παιδάκι σου. Τώρα καποιοι που λένε να βαζεις κρεμα καιπριν από τη γέννα, διάβασα οτι δε χρειάζεται. Αυτά γνωρίζω εγώ πάνω στο θέμα. Αν θέλεις μπες και στο thilasmos.gr ή στο maies.gr.Me to kalo ola!

Δημοσίευση

Από την εμπειρία μου, το μοναδικό που με βόλεψε ήταν η κρέμα λανολίνης.

Και αυτό γιατί όλες οι υπόλοιπες κρέμες χρειάζονται ξέβγαλμα από το στήθος κάθε φορά που είναι να θηλάσεις και το οινόπνευμα σε θηλές οι οποίες έχουν ταλαιπωρηθεί ψιλοσχιστεί δεν θέλεις να ξέρεις πόσο τσούζει.

Ο στόχος είναι να σκληρήνουν και να γίνουν ελαστικές και ανθεντικές στο τράβηγμα από το στοματάκι του παιδιού.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Φρικτές μέρες η πιο μαγική περίοδος του χρόνου έγινε η πιο λυπηρή! Σκεφτόμασταν πως θα το ανακοινώσουμε στα οικογενειακά τραπέζια και πήραμε εναν αδειο σάκο! Δεν το αντέχω, αληθεια!!! Ρωτησα και την γυναικολόγο μου και τον εξωσωματικό και μου ειπαν σταματάμε την προγεστερόνη και αναμένουμε περίοδο, λιγο πιο βαριά..ρώτησα για αποξεση και μου είπανε οχι ειναι νωρις!! Ναι κοριτσι μου πηγαμε 5+3 και είδαμε σάκο και μεσα ενα σπορακι και μετα πηγαμε χθες 6+9 και ο σακος μεγάλωσε και ήταν αδειος σοοκ για όλους μας!! Δεν ήξερε τι να μου πει η γιατρος, με τον εξωσωματικο έχουμε ραντεβου με την νεα χρονια ! Δεν ξερω τα έχουμε ψάξει ολα αιματολογικα και ανοσολογικα τα ειχαμε καλύψει ολα με αντιπικτικές με κορτιζονη.. δεν ξερω τι αλλο πρέπει να κανουμε αλήθεια! Διαβασα μεχρι  οτι και τα αποτελέσματα του προεμφυτευτικου μπορει να ειναι λανθασμένα,ή να ειχε μωσαικισμο το έμβρυο ή μεταλαξεις που δεν φαίνονται στο προεμφυτευτικο δεν ξερω τι να πω.. τα εχω χαμένα...
    • 3 στα 3 κοριτσια μου. Παμε ολες μαζι το νεο ετος. Εγω εχω να πω ευτυχώς που δεν το είδα κι έμεινα με την απορία. Βασικα για 7η εβδομάδα έπρεπε να δωσει έστω φαρμακα να βοηθήσει τη μητρα να καθαρίσει. Μην την αφήσουν ετσι με πιθανά υπολείμματα. Εγω αυτο σκεφτομαι. Ρωτα αν θες μια τη γιατρο σου.
    • Νοεμβριος και Δεκεμβριος τα κοριτσια  αποτυχαμε παταγωδως με τις εγκυμοσυνες μας...  Αμην μακαρι το 2026 να ειναι πολυ πιο τυχερο και το ονειρο μας να ερθει για να μεινει... Υπομονη, κουραγιο και δυναμη κοριτσια κοριτσια!!! Πρεπει να το πιστεψουμε οσο δυσκολο κ αν μοιαζει..🙏🙏🙏
    • @flowerv Δεν το πιστευω ρε κοριτσι μου...Και εσυ με το ελεγμενο εμβρυο;;; Τι κατραπακια ηταν αυτη 3 στα 3 φαγαμε τα μουτρα μας... και αντε εμεις πιθανολογουμε μη υγιη εμβρυα ( αναμενω καρυοτυπο) αλλα εσυ γιατι;; Δεν γινεται να μην εχουν απαντηση κατι εγινε κατι εφταιξε κ εδω θελει ψαξιμο.. αν κ λες κ σε αιματολογο πηγες κ ειχαν κ διαφορετικες γνωμες με τον γυναικολογο κ εσυ στην μεση;; εμενα ο γιατρος μου μου ειπε αν ειναι υγιες το εμβρυο θελει πολυ ψαξιμο μετα σε εσενα. Γνωριζω κοπελα που εχανε εμβρυα γιατι το ανοσοποιητικο της τα επιτιθοταν. Μετα επινε χαπια να κραταει χαμηλα το ανοσοποιητικο της. Θελω να πω πως ειναι πολλα που μπορει να φταιξουν κ θελουν ψαξιμο.  Άλλα δεν καταλαβα στον πρωτο υπερηχο ειδατε σπορακι κ στον 2ο κενο;; πως γινεται αυτο; εμεις τελος 8ης το βλεπαμε ειχε μεγαλωσει κιολας σαν φασολακι αλλα δεν ειχε καρδιακη λειτουργεια. Ειναι μεγαλος ο πονος η απογοητευση τα ονειρα που κοπηκαν ξαφνικα σε νιωθω απολυτα κ καταβαινω τα γιατι σου που θελουν απαντηση εφοσον βαλατε γερο εμβρυο.. Χρονο θελει οτι κ να σου πουμε.. Ολοι νομιζουν πως ειμαι καλα πως το ξεπερασα αλλα δεν ξεχνιεται ετσι ευκολα δεν εχει υπαρξει ακομη μερα που δεν θα κλαψω στην σκεψη αυτη. Παρε το χρονο σου κ ζητα απαντησεις κ ψαξιμο.  Επισης προσεξε μιας κ σε αφησε με φυσικη αποβολη θα πρεπει να καθαρισεις καλα. Περιεργο 7η εβδαδα που δεν σου ειπε για αποξεση. Βεβαια κ εμενα μου ειπε μπορουμε να το αφησουμε να φυγει μονο αλλα θελαμε καρυοτυπο εσυ δεν εχεις να ελεγξεις κατι απλως να καθαρισει η μητρα αυτο χρειαζεται.
    • Ααα εσύ τελείως ανάποδα από εμένα εγώ και στα δύο κορίτσια χάλια με εμετούς μου μύριζαν πολυ τα φαγητά ειδικά στην μεγάλη το πρώτο τρίμηνο κρέας δεν μπόρεσα να φάω  τώρα λίγες καούρες είχα άντε να έκανα 2-3 φορές εμετό που είχα χάλια στομάχι   αλλά μετά που μπήκα στο δεύτερο τρίμηνο  πέρασαν και οι καούρες.. αλλά θέλω να σιγουρέψω και το φύλο δεν ξέρω αν είναι αγόρι ακόμα.. 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...