Μετάβαση σε περιεχόμενο

Thiles k proetoimasia. oinopneuma bazelinh h krema

Recommended Posts

kalispera se oles sas! gnwrizete oles sas poso polu eukola mas mperdevoun oi gnwmes twn maiwn, giatrwn, filwn k.l.p. fantasteite na einai antikrouwmenes kiolas!

loipon se ligo kairo tha gennisoume ena koritsaki! wstoso den kserw ti einai swsto na bazw stis thiles mou wste na tis proetoimasw. alloi lene oinopneuma, alloi bazelinh allh krena ( aquazol, lansinoh, fissan) peite mou k eseis giati exw mperdeutei...

k alitheia ti epidiwkoume ? na sklirinoume tis thiles h na tis malakwsoume gt to oinopneuma tis sklirenei k oi kremes to antitheto! etsi nomizw! :blush::unsure:

euxaristw k elpizw na min me mperdepsete k eseis! :lol:

filia manoules! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν βάζουμε ΤΙΠΟΤΑ ουτε πριν τον τοκετό ουτε μετά ! Η φυση εχει προνοήσει για μας δεν χρειαζεται καμια προετοιμασία !

Τωρα , ΕΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ πληγωθουν οι θηλές σου τοτε θα παρεις την purelan ή καποια αλλη κρεμα λανολίνης απο αυτες που γραφεις . Ακομα και τοτε ομως το πρωτο και καλύτερο φαρμακο ειναι το γαλατάκι σου .Το βαζεις πανω , κανεις τοπλες στο σπιτι και μια χαρα :laugh:

Μην σε αγχωνουν τετοια θεματα ! Με το καλο να ερθει το μωράκι σου :)

ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ Η ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΠΟΥΡΕΛΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΗΛΑΖΑ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΒΑΖΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΛΟΓΟΣ

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΙΑ Η ΘΗΛΗ ΕΙΧΕ ΕΡΕΘΙΣΤΕΙ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ

Αυτο με το οινοπνευμα δεν θα το καταλαβω ποτε......

Ετσι και αλλιως ο,τι κρεμα και αν βαζεις αν εχεις λαθος σταση κατα τη διαρκεια του θηλασμου και δεν πιανει σωστα το μωρο θα πληγωθουν οι θηλες...

Σ'αυτην την περιπτωση η purelan ειναι ιδανικη!

Καλη αρχη και να μη φοβασαι τιποτα!!!

Θα σου δειξουν πως να τοποθετεις το μωρακι σου σωστα στο στηθος και ολα θα πανε μια χαρα!

Εγώ έβαζα την purelan 100 της medela όταν μπήκα στον μήνα αλλά τζίφος!! Δεν έγιναν και πολλά! Οι θηλές πλήγιασαν τον πρώτο καιρό κι εκεί ήταν που η κρέμα έκανε δουλειά! Με βοήθησε στο να επουλωθούν γρηγορότερα κι ανώδυνα μαζί με την βοήθεια του γάλατος μου που έβγαζα λίγο και το άφηνα να στεγνώνει στην θηλή! Μέσα σε μια βδομάδα ήταν όλα οκ! Λίγο υπομονή πρέπει να κάνεις για κανά δυο βδομάδες το πολύ!

Οινόπνευμα μου είπε η μαία μου ότι δεν κάνει! Το στεγνώνει και έχει ως αποτέλεσμα να πληγιάσει πιο εύκολα η θηλή! Γενικά μην αγχώνεσαι! Το θέμα είναι να βάλεις σωστά το μωρό στο στήθος! Εγώ από την αρχή προσπαθούσα και τελικά τα κατάφερα! Να επιμείνεις και να ζητήσεις βοήθεια από την μαία σου, κι αν δεν έχεις από τον γιατρό σου απόλ τις μαίες του νοσοκομείου! Αυτές βαριούνται και δείχνουν λακωνικά αλλά να επιμένεις και να τους τα πρήζεις!

Καλή συνέχεια και εύχομαι όλα να πάνε καλά! Με το καλό και μ'ένα γερό μωράκι!

Τιποτα δε χρειαζεται να βαλεις! Μονο οταν κ αν πληγωθουν η ερεθιστουν οι θηλες σου! Πολλα λενε για την προετοιμασια, ο γιατρος της κολλητης μου της ειχε πει οταν ηταν εγκυος να τις τριβει με μια οδοντοβουρτσα!!!! χαχαχαχαχα ελεος!

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τα κορίτσια ότι οι θηλές δεν χρειάζονται καμία προετοιμασία. Μόνο χειρότερα μπορείς να κάνεις τα πράγματα βάζοντας οινόπνευμα και κρέμες. Η κρέμα θα σου χρειαστεί όταν ξεκινήσεις με τον θηλασμό μόνο εφόσον πληγωθούν οι θηλές σου.

Και η δικη μου γνωμη ειναι να μην κανεις τιποτα για τις θηλες!!

εγω δεν εκανα καμια προετοιμασια--ευτυχως μου εδωσαν σωστες συμβουλες οι μαιες -- πληγωθηκαν λιγο τις πρωτες μερες, εβαλα την κρεμουλα της frezyderm και τις πλενω με χλιαρο νερο μετα από καθε θηλασμος..ετσι και αλλιως ο γιατρος μου μού ειχε πει να μην κανω τιποτα εκτος αν θελω να βαζω θερμοφορα με χλιαρο νερο μετα από καθε θηλασμο

Δεν χρειαζεται να κανεις κατι :)

Το σωμα τα κανει ολα αυτοματα για σενα.

Το πρωτο πραγμα που αλλαζει στο σωμα της γυναικας με την εγκυμοσυνη ειναι το στηθος.

Σκουραινουν οι θηλες και σκληραινουν.

Αν κανεις οτιδηποτε κινδυνευεις να χαλασεις την ισσοροπια που υπαρχει και να καταληξεις να πληγωνονται οι θηλες σου με τον θηλασμο.

Εγω προσωπικα αυτο εκανα και θηλασα το παιδι μου χωρις ερεθισμους και προβληματα μεχρι 14 μηνων :)

Καλημέρα!!

Μια φίλη εδω μέσα μου είχε πει οτι το στηθος κατα τη διαρκεια της εγκυμοσύνης δεν το πηράζουμε καθόλου γιατι δημιουργεί πρώορες συσπάσεις! ρωτησα και το γιατρό μου και σημφώνησε.

τώρα όσο για κρεμες κλπ. δεν μου συστησε ο γιατρός μου.

Καλό θα είναι να ρωτήσεις και εσυ τον δικό σου!

φιλια :kiss:

θα συμφωνήσω με τα προηγούμενα κορίτσια

κι εμενα μου είπαν και η μαια και ο γιατρός μου να μην κάνω τίποτα με τις θηλές δεν πρέπει να βάζω πάνω ουτε τα μαντιλάκια ούτε κρέμες ούτε τίποτα

της συνηφάφας μου πάλι η μαια της της ειχε πει να βαζει οινοπνευμα για κανα τριμηνο πριν γεννησει

και παλι οι δικες της κοπηκαν , οι δικες μου πλην της πρωτης μερας , η μια η θηλη ξεφλουδισε λιγο , τωρα δεν εχουν παθει τιποτα απολυτως

λογικα ο καθενας λεει τα δικα του

Κοίταξε, εμένα μία μαία μου είπε είτε να βάζω κρέμα λανολίνης που τις μαλακώνει και δε θεέι ξεβγαλμα, είτε να αλείφω τις θηλές με λίγο γάλα μετά το θηλασμό, το οποίο περιέχει αρκετό λίπος κι ετσι ενυδατώνει τις θηλές. Τα ίδια διάβασα και σε καποια site μαιών. Αλλα αυτό θα το κάνεις αφού γενηθει το παιδάκι σου. Τώρα καποιοι που λένε να βαζεις κρεμα καιπριν από τη γέννα, διάβασα οτι δε χρειάζεται. Αυτά γνωρίζω εγώ πάνω στο θέμα. Αν θέλεις μπες και στο thilasmos.gr ή στο maies.gr.Me to kalo ola!

Από την εμπειρία μου, το μοναδικό που με βόλεψε ήταν η κρέμα λανολίνης.

Και αυτό γιατί όλες οι υπόλοιπες κρέμες χρειάζονται ξέβγαλμα από το στήθος κάθε φορά που είναι να θηλάσεις και το οινόπνευμα σε θηλές οι οποίες έχουν ταλαιπωρηθεί ψιλοσχιστεί δεν θέλεις να ξέρεις πόσο τσούζει.

Ο στόχος είναι να σκληρήνουν και να γίνουν ελαστικές και ανθεντικές στο τράβηγμα από το στοματάκι του παιδιού.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• 2,5 κιλάκια πλασματάκι 😍 Μπράβο βρε κορίτσι μου! Πολύ πολύ χαρούμενα τα νέα σου!! Έχει πάρει και σωστή θέση με το κεφαλάκι;;; Μου αρέσει πολύ και η αισιοδοξία σου καθώς πλησιάζει η ΠΗΤ. Να μείνεις έτσι μέχρι να κρατήσεις την μπουμπού στην αγκαλιά σου!!!❤️💗❤️
    • @Diwni Πιο παλιά ήταν ΄έτσι κ το είχα αποδεχθεί κ έπαιρνα αντισυλληπτικά για να φτιάξει. Μετά την αποβολή (Μάρτιος 2023) άλλαξε ο κύκλος κ έγινε μεγάλος που είναι το κλασσικό για ΣΠΩ. Τώρα πρώτη φορά γίνεται αλλά δεν έχω κανένα κουρ΄άγιο να ασχοληθώ απλά αφήνω να περάσει, κουράστηκα να τρέχω στους γιατρούς κ η απάντηση να είναι ναι είσαι η εξαίρεση κ πάρε χάπια για μια ζω΄η. @Elli13 Δεν βρήκα ωορρηξία κ σταμάτησα τα τεστ απ'τη στιγμή που έχω φουλ αίμα Δεν πειράζει πάμε για τον Δεκέμβριο, ίσως μας το φέρει ο Αϊ Βασίλης το μωράκι ☺️ Γενικά στο θέμα περιόδου τρέχω από τότε που μου ήρθε πρώτη φορά περίοδος κ απλά ακούω συνέχεια είσαι η εξαίρεση κ έτσι λειτουργ΄εί ο κύκλος σου. Παλιά δεν με πείραζε γτ δεν προσπαθούσαμε για παιδιά
    • Καλημέρα κορίτισα! @_piripiri_ πώς τα πάτε με τον μικρούλη? σπίτι γυρνάς αύριο υποθέτω; στείλε μας και καμιά φωτό κανένα χεράκι/πατουσάκι όταν και αν μπορέσεις, έτσι να μας ανοίξεις λίγο την όρεξη για μωρούλια 😂😋 Εμείς είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί χθες (35+4) πήγαμε στο γιατρό και την βρήκε μια χαρά τη μικρή, τούρμπο τη χαρακτήρισε 😂 2.470 την έβγαλε και χαρήκαμε γιατί στο doppler μας είχαν πει πως θα είναι πιο μικρό μωρό αλλά φαίνεται πως μεγαλώνει αρκετά, όλα φυσιολογικά Σήμερα είναι και η τελευταία μου μέρα δουλειάς (δουλεύω από το σπίτι) και ειλικρινά νιώθω πως δεν είχα ούτε μια παραπάνω μέρα δουλειάς μέσα μου, είμαι έτοιμη για αραλίκι😎 Γενικά πάντως ενώ περίμενα πως όσο πλησιάζει η ΠΗΤ θα αγχώνομαι εγώ νιώθω όλο και πιο σίγουρη, νιώθω πως 'το έχω'. Ελπίζω να νιώθω έτσι μέχρι το τέλος! 😊
    • Κοριτσάκι μου!!!!!!!😍😍😍😍 Αχχχχχ δεν το πιστεύω!!!! Τι αγωνία και συγκίνηση!!!!!! 😍😍😍😍😍😍 Συγχαρητήρια βρε κοριτσάκι μου!!!!! Να τον χαίρεστε πάνω από όλα υγιέστατο στη ζωή του και ευτυχισμένο!!!!! ❤️❤️❤️❤️❤️ Γρήγορη ανάρρωση και σε εσένα γλυκιά μανούλα!!! ❤️❤️❤️❤️❤️ Κορίτσια μου δεν το πιστεύω!!! Το πρώτο μωράκι της παρέας μας είναι γεγονός!!!! Ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι πότε έφτασε ο καιρός;!!!! 😍😍😍😍😍 P.S. Από χθες εντωμεταξυ σου έγραψα που το είδα και δεν πρόλαβα να στείλω..😳
    • Αααα οκ!😃 Σίγουρα παίζει ρόλο ότι το έχεις ξαναπεράσει κιόλας... αλλά και μένα μου ακούγεται πολύ καλύτερο το δικό σου πλάνο!!! Α ρε κορίτσια... τι θα έκανα χωρίς εσάς!!! Πραγματικά τα περισσότερα τα έχω μάθει από εδώ μέσα!❤️
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...