Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΝΑ ΔΩΣΩ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ-ΒΑΝΙΛΙΑ;;;;


Recommended Posts

Γεια σας!

Σημερα η μικρη μου ειναι 5 μηνων και 17 ημερων.Πηγαμε παιδιατρο και μας εδωσε οδηγιες για τροφες και σε λιγες μερες ξεκιναμε...

Σημειωση:μεχρι τωρα θηλαζω αποκλειστικα τη μικρη.

Η παιδιατρος μου ειπε να ξεκινησω ρυζαλευρο - βανιλια.

Ρωτω να μου πειτε αποψεις, εν ειναι ο,τι καλυτερο το ρυζαλευρο βανιλια, ή να περιμενω και να ξεκινησω με φρουτα, που μου τα ειπε να τα ξεκινησω 6 μηνων και 10 ημερων;;;

Για πειτε...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ Η ΚΟΡΟΥΛΑ ΣΟΥ ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ. ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΤΩΡΑ..ΕΔΩ ΣΤΟ ΜΑΜΜΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΡΕΜΑ Η' ΟΧΙ. ΑΛΛΕΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ, ΆΛΛΕΣ ΝΑΙ. ΑΚΡΗ ΔΕ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το θεμα γιωργια μου, ειναι οχι αν της δωσεις κρεμουλα,(Ανθη μου, γιατι πουλακι μου εισαι προκατελημενη?)

Το θεμα ειναι γιατι να της δωσεις!

Το θεμα εισαγωγης τρωφων διαφερει απο γιατρο σε γιατρο!

Και εμενα ο γιατρος μου ειχε πει στον πεμπτο και εγω δεν εδωσα!

Ηθελα να της δωσω μετα 6 μηνων.

Εσυ τι θελεις?

Αν θελεις της δινεις, να μαθει το κουταλακι και μετα οταν σου πει δινεις και φρουτα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νομιζω οτι το χουμε συζητήσει διεξοδικά το θεμα ! Η αποφαση ειναι δική σου baby sm :)

Καντινου δεν συμφωνω καθολου με την ανοησια που λενε " Να μαθει το κουταλάκι με τις κρεμουλες" . Γιατι με πουρέ πατάτας ή με φρουτα δεν μπορει να το μάθει ??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

LaLa, καλημερα!

Χαθηκες!

Και εγω δεν συμφωνω καθολου!

Δυστηχως ομως το βρισκεις μπροστα παντα σαν δικαιολογια!

Αυτος ειναι ολογος που το εθεσα και εδω!

Φυσικα η αποφαση ειναι δικια της!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα κοριτσια και ευχαριστω για τις απαντησεις μεχρι στιγμης...

Εμενα με απασχολει αν το ρυζαλευρο βανιλια εχει να της προσφερει κατι...

Αν οχι, δεν υπαρχει λογος να το δωσω...

Η μικρη μεχρι στιγμης δειχνει να θελει να φαει και κατι αλλο...οταν τρωω εγω με κοιταει και ξερογλειφεται...

Εγω ρωταω γιατι μια φιλη, δεν εχει δωσει στο παιδι, ειμαστε ιδια ηλικια, αλλα δινει φρουτα.

Δεν το συζητησα ακομα μαζι της, θα την παρω σημερα.

Ωστοσο θεμα με το κουταλακι δεν νομιζω να χω εγω με το παιδι δεδομενου οτι της εχω δωσει με κουταλακι νερο και σιδηρο και τα δεχοταν πολυ ανετα, οποτε πιστευω δε θα χει θεμα...

Ετσι λεω βεβαια...αλλα δεν ειμαι και σιγουρη, βλεποντας και κανοντας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα και απο εμένα. Να σου ζήσει η μικρούλα σου. Εχω και γω μια μπουμπούκα που είναι 5 μηνών και 18 ημερών. Πριν απο 4 μέρες ξεκινήσαμε κρέμα βανίλια με ρυζάλευρο της Nutricia δειλά - δειλά για να κάνουμε εισαγωγή στις στερεές τροφές. Και μένα η δικιά μου, όταν μας βλέπει να τρώμε ξερογλύφεται. Εγώ θηλάζω επίσης αποκλειστικά και μέχρι πριν απο 4 μέρες ούτε νερό δεν της είχα δώσει. Η απόφαση είναι δική σου αλλά και της μικρής σου σχετικά με το πως θα αντιδράσει. Εμένα δεν ξετρελαίνεται της αρέσει όμως το βλέπει σαν παιχνίδι κάθε απόγευμα. Δεν την πιέζω όμως τρώει όσες κουταλίτσες θέλει

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσακι Καλημερα!

Ειδα το μνμ σου αλλα δεν μπορω να μπω απο το πρωι στο face για να τα πουμε...

Την γνωμη μου την ξερεις!

Το πλανο πως σου φανηκε?

Δες καποια πραγματα και απο κει!

Φιλια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα,να σου ζήσει το παιδακι σου.

Θα σου πω την προσωπικη μου εμπειρια.Εγω και στα δυο παιδια μου εκανα τη μεταβαση στη στερεα τροφη με φρουτοκρεμα κατα εντολη της παιδιατρου,που ειναι της παλιας σχολης.Δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα.Στην αρχη μονο μηλο,λιγες κουταλιες,μετα και μπανανα,πορτοκαλι,αχλαδι.

Βεβαια,μιλωντας με αλλες μαμαδες καταλαβα οτι το θεμα ποικιλει,γιατι οι δικοι τους γιατροι τους ξεκιναγαν με κρεμα βανιλια.

Η αποφαση ειναι δικη σου παντα με τις συμβουλες του γιατρου αν εχεις εμπιστοσυνη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημέρα κ από εμένα!κοιτα,ρώτησα κ εγώ τον παιδιατρο μου κ μου ειπε πως μολις κλεισουμε τον εκτο μηνα,θα ξεκινησουμε ρυζαλευρο..τον εμπιστευομαι,αλλά δε θα ήθελα να δωσω ρυζαλευρο,θα το συζητησω καλυτερα μαζι του οταν ερθει η ωρα..δεν ξέρω,γνωμη μου ειναι πως εφοσον υπαρχει η δυνατοτητα να δωσεις φρουτακια λιγο αργοτερα,να αποφυγεις το ρυζαλευρο..εγω τουλάχιστον αυτο λέω να κανω,ηδη το μπισκοτακι μου ειναι 7 κιλα με αποκλειτικο θηλασμό,δε νομίζω πως του χρειαζονται επιπροσθετες κενες θερμιδες των ετοιμων κρεμων! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Επικίνδυνο δεν είναι το πολυποδακι, δεν είπα κάτι τέτοιο! Έχω αφαιρέσει 2 φορές ως τώρα! Ούτε μπορεί το έμβρυο να εμφυτευτει πάνω σε πολύποδα και αυτό είναι το θέμα.. δηλαδή οι πολύποδες στη μήτρα μειώνουν τα σημεία που θα μπορούσε να εμφυτευτει ένα έμβρυο..! Με την αφαίρεση του λέω έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να προχωρήσει σε εμφύτευση ένα γονιμοποιημένο υγιές έμβρυο.  Στη φάση που είσαι τώρα δεν θα μπορέσει να αφαιρεθεί ο πολύποδας λόγο του πάχους του ενδομητρίου. Δηλαδή κανονικά για να αφαιρεθεί πρέπει να είσαι λίγες μέρες μετά την περίοδο και πριν την ωορρηξία όπου το πάχος του ενδομητρίου είναι λεπτό ακόμα και θα μπορέσει ο γιατρός να το αφαιρέσει με επιτυχία. Η αποξεση επίσης έχει καταργηθεί ως τρόπος αφαίρεσης πολύποδα γιατί ουσιαστικά αυτό που γίνεται στην αποξεση είναι να πηγαίνει ο γιατρός και να "ξύνει" ουσιαστικά το πάνω στρώμα του ενδομητρίου στα τυφλά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να λεπταίνει με κάθε αποξεση το ενδομήτριο και να μην αφαιρείτε με επιτυχία ο πολύποδας. Με την υστεροσκοπηση πάει ο γιατρός με κάμερα και αφαιρεί το πολύποδα με χειρουργικό ψαλίδι οπότε έχουμε με ακρίβεια την αφαίρεση του και δεν επηρεάζει το ενδομήτριο για μελλοντική εγκυμοσύνη. Γενικότερα αν προχωρήσετε εντέλει σε αποξεση λόγο της εγκυμοσύνης που δεν προχωράει, μετά από 1-2 κύκλους που θα σου έρθει περίοδος, πήγαινε για ένα τσεκ να δείς τι γίνεται με αυτό..
    • Πολύ όμορφα άρχισε η εβδομάδα κορίτσι μου.  Χρόνια πολλά σε όλους και όλες κορίτσια μου!!! Να περάσετε όμορφα ότι κι αν κάνετε σήμερα!
    • Καλησπέρα κορίτσι μου! Θα συμφωνήσω με την @Παρασκευαιδου. Χοριακη γιατί ξανά έκανες εφόσον είδατε σάκο κτλπ ; Όσον αφορά το μικρόβιο που βρέθηκε συνήθως αν είναι στην αρχή της εγκυμοσύνης τα αντιμετωπίζουν άμεσα οι γιατροί και δεν υπάρχει κίνδυνος για το έμβρυο. Επίσης , το ουρεοπλασμα το ίδιο , πάλι το αντιμετωπίζουν αν και ξέρω γυναίκες που το είχαν και δεν είχαν κανένα πρόβλημα στην εγκυμοσύνη τους. Αυτό βέβαια εννοείται διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα!    Τι έγινε τελικά ;  ευχομαι να έχεις ευχάριστα νέα!! 
    • Καλημερα κορίτσια! Τι ωραία που θα ήταν να ξεκίναγε έτσι κάθε Δευτέρα 🤷‍♀️🙈 Καλά να περασετε ότι κι αν κάνετε  
    • Για το αιμάτωμα που λες οτι εχεις, γιατι ειναι επικίνδυνο; Ολα καλα θα πανε. Κοντεύουν οι μερες για την αυχενικη σου. Σχεδόν έχει εξαφανιστεί ο κίνδυνος. Θα πανε ολα καλα! 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...