Μετάβαση σε περιεχόμενο

τι να κανω με τη μεικτη διατροφη????

Recommended Posts

ο μικρος μου 6 μηνων πια επινε μεχρι πριν 10 μερες 2 μπιμπερο ξενο (δεν καταφερα ποτε να απαλλαγω απο αυτο) και θηλαζε παρα πολλες φορες στα υπολοιπα γευματα του ,οταν αρχισε η φρουτοκρεμα και καταφερνε μετα απο λιγες μερες να φαει ολο το μπωλ σκεφτηκα να σταματησω το 1 ξενο και αρκεστω στο θηλασμο το θεμα ειναι οτι πια τη νυχτα ενω ας πουμε ξυπνουσε για φαγητο 3 φορες τωρα ξυπναει συνεχεια , χτες για παραδειγμα περιπου 10 μηπως δεν επρεπε να σταματησω το 2ο ξενο κι αν ας πουμε το συνεχισω τωρα που θα βαλω λαχανικα σε 2μερες θα του δινω και τις στερεες και τα 2 μπιμπερο και το μητρικο? τι να κανω ? διαφωτειστε με.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

το οτι το μωρακι σου ξυπνα δεν σημαινει οτι ειναι επειδη εκοψες το γαλα! μπορει βεβαια να ειναι και πεινα αλλα μπορει να ειναι χιλιοι ακομα λογοι!οπως δοντακια,πονακια, αγκαλιτσες,να θελει να νοιωσει ασφαλεια, να αυξησει την παραγωγη του κ.α

το συμπληρωμα δεν κοβεται μαχαιρι, αλλα σταδιακα και συμπληρωνεις με περισοτερο θηλασμο, ετσι θα αυξηθει η παραγωγη σου και θα μειωθει το συμπληρωμα!

κυρια τροφη και το 2ο 6ηνο παραμενει το γαλα και ειδικα το μητρικο! δεν αντικαθιστουμε γευματα, οι στερεες τροφες ειναι συμπληρωματικες!

δεν δεχονται ολα τα παιδακι τις στερεες τροφες στην ιδια ηλικια!αλλα ξεκινουν 6 μηνων, αλλα 8 και αλλα μετα το χρονο!

το παιδι ρυθμιζει τα παντα!

Γλαύκη ποσο γαλα επινε συνολικά απο το μπουκάλι ? Σε ποια γεύματα ?Το ενα ήταν στο γευμα της φρουτοκρεμας που αντικατέστησες? Το αλλο ποτε το δινεις ?

Αν το μωρο αντικατέστησε γεύμα τοτε δεν μπορουμε να πουμε οτι "Δεν του φτάνει το γάλα" . Οι μητέρες που δεν θηλάζουν ακολουθουν την λογική της αντικατάστασης .

Τα βραδινα ξυπνηματα σ΄αυτη την ηλικια μονο πεινα δεν ειναι ... Πολλα μωρα με την εισαγωγή των τροφων ξεκινησαν να ξυπνάνε συχνοτερα το βραδυ . Στον 6ο μηνα υπάρχει και αναπτυξιακό αλμα , μηπως ο μικρος σου προσπαθει να αυξήσει την παραγωγή σου ? ;)

Λαλα επινε 240 το καθε μπουκαλι και καθε φορα που ειναι ανησυχος μπαινει στο στηθος ακομα και μια ωρα μετα το μπιμπερο το θεμα ειναι οτι προσπαθησα καποιες φορες και παλια να μη δωσω τα 2 αυτα μπουκαλια αλλα τα ζητουσε καθως ειχε μαθει να πινει 1 μεταξυ 11-2 και 1 μεταξυ 5-8.προθεση μου ειναι να θηλασει μεχρι το 1ο ετος γιατο φοβαμαι μηπως με τις στερεες τροφες και τη συνεχιση του ξενου λιγοστεψει τελειως το μητρικο . απο την αλλη αν του σταματησω τελειως το ξενο αραγε επαρκει το δικο μου να τον καλυψει σε συνδυασμο με τισ τροφες?πραγματικα θα ηθελα να συνεχισω το θηλασμο αυτου του παιδιου καθως στα αλλα μου 3 λογω αγνοιας δικιας μου και λανθασμενων χειρισμων των παιδιατρων δεν θηλασα περα απο 3 μηνες.

Γλαυκη μην αγχωνεσαι ! Ενα μπουκάλι γάλα (αν και αρκετη ποσότητα) ειναι πολυ καλύτερο απο 5 μπουκάλια γάλα ;)

Αν ξεχάσεις τα ξυπνήματα , βλεπεις κατι στη συμπερφορα του μωρου ωστε να νομιζεις οτι πεινάει ? Ειμαι σχεδον βεβαιη οτι δεν φταιει το κοψιμο του ξενου γάλακτος για τα ξυπνηματα .

Θα συνεχισεις να του δινεις τη φρουτοκρεμα και θα τον βαζεις στο στηθος μετα . Αν θελει και πεινάει θα προσπαθησει να θηλάσει . Φυσικά θηλάζεις ελευθερα ολη την υπολοιπη μερα .

Καταλαβαίνω οτι με τα υπολοιπα παιδάκια στο σπιτι και τις δουλειες ειναι λιγο δυσκολα τα πράγματα αλλα επειδή γνωριζω και αλλη μητέρα με 4 παιδάκια που θηλαζει το 4ο ακομα (18 μηνων) σου λεω οτι μπορεις να τα καταφέρεις .

Μην φοβάσαι το γάλα δεν κοβεται ! Πρεπει ομως να ανταποκρινεσαι οταν θέλει να θηλάσει συχνοτερα γιατι ετσι κανει αυξηση στην παραγωγή .

Θα τα καταφέρεις πιστεψε το ! Αν το θελεις θα θηλάσεις για πολυ περισσοτερο απο χρονο ! :)

Λαλα σε ευχαριστω τα μεγιστα χωρις τις πολυτιμες συμβουλες σας και την παρακολουθηση σχετικων θεματων ο θηλασμος και αυτου του μωρου θα ειχε τελειωσει αδοξα προ πολλων μηνων

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...