Μετάβαση σε περιεχόμενο

Aποστειρωτης - ατμομαγειρας της nuk

Recommended Posts

Κοριτσια, εχει καμια σας τον αποστειρωτη-ατμομαγειρα της nuk?? Εχασα τις οδηγιες το ζωον!!! :blush: Και τωρα που θελω να τον χρησιμοποιησω σαν ατμομαγειρα δεν ξερω τι να κανω! :ohmy::ohmy: Αν τις εχει καποια παρακαλω παααααααααααααααααααρα πολυ να μου γραψει καποιες οδηγιες, δεν ξερω τι να κανω....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΛΕΝΑ ΜΟΥ ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΟ

>>>>>>>Αποστείρωση

Προσοχή: Ολα τα εξαρτήματα που πρόκειται να αποστειρωθούν πρέπει να έχουν πλυθεί καλά και να έχουν απαλλαγεί από κάθε υπόλειμμα τροφής.

Τις εικόνες A και I θα τις βρείτε στην αρχική διπλωμένη σελίδα.

1.Πιέστε προς τα μέσα τρεις από τις τέσσερις ασψάλειες 8 που βρίσκονται στον πάτο του κάτω καλαθιού 7. Ο δίσκος σταλάγματος 9 μπορεί τώρα να αφαιρεθεί προς τα κάτω (εικ. A).

2.Tοποθετήοτε τη βάση για τις ψιάλες 5 εντός του κάτω καλαθιού 7 (εικ. B).

3.Τοποθετήστε τα καλύμματα που είναι τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο με το άνοιγμα προς τα κάτω σε ένα δακτύλιο της βάσης μπουκαλιών (εικ. C).

4.Τοποθετήστε τα μπιμπερό με το στόμιο προς τα κάτω, στο κάτω καλάθι στους ελεύθερους δακτύλιους (εικ. D).

5.Toποθετήστε το επάνω καλάθι 4 πάνω στη λαβή του κάτω καλαθιού (εικ. E).

6.Τοποθετήστε τις θηλές και τα εξαρτήματα των μπιμπερό στο πάνω καλάθι με όποια σειρά θέλετε (εικ. F).

7.Βάλτε 90 ml νερό βρύσης στο δίσκο εξατμιστήρα 10 (εικ. G).

8.Τοποθετήστε το γεμάτο καλάθι στη συσκευή, έτσι ώστε η σήμανση να δείχνει προς τα εμπρός στο μέρος του διακόπτη (εικ. H).

Προσοχή: Σε όλες τις άλλες θέσεις το καπάκι δεν κλείνει πλήρως, έτσι μπορεί να εξέρχονται υδρατμοί και να εισχωρήσει νερό στη συσκευή.

9.Τοποθετήστε το καπάκι 2 στη συσκευή, βάλτε το βύσμα 14 στην πρίζα και ενεργοποιήστε τη συσκευή με το διακόπτη ενεργοποίησης 12 (με σήμανση). Το λαμπάκι ελέγχου 11 ανάβει (εικ. I).

10.Ο αποστειρωτήρας απενεργοποιείται αυτόματα μετά την αποστείρωση.

Παρακαλούμε να προσέξετε τα εξής:

•Μία αποστείρωση διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

•Εγγύηση αποστείρωσης υφίσταται, μόνον εφόσον η διαδικασία αποστείρωσης δεν διακοπεί και δεν περικοπεί η διάρκειά της.

•Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε αποκλειστικά κανονικό νερό βρύσης χωρίς οποιεσδήποτε προσθήκες.

•Φροντίστε ώστε να γίνεται τακτικός καθαρισμός αλάτων, σύμφωνα με την ενότητα "Καθαρισμός αλάτων" στη σελίδα 36, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα της συσκευής.

Mammyblue

Εμφάνιση Δημόσιου Προφίλ

Αποστολή προσωπικού μηνύματος στον/στην: Mammyblue

Εμφάνιση περισσότερων μηνυμάτων του χρήστη Mammyblue

10-04-08, 14:10 #7

Mammyblue

Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

--------------------------------------------------------------------------------

4. Βράσιμο τροφίμων

Γενικά περί βρασίματος

Η προσεχτική διαδικασία βρασίματος με ατμό επιτρέπει σε μεγάλο βαθμό τη διατήρηση των βιταμίνων στα τρόφιμα. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να παρασκευάσετε στα γρήγορα και με ελάχιστο κόπο μία μερίδα φρέσκης βρεφικής τροφής. Ο εκάστοτε απαιτούμενος χρόνος βρασίματος εξαρτάται άμεσα από την χρησιμοποιούμενη ποσότητα νερού. Μόλις εξατμιστεί το νερό η συσκευή απενεργοποιείται αυτόματα.

Στον πίνακα που ακολουθεί θα βρείτε τις απαραίτητες ποσότητες νερού καθώς και τους αντίστοιχους χρόνους βρασίματος ωρισμένων βασικών τροφίμων.

Υπόδειξη: Οι δοκιμασμένες αυτές ποσότητες νερού καθώς και οι χρόνοι βρασίματος μπορεί να ποικίλουν ελαφρώς, ανάλογα με την ποιότητα των τροφίμων.

Τις ποσότητες νερού που είναι απαραίτητες για την παρασκευή των άλλων τροφίμων μπορείτε να τις βρείτε με ευκολία στον πίνακα χρόνου βρασίματος.

Πίνακας χρόνου βρασίματος:

Σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη, ότι δεν επιτρέπεται να βράσουν συνολικά περισσότερα από 500 γρ. τροφίμων ανά φάση βρασίματος.

Βράσιμο

Τις εικόνες K έως P για το βράσιμο τροφίμων θα τις βρείτε στην αναδιπλούμενη σελίδα.

1.Τοποθετήστε το δίσκο σταλάγματος 9 από κάτω στο καλάθι 7. Προσέχετε ώστε να ασφαλίσουν και οι τέσσερις ασφάλειες 8 (εικ. K).

Προσοχή: Για το βράσιμο θα πρέπει να τοποθετήσετε οπωσδήποτε το δίσκο σταλάγματος 9, διότι διαφορετικά θα στάζει ο ζωμός λαχανικών και φρούτων στο θερμαντικό δίσκο και θα καίγεται.

2.Κόψτε τα πλυμένα και κομμένα τρόφιμα σε κύβους μεγέθους περ. 1 εκατ. (εικ. L).

3.Βάλτε τους κύβους τροφίμων στο κάτω καλάθι 7 (εικ. M).

4.Βάλτε την απαραίτητη ποσότητα νερού στο δίσκο εξατμιστήρα 10. Την απαραίτητη ποσότητα νερού θα την βρείτε στον πίνακα.

Προσοχή: Το νερό πρέπει να το βάλετε κάτω στο δίσκο εξατμιστήρα με το θερμαντικό

Τρόφιμο

Νερό

περ. Χρόνος βρασίματος

Μήλα

100 ml

20 λεπτά

Αχλάδια

100 ml

20 λεπτά

Κουνουπίδι

150 ml

30 λεπτά

Μπρόκολα

100 ml

20 λεπτά

Αρακάς

100 ml

20 λεπτά

Μάραθο

100 ml

20 λεπτά

Ψάρι

50 ml

10 λεπτά

Πουλερικά

150 ml

30 λεπτά

Φασολάκια φρέσκα

100 ml

20 λεπτά

Καρότα

200 ml

40 λεπτά

Πατάτες

100 ml

20 λεπτά

Γογγυλοκράμβη

150 ml

30 λεπτά

Ροδάκινο

100 ml

20 λεπτά

Βοδινό ή χοιρινό

150 ml

30 λεπτά

Τομάτες

100 ml

20 λεπτά

Κολοκυθάκια

100 ml

20 λεπτά

περ. Χρόνος βρασίματος

Ποσότητα νερού

10 λεπτά

50 ml

20 λεπτά

100 ml

30 λεπτά

150 ml

40 λεπτά

200 ml

50 λεπτά

250 ml

Mammyblue

Εμφάνιση Δημόσιου Προφίλ

Αποστολή προσωπικού μηνύματος στον/στην: Mammyblue

Εμφάνιση περισσότερων μηνυμάτων του χρήστη Mammyblue

10-04-08, 14:11 #8

Mammyblue

Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

--------------------------------------------------------------------------------

Καθαρισμός και περιποίηση της συσκευής

Καθαρισμός

Πριν καθαρίσετε τη συσκευή βγάλτε το βύσμα από τη πρίζα.

Καθαρίζετε τη συσκευή μόνο όταν είναι σε κρύα κατάσταση. Μη χρησιμοποιείτε καυστικά μέσα καθαρισμού και τριψίματος, για το λόγο ότι μπορούν να προξενήσουν ζημιές στις επιφάνειες.

Μετά από κάθε χρήση σκουπίζετε τον μαγειρικό δίσκο 10 και το καπάκι 2 με ένα υγρό πανί.

Για τον καθαρισμό μπορείτε να απομακρύνετε το δίσκο σταλάγματος 9 από το κάτω καλάθι 7:

•Πιέστε προς τα μέσα όπως ψαίνεται στην εικόνα A, τρεις από τις τέσσερις ασψάλειες 8 που βρίσκονται στον πάτο του πρόσθετου καλαθιού. Ετσι μπορείτε να κατεβάσετε προς τα κάτω το δίσκο σταλάγματος 9.

Για να συναρμολογήσετε ξανά το δίσκο σταλάγματος 9, τοποθετήστε το καλάθι στο δίσκο σταλάγματος και πιέστε μέχρι να ακουστεί το χαρακτηριστικό κλικ του κλειδώματος των ασψαλειών 8.

Το επάνω και κάτω καλάθι 4 + 7, η βάση για τις ψιάλες 5, ο δίσκος σταλάγματος 9 και η τσιμπίδα μπουκαλιών 6 μπορούν να πλυθούν σε πλυντήριο πιάτων.

Υπόδειξη: Οι φυσικές χρωστικές ύλες τροφίμων μπορεί να προκαλέσουν στα πλαστικά εξαρτήματα μόνιμες αποχρώσεις. Αυτό όμως δεν επηρεάζει τη λειτουργία της συσκευής για αξιόπιστες μελλοντικές αποστειρώσεις.

Καθαρισμός αλάτων

Μετά από κάποιο χρόνο δημιουργείται απόθεση αλάτων στο δίσκο εξατμιστήρα του αποστειρωτήρα (ανάλογα με το βαθμό σκληρότητας του χρησιμοποιημένου νερού βρύσης). Τα άλατα αυτά πρέπει να απομακρύνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα για να διασφαλίζεται έτσι η λειτουργική ικανότητα της συσκευής. Η απόθεση αλάτων μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την απόδοση κατά το βράσιμο και την αποστείρωση.

Υπόδειξη: Για ελαφριές αποθέσεις αλάτων χρησιμοποιήστε καλύτερα την κατωτέρω αναφερόμενη μέθοδο με επιτραπέζιο ξύδι. Για ισχυρές αποθέσεις αλάτων θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέσο απομάκρυνσης αλάτων που προσφέρεται στο εμπόριο. Τηρείτε τις υποδείξεις χρήσης που αναφέρονται στη συσκευασία του προϊόντος.

•Για τον καθαρισμό αλάτων αναμειγνύετε 100 ml καυτού νερού με 100 ml μαγειρικό ξiδι και το βάζετε στο δίσκο του εξατμιστήρα. Αφήνετε το διάλυμα να δράσει για 30 λεπτά και μετά το πετάτε. Στη συνέχεια σκουπίζετε τη συσκευή με ένα υγρό πανί.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλημέρα κορίτσια μου!!  Δυστυχώς είχα και εγώ κάποια νέα που με πανικοβαλαν τη παρασκευή στο γιατρό άσχετα με τις αντιστάσεις στις μητριαιες.. για αυτό και χάθηκα λίγο.. είμαι στο τρέξιμο όλη την εβδομάδα μιλώντας με επαγγελματίες υγείας ψάχνοντας λύσεις.. που πιστεύω να πάνε όλα καλά τώρα, θα δείξει όμως πως θα πάει και τι θα γίνει... Δεν είμαι έτοιμη να το συζητήσω ακόμα... Διαβάζοντας και κάποια δικά σας νέα άλλο τόσο εκνευρίζομαι με τους γιατρούς που υπάρχουν εκεί έξω... Δεν θα επεκταθώ περισσότερο καθώς δεν θέλω να στεναχωρήσω και καμιά σας.. ας γεννησουμε όλες με το καλό να πάνε όλα κατ'ευχήν για όλες μας, να κρατήσουμε υγιή μωράκια στην αγκαλιά μας και τότε θα είμαι χείμαρρος.. Να σας πω όμως ότι η μικρούλα μας είναι μια χαρά, επανέλαβα και το Doppler, μίλησα και με αγγειολογο.. τσάμπα ανησύχησα.. όλα καλά! 2.200kg και 0,570 η αριστερή μητριαια και 0,600+ η δεξιά.. κατά μέσο όρο δηλαδή γιατί τις μετρήσαμε καμία 10αρια φορές τουλάχιστον.. Τη Τρίτη που μας πέρασε έκανα και καρδιοτοκογραφημα, όλα καλά, 25/11 έχουμε πάλι καρδιοτοκογραφημα και υπέρηχο.. και αρχές Δεκέμβρη ξανά υπέρηχο..  @MarMar90 μου είδα και τα δικά σου νέα.. τα κορίτσια με κάλυψαν πλήρως.. θα πω μόνο ότι λυπάμαι για το γιατρό σας και για αυτό που σας κάνει ψυχολογικά τώρα στο τέλος.. δεν θα πω κάτι άλλο γιατί δε θα σταματήσω να βρίζω μέχρι αύριο..!! Βέβαια τα έχω μαζεμένα και από τον δικό μου... Anyway..! Σήμερα δεν έχεις το δεύτερο Doppler;; Περιμένω να διαβάσω νέα σου!!! Ευχαριστώ και για τη σκέψη κοριτσάκι μου..! ❤️❤️❤️
    • Ίσως να φταίει κ το τρελό άγχος για τα πάντα γιατί οι εξετ΄ασεις πάντα βγαίνουν οκ. Ξέρω θα σας φαίνεται πολύ κουλό να μην έβρισκαν κάτι αλλά το έχω αποδεχθεί τόσα χρόνια, στην αρχή ένιωθα πολύ μειονεκτικά ΄΄οντας στην εφηβεία. Κ όταν έμεινα έγκυος κ εκείνο τον κύκλο είχα ενδιάμεσα αιμορραγία κ δεν μπορούσαμε να υπολογίζουμε την 1η μέρα περιόδου!!!  
    • Ευχαριστώ πολύ κορίτσι ❤️ Για όλες μας πιστεύω ότι το έχουμε! η @_piripiri_ έκανε ήδη την αρχή! Για τη θέση απ'ό,τι κατάλαβα είναι το κεφάλι μεν προς τα κάτω αλλά λίγο πλάγια, δεν έχει αρχίσει να κατεβαίνει στη λεκάνη. Δεν βιάζεται όμως ο γιατρός, θα αρχίσουμε να το κοιτάμε από το επόμενο ραντεβού που είναι σε 2 εβδομάδες νομίζω   
    • 2,5 κιλάκια πλασματάκι 😍 Μπράβο βρε κορίτσι μου! Πολύ πολύ χαρούμενα τα νέα σου!! Έχει πάρει και σωστή θέση με το κεφαλάκι;;; Μου αρέσει πολύ και η αισιοδοξία σου καθώς πλησιάζει η ΠΗΤ. Να μείνεις έτσι μέχρι να κρατήσεις την μπουμπού στην αγκαλιά σου!!!❤️💗❤️
    • @Diwni Πιο παλιά ήταν ΄έτσι κ το είχα αποδεχθεί κ έπαιρνα αντισυλληπτικά για να φτιάξει. Μετά την αποβολή (Μάρτιος 2023) άλλαξε ο κύκλος κ έγινε μεγάλος που είναι το κλασσικό για ΣΠΩ. Τώρα πρώτη φορά γίνεται αλλά δεν έχω κανένα κουρ΄άγιο να ασχοληθώ απλά αφήνω να περάσει, κουράστηκα να τρέχω στους γιατρούς κ η απάντηση να είναι ναι είσαι η εξαίρεση κ πάρε χάπια για μια ζω΄η. @Elli13 Δεν βρήκα ωορρηξία κ σταμάτησα τα τεστ απ'τη στιγμή που έχω φουλ αίμα Δεν πειράζει πάμε για τον Δεκέμβριο, ίσως μας το φέρει ο Αϊ Βασίλης το μωράκι ☺️ Γενικά στο θέμα περιόδου τρέχω από τότε που μου ήρθε πρώτη φορά περίοδος κ απλά ακούω συνέχεια είσαι η εξαίρεση κ έτσι λειτουργ΄εί ο κύκλος σου. Παλιά δεν με πείραζε γτ δεν προσπαθούσαμε για παιδιά
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...