Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟΥ , ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ!!!

dimitra23

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια!

Θέλω να σας ρωτήσω καταραχας το εξής:

1) Στη πολή που μένω δεν υπάρχει εντατική νεογνών , είναι 2 ώρες η Θεσσαλονικη απο τη πολη μου! Να σκεφτώ σοβαρά να γεννήσω Θεσσαλονίκη?

2)Αν γεννήσω Θεσσαλονίκη ο γιατρός μου είναι στο Γεννεσις και στο Διαβαλκανικό! θέλω την αποψη σας να έχω μια εικόνα για το ποιο θα επιλέξω!

Στο Διαβαλκανικο μου έιπαν οτι ο τιμοκαταλογος είναι για

3κινο - 1650ε με φπα χωρις την αμοιβή του γιατρού

2κλινο- 2.260ε -//-

μήπως ξέρετε και για το Γέννεσις?

3)Μείνατε ευχαριστημένες απο τις κλινικές?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

2 ώρες δεν είναι μακρυά?! αν σε πιάσουν οι πόνοι γέννας πώς θα ταξιδέψεις 2 ώρες? και αν έχει κίνηση στον δρόμο? :ohmy:

Προσωπικά μου φαίνεται πολύ μακρυά!!

φιλη μου δεν ξερω κανενα απο τα δυο νοσοκομεια ειμαι απο Αθηνα αλλα θα συμφωνησω με την φιλη argi οτι δυο ωρες ειναιμεγαλο ταξιδι μην σκεφτεσε οτι δνε υπαρχει μονο εντατικη νεογνων (ειναι βεβαια σοβαρο)αλλα για ποιο λογο σκεφτεσε οτι θα χρειαστεις την εντατικη; Στη Θεσσαλονικη αν πας καιγεννησεις εχεις καποιον εκει για να μεινεις ενοοω να πας πιο πριν ετσι ωστε να ην εχεις την αποσταση στη μεση .Ευχομαινα παρεις τη καλυτερη αποφαση .

Εγώ από την Κομοτηνή θα πάω να γεννήσω στον Άγιο Λουκά γιατί εκεί είναι ο γιατρός μου και δεν τον αλλάζω με κανέναν άλλο...οπότε 2,5ώρες δρόμος...

Αφού στο τέλος σε παρακολουθεί πιο συχνά ο γιατρός και ξέρει πότε έρχεται η ώρα σου μωρέ...εγώ θα μείνω και σε ξενοδοχείο καμιά εβδομάδα οπότε φαντάζομαι ότι όλα καλά!

Αν όμως ο γιατρός σου είναι στο Διαβαλκανικό, εκεί θα πρέπει να πας. Δεν νομίζω να ξεγεννάει αλλού...Ρωτησέ τον.

υπάρχουν αλλα δεν τους έχω πολύ θάρρος!

Δεν ξέρω πως θα το κάνω..... :(

με τρομοκράτησαν όμως οι δικοί μου εχθές και έχω φοβηθεί λίγο....

δεν ξέρω αν γίνετε να κλείσω ραντεβού με το γιατρό και να κάνουμε πρόκληση τοκετού...με φυσιολογικο όμως γίνετε?

τι μου προτείνετε βρε κορίτσια? με φοβησαν λίγο... απο την άλλη λέω απο τη στιγμή που πάνε όλα καλα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αλλα μου λένε συννέχεια οι δικοί μου, και αν προκύψει κάτι?αν γίνει κατι ?

τι να τους πω δεν ξέρω...με τον άντρα μου είχαμε αποφασίσει να γεννήσω στην κλινική της Δράμας, αλλα ουτε σεντονια δεν αλλαζουν...μόλις το έμαθαν οι δικοί μου καραφλιασαν..και μένα μου φάνηκε κουλό γιατι μπορεί να λερωθω κλπ. αλλα δεν ξέρω αν έχω και πολλές επιλογές..!

Δυστυχώς στην επαρχία κάπως έτσι είναι...γιαυτό κι εγώ θα πάω Θεσ/νίκη. Ξέρω ότι γίνεται πρόκληση τοκετού και να γεννήσεις φυσιολογικά.

Δεν έχεις κανέναν να σε φιλοξενήσει τις τελευταίες ημερες;

Λοιπόν . η γνώμη μου είναι να γεννήσεις στην πόλη σου.Δύο ώρες είναι αρκετή απόσταση όταν θα πρέπει να διανυθεί κατά την ώρα του τοκετού!

Και γιατί σκέφτεσαι εντατική νεογνών?

Μη σκέφτεσαι έτσι , γιατί να χρειαστεί κάτι το μωράκι σου?Ολα θα πάνε καλά ( εκτός και αν σου εχει πει κάτι ο γιατρός σου , που δεν το νομίζω , είναι ο φόβος σου και είναι φυσιολογικός)

Να σκέφτεσαι θετικά και να εμπιστευεσαι τους γιατρούς της πόλης σου!

Οσο αφορά την κλινική , εγώ γέννησα στη Γενική κλινική Θεσσαλονίκης και όλα ήταν εξαιρετικά.

Νομίζω πως καλύτερο είναι το Διαβαλκανικό από τα δύο που αναφέρεις.

Για τις τιμές δεν γνωρίζω , με ένα τηλεφώνημα θα σε ενημερώσουν πάντως!

Με το καλό να το υποδεχτείς!!!

Μην αγχωνεσαι βρε ολα καλα θα πανε.. ;) οπως λενε και τα κοριτσια γιατι να χρειαστεις εντατικη;;αλλα και Θεσσαλονικη να πας απο την ωρα που σπανε τα νερα ή σε πιανουν πονοι μεχρι να γεννησεις εχεις πολλες ωρες μπροστα σου..εμενα εσπασαν κυριακη πρωι και γεννησα δευτερα μεσσημερι! :silly: αλλα μη πας με προκληση,ασε να γινουν φυσιολογικα τα πραγματα... :)

Τόνια όταν έχεις τους πόνους του τοκετού ακόμη και η διαδρομή των 10 λεπτών σου φαίνεται αιώνας όχι των 2 ωρών!!! και χωρίς κίνηση....τι γίνεται αν υπάρχει κίνηση? μποτιλιάρισμα?

Εγώ δεν καταλαβαίνω οι γυναίκες στην επαρχία πού γεννάνε? είτε Θεσ/νίκη είτε Αθήνα?! Η αδελφή μου γέννησε Λάρισα, η ξαδέλφη μου επίσης όλα πήγαν καλά.....δλδ οι Δραμινές πού γεννάνε?

Να σου δώσω μια ιδέα: γιατί δεν πας μια βόλτα από την κλινική ή το νοσοκομείο της πόλης σου να ρίξεις μια ματιά, να σου κάνουν μια ξενάγηση στο χώρο έτσι ώστε να έχεις προσωπική άποψη!

Γνώμη μου είναι να μην κάνεις πρόκληση τοκετού γιατί δεν είναι και ό,τι ευχάριστο (δεν έκανα, έκανε η σδελφή μου) άστο να έρθει φυσιολογικά και αν το αντέχουν τα οικονομικά σας όταν θα είσαι στην 39 εβδομάδα πηγαίντε Θεσ/νίκη, να μείνετε σε ξενοδοχείο.....και περιμένετε μέχρι το ευχάριστο! :):kiss:

και προσπάθησε να μην αγχώνεσαι με το τι σου λένε οι συγγενείς, ο κάθε ένας λέει τα δικά του (όπως άλλωστε και εμείς!! ;) )

Ας αρχισω αναποδα.... εγω ψηφιζω διαβαλκανικο

αν εχεις καποιο σπιτι να μεινεις οσο περιμενεις να γεννησεις οκ να πας θεσσαλονικη, αν οχι ομως... δραμα - θεσσαλονικη ςιναι μια καλη αποσταση , και αντε αν γεννησεις βραδυ παει και ερχεται να ειναι μερα μεσημερι και εχει γινει δυστυχημα στον περιφερειακο και δεν πεφτει φυλλο .... τι θα κανεις?????

τωρα ακομα κι αν δεν αλλαζουν σεντονια στη δραμα, αν τους πεις οτι εχει αιμα στο σεντονι, ε, ακομα και στα δημοσια ερχονται και στο αλλαζουν βρε παιδακι μου!

στη δραμα εχει μονο δημοσιο, καμια ιδιωτικη κλινικη δεν εχει? στην καβαλα που ναι πιο κοντα?? ηξερα εκει μια μαια και εκαναν πολυ καλη δουλεια στα μωρακια...

μεταξυ των 3 πολεων ψηφιζω 1 δραμα, 2 καβαλα, 3 θεσσαλονικη

αντε με το καλο :)

Εχει κλινική και πηγα και κάποια στιγμη για να μου δώσουν την λίστα με τα πραγματα που θα πάρω!

Το θέμα με την επιλογη μαιευτηρίου άνοιξε παλι γιατι οι δικοί μου ανησυχουν μην σημβει κατι απροοπτο.

Εδω τόσες γυναίκες γεννούσαν στα χωράφια ρε παιδιά πριν...τι να πω...δεν φοβάμαι γενικά οτι θα πάει κατι στραβα, αλλα οταν σου ανοίγουν τέτοιο θεμα δικά σου άτομα και επιμένουν σίγουρα θα το σκεφτείς λίγο γιατι θέλουν το καλό σου!

Πάντως το να ξεκινησω με το που με πιάσουν οι πονοι δεν το κάνω , το ξεκαθαρισα στον ευατο μου !!!ειναι αυτο που λέτε με την κίνηση στους δρόμους και χιλια δυο που μπορεί να προκύψουν!

εμενα αυτο που με προβληματιζει κυρίως είναι αν πρεπει να με απασχολει πολύ το γεγονος οτι δεν εχει εντατικη νεογνών στη Δραμα.

Σεντονια περνω και απο το σπιτι μου! δεν με νοιάζει τοσο αυτο οσο το να ειμαστε ασφαλεις εγω και το μωρο μου!

αν παω τελικα Θεσσαλονικη θα κοιτάξω να μείνω κάπου λίγες μερες ...φανταζομαι θα μου πει ο γιατρος μου πανω κατω ποτε θα περιμενω ετσι δεν ειναι?

Δημητρουλα μου τι επαθες παλι αγαπη μου;ΚΑθεσαι και ακους τους αλλους και τους φοβους τους;Κοιτα αν ειχες καποιον δικο σου να μεινεις Θεσ/νικη δεν υπαρχει προβλημα αλλα δεν νομιζω οτι ζυτος ο λογος που ανεφερες πρεπει να σε κανει να πας να γεννησεις αλλου.Εγω επειδη ημασταν Ορεστιαδα στον γιο μου και θα γεννουσα Αλεξανδρουπολη προτιμησα φυσικα να παω Θεσ/νικη στην μαμα μου και πηγα με το ποτ μπηκα στον μηνα μου αλλα ο αντρας μου επειδη δεν μπορουσε να παρει αδεια ηταν με το τηλ στο χερι και κατα τυχη μου εκανε εκπληξη και ηρθε και την επομενη μερα γεννησα!!Θελω να σου πω οτι γενικως ειναι δυσκολα και για τον αντρα σου αλλα δεν το ρισκαρεις να πας τελευταια στιγμη.Παντως οτι και να γινει,χτυπα ξυλο,θα στειλουν το μωρο αμμεσα Θεσ/νικη οποτε μην ανησυχεις.Κι εδω Μυτιληνη δεν εχει τετοια πραγματα και φευγουν με αεροπλανο Αθηνα!Δεν γινεται να πηγαινουν να γενναν ολες αλλου!Αυτα ειχα να σου πω τωρα ειναι δικη σου αποφαση και του αντρα σου!Παντως μην αφηνεις τους αλλους να σου μεταδιδουν τον φοβο τους!Φιλια!

ΓΙΑ ΣΟΥ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ.ΕΓΩ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΝΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΙΧΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΜΕ ΣΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΑΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΡΑΒΑ .ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΚΛΙΝΙΚΗ Η ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.ΚΟΙΤΑΞΕ ΓΙΑΝΑ ΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΙΓΟΥΡΗ ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.ΟΜΩΣ ΕΑΝ ΘΕΣ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΚΑΙ ΓΩ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑ ΔΛΔ ΔΙΑΛΕΞΕ ΜΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΟΥΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΔΛΔ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΟΤΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΟΝΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ.ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΛΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΙΝΑΚΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΣΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΦΟΒΕΡΑ.ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΟΥΛΕΓΑ.ΤΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ.ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑΡΘΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ?

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Α ρε κορίτσια μιας και πιάσατε τις ηλικίες εγώ σ ένα μήνα κλείνω τα 30 ..κάπως μου έρχεται είναι η αλήθεια που φεύγω απ' το δύο 🤷😅 όχι ότι είμαι μεγάλη αλλά δεν το χω συνηδητοποιησει κιόλας... @Barbiee αφού έχεις όρεξη κι υπομονή μπράβο...πάντως κι ο δικός μου που ναι 5.5 δεν τον βλέπω να πολυβοηθαει..περισσοτερο φασαρία κάνει😅εγώ μέτα το πρώτο δεν ήθελα άλλο😂του έλεγα του άντρα μου αν θες δεύτερο βρες άλλη με τον πόνο που ΧΑ περάσει στη γέννα...😂 @Demy93κι εγώ πάντως μαζί μου θα το έπαιρνα ..απ' το να πηγαίνω στη δουλειά και να χω το μου μου πίσω χίλιες φορές μαζί σου..αφού μπορείς κιόλας...
    • να σ πω την αλήθεια πλεον δεν χρειάζομαι τη βοήθεια κανενός...τις πρώτες 20 μέρες χρειαζομουν που δεν μπορούσα να σηκωθώ απο το κρεβάτι...αλλα δεν πειράζει... ευτυχώς ειχε πάρει αδεια ο άντρας μου... πλέον δεν περιμένω κάτι.. όλο λένε να ερθω να σ βοηθήσω να καθαρίσεις το σπίτι και ακόμα έρχονται., εγώ καθάρισα εστρωσα και χαλια και μια χαρά 🤷 προλαβαίνω για 5 παιδιά αλλα δεν ξέρω αν έχω το κουράγιο για 5😂 εγω θα τον έπαιρνα μαζι μου εκει που εφτιαχνα τα νύχια...αλλα φοβηθηκα απο τη σκόνη και απο τα υλικά λ που μυρίζουν όσο να ναι και τον αφησα σπίτι ...καλα ο άντρας μου δεν πρόκειται να τον ξανά κρατήσει και να φύγω 😂😂
    • Καλά και εγώ έτσι στα 26 άλλου πατούσα αλλού βρισκόμουν άσε που δεν είχα γνωρίσει καν τον άντρα μου τότε 😂
    • Ωχ κατάλαβα είναι δύσκολο να έχεις τους γονείς σου μακριά και εγώ έτσι 650χιλ μακριά τους έχω αστα να πάνε  Μάλλον για μαζί σου το κόβω αν έχεις την δυνατότητα γιατί και ο πεθερός σου πόσο να κρατήσει ένα τόσο μωράκι εμένα ο μπαμπάς μου δεν θα μπορούσε να κρατήσει το μωρό ποτέ ώρα μόνος του 😅
    • Είναι δύσκολο στην αρχή να αφήσουμε τα μωρά μας ειδικά εμείς που θηλάζουμε  εγώ μια φορά την έχω αφήσει την μπέμπα στην πεθερά μου να πάω σούπερ-μάρκετ η αλήθεια είναι πως κάθησε δεν είχα κάποιο θέμα αλλά πραγματικά έχει να κάνει και με το παιδί γιατί η μεγάλη στην ηλικία αυτήν όχι σούπερ μάρκετ δεν με άφηνε να πάω ούτε μέχρι την εξώπορτα την αυλης δεν προλάβαινα να πάω κλάμα ! παντως έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου προλαβαίνεις να κάνεις 5 παιδάκια άνετα και στο εύχομαι εγω αν πάω για τρίτο  θα πρέπει σε ενα χρόνο αντε βαριά δυο να το βάλω μπροστά αλλιώς θα μείνω με τις δυο κορούλες μου 🥰 Εχεις πει ότι θέλεις βοήθεια ; Μήπως νομίζουν ότι δεν της θέλεις μέσα στα πόδια σου και για αυτό δεν έρχονται να βοηθήσουν ;
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...