Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα. Έχω κάποιες απορίες σχετικά με τη τράπεζα γάλακτος. Τη Δευτέρα θα λείψω για πρώτη φορά στη δουλειά. Θα πάω 5 το απόγευμα και θα γυρίσω 1 τη νύχτα. Σ'αυτό το διάστημα θα χρειαστεί να τον ταίσουν τουλάχιστον 3 γεύματα..

Όμως δεν ξέρω ούτε πόσο τρώει, ούτε πόσο θα καταφέρω να βγάλω. Δεν πρόλαβα να ξεκινήσω να μαζεύω και νωρίτερα για διάφορους λόγους...

Επίσης που να το αποθηκεύω; Δεν συμφέρει να πάρω αυτά τα σακουλάκια..

Μπορώ να ανακατεύω τα γεύματα μέχρι να φτάνουν πχ στα 150 ml και να τα καταψύχω;;

Οι άλλοι όταν θα τα αποψύχουν θα τα βάζουν πρώτα στο ψυγείο και μετά μπεν μαρί;;

Ακόμα εγώ στη δουλειά αμφιβάλλω αν θα καταφέρω να αδειάσω καθόλου το στήθος μου...

Πάνω σ'αυτά τι έχετε να μου προτείνετε οι πιο έμπειρες;;;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ξεκινα απο σημερα κιολας!

Θα επρεπε ηδη να εχεις ξεκινησει αλλα εφοσον ειχες τους λογους σου το καταλαβαινω.

Να υπολογιζεις καταρχην οτι θελει περιπου 150 μλ αν 3ωρο.

Παρε μπουκαλακια πλαστικα ή τα σακουλακια (που δεν θελεις )γιατι ειναι πολυ βολικα.Να χωριζεις μεριδες των 100μλ για να μην χρειαστει να πετας γαλατακι.

Για να ανακατεψεις γευματα πρεπει να ειναι στην ιδια θερμικρασια...

Δηλαδη ο,τι βγαζεις θα το βαζεις αμεσως στο ψυγειο και οταν θελεις να φτιαξεις σακουλακι τοτε θα το ανακατευεις αφου θα ειναι ηδη κρυο.

Θα αποθηκευεις στην καταψυξη και οχι στο κατω ραφι.

Θα βγαζεις ενα 24ωρο νωριτερα στο ψυγειο για να ξεπαγωνει και θα το ξεσταινεις σε μπεν μαρι.

Το κατεψυγμενο γαλα πρεπει να καταναλωνεται εφοσον μπει στην συντηρηση σε 24 ωρες.

Για τις ωρες που θα λειπεις φροντισε να κανεις αντησεις ανα 3ωρο-4ωρο ωστε να μην εχεις προβληματα με την παραγωγη σου.

Και κατι ακομη...

Το κατεψυγμενο γαλα εχει περιεργη γευση...

Μην τρομαξεις και νομισεις οτι χαλασε...

lovie σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Αν τά βάζω ανα 100 πως θα γίνει να μη πετάω γαλατάκι;; Γιατί και εγώ τόσο υπολογίζω οτι τρώει 120-150, (10 λεπτά θηλασμού ανα 2,5-3ωρο).Πήρα το swing και έχω 6 μπουκαλάκια που προσαρμόζονται στο θήλαστρο για να καταψύχω αυτά. Μετά τη Δευτέρα δεν ξέρω πότε θα ξαναδουλέψω ίσως και τη Τετάρτη. Αλλάζει η γεύση;; Λες να μη το πιει; Δεν μπορεί να πιει κανένα άλλο γάλα εκτός από το δικό μου.

jovi πινει καθολου απο μπουκαλι???

γιατι εμενα που τον ειχα δοκιμασει 3 μηνων να δωσω 2 γευματα γιατι

ειχα παει για μια μερα δουλεια δε το επινε...

ευτυχως περασαν μια βολτα απο το μαγαζι κ ετσι τον θλασα..

κανε ενα τεστ πρωτα.. ;)

Ασε thouli μου τι έχω περάσει και μ'αυτό. Εγώ όταν χρειάστηκε να φύγω κάποιες φορές δοκίμασα να του δώσω φόρμουλα.. και το έπινε ο καημένος αλλά μετά από 3-4 ώρες έκανε εμετό. Όταν μετά του έδωσα το δικό μου με το μπουκάλι..έριχνε κλάμα.. χαζός ήταν;; Σου λέει αυτό με χαλάει..δε το πίνω!!! Είδα και έπαθα για να τον συνηθίσω ξανά. Κάθε μέρα έβγαζα από λίγο χωρίς να υπάρχει λόγος για να το μάθει ξανά. Τώρα ελπίζω οτι δεν θα έχω πρόβλημα με αυτό. Με ανησυχεί οτι δεν θα μπορώ να βγάζω. Ποτέ δεν έβγαζα πάνω από 70 ml.

Δεν μπορουν ολλες οι γυναικες να βγαλουν γαλα με το θηλαστρο!

Γνωριζεις φυσικα οτι το συγκεκριμενο θηλαστρο δεν ειναι για πολλες αντλησεις μεσα στην ημερα!

βρε εμενα ουτε το δικο μου δε ηθελε σε μπουκαλι..

κ γω με θηλαστρο δε βγαζω..αλλα οσο πιο συχνα τοσο

πιο πολλα μλ βγαζεις..αυτο εχω καταλαβει...

ευχομαι να τα καταφερεις.. ;)

Δηλαδή πόσες αντλήσεις μπορώ να κάνω;; Και πότε θα προλάβω να μαζέψω 3 γεύματα μέσα σε 2 μέρες;;;Μέσα γράφει για περιστασιακή η συχνή άντληση...

Jovi καλή αρχή στη δουλειά σου!

Ξεκίνα να συλέγεις λίγο λίγο αφού είναι τόσο ανάγκη και σιγά σιγά θα μπεις σε ρυθμούς και εσύ και το μωρό σου. Εκτός από μπουκαλάκια και σακουλάκια υπάρχουν και ποτηράκια με καπάκι της AVENT. είναι πολύ βολικά, εγώ αυτά χρησιμοποιούσα και τα χρησιμοποιώ ακόμα σαν φαγητοδοχεία.

Ανέμενε συμβουλές Lalas! ;)

Το συγκεκριμενο θηλαστρο νομιζω ειναι για μια με δυο αντλισεις την ημερα! Δεν ειμαι σιγουρη ομως!Ας σου πει η lala καλυτερα με σιγουρια!

Άστα καντινου μου έχω αγχωθεί πολύ αν θα καταφέρω να βγάλω τα γεύματα μέχρι τη Δευτέρα..Θα τον αφήσω νηστικό...Έχω και περίοδο! Όλα μαζί έπεσαν..Τι θα κάνω;;;

Μέχρι το μεσήμερι είναι πιο τακτοποιημένος, το βράδυ μου το χαλάει λίγο. Ξυπνάει γύρω στις 8μιση 9 και θηλάζει. Μετά στις 12 τρώμε φρουτόκρεμα και λίγο θηλασμό. Είναι μια βδομάδα που ξεκινήσαμε και ευτυχώς τη τρώει. Μετά θέλει πάλι 3μιση, 5, 7μιση, 9, 11μιση απο λίγο. Για 6-8 λεπτά.

Κανονικά μπορώ να κάτσω μέχρι Μάρτη. Έχω πάρει ΟΑΕΔ. Όμως δεν τα βγάζουν πέρα γιατί έφυγε μια κοπέλα και πρέπει να βοηθήσω. Θα πηγαίνω 3-4 φορές τη βδομάδα και θακάθομαι τουλάχιστον 8ωρο. Έλεγα πως θα απογαλακτίσω σιγά σιγά γιατί με τους ρυθμούς που δουλεύουμε εκει δεν θα μπορώ να αντλώ, αλλά ο μικρός δε πίνει τίποτα άλλο....

Πρεπει να σταματησεις να ανχωνεσαι! Οταν θα λειπεις ανετα πιστευω θα πιει γαλα! Αυτο το κατι αλλο μπορει να ειναι δικο σου γαλα η και ξενο. Δεν πινει τωρα γιατι εισαι εσυ εκει! Οταν θα λειπεις και θα πινασει θα πιει. Αρχισε εσυ την τραπεζα καιοσο υπαρχει δικο σου γαλα θα του το δινουν.Απο εκει και περα αν τελειωσει η τραπεζα εχε και κανενα γαλατακι ξενο προχειρο.Οταν επιστρεψεις απο την δουλεια παλι θα εχει εσενα! Μην απογοητευεσαι και μην πιστευεις πωσ ο απογαλακτησμος ειναι ευκολος. Εγω δεν μπορω να απογαλακτησω γιατι η μικρη δεν θελει.

Σε ευχάριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και για το κουράγιο που μου δίνεις. Εχω αλλάξει 4 γάλατα για να δοκιμάσω και κάνει εμετό. Φοβάμαι μήπως έχει και καμιά αλλεργία. Στη προσπάθειά μου να τα καταφέρω, άργησα να κάνω τη τράπεζα...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• χαχαχαχα...Μα κι εσύ πατατάκια και μπριζολάκια πριν από εξετάσεις χοληστερίνης....;;; Ε είστε προκλητική κυρία μου!🤪 Πάντως τώρα που είπες για τη φέτα... Αν μπορώ να κατονομάσω ένα φαγητό που ζητούσα και ζητάω ακατάπαυστα τώρα στην εγκυμοσύνη, αυτό είναι ξεκάθαρα η φέτα Καλαβρύτων. Δεν ξέρω τι έχω πάθει. Πάντα μου άρεσε, αλλά τώρα το τερμάτισα! 😂
    • Να στε καλά βρε κορίτσια που μας τα εξηγείτε τόσο απλά και κατανοητά ❤️🙏 Κι εγώ χθες λοιπόν που συζητήσαμε το πλάνο τοκετού πήγα "διαβασμένη" (και καλά 😅) με βάση αυτά που γράψατε κι εσείς και έχω ακούσει απ τις μαίες. Του είπα ότι επιθυμώ να περάσουμε τον καθετήρα κάπου στην αρχή, (3-5 διαστολή πχ) για να είμαι έτοιμη όποτε το επιθυμώ. Ο γιατρός είπε ότι έχω δύο επιλογές, είτε να μου κάνουν έγχυση την αναισθησία ανα 2 ώρες, είτε να έχω ένα χειριστήριο που θα συνδέεται με τον καθετήρα και να ελέγχω εγώ πότε θέλω να λάβω αναισθησία ανάλογα με τις αντοχές μου στον πόνο. Δε το ήξερα αυτό, λέγεται "Intermittent epidural bolus" 🤷‍♀️ φυσικά θα πρέπει να φωνάζω και τη μαία πριν το κάνω για να ελέγχει αν έχει περάσει το κατάλληλο διάστημα, κτλ. @Kallia.Geo απορία νούμερο 3434543656 😅 Πως θα ξέρεις να περιμένεις σπίτι μέχρι διαστολή 5; Με βάση τη συχνότητα των συσπάσεων να φανταστώ;
    • Η διατροφή καλά πάει...αλλά πεινάω συνεχώς 🤣🤣 κοιτάω να περπατάω κιόλας περισσότερο...πάω όπου μπορώ μόνο με τα πόδια... Καλά έκανες και εσύ και πέταξες τα τεστ!!!απλά να απολαμβάνουμε τον έρωτα...είναι τόσο όμορφο!!!! Επιτέλους Παρασκευή να ησυχάσουμε έστω μια ημέρα από τα διαβάσματα....είμαι πολύ πιεσμένη γιατί και τα δύο γράφουν τεστ...ειδικά ο μεγάλος πρώτη γυμνασίου πολύ διάβασμα!!!!καμία σχέση με το δημοτικό! @Elli13 βρήκες νωρίς το θετικό τεστ εγκυμοσύνης Ε;;; Ποια μέρα είπες;;;για να ξέρω πότε να αρχίσω και εγώ τα τεστ 😜😜 αν και δεν κάνω ωορρηξίας....βάση ημερολογίου θα το δω
    • Καλημέρα κορίτσι μου! Δεν ξέρω τι σου είπαν και σας άγχωσαν τόσο... Ένα μόνο κρατάω κι είναι κ αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία.... Η μπουμπού σας, το θαυματάκι σας, είναι υγιέστατη κι αυτό είναι το μόνο που μετράει!! Στον ίδιο εμβρυομητρικό π΄ηγες για την επανάληψη του ντόπλερ; Πολύ χαίρομαι και με τις μητριαίες.  Πφφφφ... τώρα που πλησιάζουμε στο τέλος είναι πολύ άσχημο να αγχωνόμαστε με άλλα... Εμείς αύριο το μεσημέρι έχουμε τον επανέλεγχο. Ήδη τρέμω μόνο και στην σκέψη, αλλά από την άλλη θέλω να δω τι γίνεται...  
    • Κορίτσια καλημέρα κι από μένα!  @Demy93 δύσκολο που δεν έχεις κανέναν να το κρατήσει το μωρό. Ούτε κι εγώ έχω αλλά τουλάχιστον θα αργήσω να γυρίσω στη δουλειά. Πότε λες να ξεκινήσεις;  @Barbiee όντως μικρή μικρή ξεκίνησες!! Εύχομαι να κάνεις όσα θελήσεις! 5 αδέρφια είστε και είσαι το μόνο κορίτσι;  χαρά στο κουράγιο σου!! @Elk μια χαρά μεγαλώνει το μωράκι σου 🥰🥰🥰 @μαμά12345ωραιοτατη ηλικία τα 30!!νεοτατη είσαι! Είναι καθαρά στο μυαλό σου! 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...